Proiectul Legii RCA 2016 In Dezbatere Publica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pana or cere si RCA la persoana.

    Comment


    • n-ar fi tocmai o idee rea, sa-si faca si handicapatii aia de pietoni rca si biciclistii. ca ambele specimen n-au nici o treaba cu codul rutier. unii ar merita sa fie dusi de zgarda de 4 persoane cu permis de conducere, atat de handicapati sunt cand e vorba de circulatie. footoote niste amenzi zdravene la aia care trec la 10m de trecerea de pietoni (cam cat echivalentul unei intoarceri pe dubla continua), sau pe rosu la pietoni si apoi fac garagata ca ei sunt pe trecere (asta e clar neacordare de prioritate) si apoi prin decizie judecatoreasca sa ai voie pe strada doar cu insotitor, posesor de permis e conducere. sa vezi atunci "ordnung und disziplin"... idem, la fel si identic valabil pt aia care depasesc pe linia de tramvai, dubleaza coloana la semafor, sau forteaza intrarea in intersectie cand e evident ca nici o trotineta nu mai are loc printer masinile ce sunt deja in intersectie. si mai ales pentru boii care in fata militiei judetene timis, fac stanga pe obligatoriu inainte, pe sensul dinspre modern spre cardinal, blocand coloana pe verde la semafor. tu'le muma'n coor de militieni, pe colegii lor nu-I vad, ca doar n-o sa se lase pietoni ei intre ei. jeguri. ca nici nu tre' sa iasa in strada, ii vad de la geam din birou.

      adevarul e ca lumea e plina de prosti si de nesimtiti. pana nu-I arzi pe astia care in mod evident sfideaza orice bun simt, n-o sa se resolve nimic...cum bine zicea un fost si de maine, viitor coleg de-al meu, daca prostii ar zbura, ar fi mereu intuneric.
      Last edited by Seba; 31 October 2016, 23:20.
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

      Comment


      • "oamenii legii" si oamenii (suboamenii defapt) care fac legea o fac si o aplica doar pentru altii. la fel si rca-ul. jmecherii merg si fara rca. doar daca patesc ceva dau un telefon si o pun de rca pe o luna maxim.
        fraierii sa plateasca tot mai mult.
        o/____\o
        (i)
        .........

        Comment


        • Originally posted by Seba View Post
          n-ar fi tocmai o idee rea, sa-si faca si handicapatii aia de pietoni rca si biciclistii. ca ambele specimen n-au nici o treaba cu codul rutier. unii ar merita sa fie dusi de zgarda de 4 persoane cu permis de conducere, atat de handicapati sunt cand e vorba de circulatie. footoote niste amenzi zdravene la aia care trec la 10m de trecerea de pietoni (cam cat echivalentul unei intoarceri pe dubla continua), sau pe rosu la pietoni si apoi fac garagata ca ei sunt pe trecere (asta e clar neacordare de prioritate) si apoi prin decizie judecatoreasca sa ai voie pe strada doar cu insotitor, posesor de permis e conducere. sa vezi atunci "ordnung und disziplin"... idem, la fel si identic valabil pt aia care depasesc pe linia de tramvai, dubleaza coloana la semafor, sau forteaza intrarea in intersectie cand e evident ca nici o trotineta nu mai are loc printer masinile ce sunt deja in intersectie. si mai ales pentru boii care in fata militiei judetene timis, fac stanga pe obligatoriu inainte, pe sensul dinspre modern spre cardinal, blocand coloana pe verde la semafor. tu'le muma'n coor de militieni, pe colegii lor nu-I vad, ca doar n-o sa se lase pietoni ei intre ei. jeguri. ca nici nu tre' sa iasa in strada, ii vad de la geam din birou.

