Consum 0.9 TCE

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Eco ajuta in oras, testat si pe 1.2, la care am montat eu ulterior butonul (aveam deja firele trase, insa buton fals).

    Se confirma ca mersul in afara, constant ca viteza, cu ECO pornit, nu difera fata de cel cu ECO dezactivat.

    Drumul a avut inclinatii mari? Ca daca DA, atunci nu prea ar mai fi fost acelasi consum

    Comment


    • Da, a fost drum cu inclinatii...curbe. Usoare dealuri (adica probabil diferente de altitudine intre 90 si 105 m maxim)...
      Nu este chiar drum perfect de campie.
      Este drumul pe drumul TM->Sannicolau Mare prin Baile Calacea
      Ba cam era acelasi consum, am mai facut un test asemanator cu TM-Tg Jiu -TM...si cam acelasi consum a iesit.
      Deci...in exterior nu este nici o mare branza


      1.2 Are modul eco? Sigur face ceva la motorul ala? Nu de alta...dar de la 75 cp scade la cat
      Last edited by bolovan; 13 June 2017, 23:39.

      Comment


      • La 60 CP, in oras cu modul eco se simte usor mai lenesa, dar la mers bara la bara. In plus cu eco activat, o sa vezi ca taie consumul la AC, perioada in care baga efectiv aer este mai redusa. De când am fost ultima data la AC, cu treapta 1 intre cald si rece inghet in masina, probabil nu mai declanseaza rapid senzorul, când l-am masurat in reprezentanta, scotea -6 grade pe aerisitor.

        Comment


        • Nu stiam ca 1.2 stie de eco.
          Ca fapt divers:
          Aseara am scos 4.9% in oras Viteza medie 29Km/h. Pentru cine stie TM: Calea aradului, ->lipovei (pe langa unitate)->conti->modern
          True, era 10 seara, n-am ajuns prin unda verde...si am stat la doua semafoare...in rest, 5 km mers aprox constant cu 45-50Km/h (asa mergea traficul). Ca o concluzie, la motofierastrau, nu conteaza atata viteza cu care mergi in oras (poti sa mergi si cu tr-II-a si scoti consum bun)...cat timp mergi relativ constant...fara opriri prea multe...poti scoate consumuri grozave. Ma gandesc ca in orase gen petrosani/hateg/zalau...acolo poti ajunge sa ai si 6% consum mediu in oras. In timisoara, cum dai de unda verde...fara un 8% nu scapi

          P.S. Se pare ca am colegi cu diesel-uri care au consumuri mai mari decat mine...traseul aprox identic.

          Comment


          • Felicitari , se pare ca stii sa conduci. Abia astept si eu sa fac 15000 km , adica sa fie la randament maxim , si sa vad la cat pot scoate consumul . Acum la 4000 km am cca. 5,2 in afara.
            PS. Rodaj masina inseamna de fapt rodarea tuturor ansamblelor in miscare , nu doar motor . Pinioanele din cutie trebuie sa-si faca oglinda , rulmentii , alternatorul , compresorul AC , etc. si panta pe care pana atunci o urcai in tr. IV acum o urci intr-a V-a .
            Last edited by georgstelsib; 14 June 2017, 10:45.

            Comment


            • Nu o sa vezi diferente. Eu sincer...nu n-am vazut diferente (su eu am aproape 23.000). De fapt, n-am vazut diferente la nici o masina (si sunt la a 4-a masina noua in ograda...si nu toate au fost dacia). In schimb am observat ca dupa 4-5.000 km...inveti sa o gestionezi mai eficient.
              Conduc anticipativ...adica nu accelerez cand urmeaza sa franez etc. Nu sprintez ca sa ma opresc cu 3 secunde mai repede la semafor etc (bine...consumul de 4.9% in oras este o exceptie foarte greu de reprodus...si doar in conditii extrem de speciale. Pe traseul ala de 5 km...cam mergi constant). Ieri am facut vo 60 Km prin oras...si am scos un consum mediu de 8.7% (deh...unda verde mai adauga cam 1-1.5%)

              Comment


              • asa este, inainte la poiana brasov, la 4000 km, motorul era nou abia am urcat cu treapta 1 si 2. Dupa ce s-a mai rodat motorul, pot urca in treapta 3 si 4

                Comment


                • 7.5 % in oras cu ECO viteza medie 20 km/h... km bord 5000 ... e ok?

                  Comment


                  • Depinde de oras. In TM este un consum grozav (chiar daca poti ajunge in cazuri extreme si la viteza asta asa de mare...numarul de opriri si porniri de pe loc iti omoara consumul)

                    Comment


                    • @bolovan , acum nu te mai laud . Nu ai fost atent nici la diferentele de dinamica pe masura ce se aduna kilometrii parcursi si nici la ce am expus referitor la rodajul componentelor in miscare . Consumul de carburant este in directa proportionalitate cu numarul de cicluri motor (turatii) la kilometru parcurs . Una este sa parcurgi un km in treapta IV si alta este sa parcurgi acelasi km in treapta V-a. Apoi nu stiu cati ani si cand ai avut ocazia sa schimbi 4-5 masini noi . Eu le-am schimbat inte 18 si 11 ani . Niciodata sub 11 ani . Cei mai multi occidentali isi schimba masina noua la cca. 10 ani.

                      Comment


                      • @georgstelsib
                        1997 - Dacia 1310
                        2000 - Dacia SuperNova
                        2002 - Skoda Fabia (de fapt, era masina de servici...dar doar eu am condus masina aia, de la achizitionare pana cand s-a vandut...)
                        2004 - Logan 1.6 mpi (a fost schimbata fabia cu un logan...deci tot masina de servici...condusa doar de mine pana prin 2006 cand am plecat de la firma respectiva)
                        2004 - Logan 1.4 mpi
                        2016 - Logan 0.9 TCe
                        Viata medie in occident este intre 5 si 7 ani la o masina
                        Am fost foarte atent...sincer..n-am observat schimbari...ma rog...schimbari semnificative...adevarat...facand multi km in exterior...In schimb, ce am observat (circuland si cu alte masini...care nu erau noi)...in timp, stilul meu de a conduce se adapta masinii...prin urmare, usor scadea consumul si crestea viteza medie de deplasare

                        Comment


                        • Consum mediu mixt pe ~1550 km: 100l (adica 6.46 l la suta), viteza medie 35.2 km/h. Proportia consumului este aprox. 60 extraurban/40 urban.
                          Attached Files

                          Comment


                          • Dupa aproape o saptamana de fataiala doar prin oras,stam cam asa :
                            Distanta parcursa : 108 km
                            Vm : 17,7 km/h
                            Consumul : 9,7 L

                            Comment


                            • Deci viteza medie mica aduce consumul in zona lui 1.4 mpi, care, in aceleasi conditii are ~10%.

                              Comment


                              • Nu chiar...de exemplu, in TM, 1.4 la viteza asta medie are 12% si 1.6 13.5%

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google