Motor 1.5 Dci 70 cai cu un piston topit

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    zille astea am auzit de unu care zicea ca a gasit la second toate 4 injectoarele la 14 mil de la un clio si a lui tigaie taxi avea 85 mii.putin ,foarte putin si deja e varza.
    Welcome to the Club, We Have Jackets !

    Comment


    • #47
      pompele si injectoarele delphi, cu motorina noastra, is praf!
      hai sa revenim la pistonul nostru topit. macar si-o luat-o in gura motorul calumea, nu gluma. eu stiu cum e sa faci pit-buc-slobozia numa blana, acul lipit la 200. si m-am gandit c-am avut oarece noroc sa-i dau atata fara mila si sa nu crape. asta la dus, ca la intors nu m-am mai gandit la nimic, iar mi-am luat blackout si-am dat blana orbitoare apoi l-am parcat in lanul de porumb, de unde acum cred ca-l vinde unul din judetul neamt de bun, unic proprietar, fara evenimente etc
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

      Comment


      • #48
        cred ca benzinarul nu ar fi patit asa la blana .eu la multe motorase deasel de pe alte tigai am vazut ca au acel radiator suplimentar pentru oloiul din motor.deci al nu e pus ca asa au vrut aia sau nu au fcut economie ca la dacia.afacerile sunt afaceri.
        Last edited by margelatu; 3 June 2009, 17:42.
        Welcome to the Club, We Have Jackets !

        Comment


        • #49
          La motorul 1.5 la renault baza sa este aceeasi
          Diferenta intre mot renault si cele pt logan o fac : pompa de injectie , turbina, injectoarele, partea de racire, accesoriile .... - care sunt ECO la logan
          Cred ca de aici se trage diferenta

          Comment


          • #50
            pai uleiul la diesel de ce se schimba mai des ca la benzinare?deci trebe avut o mare atentie asupra uleiului la diesel pentru ca pierde mult mai repede propietatile de lubrefiere si cred ca aceasta pierdere e influientata si de temperatura de exploatare in mare masura.un radiator cu o suprafata mai mare pentru racirea antigelului cred ca ar fi un alt punct care trebe avut in vedere la functionarea optima a motorului.ca intodeuna la romani se merge pe adaptari si improvizatii ca sa se potriveasca in caroseria asta de dacie.
            Welcome to the Club, We Have Jackets !

            Comment


            • #51
              margelatu - asta e opera francezului care ne considera "niste idioti" - cum ne considera Ceausescu pe vremuri cand a ales Renault 12 pentru prostimea de romani
              Ma refer la rabatul de la fiabilitate in avantajul economicului
              Ia cumpara-ti o Laguna sau un Scenic sau un Espace vezi o fi la fel motorul ? Ei sunt rasa superioara ....

              Comment


              • #52
                Originally posted by tutupiciu View Post
                La motorul 1.5 la renault baza sa este aceeasi
                Diferenta intre mot renault si cele pt logan o fac : pompa de injectie , turbina, injectoarele, partea de racire, accesoriile .... - care sunt ECO la logan
                Cred ca de aici se trage diferenta
                Elaboreaza subiectul cu detalii, dupa care daca stii asa de bine, da-ne raportul incidentei intrarilor in service dacia/renault...

                Comment


                • #53
                  Sistemul de racire al motorului n-are nici o legatura cu topirea pistonului.
                  Buba initiala a fost o problema a injectorului - decalibrat fiind nu mai pulverizeaza in mod corect ci "picura". Astfel strop peste strop, cu o ardere incorecta, ba mai mult, continua, topeste pistonul care, asa cum stim cu totii, e facut din aluminiu, metal cu o temp relativ mica de topire.
                  Asta patesti daca pui motorina de la tren, sau mergi cu 1500 de ture in motor.
                  La benzinar nu prea se intimpla asa ceva din cauza temp mai mici pe care o dezvolta combustibilul.
                  Nu tin sa dau lectii, zic si eu ce m-au invatat altii mai destepti ca mine....
                  Bafta tuturor !

