Consum Logan 1.4 MPI

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Vi se pare imposibil 7-7,5 ? De ce ? De exemplu daca vii de la mare , 4 adulti + 2 copii , ac pornit , masina resoftata ,nu ai blocaje in drum mergi constant iar autostrada o faci 40% cu 120 si restul cu variatii intre 120 si 150 - 160 nu iti va arata o medie mai mare de 7,5 in cel mai rau caz . Dar ai deja n km parcursi fara accelerari , fara franari chiar daca media de viteza este mica dar totusi este constanta . Daca mergi multi km cu 80 90 in a 5 a ? Cum iesi ?
    Ce spune Vitriol , este real , pe bune . Dar daca vrea sa vada consumul real cand are 120 pe bord sa reseteze cb si dupa 15 - 20 km va avea media reala .
    B -X X - DDF x 2

    :sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

    Comment


    • Exact, 4,2 % cu 5 persoane, 600 de km rulati, munte, bagaje, mers normal, nu la consum. (iasi-pascani-suceava-radauti-putna-solca-gura humorului... ceva de genul asta...) ti se pare ciudat? Pai daca scoate benzinarul tau 4,9, zici de dci-ul meu care oricum e mult mai economic ca benzinarul ca nu scoate? Scoate el si mai putin; am facut acum 3 saptamani 600 de km cu 25 de litri de motorina, 2 persoane in masina, pe urmatorul traseu: iasi-pascani-targu neamt-poiana largului-bicaz-lacul rosu-bicaz-izvorul muntelui-poiana largului-durau apoi la intoarcere din durau -poiana largului-manastirile secu si sihastrie-manastirea neamt-targu neamt-pascani-iasi. Cine stie traseul? Fa un calcul si o sa vezi ca e sub 4,2 consumul. Si mers NORMAL, inca o data zic, eu nu merg la consum niciodata; si asa e mic! in iasi de ex am 5,2! vi se pare un vis? Luati-va dci si vi-l impliniti!
      Last edited by huzzy1981; 28 May 2008, 21:31.
      1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!

      Comment


      • @huzzy1981, ne induci in eroare tati. Noi aici discutam de consumul la motorul 1.4 mpi. M-am si speriat cand am vazut 4.2 l%, dupa aia am citit dci la tine.
        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

        Comment


        • Daca te referi la benzinaru meu (Huzzy) iti spun ca nu a vazut niciodata 4,9% sau 5%. Nu pot comenta de altii care se lauda ca au scos asemenea consumuri, probabil ca au rabdare multa.

          Dar la dci 4,2% scoti in conditii de 100-110 km/h constant.
          Consum instant - Traseul Constanta-Bucuresti A2 cu 3 pasageri fara bagajehttp://www.LoganTuning.com


          cam atata iti consuma la 100/h....

          PS: eu ma pot ''lauda'' cu un 5,8% cam atat, mai mult decat onorabil (100-110 max).
          Last edited by Octavian; 28 May 2008, 21:43.

          Comment


          • Asa este, cred ca sunt prea rabdatori, dar la urma urmei, ii inteleg, ca sunt banii lor care ii ard.... La propriu daca ne gandim! dar tot cred ca e cam lunga coada pisicii... Am eu o impresie... In fine, treaba lor, bravo lor ca reusesc aceste consumuri, nu le doresc decat la mai putin!
            1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!

            Comment


            • Deci cu 4,9-5 % cu 1.4 e nasoala treaba, mai mult ca sigur ca te depasesc si tirurile, dar nah, e ok daca nu te deranjeaza, sa se duca-n treaba lor )))

              Recunosc ca am incercat si eu de vreo 2 ori sa o tin la 80-90 la drum...N-am reusit prea multi km.

              Comment


              • O data ca chestie e ok . Dar nu are sens sa omori masina pt 2 litri . Mai bine sa manance 7-8-9 % decat 5-6 dar o pastrezi ok mai mult timp decat consum mic si masina omorata .
                B -X X - DDF x 2

                :sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

                Comment


                • Corect.
                  Eu zic ca la general cam asta e consumul la 1.4 (extraurban) mers normal ca sa zic asa ~7% (110-130).

                  Comment


                  • Si urban cat iti cosuma, de ex tie Tavi? Te intreb pentru ca din cate vad, tu mergi normal,nu tragi masina, nu o impingi, nu mergi pe langa ea...
                    1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!

