De nici o saptamana sunt posesor de 1.2 16v. Inainte de a-mi prezint parerile despre masina, fac o precizare:
@sumedreacris: ai incurcat un pic borcanele, masinile turbo resimt mult mai tare aerul rarefiat, tocmai pt ca se bazeaza pe inductie fortata.
Bun, am citit in ultimele zile tot topicul cap coada si pot spune ca a fost extrem de amuzant.
Loganul l-am luat ca inlocuitor pentru un Clio Symbol 1.4 8v din 2000, sa-si faca treaba ca masina de oras. Imi erau de ajuns doar aer conditionat si geamuri electrice fata, dar, dupa discutia cu rep. vanzari, si dupa 2 reduceri totalizand 800e, am dat comanda de Laureate.
Are nici 150km pana acum si sunt extrem de incantat de cata masina primesti la banii aia. Acum, cu bunele si relele:
1. In primul rand aspectul interior. Imi place foarte tare tapiteria, cred ca este cea de blackline, neagra+cusaturi si ceva model albe. Impreuna cu elementele de plastic vopsit e foarte reusit.
2. Cele 2 cadrane sunt albe acum si arata mult mai bine
3. Lucrul care m-a surprins extrem de mult: cand m-am urcat intr-un Logan din reprezentanta am vazut ca Mp3 Playerul are USB si Line-in, lucru excelent dupa mine. Si cand ma uit mai bine, scrie Bluetooth pe el si pe satelitul de comanda de langa volan, vad un semn de telefon. O intreb pe d-soara de pe acolo, daca chiar e ceea ce cred eu si ea imi arata unde este amplasat microfonul pe plafon, inainte de oglinda. Sincer, nu as fi crezut ca vad o asemenea optiune pe un Logan la 5140e plus rable...
4. Comenzile masinii extrem de usoare, am inteles ca acceleratia nu mai este pe cablu, dar in viata mea nu am pus piciorul pe un ambreiaj mai moale/usor. Citeam pe topic ca lumea se plangea ca prinde prea sus... La mine prinde in primul sfert de pedala. Probabil au mai facut ceva modificari la masini din fabrica.
5. Citeam ca pleaca greu, trebuie sa-l turezi, lucru de care imi era si mie frica, pt ca am condus ceva vreme un Fiat 500 1.2 si era dezastru la capitolul asta. DAR, mie nu mi se pare deloc asa. Foarte usor m-am invatat cu el si poti pleca de pe loc si fara sa folosesti acceleratia deloc, lucru imposibil la fiat. Mi se pare foarte user friendly. Chiar mai usor ca vechiul Clio Symbol 1.4
6. Legat de celebra intrebare "Cum trage?". In rodaj incerc sa il duc frumos pana la 3000 dupa care schimb, nici supra, nici subturat. A vazut si cateva urcari la 3500 si dupa rodaj va vedea mult mai mult, ori de cate ori va fi nevoie. Intr-un fel, este normala atitudinea unor persoane: "4000rpm e mult, se strica" mai ales daca vii de pe 1300 sau stiu eu, in schimb, nu voi intelege niciodata "tr.5 50kmh iesi din sat si tr.5 pana la 100kmh", incredibil. Deocamdata mi se pare ca se misca cel putin la fel de bine ca si Clio Symbol 1.4
7. Am lasat un prieten, posesor de Logan 1.4 de 5 ani si 90k km, sa-l conduca, sa-si dea cu parerea. La fel, si el auzise ca pleci greu, ca nu se misca deloc, etc. A spus ca se misca la fel ca 1.4 la condus normal, chiar mai usor de condus prin prisma comenzilor mai usoare. Ori cei de la Dacia au adus imbunatatiri in timp Loganului de 1.2, ori unii habarnistii imprastiau zvonuri cum ca e 1.2 e praf. Probabil, un pic din amandoua.
8. Singura parte proasta pe care am observat-o pana acum este, bineinteles, zgomotul. Am trecut de 100kmh dar nu am mers constant sa observ rezonanta despre care s-a tot vorbit. Sunt curios si o sa verific. Dar nu ma intereseaza atat de mult pt ca, nu te poti astepta sa fie liniste ca intr-o masina premium.
9. Ar mai fi la interior, daca strangi un pic de manerul usii, sau apesi pe plasticul consolei centrale, scartaie. Dar, la fel, e de asteptat la banii astia.
Singurul regret este ca nu am dat cei 1100 lei pentru vopseaua Gris Platine sau Gris Comete. Dar, si alb e frumos (2 ore dupa ce il speli...)
Ce sa mai zic, multi km fara probleme tuturor

.. Are cineva idee cum arata, sau de unde as putea face rost.
Leave a comment: