Curatare Motor Prin Turare

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Stuke
    replied
    pai inseamna ca eu am unul din cele mai curate motoare!din 3 plecari de la semafor 2 ma duc pana in 6000!(nu face bine nici sa o turezi excesiv,fie in sarcina sau pe loc,eu am catalizatorul facut varza,sparte sitele)

Leave a comment:

• Razzvan
    replied
    Am un fost coleg care e mecanic la BMW ... cand o sa intre pe net o sa'l intreb de chestia asta .

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Ei lasa-te ca n-a dat cu paru, + ca are dreptate.
    Dizalu il poti tine cateva minute fara absolut nici o problema la gol in 3500 rpm si da, are efect.
    La fel si benzinaru, se poate tine la o valoare de ~4500-5000 rpm in gol.
    Singura treaba e ca daca nu-i in sarcina, prin injectoare trece o cantitate mai mica de carburant.

PS: colegu de birou a avut un BMW benzinar, a bagat benzina super proasta - mers la doctor cu ea, ca rezolvare: lasata sa mearga in gol in 5000 rpm (cu benzina buna, curatat rezervorul).
    Dupa vreo 10 minute de ''tratament'' a mers ''ceas'' motorul.

Deci e si asta o metoda.
    Last edited by Octavian; 21 February 2009, 11:02.

Leave a comment:

• Razzvan
    replied
    Originally posted by mihaicip03 View Post
    Traseul de evacuare nu se curata daca il turezi la blana dintr-o data, din contra se infunda, iar la injectoare daca tii motorul vreo 10 min la 3500 de ture de preferabil in stationare, atunci se curata asa ca nu mai rupeti masinile la 4000-4500 ca in loc de injectoare o sa schimbati motoare
    Tu de unde aparusi ma ? ... Ar trebuii sa fiti banati pentru informatii "false" + daunatoare ( cine te'a invatat ca sa tureaza motorul in gol ? ).

Leave a comment:

• andrei
    replied
    Innjectoarele "se curata" fie la ralanti, fie in sarcina. Dar la ralanti nu e chiar asa de indicat sa fie turat motorul atata timp.

Leave a comment:

• mihaicip03
    replied
    Traseul de evacuare nu se curata daca il turezi la blana dintr-o data, din contra se infunda, iar la injectoare daca tii motorul vreo 10 min la 3500 de ture de preferabil in stationare, atunci se curata asa ca nu mai rupeti masinile la 4000-4500 ca in loc de injectoare o sa schimbati motoare

Leave a comment:

• X@by
    replied
    Eu nu m-am referit la o treapta anume am zis in general.

Leave a comment:

• andrei
    replied
    Bun, zi-mi si mie la ce te ajuta sa mergi cu 4000 rpm, cand poti sa mergi cu treapta superioara cu mai putin (nu vorbim de tr. 5 aici)?

Leave a comment:

• X@by
    replied
    Originally posted by andrei View Post
    @gogota_69: Turbina nu prea are de ce se curata, atata timp cat nu s-a depus funingine. Si traseul de evacuare, da si e foarte bine mersul in jur de 3000 rpm la diesel. Peste, deja e supraturare si nu e nevoie de asa ceva, pe durata mare, la schimbari de viteza nu e problema.
    Mie mecanici au zis ca se poate merge fara probleme Chiar pana la 4000rpm ca nu este supraturat numai peste 4000rpm.

Leave a comment:

• 77sky
    replied
    Nttt...nu esti on-topic
    Subiectul este motorul de diesel, nu de benzina.
    Prima data, obosit fiind, nu am percutat ca ai 1.4 (ma miram cum ajungi la 5500 )

Leave a comment:

• danielliviu
    replied
    Off-topic
    Deja se muta discutia ... la topicul cu aditivi . Il citeam si eu prin vara, de atunci cred ca a ajuns in coada listei.

On-topic: La drum lung schimb cam la 3500-4500, (pedala in podea), in depasiri pana pe la 5500. In oras, am 2 stiluri: 1 - la fel ca in afara, 2 - (cu sotia in dreapta) - schimbat la 2500-3000, acceleratia progresiva.

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Am bagat si eu la dizal Winn's (dizal clasic) si nici un efect.
    Mai ales cand am vazut testele alea (la fifth gear parca) ca mai poate si scadea puterea motorului cu pana la 2% dupa folosirea aditivilor...m-am calmat.

Leave a comment:

• Seba
    replied
    stiu ce zici tu, dar nu am vazut inca un motor exploatat "aspru" pt mult timp cu aditivul acela. eu am incercat de cateva ori aditivi de benzina si de firam si no-name-uri si am renuntat. mergea motorul ca un tractor in toate cazurile.

Leave a comment:

• gogota_69
    replied
    Seba: Despre acel aditiv m-am documentat foarte mult timp(nu am vrut ca sa fac din masina mea un cobai) pe multe site-uri, forum., de la cunostinte din tara si din afara-dai un simplu search pe google si ai sa-mi dai dreptate. Cu acest aditiv ptr tipul de motor-injectie pe care il am eu; dieselul se simte ca un benzinar-urca mai repede in ture, consum mai mic, se infige mai bine-nu este un aditiv pe care il gasesti la fiecare butic si care scrie pe el simplu “Diesel sau Benzina” este pe categ. Euro3/E4, TDI/DCI, mers URBAN/ DRUM INTINS etc.Iar cand bag aditiv de obicei il bag cand fac un drum lung.Sper ca te-am lamurit.
    Andrei: mersul-subturat, bara la bara, ca tximetristi(economic-sper ca nu am deranjat pe nimeni)=>calamine-funingine=>turbina –njectoare obosite.
    PS: Sper ca nu am deranjat pe nimeni. Ciao

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Pai daca o tii pe autostrada constant pe la 3400-3600 rpm ce are (dizalu)? Ca doar n-o sughita.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google