1.0 tce cvt

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• marx
    replied
    Originally posted by SSC42 View Post
    Eu am cerut o oferta de pret pentru modelul cu CVT, completand un formular online si m-au sunat inapoi sa discutam. Le-am spus ca as vrea sa fac totusi un drive test inainte de a cumpara masina si i-am intrebat de ce evita sa puna la drive test aceste cutii. Le-am reamintit ca la fel au procedat si cu Easy-R, niciodata nu le-au avut la drive test.
    Initial eram orientat catre una cu CVT stiind ca e totusi un upgrade semnificativ fata de robotizatele anterioare.
    Insa factorul decident final (sotia) a inclinat balanta pana la urma spre manuala.
    Insa... inainte sa fac achizitia efectiva, am beneficiat de un drive test cu o Sandero Stepway cu CVT. Si, cel putin la drive-test am ramas placut surprins de tinuta la drum si de modul cum se prezenta.
    Eu nu aveam neaparat tendinta sa turez mult la drive-test, insa am avut oarece probleme la oprire, mai exact la stop la intersectii. Franam cam brusc.
    Am mai condus doar o singura data anterior o automata, si pentru drum scrut (1-2 km maxim) un Audi cu cutie automata, si am inteles ca "trebuie sa ai grija" cu acceleratia, ca si cu frana la ele.
    Insa nu ma obisnuisem chiar asa de mult si cu ...frana.
    Eu de fapt puneam frana prea instant, pentru ca ma obisnuisem cu piciorul stang sa apas imediat ambreiajul, si apasam la fel cu el.... frana.
    Dar, agentul de la dealer m-a "invatat" sa las piciorul stang pe margine si sa nu mai apelez la el, si parca incepusem sa ma prind... dar s-a terminat drive-testul.

Oricum, mi se pare de viitor cutia automata, mai ales ca electricele asa vor fi by default (inclusiv Dacia Sring asa e).
    Si pentru cine ia o masina pentru sotia inca nu prea obisnuita cu o masina, e si mai recomandata cutia automata. Iar CVT pare mai promitator decat robotizata anterioara. As risca sa merg pe achiztia unei Dacii cu CVT, prelungind insa garantia la maximul de 5 ani oferit.

Ramane sa auzim totusi experiente dupa ceva timp ale celor care si folosesc un CVT.
    Pe youtube sunt ceva review-uri de Logan cu CVT.
    Last edited by marx; 23 July 2021, 17:56.

Leave a comment:

• ursamajor
    replied
    Prejudecata mea vizavi de cutia asta e ca am vazut ca pare ca ii place sa tureze motorasul ala in draci. Incolo, fiecare cu nevoile lui si ii inteleg pe cei ce o doresc. La manuala actuala in 6 trepte, mesteci in plus benzina, ca ai o treapta in plus. Da' mie-mi place!

Leave a comment:

• SSC42
    replied
    Eu am cerut o oferta de pret pentru modelul cu CVT, completand un formular online si m-au sunat inapoi sa discutam. Le-am spus ca as vrea sa fac totusi un drive test inainte de a cumpara masina si i-am intrebat de ce evita sa puna la drive test aceste cutii. Le-am reamintit ca la fel au procedat si cu Easy-R, niciodata nu le-au avut la drive test. Explicatia lor a fost aceea ca in Romania cele mai multe Dacii se comanda cu transmisia manuala si ca prin urmare cererea fiind foarte mica pentru altfel de cutii, nu prea isi permit sa tina la drive test masini cu cutii automate si care ulterior devin si greu vandabile. Explicatia pare sa aiba logica. In jurul meu, vecini, colegi de munca, prieteni, rude... aproape nimeni nu vrea sa auda de vreo cutie automata. Si nu vorbesc de Dacie... niciun alt tip!!. Motivul e simplu: "vreau sa simt eu masina"!!!!!!!!!
    Deci nu ma mir ca pe acest topic nu raspunde nimeni desi soselele sunt pline de modelele noi... dar probabil numai cu manuala. Si doar prin minune vreuna automata.
    Poate in cele din urma va aparea cineva si aici.

Leave a comment:

• Bobses
    replied
    Nici că merge bine nu spune nimeni?

Leave a comment:

• k800
    replied
    Cat timp masina merge nu impartaseste nimeni nimic. Asteapta sa apara problemele si vei avea cu cine discuta.

Leave a comment:

• Bobses
    replied
    Chiar n-are nimeni de pe forum CVT?

Leave a comment:

• Catalin12345
    started a topic 1.0 tce cvt

1.0 tce cvt

Salut. Doresc sa creez acest topic special pentru cei care detin sau care vor detine motorul de 1.0 TCE si noua cutie de viteze CVT, pentru a impartasii cunostinte, pentru a ne exprima pareri si pentru a ne ajuta reciproc in cazul in care o sa apara probleme. Va multumesc!
Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google