Consum Logan 1.4 MPI

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Maniak18 View Post
    Cauciucuri Kormoran am si uleiul Dacia Oil 5w30 ! SI consumul este de 7.7% dupa parerea mea este mare !
    in caz ca nu s-a remarcat, afirmatia a fost facuta ironic...
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

    Comment


    • O sa imi schimb uleiul in toamna am sa pun 5w40(castrol sau elf). Sper sa consume mai putin cu el, dat fiind faptul ca conduc mult in oras cu motorul rece sper sa ma ajute la consum prima cifra de la ulei.
      Cauciucurile le voi schimba cand mi se vor uza actualele(am sa caut ceva cu profil v pt ploaie

      Comment


      • Ba fratilor pe laureatul meu plus nu scot consumuri bune (6-6.5%) decat extraurban si mers ca "mosii" 80-90 kmh.... In oras in schimb nu pot sa scad sub 10% ... Si mers tot ca mosii... Eu cred ca sunt povesti alea cu 7.9-8% oras... Un 9% e credibil.... Da 8 mi se pare SF. CRED CA MERGETI NUMAI FARA TRAFIC SI PE DRUM CU PRIORITATE ... Da' si acolo mai schimbi vitezele... Daca vreti va rog sa ma contraziceti (cu argumente)

        Comment


        • Temicoxxl sa sti ca si eu am acelasi consum ca si tine, am un logan kissfm 1.4 mpi cu 5500la bord. Pentru a reusi sa faci un consum mai mic trebuie sa intrunesti urmatoarele conditii:
          -schimarea vitezelor sa o faci aproape subturat adica pina in 2500 rot/min;
          -schimbarea treptelor sa fie lunga si cu o acceleratie usoara;
          -sa nu depasesti aproximativ 90 km/h;
          -sa folosesti concomitent sau inainte de frinare si frina de motor.
          De aici rezulta un condus de pensionar.
          sigpic
          VIATA ARE PRIORITATE

          Comment


          • Conteaza foarte mult si traficul din oras. Daca se circula bara la bara si stai minute in sir la semafor, consuma si 12%!

            Comment


            • Kelemen: cu un ulei 5W40 n-o sa-ti consume mai putina benzina decat cu un
              5W30 (fie el si DaciaOil).

              Comment


              • In weekend am fost la mare si am mers pe ruta Ploiesti-Bucuresti-Constanta pe autostrada pana la Cernavoda, apoi Eforie, Mamaia, iar Eforie.... Si intors pe Constanta-Silistea-Cernavoda-Bucuresti-Ploiesti.
                Pe autostrada la dus am tinut-o aproape numai in 130-140 iar la intors am emrs cuminte cu 110 cnstant. Aproximativ 700 de km fara AC consum mediu de 6.5 la suta. Ce ziceti?

                Comment


                • Pai e foarte bun, aproape inuman de bun ))

                  Comment


                  • Pt Octavian_28: Asa e... Dar cand am plecat am facut Ploiesti-Bucuresti consum 5.4 pe 60 de km. Si apoi Bucuresti-Cernavoda a crescut pana la 7.2. Cat am mers prin constanta, eforie a stat cuminte la 7.0. Iar la intoarcere, mergand la 110 constant...Plus 1 ora stat cu motorul pornit din cauza accidentului de la iesire din Bucuresti( poate ai vazut la stiri, pe la 6.30) a tot scazut pana la 6.5. Cred ca daca n-as fi forjat-o la dus si as fi mers la 110 pe autostrada scoteam cam 6.

                    Comment


                    • E bun, na-m ce zice.

                      Eu nu stiu cum scoateti voi consumuri de 6-6,5 la viteze de 110-140, la mine la drum lung nu scade sub 7%, tre' sa merg frumos ca sa iasa sub 7, adica un 110-120 maxim.