          adevarul e ca lumea e plina de prosti si de nesimtiti. pana nu-I arzi pe astia care in mod evident sfideaza orice bun simt, n-o sa se resolve nimic...cum bine zicea un fost si de maine, viitor coleg de-al meu, daca prostii ar zbura, ar fi mereu intuneric.
          Ohooo, cata dreptate ai, Seba. Eu de cand ma stiu am fost un pieton foarte disciplinat, fiindca pe vremea cand am fost eu in scoala primara nu faceam religie, dar faceam ore de educatie rutiera la care veneau ofiteri de la militia rutiera si ne invatau ce si cum. In spiritul acestei discipline pietonale mi-am educat si copiii. Acum, de cand am devenit si sofer, am ajuns sa fiu un pieton si mai disciplinat (desi e cam greu sa depasesti superlativul la disciplina) intrucat abia acum mi-am dat seama cat este de greu, ca sofer, sa "ai grija" chiar si atunci cand ai de-a face cu pietoni care respecta regulile, daramite cand ai de-a face cu procentul de 90% de ghiolbani din populatia Romaniei.
          Si ca sa revin la subiectul RCA, ilustrii specialisti din ASF nu se dezmint (ca nu degeaba il au pe nenea Misu ca tartore-sef). Astfel, ei au uitat sa introduca in recentul proiect de recalculare a tarifelor o categorie intreaga de autovehicule, si anume cele electrice, care risca sa nu mai poata circula daca asigiratorii nu vor avea baza legala sa le calculeze politele.
          "Minunata" tara, pacat ca-i locuita...
          Last edited by IancuMIC; 1 November 2016, 18:37. Reason: adaugare ghilimele
          M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

          Comment


          • as indrazni sa zic ca nici macar minuunata nu-i. daca te plimbi un pic prin austria/tirol sau germania/bayern o sa imi dai dreptate, ca altii au tari mai frumoase si nu-i pacat ca-s locuite
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

            Comment


            • Firma de cercetare Milliman, adica aia care a realizat raportul pe bază căruia ASF a stabilit preţurile maxime ale poliţei RCA, a ajuns la concluzia ca cele mai multe accidente le provoaca tinerii de până la 25 de ani care conduc mașini cu motoare cu o capacitate cilindrică mai mare de 2,5 litri.
              Detalii, aici.
              Last edited by IancuMIC; 1 November 2016, 21:00.
              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

              Comment


              • Iar la noi s-a adaptat: "tinerii de pana la 25 de ani care conduc masini cu motoare cu o capacitate cilindrica" PUNCT.
                [emoji2] [emoji41]

                Comment


                • De astăzi INTRĂ ÎN VIGOARE noile tarife RCA

                  Noile tarife RCA, adoptate la începutul lunii noiembrie în Guvern, intră în vigoare de vineri pentru o perioadă de şase luni, acestea urmând să fie aplicate de societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

                  Comment


                  • In sfarsit

                    Comment


                    • Am calculat asigurarea pe 12 luni, 575 ron, fata de minim 900 ron. Alta viata. Acu nu mai vor sa le livreze gratuit .

                      Comment


                      • Stai sa vezi cand nu or sa mai doreasca sa-ti plateasca daunele...

                        Problema se pune in felul urmator...din cate am inteles...cu actualale tarife sunt pe pierdere. Dar dureaza doar 6 luni. Sutn curios...ce tarife or sa fie ca sa recupereze pierderea? Sa nu te mire daca dupa 6 luni o sa ai 1800 lei/an...cu tot cu bonusuri
                        Last edited by bolovan; 18 November 2016, 17:20.

                        Comment


                        • Lasă @bolovan, ca pana acum am plătit peste 1000 ron și alții au plătit 2-300 ron și tot ii despagubeau. Are balta peste. Pe 1 Mai îmi expira actualul rca și o sa fac atunci pe 12 luni sa mai recuperez și eu.

                          Dacă vrei și vad ca le ții partea la asigurători, data viitoare roaga-i sa plătești prețul corect (adică 1500 ron ca nu ai nevoie de tarife mici).
                          Last edited by aris86; 18 November 2016, 18:15. Reason: Automerged Doublepost

                          Comment


                          • aris86 tipic romanesc...pe principuu: sa moara capra vecinului...daca eu nu stiu sa o ingrijesc pe a mea.
                            Dar daca-i pe principul asta...sincer...nici mie nu-mi pasa ca tu platesti 1200 lei...cat timp eu platesc 200. SI nu sunt deacord ca eu sa platesc mai mult ca tu sa platesti mai putin. Este ok asa?

                            Comment


                            • Ideea este ca susții colapsul financiar al companiilor de asigurări, deși acest lucru încă nu s-a întâmplat. Mai sunt unii, mai fioroși, gen FMI care susține ca vina apocalipsa în România, daca se reduc taxele, accizele și impozitele în România. Uite bine mersi, Romania supraviețuiește și o duce bine.

                              Comment


                              • aris86 foarte bine...senzational de bine

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google