Ce Tip De Ulei Folositi?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cherubino
    replied
    Ieri dimineață am schimbat uleiul și filtrele. „Banalul” Elf 5w-40 și-a făcut din nou (și din plin), cu mare succes, datoria în cei 7903 km scurși de la schimbul precedent. Motorul se comportă „banal” de frumos, consumul de benzină este „de manual” și n-a scăzut nivelul pe jojă nici măcar cu un mm.
    Reiterez ceea ce am mai scris (pe larg) în trecut aici (și sper să nu supăr pe nimeni, că n-am intenționat asta): să nu mai aud de Ravenol.

Leave a comment:

• madi
    replied
    Eu am dat 176 cu TVA pe 4 litri, momentan am 10000km cu el facuti in noua luni( eu schimb la un an sau 10000km). Cred ca mai stau si eu pana schimb uleiul sau s-ar putea sa plece in familie la un golf.
    Last edited by madi; 8 May 2019, 16:14.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Mi-ai luat-o inainte. Cred ca saptamana viitoare "indraznesc" si eu, desi nu voi schimba pana la ~15 mii.
    Ieri am primit si eu pretul; 155 +TVA; mai nou, vad ca au si astia de la uleideulei, Ravenol la vanzare.

Leave a comment:

• madi
    replied
    A venit astazi uleiul 5w40 VST USVO, sa vedem ce face cand schimb uleiul, ar fi al patrulea schimb cu VST. Mult mai scump decat vechea formula care era si la reducere.

Leave a comment:

• sunshine
    replied
    Eu verificasem pentru CLIO IV 0.9 TCe ce-i drept. E unul și același motor.
    Attached Files
    Last edited by 77sky; 7 May 2019, 22:17.

Leave a comment:

• mike-5
    replied
    Ravenol RUP nu este in lista oil guide-Ravenol pentru logan2,0.9tce, plus ca nu are norma A3/B4.Pentru 0.9 tce trebuie A3/B4 si RN710.

Leave a comment:

• sunshine
    replied
    Conform configuratorului de la ei de pe site, merge:

Leave a comment:

• Amiralul
    replied
    Ravenol USVO VST vreau si eu sa folosesc la urmatorul schimb.
    Ce ziceti? merge ACEA C3 in 0.9 Tce? adica asta https://www.ravenol.de/en/products/u...sae-5w-40.html fata de VST
    Pe hartie RUP ar fi mult mai potrivit pentru TCe....

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Tot citesc pe diferite forumuri, despre "minunea" de VST cu USVO, cu 3,9 HTHS, cu baza PAO samd. In ultimul timp, sincer nu m-a mai preocupat problema uleiului, dar se pare ca urmatorul schimb va fi veseteul asta imbogatit cu tungsten. Sincer, singurul motiv pentru care vreau sa-l pun e sa compar cu asta simplu fara USVO, pe care il am acu' in motor si cu care merg cam 15 mii. mii, fara stres. Ce-i drept , usvo asta are si un pret pe masura, da' sa vedem, pana la urma.
    RAVENOL VollSynth Turbo VST SAE 5W-40 is a PAO (Polyalphaolefin) based, fully synthetic low friction motor oil with especially USVO® and proven CleanSynto® technology for passenger car petrol and diesel engines with and without turbo-charging and direct injection.

Due to the USVO® technology we achieve an extremely high viscosity stability. We avoid the disadvantages of polymeric viscosity improvers while taking advantage of them. This improves engine protection, performance, engine cleanliness and oil drain intervals. The USVO® technology makes it possible that the product has no shear losses during the entire change interval and is extremely stable to oxidation. This unique technology helps oil to be lubricated faster, thereby minimizing friction while keeping the engine clean and efficient.

Leave a comment:

• george.sce
    replied
    Ai dreptate, in lipsa de alt ceva merge si Rivanolul

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Originally posted by andreyi View Post
    Dar Ravenolu' pe care-l folosesti, 5W40 VST, cum e fata de astea pe hartie cel putin?
    - Liqui Moly Top Tec 4100 5W-40
    - Motul 8100 X-cess, 5W40
    - Castrol Magnatec C3, 5W40
    - Mobil Super 3000 X1, 5W40
    Desi sunt hotarat sa folosesc in continuare banalul Elf, dintre cele de mai sus (daca n-as avea alte optiuni) as alege Ravenol fara sa stau pe ganduri. Am folosit Ravenol dar pentru pretentiile mele este multumitor si banalul Elf.

Leave a comment:

• andreyi
    replied
    Multam de raspunsuri. Mai vedem pana spre toamna.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Pentru pretentiile mele, e bun. De altfel, mi-am spus parerea in sensul asta.

Leave a comment:

• andreyi
    replied
    Dar Ravenolu' pe care-l folosesti, 5W40 VST, cum e fata de astea pe hartie cel putin?

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    In afara de mobil, toate sunt C uri, adica low sau mid. Eu as rafane la banalul Elf, care e tot atat de banal la fel ca alea enumerate de tine. Daca tot insisti, poate Top Tec ul sa fie mai adecvat benzinarului tau.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google