                    Comment


                    • @Huzzy: a consumat 4,9 in cei 70 km...Pe CB... Am mers cu 100 constant in afara si 70-80 in localitate. Ideea pe care merg este o viteza cat mai uniforma pe intreg drumul. Adica daca sunt intr-a 5-a la 80 la ora in localiate la 2300 ture, la 100 la ora ajunge l 2700 maxim...Si nu bruschez masina, adica daca am 70 in localitate si ies din ea nu apas pe acceleratie sa urce imediat la 100 ci progresiv... Iar daca am tir si vad ca ma apropii si vine din fata... Iau usor piciorul de pe pedala...Fara frana... Si asta mai de departe, nu franez brusc in spatele lui....Asa mi-am creat eu stilul... De aceea sunt si invidiat de multi prieteni care cand aud ca dau drumu la AC nu ma cred.... Ca ei zic ca tin la consum. Dar si cu AC pornit am scos azi 5,4. Ideea e ca daca sari de 90 cu AC se tureaza mai mult si consuma mai mult... La 90 nici nu se aude motorul si are peste 2500 de ture, ceea ce e normal ptr mers constant.
                      In rest, toate bune si consumuri cat mai mici!
                      P.S. Maine merg la Tulcea. Vom fi 3 in masina, vor fi si bagaje. Sunt curios cat o sa imi consume....
                      P.S.2 Daca nu ma grabesc, merg max 100 afara ca sunt banii mei. Si la cat e benzina, mi- e mila de portofel....

                      Comment


                      • huzzy, stiu ca sunt offtopic si ca tu vezi numai motorina in fata ochilor dar cand am fost la felix, am condus masina lui spike (dci85). Omul a venit pe autostrada cu 110 si in rest 90-100. Avea media de 4.7. Eu am condus-o 60km si mergand tot timpul la peste 1800rpm (sa nu merg subturat) si in general 90-100 in zona de deal, dara nu serpentine, i-am crescut media la 4.8%. Deci daca tragi de el, dieselul consuma...Nu ca benzinarul clar, dar isi ia si el portia de energie din rezervor.
                        florin, cum zici tu, da, scoate 7%. Dar mergand numai pe autostrada cu minim 120, masina incarcata si clima pornita, sub 7,5% nu are cum sa iasa. El la un moment dat zicea ceva si de 140 pe autostrada. Pun pariu ca la viteza aia n-are consum sub 8,5%.
                        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                        Comment


                        • Pai eu ce am zis ? Daca vrea sa vada real media pt o anumita viteza trebuie sa atinga viteza respectiva , sa reseteze cb-ul si dupa cativa km va avea media reala pt viteza respectiva . Pai daca tu mergi 100 km cu 70/90 km /h in a cincea cum mama naibii sa nu iasa medie mica ? Ce arata cb-ul este media pt toate vitezele/ora cu care te-ai deplasat , cu franari si accelerari .
                          Huzzi , 1.4 al meu in Bucuresti papa intre 9 si 9.5 si crede-ma ca nu o imping . Am pus si poze cu media cb pe undeva pe aici mai demult .
                          B -X X - DDF x 2

                          :sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

                          Comment


                          • Sunt destule clipuri cu dci la ~100/h si arata clar ~4,2 %, deci Seba a spus ce trebuie. Sorry de offtopic.

                            Ok, Huzzy...Cred ca ia in jur de 8,5% (Arad), merg normal, adica nu sa ma rog de ea sau sa o las in frane de motor si alte cele. ''Linistit'' pot scoate (seara cand mai ies pe bulevard) si 11-12.
                            Daca ma rog de ea iese un pic sub 8%, dar n-are rost.

                            Comment


                            • Eu am urcat la Balea acum vreo 2 saptamani , am mers cu ea destul de sportiv schimbat de la 3500 in sus, pe unde se putea mergeam cu 120-130 km/h (drumul este in lucru si sunt tot felu de ocolisuri) ..Iar serpentinele le-am urcat cu a-3-a si a 4-a (a 2-a in curbe) iar la intorcere pe o portiune i-am dat 150 /h . Consumul a fost de 6,5 % pe tot drumul dus-intors (aprox 9 litrii benzina pe CB) + ca am mers si la manastirea Cartisoara pe drum de tara cam 5 km (in a 1-a si a 2-a). Am folosit si AC-ul la dus si la intors dar nu tot drumul.
                              Eu sunt multumit de consum , in oras dupa cum am mai zis 8,5 % iar acum cu AC -ul pornit 8,7-8,8 % .
                              Last edited by Bad_Wolf; 29 May 2008, 10:18.
                              sigpic

                              Comment


                              • Deci tu la urcare ai connsumat cam 13%, iar la coborare maxim 0,5litri.
                                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google