Consum 1,5 DCI 85 CP

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ciudat, eu masina de 4ani, dar niciodata nu am avut consumurile astea, sub 5-5.5% nu am niciodata. Dar eu vorbesc de consum la pompa, nu de cel din computer ca e fix pix, adica eroarea poate ajunge si la peste jumatate de litru. Eu nu am niciodata pe computer mai mult de 5, dar in realitate consuma. Adica acum pe vremea astea am fix 5%, dar la pompa e cam 5.8-6% real. Cine fura, pompa sau cb.ul , habar n.am.

  Comment


  • Pe vremea asta mie imi arată 5.4 in realitate am un consum de cel putin 1% mai mult decat arată cb si asta o stiu deoarece calculez de la plin la plin doar asa poți sti consumul real al masini chiar daca între plinuri fac km uneori doar in oraș sau mixt ( oras + afara) .
   Știu ce vorbesc fiindcă ma ocup de asa ceva de ceva timp.

   Comment


   • 250km , viteza maxima 130km/h (destul de putin), in rest mers cu a 4-a la 80-100km/h.
    Consum mediu 4.2%.
    )

    Comment


    • Asa da mers la intins cu 80 100km/h, da, si eu am 3.8, dar mix se duce, merg pe autostrada mult eu, nu tare, dar 120-140merg. Adica atunci cu viscolul din ianuarie dupa 8ianuarie, duminica am fost de la predeal pana la calarasi si inapoi la bucuresti in aceeasi zi, -16grade, dar am mers numai 70 80 km/h si pe A3 am mers numai 140, si am ajuns inapoi la bucuresti cu 4.6%, incet mers dar foarte foarte frig.

     Comment


     • mariusstf te sfatuiesc sa schimbi pompa de unde bagi motorina. Te fura la greu.
      Calculatorul este cel mai precis sistem de masurare a consumului (cu conditia sa ai cauciucuriile standard).
      Ca sa intelegi de ce-ti spun:
      El masoara timpul de injectie a motorinei (adica cat timp stau injectoarele deschise). El stie ce presiune ai in rampa de injectie. Deci calculeaza foarte exact cata motorina a fost injectata (daca nu face asta...masina sau scoate fum negru - prea multa motorina - sau nu trage - prea putina motorina).
      Masoara distanta parcursa de masina (revolutiile rotii)...stie ce distanta se parcurge la o rotire...si calculeaza.
      Masuratul la pompa este cu o toleranta...hmmm...ca sa-mi citez un prieten care a lucrat la o renumita benzinarie: bagi in rezervor cat vrea statia...nu cat vrei tu

      Comment


      • Cel mai precis o laie, afiseaza corect daca ai un stil relativ calm/constant.
       Daca mergi anapoda, eroarea e de pana la 0,5-0,6l la 100km

       Comment


       • Oricum ar fi, la stilul meu de condus, este un consum bun.

        Comment


        • Octavian eroarea la pompa? da. CB-ul afiseaza corect. Ti-am explicat si de ce si cum functioneaza el. In cel mai rau caz, iti arata mai mult decat ai consumat in realitate (injectoarele usor colmatate...prin urmare, ca sa injecteze aceasi cantitate, trebuie sa tine injjectoarele mai mult timp deschise...el nu stie ca de asta trebuie tinute deschise...si presupune doar ca se injecteaza mai multa benzina). Da, poate exita o toleranta de masurare...dar nu cred ca ajunge la 1%. Si ori cum este nesemnificativa fata de masurarea la pompa.

         Comment


         • Problema e alta la loganurile astea cu cb.ul, eu am si instant si la viteza mai mica de 30km/h numai arata consum, deci numai calculează si la relatiu la fel, eu cred ca din acest motiv nu avem consum real, pentru ca sunt câteva momente când nu se inregistreaza consumul.

          Comment


          • mariusstf ba calculeaza...doar ca nu-l afiseaza. El calculeaza non-stop (ia incearca sa resetezi calculatorul...mergi cu 20Km/h...mergi mai mult de 400m...si sa vezi ca-ti arata consumul mediu. Problema-i alta: verificati caucucruriile...sa fie umflate corespunzator...si sa nu fie extrem de uzate (diametrul mai mic...prin urmare, distanta reala parcursa este mai mica fata de distanta inregistrata). Vezi ca pe net sunt o groaza de teste cu CB-ul...si cam toate arata extrem de corect in conditiile corecte (aka cauciucuri ok, umflate ok, cu uzura normala)

           Comment


           • Eu am unele probleme pe directie , trage dreapta, trebuie sa tin de volan putin inclina spre stânga, dupa 140 trepidează, nu-i găsesc buba deloc, dar m.am saturat când am căutat cauza si n.a reusit nimeni sa găsească problema.

            Comment


            • si la mine consumul e 4% mers 70% extra iar 30% in oras. masina are 102.000km.desi real poate e un 4,5 sunt ft multumit
             http://www.loganclub.ro/forum/flr_ul_meu-t22090p6.html

             Comment


             • Doamne deja ma iau spumele, eu nici la drum lung nu scot 4.5%!!! Adică depinde foarte mult de stilul de condus al fiecăruia. Eu am si resoftare, uitasem sa specific.

              Comment


              • Depinde si de oras. Eu am doi colegi cu diesel...unul nu reuseste sub 10% si unul se "lauda" cu 8.5%. Si toti ne laudam cu viteze medii de 11-12Km/h

               Comment


               • Azi am reusit performanta de un 4.3% pe 400km, Bucuresti-calarasi- Bucuresti-Pucioasa.

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google