Ce Tip De Ulei Folositi?
Collapse
X
-
Si eu am o tristete si anume ca dupa 3000 km de concediu in Grecia (tras de masina in toate felurile posibile, dar nu turatii foarte mari, doar sarcina mare adica pedala la fund de multe ori), motorul a halit juma' de litru de ulei. O sa il tin 15.000 km (am deja 10.000 cu el) si o sa vad daca mai scade asa mult, de la sine sau o fi fost de la regimul intens de exploatare al motorului, si daca scade cred ca revin la Elf 5W40. Nu m-ar deranja 500 ml - 1 litru la 10-15.000 km la nivel de cheltuiala, doar sa nu afecteze motorul(mai ales ca e si pe GPL) mai ales ca nu mai e la prima tinerete (are 172.000 km).
Leave a comment:
-
Am o mare nedumerire.
Am ulei elf rntech in 0.9 Tce si nu s-a inegrit deloc in 12k km si acelasi ulei in 1.6 Mpi, care s-a inegrit destul de bine in 7k km.
Nu inteleg de ce nu e invers....adica Tce avand turbina ar fi trebuit sa-l inegreasca inca de la prima mie de km parcursi.
Pe varful jojei parca e un fel de vaselina neagra, in rest e limpede uleiul. (la TCe)
Teava e afumata. Diferenta ar fi ca la Tce schimb mult mai des tr de viteza la 5500 rot/min, fata de 1.6 ca nu prea vede mai mult de 3000.
Tce: 74k km ; Mpi: 130k km
SO, sa fie uleiul RNtech asa bun ptr Tce sau sa nu spele deloc turbina? (avand proaste calitati detergente)
Leave a comment:
-
Ce este ACEA?
Asociatia Europeana a fabricantilor de automobile (ACEA)*fondata in 1991 reprezinta interesele a 13 producatori de masini, camioane si autobuze la nivel European. Membrii acestei asociatii sunt companii internationale importante pe piata autovehicolelor ce conlucreaza pe teme legislative, comerciale, tehnice, de protectie a mediului. Membrii ACEA sunt concurenti pe piata auto dar sustin concurenta libera si corecta.
Ce este clasificarea ACEA?*
ACEA a stabilit clasificarea in 4 categorii de performanta:
categoria A*- motoare pe benzina
categoria B- motoare diesel pentru autoturisme
categoria C- uleiuri compatibile cu catalizatori
categoria E- motoare diesel pentru masini grele
Divizia principala ACEA
ACEA A- motoare pe benzina
ACEA B- motoare diesel de autoturisme
ACEA A/B- motoare pe benzina si motoare diesel usoare
ACEA C- uleiuri compatibile cu sisteme de catalizatori pentru motoare pe benzina si diesel cu un circuit secundar de circulatie a gazelor de esapament cu continut scazut de sulf, fosfor, si cenuse sulfuroasa
ACEA E- motoare diesel pentru masini grele
Clasificarea ACEA A*
ACEA A1- calitate standard
ACEA A2- cel mai bun standard de calitate
ACEA A3- cea mai buna calitate in raport cu temperatura si oxidarea
ACEA A4- categorie retinuta pentru viitoare motoare cu benzina ce vor fi echipate cu sistem direct de injectie
ACEA A5- uleiuri cu viata mai lunga ce ofera posibilitatea reducerii consumului de carburant
Clasificarea ACEA B
ACEA B1- calitate de baza
ACEA B2- cel mai bun standard de calitate
ACEA B3- cea mai buna protectie impotriva uzurii si formarii cenusei
ACEA B4- pentru motoare diesel cu injectie directa
ACEA B5- cea mai buna calitate cu maximum de economie de combustibil
Clasificarea ACEA A/B
ACEA A1/B1- pentru motoare de autocamioane diesel si pe benzina
ACEA A3/B3- uleiuri foarte stabile folosite la motoare pe benzina si diesel de autocamioane. Acest tip de ulei se schimba la intervale mai mari de timp si este folosit la masini mai vechi.
