Consum Logan 1.4 MPI

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pt Octavian_28: 1100 de km de autostrada? Probabil nu in Romania. Am inteles ca ai consum mai mic afara. Sunt si soselele mai bune si benzina mai de calitate. Din Ungaria incepand.
    In alta ordine de idei, euicnerc sa gasesc reteta castigatoare. Consum minim, condus decent. Si cred ca mersul la peste 2000 de ture maxim 3000 in oras plus condus la 110 km pe ora afara este reteta castigatoare. Nu prea imi vine sa arunc cu banii pe benzina.
    Ideea e ca la 130-140 am facut Bucuresti-Cernavoda in 1 ora si 10 min. Iar mers la 110 la ora la intors am facut 1 ora 30. Pentru 20 de minute in plus, nu merita 3-4 litri consumati.

    Comment


    • De acord, pentru 20 min nu merita atata benzina consumata. Mai pune si placute frana, uzura, etc.
      Dar daca stii ca trebuie sa prinzi ultimul bac la ora 22, atunciii dai, ca altfel stai pana a doua zi si astepti..... Atunci merita.
      GL-22-TOF

      Comment


      • Corect, mai ales ca bacul costa nu gluma...Pai sa treci cu bacu costa cat 4 litri de motorina. Asta fara pasageri in masina...Si o noapte petrecuta in masina face 20 ron. Mai ales ca, din cate am inteles eu cand am fost in galati, poti sa comanzi un bac... Sa te ia doar pe tine dar platesti vreo 100 ron in plus, dupa 22.

        Comment


        • On topic: eu unul cred ca, CB ma induce in eroare: am venit de la Calarasi, deci 110 km....Viteza medie 81.6 km/h, 102.3 km, 4.6l/100, 4.7 l consum total....Eu cred ca a dat o eroare

          Comment


          • Nu inteleg de ce se mai face atata valva pe consum.Se stie ca consumul variaza de la sofer la sofer,sa nu mai zic si de drumuri,de combustibil,de trafic,de gume,de...Multe.
            masina fiecaruia consuma exact cat trebuie sa consume in situatiile din momentul respectiv. Ps: la inceput masina noua consuma ceva mai mult,dar nu exagerat.Sa nu va asteptati ca dupa 2-3 mii de km sa scada consumul simtitor,o sa scada dar...Nu cu mult.

            Comment


            • Mie mi s-a parut ca in prmii 5000 de km mi-a consumat mai putin decat o face acuma. Evident, neforjata, fiindca era in rodaj o perioada. Acum, un lucru interesant descoperit, consuma mai putin si nici nu mai da in nas daca ii dau aer conditionat, cu benzina efix 95 de la rompetrol. Am mers vreo 60 de km in oras si am cosnum de 8.2 pe CB. Mers din acesti 60 km si cativa in afara ca am avut treaba pe la iesirile din oras. Totodata, vreo 10 sunt facuti cu AC pornit. Asa ca...Am s-o testez in continuare cu Efix 95 si in oras si afara si va spun ce rezultate am. Petru moment sunt placut surprins...

              Comment


              • Pt un consum de ''reteta castigatoare'' cum spui, e foarte de folos CB.

                Si mie in rodaj mi-a luat mai putin, aveam o medie de 6,7%, dar mers frumos (pana la 800 km...).

                Cu grabitu nu stiu...Cred ca multi ne grabim aiurea, eu aproape saptamanal fac un drum de ~300 km (ma duc acasa), dar nu prea am rabdare sa merg cu 90-100, desi ar fi ideal, drumul e destul de aglomerat.
                Nu o data am patit sa incerc sa merg cu 120-130, depaseam masini care mergeau cu 80-100 si in TM ne intaneam la semafor...
                Totul pt cum spuneti voi 15-20 min mai putin, care nu intotdeauna erau valabile.

                PS: e scump bacu...De vreo 10 ani n-am mai mers cu bacu
                Last edited by Octavian; 12 June 2008, 11:11.

                Comment


                • Offtopic: Octavian_28 dar de unde esti de faci 300 de km pana acasa?
                  Ontopic:Eu conduc masina asta din aprilie 2007 si am 55.000 de km cu ea. Am testat-o si la viteze mari, si la mers batraneste, si la turatii medii si subturata, etc. Si mi-am facut eu calculele si-am tras linie si-am ajuns la concluzia ca nu merita vitezele mari, nici chiar daca ai bani de dat. Mai ales ca e o campanie acum de protejare a mediului si se insista pe ideea ca viteza mare inseamna poluare mai mare. Si daca nu era suficient, de ieri seara, am auzit la tv, 3 drumuri nationale, DN1, DN2 si DN7 vor fi impanzite de radare si echipaje de politie, intr-o campanie de reducere a numarului accidentelor.
                  Ca sa inchei cu un consum, sper sa obtin in jur de 8-8.5 in oras si sub 6 afara la stilul meu de condus. Va tin la curent!

                  Comment


                  • Va mai dau cateva detalii apropo de stilul de mers ... Masina laureate plus 1.4mpi...\
                    schimb treptele undeva peste 2500rpm... Chiar 3000 daca sunt in panta (sa ramana masina in noua treapta pe la 2000rpm)... Si ca mers prin oras incerc sa merg cat se poate la 2000-2300rpm...
                    La drum lung: eu sunt navetist zilnic slatina-scornicesti (30km dus si 30 intors) viteze 80-95kmh (chiar 100-110 in anumite depasiri) ...(la vale o scot pe liber... Merg pe zi aprox 70-75km din care 60 extraurbani.)... Media imi sta intre 6.5-6.7% conform CB. Daca ma dau la masina extraurban in trafic: depasiri de tiruri si alte ghidusii unde trebuie sa urc motorul peste 3000-3500rpm... Chiar 4000... Atunci a zburat puiu' cu ata... Nu mai pup medie de 6.5-6.7... Ma duc peste 7%.
                    cam asta e stilul de mers si sincer nu-mi convine (imi place stilul sportiv dar cu masina asta e foarte pagubos)... Eu vreau un diesel mic cu care sa merg la drum cu 120kmh si sa consume sub 5%... Apropo vreau sa vand loganul meu (temicoxxl@yahoo.Com)... E din februarie 2008 si la data cand scriu are 8300km... Daca vorbim peste o saptamana s-ar putea sa am 9000 km... Bafta loganistilor

                    Comment


                    • Deci 60 km mers 80-95 si inca 10-15 km de oras si medie de ~6,6% , parca o idee cam mare zic eu. Doar o parere, daca tie ti-a iesit asa, e clar ca ma pot insela. Ma gandeam doar ca la 80-95/h ar trebui sa fie un ~5,7%. Avand in vedere ca ~80% din drum e afara, cam asa imi iese mie, un ~6,2%, ma rog, neesential.

                      Octavius: in weekend mai mai duc pe acasa, adica ''acasa acasa'', la parinti. )
                      Last edited by Octavian; 12 June 2008, 21:46.

                      Comment


                      • Am auzit o faza ca dupa 20-30 de mii scade consumu si are parametri dati de dacia nu stiti e adevarat, si atunci poate mai mult de cat la inceput,are altfel demarajul.... Etc (apopo eu am amu 6000) ce ziceti?

                        Comment


                        • Mie personal mi-a crescut si mai mult ... Daca nu mananca 12% in oras si 8% in afara inseamna ca sta pe loc.

                          Comment


                          • La vale laso in viteza .. Frana de motor consuma mai putin ca atunci cand o scoti pe liber si daca vroiai consum mai mic de ce nu ti-ai luat diesel ? Orice benzinar consuma mai mult de la 3500 ture in sus
                            Its just a car ...

                            Comment


                            • Pai nu am luat diesel pentru ca n-am avut niciodata si nici nu o sa am. Benzina e mult mai buna, mult mai usor de intretinut si mult mai ieftina :P ( piese si tot ) si rar cand merg cu 3000 - 3500 ture ... In oras daca apuc 2500 - 2700 mare eveniment ce e ... Si in afara ... Deh 3000 - 3500 ( dar circul rar ... Sa zic odata la o luna jumate ) .. Nu consumul de 8% ma deranjeaza ci cel din oras ... Daca in 2 zile in 100km am reusit sa pap 15-17l de benzina.

                              Comment


                              • Imi place ca nu am vazut consumuri Exraordinar de mici cum mai scriu unii !! Bravo!
                                Sunteti sinceri si imi place.Intradevar cred ca nu mai avem ce discuta despre consum,facand o medie imi da 6 in afata si 8 in oras. La mine e intre 5.5-6.5 in afara si in oras 8-10(mers ca mosii-mers mai sportiv)

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google