Cand stau pe loc la relanti si dau drumu la AC se aude un huruit in partea din spate a masinii, parca ar veni din podea de sub bancheta spate. Dispare cand plec de pe loc.
Asa e si la voi ?
Pareri Posesori Logan 1.2_16v
Collapse
X
-
Si daca imi mai permiti inca un sfat : dupa ce consideri tu ca si-a "dat drumul motorul " fa-i si un schim de ulei +filtru pana ajungi in 10.ooo km . E un sfat auzit de la altii mai batrani si mai mecanici decat mine...
O seara faina !
Leave a comment:
-
@ Roy Saru-mana ! Da, este o masina reusita si fiabila "peugeot-ul" . Iar Logan-ul promit ca nu am sa-l iert. ;) Il invat sa muste ...de mic
imi plac masinile "zgomotoase" si "rele".
Leave a comment:
-
Vreau si eu un 308 !! Am mers vreo 3 zile cu unul 1,6 HDI ;Clarion ,insonorizare ,senzatii rare ....
ON Topic ,@ ali 86 da-i span la 1,2 sa-l faci cu adevarat un motor de turatie...Cu cat te porti prea frumos cu o masina ,cu atat mai mult iti va face nazuri in viitor..Vorbesc din experienta !
Leave a comment:
-
Guest repliedda domle ce sa mai
oricum e de admirat 307-ele ca a rezistat atat. legat de viteza maxima, la 175km/h s-ar putea sa fi avut in realitate mai putin, stiut fiind ca ceasurile au o eroare de aproximativ 10%, deci era era undeva pe la 158-160 la ora. asa se explica de ce celalalt peugeot mersese pana la 195
Leave a comment:
-
Poza cu 400 mii de km la bord. La 4100 am avut 175, fiind limitata la 175km/h. In talon scria ca limita de viteza este de 175 si atat a si dus;era la fund pedala, cu toate ca la celalalt peugeot aveam trecut in talon 175 si a dus pana la 195.( tot diesel 1.6 110 CP)Peugeot 307 achizitionat in 2005 nou.Attached FilesLast edited by ali86; 20 January 2012, 23:42.
Leave a comment:
-
Guest repliedpt a incarca poze mergi la go advanced->gestionarea atasamentelor->alegerea fisierului->incarca si dupa ce zice ca a incarcat poti inchide fereastra aia si dai trimite reply
spor
Leave a comment:
-
Daa..multumesc @sumedeacris ! Eu am specificat in mai multe randuri ca initial am condus un diesel si de aia sunt asa cu turatiile. Iar in legatura cu zgomotul de motor chiar imi place, suna mai sportiv si nu inteleg dc ii deranjeaza pe unii, pentru ca nu este chiar asa de zgomotos. si ....pt amatorii care m-au intepat pana acum..uitati aici cei 412 278 Km la bord.
am si eu o intrebare..cum postez o poza?
@mitoshu nu sunt rai astia cu 1.2, doar ca sunt prea mult luati la mishto, si nu li se raspunde la topic. Sunt luati peste picior si nu inteleg dc. Atata tot.
Leave a comment:
-
Guest repliedcu placere
pai de ce nu ai spus asa de la inceput? ca vii de pe un disel?
ca era mult mai clar pentru toata lumea. normal ca pe disel cuplul e semnificativ mai mare ca la o aspirata, ca vine de mult mai jos in turatii, e adevarat ca nici plaja de cuplu maxim nu-i mare si unde mai pui ca puterea maxima dezvoltata e pe la 4 mii, cu toate ca mai merge putin dusa spre 4500. in aceste conditii era normal si de inteles sa-ti fie frica sa o duci asa sus doar ca benzinarul aspirat nu e asa sensibil ca un disel cu turbo. singura chestie la care trebuie sa ai grija e sa astepti ca lichidul de racire sa ajunga la 4 linii si sa mai lasi apoi putin sa se incalzeasca uleiu ala mai bine in motor (pentru ca se incalzeste mai greu ca lichidul de racire) si dupa aia poti sa-i dai si 3500 si 4-4500. nu are nimic motorul . e de turatie . in cartea tehnica parca se recomanda rodaj 1-1000 si ceva de km insa se specifica ca randament maxim, dupa specificatiile constructorului, va da dupa 3 mii de km. si sa ai grija sa rodezi bine fiecare treapta de viteza, inclusiv a-a5-a. de ex , eu tr a 5-a am menajat-o vreo 20.000 de km si ma miram de ce nu vrea sa treaca de 120 in a5-a si 3250rpm. asta pana s-a deschis centura sibiului, am dus-o acolo si am mers in a 5-a pana la 4 mii si 140 la ora. mai sus nu ca nu se mai simte asa sigura. de atunci, tr a 5-a poate trece fara probleme de 120 (fara sa fie turata in a-4-a puternic ca sa cada la 120 sau mai mult in a -5-a). si mai e o mica chestie. motorul e in 16v. asta inseamna ca trage mai bine la turatii mai mari ca cele in 8 valve care trag mai bine pe ture mici si medii.
