Proiectul Legii RCA 2016 In Dezbatere Publica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Eu am avut de-a face cu ei pentru revopsire elemente zgariate, iar devizul pe asigurare era cu cel putin 50% mai mare decat daca lucrarea se facea pe banii mei.
    Cum preturile erau publice, imi inchipui ca le stia si asiguratorul. Cu toate astea, deconta fara sa spuna nimic sume mult mai mari.

    La fel, o luneta schimbata in 2006 a costat 750 de lei, la vremea aia era o mica avere. Decontat fara maraieli, pe CASCO.

    Comment


    • mdea...povesti diametral opuse, povesti care sfideaza logica de bun simt...si totusi reale. Daca am avea ziaristi in ro...poate cineva ar incepe sa sape...sa vada care sunt substraturile...nu de alta...dar undeva...exista o explicatie...legata de foarte multi bani

      Comment


      • Ar trebui niste ziaristi cu "cojones", gen "Watergate", dar n-avem noi sansa de a avea asa ceva.
        M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

        Comment


        • Cherubino pentru inceput...trebuie sa stabilim un lucru: ROMANIA NU ARE ZIARISTI/JURNALISTIT!!! In principiu sunt tot "neste" semi analfabeti (cu putine exceptii)...care sunt platit sa linga funduri, indiferent cat sunt de murdare...si sa scuipe alte funduri

          Comment


          • @ bolovan, in service pentru o revopsire bara fata mi s-au propus 2 preturi: 450 ron in regie proprie sau 900 ron pe CASCO? Cum iti explici?

            Comment


            • La decontarea pe CASCO dadeau strat dublu de vopsea.

              Comment


              • @bolovan, cred ca or sa te cheme sa le plangi pe umeri, dupa ce le mai scade profitul odata cu scaderea tarifele la rca

                Vienna Insurance Group a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, un profit înainte de impozitare de 301,3 milioane de euro, cu 88,4% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, în România fiind consemnată o creştere de 16,6%.

                Profitul VIG (înainte de impozitare) a crescut la 301,3 milioane euro, evoluţie în linie cu obiectivul stabilit. În analiza creşterii abrupte de 88,4% trebuie luată în considerare amortizarea din perioada similară a anului 2015. Pieţele din ECE au contribuit cu aproximativ 65% la profituri, reiese din datele companiei.

                Potrivit reprezentanţilor companiei, aproape toate segmentele regionale au avut contribuţii pozitive la profituri. Astfel, în Ungaria profitul înainte de impozitare a crescut cu 41,6%, în România cu +16,6% şi în Turcia/Georgia cu 0,4%. Regiunea baltică a fost singura excepţie, raportând un minus de 7,8 milioane euro, în principal din cauza pierderilor aferente înfiinţării companiei de asigurări Compensa Non-Life.

                "Contextul caracterizat de dobânzi scăzute este o provocare cu care se confruntă în prezent toţi asigurătorii europeni. Având în vedere aceste circumstanţe, suntem foarte mulţumiţi de creşterea profitului nostru, care este conform cu obiectivul anunţat pentru 2016. Per ansamblu, rezultatele arată că decizia de a aplica o politică restrictivă în ceea ce priveşte segmentul tradiţional al poliţelor de asigurări de viaţă pe termen scurt cu achitare la scadenţă a fost corectă", a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

                În perioada ianuarie-septembrie 2016, primele la nivel de grup au crescut cu 0,7%, în contextul continuării politicii restrictive privind segmentul poliţelor de asigurare de viaţă pe termen scurt cu plata la scadenţă. După ajustarea pentru operaţiunile pe termen scurt cu achitare la scadenţă, valoarea totală a primelor a crescut apreciabil, cu 4,7%.

                "Conform principiului Ťidentifică oportunităţileť, ne bazăm pe managementul local pe pieţele unde activăm. Creşterea volumului primelor arată că răspundem adecvat condiţiilor diferite de pe fiecare piaţă în parte, bazându-ne pe diversitatea care acoperă mai multe ţări şi regiuni. Companiile Grupului ne aduc aproape de clienţii noştri şi ne asigură succesul ca asigurător local", a afirmat Elisabeth Stadler.

                Companiile Vienna Insurance Group au raportat creşteri semnificative ale primelor în multe pieţe, precum Ungaria (+14,2%), România (+30,3%) sau Turcia/Georgia (+15,6%).

                Creşterea primelor a fost în mod constant pozitivă pe segmentul daune/accidente. VIG a înregistrat o creştere semnificativă pe RCA, Casco şi pe segmentele non-auto.

                Vienna Insurance Group a inclus recent segmentul asigurărilor de sănătate în categoria liniilor de creştere strategică. În primele nouă luni, valoarea primelor pe acest segment a crescut cu 6,3%.

                Chiar şi pieţele puternic afectate de contextul caracterizat de dobânzi reduse, precum Republica Cehă, Slovacia şi Austria, au înregistrat creşteri ale primelor de +6,7%, +4,5% şi respectiv +0,6%. O creştere solidă de 6,4% a fost atinsă şi în Polonia, după ajustarea la transferul diviziei baltice de asigurări generale precum şi la efectele cursului de schimb valutar.

                Investiţiile Grupului, inclusiv numerarul şi echivalentele de numerar, au însumat 36,5 miliarde de euro la 30 septembrie 2016. VIG a raportat un rezultat financiar de 703,2 milioane de euro (-10%) în primele trei trimestre din 2016.

                Vienna Insurance Group (VIG) este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.

                Sursa

                Comment


                • Bine bine...dar aici se refera la tot grupul. Aici vorbim de RCA exclusiv.
                  sincer...eu nu o sa la plang de mila...si mi-am dat seama ca sunt prea fraier...cat timp imi permit sa imi recuperez daunele in instanta...din partea mea sa faca un leu RCA-ul si sa nici nu plateasca nimic. Stiu suficienti avocati buni specalizati pe asta

                  Plus ca...sunt suficient de egoist incat sa nu-mi pese de cel pe care-l belesc...sincer...m-am saturat sa plateasc prostia altora...de 20 ani o fac...faptuil ca o sa-l las fara papa pe masa/casa etc...ma doarel a banana...daca el este prea prost incat sa mearga regulamentar...

                  Hai sa-ti mai spun o chestie: Am facut o socoteala cat RCA+Casco am platit (dap...am toate bonurile si chitantele): RCA: total 14.400 lei, Casco 18.000 lei. Total 32.400 lei....si am avut daune de 11.000 lei (un accident)...in 20 ani.
                  Last edited by bolovan; 22 November 2016, 12:16.

                  Comment


                  • De curiozitate, cum pana mea să recuperezi banii în instanță? Adică dacă eu îmi fac o asigurare la euroins ( cum de altfel mi-am și făcut) ,lovesc un Mercedes de 100000e din vina mea ,îi plătesc ăluia dauna ? Nicidecum, am încălcat legea ? Pentru ce pana mea plătesc RCA ?
                    Și știți de ce am ales cea mai ieftin asigurator ? Pentru nedreptatea care o fac asiguratorii față de șoferii responsabili. M-a mâncat anul trecut în fund să trec mașina pe numele meu (deh corectitudinea) și am plecat cu bonus malus B0 deși în ultimii 16 ani nu am făcut nici un accident. Atâta timp cât nu există asigurare pe șofer mă doare-n cot și pe mine de ei (asiguratori) și voi alege cea mai ieftină asigurare.

                    Comment


                    • dacia1981 simplu, eu am o dauna de 10000 euro. Asigurarea nu plateste tot, doar 100 euro. Eu ma pot duce in instanta, in civil si sa-l dau pe asigurator si pe tine sa te chem ca parat in acelas timp cu asiguratorul. Se poate, s-a facut. Nu cunosc exact denumiriile si termenii (deh...nu sunt de meserie)...dar stiu cazuri concrete.
                      De asta iti si recomand o firma serioasa de asigurari
                      Da, faptul ca ai platit asigurarea...nu te absolva de vina...si de eventualele urmari, doar ofera un grad de garantie celui pe care-l lovesti ca-si recupereaza paguba...garantat o parte...restul...daca nu poate de la asigurator, te poate beli pe tine. Fara probleme.
                      Discuta cu un avocat.

