Despre acumulatori auto

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Eu am avut bateria de fabrica care a tinut 6 ani. Nu a dat niciun semn de uzura pana a picat brusc. De la pornire la sfert a ajuns sa nu mai aiba putere nici sa invarta electromotorul in decurs de 30 de min intre cele 2 porniri

    Comment


    • Patru ani si doua luni m-a tinut bateria originala, nu a dat niciun semn de oboseala pana ieri, cand nu a mai vrut sa porneasca.
      http://images.spritmonitor.de/428841_5.png Logan 1.4 MPI

      Comment


      • am un rombat cu ochiu magic e anca verde ,bateria cu acid acum o luna ami arata 14,4 pornit motorul acum 13v si ochiul e verde si cu motorul oprit 12v o fi pe duca eu merg cam rar cu ia 1-2 pe saptamana max 30km ,la pornit o ia bine ,bateria o am de 2010 .
        si anca o antrebare cand moare cade asa hodoronc tronc nu te mai chinuie la porniri.

        Comment


        • pai daca-ti arata 14,4 pornit motorul acum 13v si ochiul e verde si cu motorul oprit 12v inseamna ca e PERFECTA ! stiu asta de la ceasurile de pe taxiuri care au setarea asta sa-ti arate cat curent ai, si cu o baterie noua exact asa arata ! deci.. DRUM BUN !
          http://www.loganclub.ro/forum/bv_55_wss-t42524p10.html

          Comment


          • @electrica 2000
            Vezi cu ce aparat masori; poate ai facut cele doua masuratori cu aparate diferite; sunt unele cu afisaj digital care au plaja de masura pe DC pana la 1000v, iar acestea nu dau cu virgula, decat 10, 11, 23, etc; e posibil ca tu sa ai in realitate, sa zicem 13,8v si 12.5v;prea sunt ambele rezultate la fix.

            @dani55wss
            12v reprezinta tensiunea nu curentul si oricum nu e edificator ca ai aceasta valoare; poti avea 12v in baterie dar sa nu poti macar aprinde un far; puterea conteaza.
            Last edited by IancuMIC; 20 May 2012, 20:19.
            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

            Comment


            • da aveti dreptate toti cu aparatul care am masurat acum o luna si era 14,4 tot cu acest aparat acum am 13v motor pornit.,
              problema e alta si la alternator tot 13v ami scoate eu zic ca e putin am masurat la alternator - de la baterie si plus de la alternator fix 13v si la baterie si la alternator maine ma duc la secvice sa vad ce are ca nu vreau sa ma lase an drum

              rombat 62 ah scrie pe hartia ei si acidul e ok an ia
              Last edited by electrica2000; 21 May 2012, 19:33. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • Daca la relanti ai 13v, nu e problema bateriei; ai o dioda arsa la alternator; daca turezi o sa vezi ca scoate peste acest prag.
                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                Comment


                • sa mi bag.... el de aparat arata eronat am masurat cu altul si ami da 14,25 la relanti ,pana aici toate bune si frumoase acum urmeaza dezastrul financiar.
                  am fost azi la adras de langa bila cu problema rugina pe oala dreapta an portbagaj ,ma m dus bou si ma m antors vaca ca na ,asa e birocratia la ei mai bine o fac eu masina fiind an garantie, la tabla problema la mine e ca nu am timp din cauza asta nu pot sa umblu.

                  Problema la mine era va m zis porneste masina la prima cheie dar asa:
                  dau cheie da motorul peste cap da sa o ia, o tine 3 sec la 200 ture si odata urca la 1200ture apoi scade cum stiti la 700, asta la prima cheie nu mereu adica la rece si nu si la cald ,adica cand ar fi motorul cald.

                  azi la adras am vb cu cineva de acolo si nu a putut sa mi spuna ce are decat daca o pune pe tester, am puso si nimic dubios ,alternatoru ancarca super ok,senzori ,tot ,tot
                  zic asa ceva nu se poate, si odata vede ala ca ceva era la 16% si nu scadea spre 12% cum ar fi nrmal, sa mai uitat si verdict final corp clapeta cu motoras pas cu pas e pe duca si nu mai face amestecul bine aer benzina ,unde este si socul mi a explicat ala dar nu am retinut asa bine ,cand ma gandeam ca trebui sa mai dau acum 500 roni +manopera asta e ,al schimb ca nu am ce face nu .
                  dupa ce al schimb o sa revin sa va spun daca mai face asa .

                  Comment


                  • afr 16 nu scade la 12, ci creste, iar alea nu-s procente decat daca n-ai inteles tu bine ori ala e un mare bou daca ti-a zis asa ceva. mai poate fi indice de imbogatire, dar ala e in hexadecimal, ma indoiesc ca astie 'nea ala sa transforme 16-FF in procente foarte probabil vorbim de raportul aer/benzina, care in conditii optime, cu motorul in gol, la 87 de grade, ar trebui sa fie 14.7:1, adica aprox 15 parti aer la o parte benzina. in ralanti, mai ales daca motorul nu-i cald, afr trebuie sa ajunga pe la 12-13, poate si mai jos, din cauza ca se da mai multa benzina si motorasul pas cu pas raspunzator de reglajul ralanti-ului da sau nu da drumul la aer fals pe langa clapeta de acceleratie. desfa mpp, curata-l, pune totul frumos la loc si vezi daca nu se rezolva treaba. nu uita si de senzorul pozitie motor (sau de turatie).
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                    Comment


                    • seba tot respectul din partea mea pentru tine ,bravo tie cam asa ceva mi a zis cu anbogatire de sok ,aer-benzina esti bun si tu crezi ca scap asa ieftin ,pai al desfac si cat zici tu ca o sa mai mearga dupa asta sau sa iau motorasul sa al cumpar ca tot desfac nu i mai bine asa ce zici


                      senzorul pozitie motor (sau de turatie). tu zici de cel cu mufa albastra ,pe ala la m curatat vara trecuta si nici atunci nu avea nimic ,daca nu mai face figuri dupa operatiunea curatare ,senzorul de pe volanta de turatie al schimb ca ma scot cu bani nu
                      Last edited by electrica2000; 23 May 2012, 19:27.

                      Comment


                      • Originally posted by 77sky View Post
                        A mea, este sub observatie, porneste bine, dar nu o sa mai reziste cine stie ce, la cate starturi a dat.. (62kkm, predominant urban, curse scurte)
                        In iarna, cu gerurile mari, a pornit cam...gatuit. Am avut noroc de incalzire vremii, atunci.
                        In aceasta dupa-amiaza, cand am plecat de la birou, am avut supriza la care ma asteptam.
                        Culmea: invartea (nu energic), dar nu pornea. Cam faceau precum pomul de Craciun becurile in bord.
                        Aveam cablurile pregatite, imi chem un coleg pentru o donatie scurta, plec la magazin, direct, dau 280 lei cu baterie la schimb, pentru un Rombat Premier de 70 Ah, unde o schimb.
                        Culmea, pe caldurile astea...
                        E prima oara cand mi-a facut figura de a nu porni. Si ultima!
                        Ma gandeam ca ma va tine vara toata, dar deh! a fost foarte bine asa, de mi-am luat alta de unde am vrut eu.
                        Sa-i fie plumbul usor!
                        Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

                        Comment


                        • saptamana trecuta am aplicat un "tratament" unei baterii caranda care era in ultimul stadiu. practic masina nu mai pornea cu ea desi ochiul magic era verde.
                          1) se desfac dopurile
                          2)se varsa electrolitul intr-un lighean de plastic si se va lasa la decantat.
                          3) se introduce apa distilata in baterie mai mult de jumatate si se clateste (zguduie) extrem de energic. se repeta operatiunea de 3-4-5 ori. va curge o solutie extrem de murdara, cu un precipitat, pe care o aruncati.
                          4) cu ajutorul unei palnii din plastic se toarna electrolitul inapoi in baterie.
                          5) se monteaza bateria inapoi pe masina.
                          La mine a pornit neasteptat de bine din prima fara sa o mai incarc. ochiul magic este inca negru si dupa incarcare pt ca probabil am minus de electrolit. In loc de apa distilata pt clatit am folosit apa de ploaie (nu m-am riscat sa dau bani pe apa distilata pt ca nu stiam rezultatul). cu apa de chiuveta nu imi dau seama ce se poate intampla. daca aveti de gand sa incercati asta aveti grija cu acidul. cand l-am varsat m-am atins putin pe maini si mi-au intrat aburi in ochi. nu va doriti asta.

                          Comment


                          • Bateria de la ROMBAT te lasa tocmai cand nu te astepti...
                            Am plecat de acasa fara probleme, a pornit la sfert, am mers cam 20 km apoi am parcato, dupa aprox. 20 min nu sa mai miscat de pe loc, se aprindea toate dar nu pornea.

                            Comment


                            • Originally posted by tavinush View Post
                              .
                              3) se introduce apa distilata in baterie mai mult de jumatate si se clateste (zguduie) extrem de energic. se repeta operatiunea de 3-4-5 ori.
                              Daca mai vrei sa faci ceva din acea baterie, nu recomand acest "tratament".
                              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                              Comment


                              • interesant tavinus... dupa ce i-ai curatat placile a mai pornit... stii bancul cu pescarul si cel care a scapat felinarul in apa si l-a scos aprins dupa o luna ? cred ca ulterior acestei operatiuni ai folosit alta baterie...

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google