cam atat am avut de spus
numai bine iti doresc!
p.s
s-ar putea ca diselurile conduse de tine sa fi fost mai bine antifonate ca loganurile astea de la dacia...deci sa nu te sperii daca incepand cu o anumita turatie motorul "va da buzna" peste tine in habitaclu. nu are nimic, e doar de la antifonarea slabuta. si mai exista un punct de rezonanta maxima a caroseriei cu evacuarea (la mine e la 3500) cand e un zgomot foarte puternic.dar daca urci mai sus in turatie dispare spre 4 mii si se aude normal
Leave a comment:
-
@sumedeacris am 400 mii , nu am dc sa ma justific la nimeni. Am condus si dacia 1410 si o turam si pe aia. Nu am condus hidramate. Iti multumesc pt raspuns..cred ca a fost singurul la subiect, chiar si cu unele intepaturi, totusi apreciez gestul. Eu doar am spus ca in rodaj mi s-a cerut sa nu depasesc 3000. (ce draq era asa de greu de inteles) De vreo 7 ani conduc un diesel si normal ca te obisnuiesti cu anumite turatii si ti se pare ca sunt prea mari turatiile de la noul Logan. Este normal sa spun ca imi este mila sa-i dau peste 3000 tinand cont ca la diesel la 3000 intr-a 4-a era turata. A fost doar o simpla si nevinovata afirmatie. Chiar era asa de greu sa mi se raspunda si fara sa se ajunga la "intepaturi" ? Oricum inca odata multumesc pt explicatii @sumedeacris.
Leave a comment:
-
Guest repliedfara suparare dar eu cred ca doar cauti sa fii bagat pe aici in seama... cum poti sa zici ca ai 400 de mii de km si sa nu schimbi la 3-3500? ai condus numai masini cu motor de v8 si v12 pana acu ca sa nu trebuiasca sa depasesti turatia asta? te rog sa faci o socoteala mica cu regula de 3 simple sa vezi ce putere ai la 3 mii... asa de curiozitate. masina are cuplu maxim sus , peste 3500. asa inseamna ca pentru un regim corect de functionare, motorul trebuie exploatat intre plaja de cuplu maxim si turatia de putere maxima. nu zice nimeni sa mergi numai peste 3500 sau sa schimbi numai la 3500-4000 dar din cand in cand si mai ales la nevoie (depasiiri) te poti duce spre turatia de putere maxima daca vrei sa nu te ia transpiratiile ca cel din fata iti da flasuri ca intra in tine. de ce crezi ca exista limitare electronica la turatie pe la 5500 sau cat o fi la 1,2? pt ca pana acolo e sigur pentru motor. asa de ce nu au pus limitarea la 3 mii?
lasa vrajelile cu 400 de mii de km (daca chiar i-ai fi facut, intrebari de genul asta de la un sofer care se poate considera deja demult profesionist sunt de gaga) si vezi cum se comporta masina si la turatii mai mari
noroc
p.s
sau poate ai condus pana acum numai masini cu cutie automata? asta ar explica pe undeva lipsa de experienta la schimbatul vitezelor
si nu te lasa impresionat de zgomotul motorului. nu are nimic, doar antifonarea e proasta
Last edited by Guest; 20 January 2012, 16:41.
Leave a comment:
-
Guest repliedce nervosi sunt astia mici? cu 1,2.
Leave a comment:
-
pana la proba contrarie sunteti cu totii niste viteji. Talk to the hand...ma incadrez in MIRC? oricum vb cu niste amatori. Daca ati fi stiut sa raspundeti la solicitarile de pe forum v-ati limita doar la raspunsuri, nu la jigniri.Eu doar am reprodus ce au spus cei de la Dacia. Oricum m-am lamurit de acest forum.Pacat...credeam ca poate ajuta pe cineva care are nevoie de o parere sau un sfat. Daca vreau sa ma cert ma duc in piata sau pe stadioane. Si daca era sa fiu un incepator tot nu trebuia sa va luati de mine, ci doar sa explicati cu cap cum sa procedez. Dati exemplu ca sunteti baieti de treaba si nu va mai luati de incepatori fara motiv si rezumati-va doar la cum puteti sa-i ajutati. Ca doar in asta consta si acest forum/site. Va respect pe toti si poate ne intalnim sa ne cunoastem mai bine...amatori vs "experti" !
Leave a comment:

Leave a comment: