Consumul mediu 1.6 16v 105CP

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ce viteza medie ai avut ? 80 90 presupun

    Comment


    • Viteza medie de deplasare a oscilat intre 80-85 km/h, pe anumite tronsoane am mers si cu 95-100 km/h dar nu prea mult.
      Last edited by Shakar; 13 June 2010, 18:11.
      '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

      Comment


      • O sa incerc si eu treaba asta...80-85 km/h...hmmmm....
        Forum neinteresant. Delogat definitiv.

        Comment


        • ai schimbata pinionul pe treapta 5? mi se pare destul de improbabil sa faci un asa consum stok. eu am 1.4 si am reusit in 50 de km sa scot 4.7l/100 cum viteza medie de 54km/h. am incercat sa mentin 60km/h in treapta IV. consumul instant este de 4.1l/100 doar ca am mers si aproximativ 5 km in Bucuresti (era ora 4..5 dimineata nu m-au depasit decat 3 masini)
          Last edited by o8MeLC; 13 June 2010, 22:05.

          Comment


          • Mers la Slobozia,mers la tara,mers la peste, cu AC-ul pornit cam 80% din traseu si cu 6 persoane in masina + bagaje mers vreo 70 km, restul pana la 329 de km cu 3 persoane in masina si am obtinut o medie de 6,25% consum.
            Am mers si lejer si in forja maxim 140km/h...Mai mult de atat nu am ce sa cer masinii si motorului.

            Comment


            • @ MELC - masina este 100% stock...ca sa scoti consum bun sunt multi factori, nu doar viteza de deplasare. Daca conduci ineficient poti sa merg si cu 70 km/h si sa ai consum 6%.
              '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

              Comment


              • Originally posted by Shakar View Post
                Viteza medie de deplasare a oscilat intre 80-85 km/h, pe anumite tronsoane am mers si cu 95-100 km/h dar nu prea mult.
                Viteza vazuta de tine pe ceas, nu media afisata de CB.

                Comment


                • Bineinteles, media pe CB a fost 60 km/h...ca sa ai 80 km/h mediu trebuie sa mergi mult mai tare.
                  '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

                  Comment


                  • bucuresti-pitesti-curtea de arges-baraj vidraru consum 7.3 tur si retur.
                    mers la dus pe autostrada cu 130-140 si in rest 70-80, iar la retur pe autostrada 140-160 si pana la pitesti undeva 80-90. 3 persoane in medie 80kg fiecare si ac dat drumul cam 60-70%.
                    destul de mare consumul, dar masina incarcata si ac-ul conteaza al naibii de mult. Daca eram singur la acelasi stil de mers si fara ac scoteam si 6.2-6.3.

                    chiar la mersul destul de tare care l-am avut, in fatza casei aveam viteza medie pe CB de 80.4km/h. Era interesant sa ma uit la intrare in B, pt ca sigur a mai scazut ceva in oras.
                    Oricum, sunt convins 100%, viitoarea masina va fi turbo.aspiratul e vai de el cand il incarci si mai dai si drumul la ac. daca cand merg singur sau cu o persoana sunt extrem de multumit de cum trage cand sunt mai multe persoane adio si la revedere
                    Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx

                    Comment


                    • hai ca ma faci sa zambesc. spui ca ai mers cu 80km/h - 85km/h si uneori si cu 100km/h si viteza medie de 60km/h? nu spun ca nu poti scoate acel consum doar ca fi mai precis in date pentru ca vor intelege ceilalti ca daca merg cu 85km/h trebuie sa scoata consum sub 5 ceea ce nu se va intampla. eu cand am facut acel consum am pornit si gps-ul. viteza medie a fost de 52km/h(pe computer a fost 54km/h), viteza maxima fiind 67km/h(pe ceas a fost 70km/h).

                      @bossake daca tu te plangi ca masina ta nu mai trage pe caldura si incarcata dar de polizoarele noastre de 1.4 ce sa mai spunem ca zici ca avem 2 remorci pe care le tragem si ca sa ai cuplu nu trebuie sa fie doar turbo, ci turbo diesel
                      Last edited by o8MeLC; 14 June 2010, 14:21.

                      Comment


                      • Originally posted by o8MeLC View Post
                        hai ca ma faci sa zambesc. spui ca ai mers cu 80km/h - 85km/h si uneori si cu 100km/h si viteza medie de 60km/h? nu spun ca nu poti scoate acel consum doar ca fi mai precis in date pentru ca vor intelege ceilalti ca daca merg cu 85km/h trebuie sa scoata consum sub 5 ceea ce nu se va intampla. eu cand am facut acel consum am pornit si gps-ul. viteza medie a fost de 52km/h(pe computer a fost 54km/h), viteza maxima fiind 67km/h(pe ceas a fost 70km/h).
                        Tu crezi ca daca mergi extraurban cu 80 km/h in medie scoti si pe CB viteza medie de 80 km/h ? Este EVIDENT ca nu, mai treci prin localitati, mai franezi in curbe, etc. Poti sa zambesti cat vrei dar cam cu 80 mergeam in afara, doar nu crezi ca aveam 50 km/h in TR5 pe 50 km de drum. Computerul arata fix 60 km/h viteza medie la intoarcere, daca ai sti drumul ai vedea ca atata scoti in conditiile alea + trafic lejer. Crezi ca alta treaba nu am decat sa vin aici pe forum sa te mint pe tine cu consumul meu ? Te astept in zona Craiova-Slatina sa iti demonstrez live cum sta treaba cu consum <5%.

                        Ca sa scoti 4.5% consum trebuie sa conduci eficient, poti scoate 5 si cu 100 km/h daca stii sa mergi cum trebuie (pentru consum mic)...daca ai un stil de sofat prost (din punctul de vedere al economiei de combustibil) poti sa mergi cu 80 km/h si sa scoti consum de 6%.
                        '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

                        Comment


                        • nu stiu cum imi poti arata tu ca merg cu 70km/h si merg ineficient atat timp cat tin o viteza constanta dar in fine(doar daca nu mergi cu treapta inferioara). daca ai avea consum instant as fi foarte curios sa imi spui ce consum ai la 85km/h. ai spus tu ceva de localitati in care ai mers cu 50km/h? pentru o viteza medie de 60km/h si in datele date de tine 50/85 inseamna 50% din drum in afara si 50% in localitati.

                          Comment


                          • Am spus ruta (Bals-Craiova-Bals), poti sa verifici si tu daca sunt sau nu localitati si cum arata drumul, nu m-am gandit ca trebuia sa iti spun ca prin Pielesti (localitate) am mers cu 50 km/h, ca in unele rampe am urcat lejer cu tr4 la 60 km/h, ca sunt niste curbe la care incetinesti, ca la intrarea in Craiova pe alti cativa km am mers cu 55 km/h, ca spre aeroport opresti sa faci dreapta, apoi mai mergi iar cu < 60 km/h si asa mai departe. Doar nu crezi ca am mers 45 km cu FIX 80 km/h, doar nu am mers pe autostrada sa merg in linie dreapta constant.

                            Plus ca condus eficient nu inseamna doar sa o tii constanta, trebuie sa stii drumul in primul rand, apoi sa stii cand si cum sa accelerezi, cand sa faci frana de motor, cum sa intri in curba fara sa pierzi prea multa viteza sau chiar sa o dai pe liber cand/daca e cazul.

                            In orice caz, la 80-85 km/h consumul nu sare de ~ 5%. Pentru datele date de mine inseamna ~65% in afara localitatii si 35% in localitate, la care adaugi curbe/rampe/etc.
                            Last edited by Shakar; 14 June 2010, 14:55.
                            '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

                            Comment


                            • uita ti aici consum si viteza medie

                              p.s. si sa nu uit pe o distanta de 100 km.
                              Attached Files

                              Comment


                              • Originally posted by Shakar View Post
                                ..................
                                Ca sa scoti 4.5% consum trebuie sa conduci eficient, poti scoate 5 si cu 100 km/h daca stii sa mergi cum trebuie (pentru consum mic).............
                                Si merita efortul...?

                                Pt mine e simplu: vrei consum mic, iei dizal, ala are 4-5% cu dedicatie speciala (mers ca omu', nu animalic).
                                Nu poti avea pretentii de 5% extraurban la un benzinar de 100+ cp, nu e elocvent, nu reflecta realitatea.
                                7-7,5% extraurban mi se pare cel mai cinstit la benzinar

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google