                      Comment


                      • Originally posted by temicoxxl View Post
                        Ba fratilor pe laureatul meu plus nu scot consumuri bune (6-6.5%) decat extraurban si mers ca "mosii" 80-90 kmh.... In oras in schimb nu pot sa scad sub 10% ... Si mers tot ca mosii... Eu cred ca sunt povesti alea cu 7.9-8% oras... Un 9% e credibil.... Da 8 mi se pare SF. CRED CA MERGETI NUMAI FARA TRAFIC SI PE DRUM CU PRIORITATE ... Da' si acolo mai schimbi vitezele... Daca vreti va rog sa ma contraziceti (cu argumente)
                        Nu te contrazic.Traficul din brasov nu e ca cel din b de ex.
                        Eu de ex prind numai aglomeratia de seara si mai am si drumuri in sacele, in orice caz mereu evit traseele aglomerate si mai bine merg le un drum putin mai lung dar mai liber.Vitezele cu care circulin oras sunt urmatoarele :
                        tr1 20km/h
                        tr2 35...
                        tr3 55 ...
                        tr4 pana pe la 80 daca pot
                        tr5 exclus
                        turatii :
                        tr1 2000
                        tr2 2800
                        tr3 3000-3500
                        Mers cum am scris consum in oras 8 litri. Masurat cu metoda plinului,de la aceeasi pompa. Iarna 10 litri.
                        In afara orasului cu vit.Max. De110 km/h 6.5l . Mers ca mosii 5.5(dar asa merg numai in cazuri exceptionale:lipsa bani de benzina,plictiseala mare sau 4-5 pers la bord

                        Comment


                        • Pt Octavian_28: E vorba de mers constant cu 110 pe autostrada.. E altceva daca variezi cu mers prin localitati la 60-70.Eu am testat-o pe a mea anul asta pe Pitesti-Bucuresti si la 110 constant am scos consum 5.7 de la iesire din Pitesti pana in Militari. Tre sa iti mai spun ca acest consum e dat de CB... Poate e si asta o explicatie...

                          Comment


                          • Multumit de consum

                            Eu unul sunt multumit de consum. De un an de zile am avut doar o singura variatie de consum: initial cu benzina de 98 sau 99 consumul a fost constant 6,5%, dupa aceea , din cauza scumpirii benzinei, cu benzina de 95 consumul este constant 6,6%. Nu am stat sa fac calcule prin metoda plinului la ceeasi poma, astea sunt datele din CB.

                            Comment


                            • Consum extraurban, logan 1,4:
                              3 persoane + multe bagaje, traseu Galati - Macin - Babadag - Tulcea - Babadag - Tulcea - Galati (nu am gresit, asta a fost traseul), viteza medie 59 km/h, viteza maxima (pe ceas) 140 km/h, schimbat viteza si la 5000, mers ceva mai sportiv, AC pornit 95%, a rezultat un consum mediu de 7,1%. In oras am mers maxim 10 km, deci nu se ia in considerare. Am plecat cu plinul facut.
                              Mi se pare OK, mai ales ca am tras putin mai mult de masina.

                              La urmatorul drum voi incerca, in aceleasi conditii de greutate, ac, dar cu o viteza maxima de 110-120, sa scot un consum sub 6,5, sa vad poate reusesc.

                              Toate datele sunt de pe computerul de bord, dar si la metoda plinului a iesit la fel.
                              Din cate stiu, infomatia despre cantitatea de carburant consumata este citita direct de la injectoare, iar km parcursi sunt destul de exacti, asa ca datele de consum mediu, etc ar fi normal sa fie corecte si in CB.
                              GL-22-TOF

                              Comment


                              • Da deci cam 7-7,5% cam asa imi iese mie de obicei la drum lung, dar merg cum se poate si anume: 100-120-150-130...Fara nici o viteza constanta (Resita-Arada si retur) Mi-a iesit si 7,2% media (~75% mers in oras!!) dar am mers mai incet si afar, maxim 110 parca.

                                PS: Tizule (Octavius ) : intr-adevar pe autostrada e cu totul alta manare de peste, mai stiu pe cineva care cu 130-140 constant i-a luat in jur de 6,5-7% (~1100 km de autostrada). Dar lumea carcotasa nu prea crede treaba asta.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google