                      Comment


                      • Pai si eu daca sunt vinovat si asiguratorul nu vrea sa platesca toata dauna atunci actionez si eu in instanta asiguratorul meu , pentru ca eu am polita RCA valabila!!Conform legii am circulat cu actele in regula deci teoretic sunt absolvit de plata oricarei daune din banii mei altii decat cei care i-am dat la incheierea politei RCA.Daca in contract scrie negru pe alb plafonul de despagubire in caz de accident este de un ex. 2 mil. euro , el (asiguratorul) trebuie sa platesca dauna si cu asta basta , ne judecam x ani pana cand are chef sa plateasca toata dauna!!
                        Last edited by prometheus; 22 November 2016, 17:16.
                        sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

                        Comment


                        • nu nu...aici este marlania...nu te absolva de plata oricarei daune.
                          Plafonul este X...dar ala nu se plateste chiar ori cum...ala se plateste in urma unor evaluari etc.
                          Iar daca asiguratorul nu vrea sa-ti plateasca toata dauna (si sunt N cazuri)...te poti adresa in instanta...si nu este obligatoriu sa dai in judecata asiguratorul...

                          Comment


                          • Corect ceea ce spui însă pe asigurare scrie clar o limită maximă de despăgubire,care ajunge la un milion de euro . Pe acest considerent și eu aș merge până în pânzele albe și nu aș plăti nici un chior.
                            Și cum am mai spus , nu sunt de rea credință ,aș face asigurare la ceva mai bun dar când pe asiguratori îi doare-n cot de mine și îmi pune bonus-malus 0 deși am un istoric excelent atunci de ce să aleg ceva mai scump că și așa mă taxează aiurea ?
                            Și apropo ,nimeni nu dă doar 100euro din 1000, cunosc caz de accident când un tir i-a șters toată partea dreaptă unui amic și surpriză...daună totală 12000 lei pe o mașină wv din 2001. Să mai zic că a reparat-o în regim propriu cu 4500 lei. Parcă nici așa nu e corect.

                            Comment


                            • Ca nu ma absolva de plata oricarei daune ? adica ? nu inteleg !! este dauna provocata prin lovirea a doua sau mai multor masini si/sau obiecte ? Da , este un eveniment intamplat pe un drum public ? DA , atunci este obligat asiguratorul sa plateasca daunele.
                              Daca in contract este trecut plafonul de x lei iar dauna se incadreaza in acel plafon , n-are decat sa faca 100 de evaluari, este nevoit sa plateasca dauna, ca nu vrea sa platesca tot o data asta-i treaba lui , tot el pierde bani prin x dosare deschise fie de mine sau de cel nevinovat in instanta.

                              Sunt asigurat , nu platesc un ban in plus de la mine pentru dauna provocata atat timp cat RCA era valabil in momentul producerii accidentului si dauna se incadreaza in acel plafon!
                              Last edited by prometheus; 22 November 2016, 17:36.
                              sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

                              Comment


                              • dacia1981 bine...eu am zis ca exemplu.
                                Dar...imi pare rau ca te anunt...dar doar la o simpla cautare pe google o sa vezi o groaza de procese in care a fost chemat asiguratul...si nu asiguratorul. Sau cazuri mai ok...in care au fost chemati ambii.
                                De exemplu, asiguratorul presupune ca este o frauda...punct.
                                Poti sa mergi pana in panzele albe...dar o sentinta definitiva te executa

                                prometheus ba platesti. Faptul ca esti asigurat...nu te absolva de vina/consecinte. Plafonul ala...este altceva: daca dauna este de 3 mil euro...el maxim 1 mil plateste. Si aici poti sa-l dia in judecata pe sigurator pana-ti vine acru...ca nu o sa ai castig in instanta...in schimb...pagubitul o sa te dea in judecata...si garantat platestii tu diferenta.
                                Mai mult, si la o cautare sumara pe net, si la o discutie cu un avocat...o sa tel amureasca...nu esti absolvit de plata. Daca asiguratorul considera ca rabla ta face maxim 2000 euro. Si tu consideri ca face 5000 euro...si el iti demonstreaza ca pe piata face maxim 2000 euro...dar tu consinder ca-i mostenire de la tata lu' tata...si minim 5000 euro. Nu o sa-ti plateasca, si instanta nici nu o sa-ti dea dreptate...dar o sa-ti dea dreptat (in limite rezonabile) daca-l dai in judecata pe asigurat.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google