                  A, si inca ceva...
                  Ala care a pus benzina in rezervor de diesel, a dat bani si pe o pompa de injectie.
                  Motorina are si rol de ungere in cazul pompei. Benzina fiind "uscata" te face cu una bucata pompa "topita".
                  In concluzie - nu-i credeti pe cei care povestesc rizind ca ce misto a fost atunci cind am incurcat "gazurile".
                  Last edited by eastside; 3 June 2009, 23:31. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • #54
                    faza e ca sena ala cu dci-ul la facut zob pe la 180 km iar la turatie cred ca avea peste 4500 ture.si banuiesc ca la parametrii astia oare ce temperatura avea motorul?posibil sa fie de la injectorul respectivului cilindru.
                    Welcome to the Club, We Have Jackets !

                    Comment


                    • #55
                      detail - pai ce sunt eu raportor pt forum ?
                      Eu am vazut aceste diferente prin comparatie:
                      1,5 dci logan cu Clio si Megane Scenic (masini frantuzesti)
                      K/mil - sau rapoartele de care zici sunt confidentiale - si nu cred ca ne ajuta pe noi - mai ales ca sunt destul de dificil de interpretat (ai nevoie de un istoric serios in spate pentru niste concluzii pertinente
                      Pt tine si motorul tau (daca e nativ 85): 1,5 85CP a demarat cu probleme mari la racire pe logan (primul lot de masini) - s-au rezolvat insa au fost multe intrari in service cu motoare gripate (chiulase deformate, garnituri arse) - nu intru in detalii pentru ca cei de la service stiu multe despre acest aspect
                      Si inca ceva, am senzatia ca si tu stii multe despre acest subiect .....

                      Comment


                      • #56
                        O explicatie plauzibila la ceea ce s-a petrecut acolo in cilindru:



                        … În timpul funcţionării pistonul este supus la diverse solicitări datorate condiţiilor de presiune şi temperatură din motor. Forţele care acţionează asupre lui determină creşterea frecărilor dintre piston şi cilindru. Trebuie ştiut că această cuplă de frecare (piston – cilindru) prezintă carenţe, uneori mari, de ungere. În partea superioară a cursei pistonului ungerea este aproape compromisă deoarece uleiul de pe peretele cilindrului este ars la fiecare ciclu motor. Tot în acea zonă cantitatea de ulei este mică iar presiunile sunt cele mai mari. Ca urmare lucrul mecanic de frecare este destul de mare şi determină uzuri însemnate...


                        În timpul exploatării automobilului, apar o serie de defecţiuni accidentale.
                        Griparea pistoanelor are loc ca urmare a supraîncălzirii motorului.
                        Fenomenul poate fi observat de şofer pentru ca este precedat de zgomote caracteristice provocate de efortul bielelor de a smulge pistoanele gripate din punctele moarte si emanare de abur, dacă apa de răcire este sub nivel. În cazul opririi imediate a molorului se poate evita griparea: se lasă să se racească.,se toarnă in fiecare cilindru 30-40 g ulei şi se incearcă rotirea arborelui cotit. Dacă se învârte uşor, se cauta si se înlătura cauza; daca se roteşte greu sau deloc, pistoanele s-au gripat si automobilul va fi remorcat pentru repararea in atelier prin demontarea şi înlocuirea pistonului gripat si a segmenţilor de la cilindrul respectiv.
                        Griparea pistoanelor poate duce la rizuri pe oglinda cilindrilor; daca acestea sunt uşoare, se pot şlefui cu ajutorul unui piston in abundenta de ulei.
                        Daca din gripare a rezultat si topirea locala a aliajului pistonului şi aderarea lui pe cilindru, atunci acestea se inlătură cu un cuţit triunghiular, se şlefuiec cilindrul, iar pislonul se va inlocui cu altul dc aceeaşi cotă.
                        Ruperea segmenţilor se datoreste materialului necorespunzător, montării incorecte, inţepenirii in canalele din piston, uzurii lor, precum si supraincalzirii ce duc la tensiuni interne, loviri de pragul de uzura, detonaţii.
                        Defecţiunea se constata prin compresie micşorată, scăpării de gaze in carter, ca urmare a pierderii etanşeitatii, si scăderea puterii motorului; apare un zgomot caracteristic (zgârieri) la antrenarea arborelui cotit.
                        Se inlatura prin inlocuirea segmenţilor la cilindrul respectiv. Daca s-au produs rizuri uşoare pe cilindru, se slefuieşte, iar dacă sunt accentuate se inlocuieşte.
                        Ruperea bolţului ,defecţiune mai rară, are drept cauze: uzura mare (joc ce depaseste 0.05 mm intre bolt si umerii pistonului sau bucşa de bielă), material sau tratament necorespunzator, griparea pistonului.
                        Remedierea consta in demontarea grupului piston-biela respectiv, depresarea si presarea unui alt bolt corespunzator, inclusiv bucsa bielei, dupa care se face montarea ambielajului si motorului.
                        Defiletarea parţială a şuruburilor de fixare a capacului de bielă. se determina prin batai in partea inferioara a blocului motor, la accelerari-decelerari repetate. Se remediaza prin demontarea băii de ulei, restrangerea suruburilor ale bielelor ce au astfel de anomalii cu cheia dinamometrica la momentul prescris. Totodata se verifica fixarea la celelalte suruburi ale bielelor pentru a preintampina astlel de defectiuni.
                        Ruperea bielei este cauzata de: griparea lagarului sau topirea semicuzinetilor, joc prea mare in lagar, ruperea boltului, spargerea pistonului, smulgerea sau ruperea suruburilor de biela.

                        În figura se văd temperaturile la care poate ajunge pistonul unui motor Diesel cu inserţie în zona canalului primului segment (segmentul de foc).
                        Attached Files
                        Last edited by margelatu; 4 June 2009, 10:51.
                        Welcome to the Club, We Have Jackets !

                        Comment


                        • #57
                          mai, nu stiu e sa cred de supraincalzirea motorului. e cunoscut faptul ca dizalul de incalzeste mai greu, iar despre temperatura de ardere benzina/motorina, parca benzina arde mai "fierbinte". topirea pistoanelor se poate produce cand un injector nu pulverizeaza bine si frontul flacarii loveste pistonul preponderent intr-o anumita zona, explicatia cu picuratul e plauzibila, motorina ajungand pe piston, nucleul flacarii neavand arie mare de propagare si pornind de pe piston catre restul cilindrului (adica in sens invers decat normal), e oarecum de asteptat sa se topeasca pistonul, zic eu.
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                          Comment


                          • #58
                            ce am relatat eu sus e dintr-un referat facut de baietii de la fac de mecanica.cred ca sunt combinate cele doua cauze.
                            Last edited by margelatu; 4 June 2009, 11:36.
                            Welcome to the Club, We Have Jackets !

                            Comment


                            • #59
                              O tras de dizal pana a crepat....

                              Comment


                              • #60
                                Originally posted by tutupiciu View Post
                                Si inca ceva, am senzatia ca si tu stii multe despre acest subiect .....
                                Nu stiu atat de multe, dar nici sa spunem ca sunt facute Loganurile cu piese de mana doua...
                                Stiu de ex ca turbinele sunt produse de BorgWarner, acelasi care produce turbinele de pe 911turbo
                                Iar numeroasele "patanii" cu injectoare si pompe nu le datoram lui Delphi, ci minunatilor vanzatori de combustibili din RO. De ce nu crapa motoarele astea pe capete in alte tari?
                                Si mai cred ca motorul dci este prea rafinat pentru tara in care traim, cred ca un pompa-duza era mai bun pentru secolul de asta de kk in RO.
                                Last edited by detail; 4 June 2009, 11:51.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google