ACEA A3/B4- uleiuri de calitate superioara foarte stabile folosite la motoare pe benzina foarte performante si diesel cu injectie directa de productie recenta.
ACEA A5/B5- uleiuri cu vascozitate mica , stabilitate mare folosite la motoarele diesel si pe benzina precum si la autocamioane.
Clasificarea ACEA C
ACEA C2- uleiuri stabile folosite la motoare cu catalizator cu 3 cai si filtru de particule ce au vascozitate scazuta la temperaturi inalte. Ele cresc capacitatea de functionare a catalizatorului pe 3 cai precum si a filtrului de particule. Daca exista nesiguranta cu privire la folosirea acestui tip de uleiuri se vor verifica instructiunile din manualul autovehicolului.
ACEA C3- uleiuri folosite la motoare diesel ce sunt echipate cu filtru de particule si catalizator pe 3 cai precum si la motoare de inalta performanta pe benzina.
ACEA C4- uleiuri folosite la motoare diesel si pe benzina echipate cu filtru de particule si catalizator pe 3 cai si in care nivelul de SAPS (cenusa sulfat, fosfor si sulf) este mai mic sau egal cu 0.5% si HTHS (vascozitatea la temperaturi ridicate) mai mare de 3,5MPa.s. Daca exista nesiguranta cu privire la folosirea acestui tip de uleiuri se vor verifica instructiunile din manualul autovehicolului.
Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk
Eu Castrol nu as pune, pt mine este doar reclama si atat.
Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk
- Likes 1
Leave a comment:
-
Bună ziua,
pentru 0.9 tce, care ulei este mai bun ?
Castrol edge professional Long life 5w30 ACEA C3 sau elf evoluțion 900 sxr 5w40 ACEA A3/B4 ???
Mentionez faptul că:
- Castrol-ul c3 îl folosesc la skoda rapid 1.2 tsi (tot cu turbină) iar celălalt
- Elf-ul are specificatia RNO 0710 (am înțeles din postările anterioare că este codul renault pentru motoarele cu turbină) dar este și ACEA A3/B4 cum este indicat în cartea mașinii.
Nu înțeleg care este diferența dintre C3 și A3/B4 ???
Menționez deasemenea că mașina are 25000 km, este fabricată în 2015 iar la reviziile de unu respectiv doi ani mi-au pus ulei Dacia oil plus 5w30 ACEA A5/B5 în condițiile în care fabricantul recomandă A3/B4
Oare ce ulei trebuie să folosesc ???
Leave a comment:
-
E trist cu doctorii/mesterii astia, multi sunt facuti de aceeasi mama, fara referire directa la mesteru tau.
Nici macar in Dacia 1300 cat timp a fost la mine nu am bagat 10w40, cand ai de ales din atatea sumedii de marci si vascozitati...tu il pui pe cel mai slab.
Mai bine DaciaOil 5w30 ...
Leave a comment:
-
vali2008
Discuția pe care am continuat-o prin mesajul anterior e mai veche. La Elf 5W-40 voi reveni când va hotărî „doctorul” mașinii (probabil la următorul schimb de ulei, care va fi prin toamnă).
Leave a comment:
-
Salutare!
Spre toamna/iarna, incearca sa treci pe 5w40 (cel mai bine, chiar ELF)..sfat prietenesc, ca un rezumat al celor peste 700 de pagini din acest topic..
Leave a comment:
-
După întoarcerea din concediul de la mare, am constatat că am parcurs deja vreo 1800 km cu uleiul Elf 10W-40. Motorul s-a comportat foarte bine, zgomotul său a redevenit „rotund”, dispărând acea tentă „metalică” din epoca Ravenol-ului. Nivelul pe jojă este, cel puțin deocamdată, neschimbat. Încă nu am date concludente referitoare la o eventuală creștere a consumului de benzină întrucât aceasta, dacă există, s-ar putea datora existenței unui pasager suplimentar față de deplasările anterioare.
În concluzie, „convalescența” motorului decurge normal.
Leave a comment:
Leave a comment: