Ce Tip De Ulei Folositi?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• vali2008
    replied
    Mergi pe SXR..

Leave a comment:

• nicu500
    replied
    Pentru Logan 1.2 16V, intre Elf Evolution 900 SXR 5W-40 si Elf Evolution 900 NF 5W-40 ce recomandati?
    Elf Evolution 900 NF 5W-40 are ceva in plus?

Leave a comment:

• mumus
    replied
    Iata teste facute de mine anul trecut parca. Ordinea este de la stanga la dreapta.

Si la -20 grade:

Last edited by mumus; 22 October 2018, 08:32.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    N-a papat deloc

Leave a comment:

• Kojak
    replied
    Schimb ulei + filtre (aer, ulei si polen)
    ODO 15.800Km de la ultimul schimb
    Attached Files
    Last edited by Kojak; 21 October 2018, 18:51.

Leave a comment:

• Kojak
    replied
    Arata f. bine. L-a halit vreunpic in intervalul asta de km?

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    4300 km cu Valvoline SynPower 5w-40 + Filtron OP642/2.
    Attached Files

Leave a comment:

• Cherubino
    replied
    În mesajul anterior, din urmă cu vreo două săptămâni, spuneam că Elf-ul 10W-40 a ajuns la 6400 km. De fapt, am calculat greșit, erau doar vreo 5600. Azi am schimbat uleiul la exact 6340 km de la schimbul anterior. Am revenit cu această ocazie la „status quo ante”, adică la Elf Evolution 900 SXR 5W-40.
    Câteva observații legate de subiect:
    -culoarea uleiului 10W-40 azi a fost mult mai deschisă decât a Ravenolului la același număr de km (acesta din urmă se înnegrise destul de tare),în condițiile în care în perioada cât l-am ținut în motor (din 6 iunie) motorul a fost mai „forjat” decât în perioada cât a funcționat cu Ravenol. A fost perioada concediilor și a minivacanțelor, cu deplasări în țară, pe autostrăzi și drumuri europene, cu motorul turat pe perioade lungi de timp la +3000.
    -dincolo însă de „mărunțișurile” astea cu culoarea uleiului, mă bucură foarte tare faptul că, din 6 iunie și până azi, motorul n-a mai consumat niciun gram de ulei, revenind astfel la comportamentul anterior Ravenolului.
    Se pare, deci, în ciuda unor reticențe exprimate de colegi de forum vizavi de trecerea de la un ulei 0W-40 la unul 10W-40, că acest Elf 10W-40 i-a priit bine motorului, iar de azi, cu Elf-ul 5W-40, totul revine „la normal”.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Originally posted by madi View Post
    Răspund eu în locul dansului, în momentul în care a trebuit sa facă schimbul de ulei nu a găsit decât vst.
    Mersi madi.
    Urma vacanta de unumai si am hotarat sa fac un schimb inainte de plimbare. Vreo 14 mii cred ca aveam cu SSL ul.
    Pegatire de schimb; cum momentan la Focsani SSL ul lipseste, iar eu eram un pic presat de timp si un drum mai lung ce urmeaza zilele astea, nu mi-a trebuit prea mult si m-am decis spre VST 5w40.
    Prin urmare, raman cu...Ravenol.

Leave a comment:

• Kojak
    replied
    Cum a dat putin racoarea afara, cum incepeti iar cu spumele pe la busoane...
    "N-am facut spume" niciodata indiferent de conditiile de mers si atmosferice, chiar si pe dist de sub 1km, nici cu Elf, nici cu M1 si nici cu RL.

Leave a comment:

• madi
    replied
    Răspund eu în locul dansului, în momentul în care a trebuit sa facă schimbul de ulei nu a găsit decât vst.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Domnu Iancu daca nu va suparati, uitati va intreaba "mesterii aia" care schimba dupa culoare uleiul in opinia dumneavostra, de ce ati renuntat la SSL ?
    Last edited by prometheus; 3 October 2018, 21:52.

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    Tagma ailalta face analize elaborate, probabil.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Originally posted by aris86 View Post
    A început sa se închidă bine la culoare, la 10000 km out
    Asta e valabil pentru mesterii aia, care schimba uleiul functie de culoare; nu fac parte din tagma aia spre dezamagirea ta.

Leave a comment:

• Cherubino
    replied
    Originally posted by IancuMIC View Post
    Si se facu...6 mii.
    Arata al naibii de bine
    Cam la fel arăta duminică dimineața și Elf-ul 10W40 al meu după aprox. 6400 km, dar dacă am timp săptămâna viitoare merg la mecanic să-l înlocuiască. Vreau să revin la Elf 5W40.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google