Motor 1.5 Dci 70 cai cu un piston topit

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

detail motoarele dci nu au buba numai la noi in tara .am intrat pe un forum unde se povestea de catre francezi chestii despre injectoare ,pilitura si de astea de delphi.de ce alte marci nu au asa mari belele cu motorina ?

faza cu injectorul defect este sustinuta de urmatoarele:

La motorul Diesel, spre deosebire de motorul
    Otto, in cilindru este aspirat doar aer curat, care
    este comprimat mal mult decat Ia motorul Otto
    (raportul de comprimare 14:1 pAn la 25:1 fata
    de motorul Otto cu 4:tl pana la 10:1). Aerul atin-
    ge astfel o temperatura de 7000gc pana Ia 9000gc.
    La sfarsitul comprimarii este injectata in cilindru
    la presiune ridicata o anumita cantitate de com-
    bustibil Diesel (motorina). Din cauza temperatu-
    nilor ridicate combustibilul se aprinde singur (se
    autoaprinde). Picaturile de combustibil injectat,
    pulvenzate fin, se amesteca cu aerul comprimat
    din camera de ardere, se incalzesc, se evapora si
    se aprind. Acest proces dureaza circa 1/1000 s si
    este cunoscut sub numele de intarziere si aprin-
    dere. Picaturile pulverizate in jetul injectat sunt
    dtstribuite neuniform: picaturile mici in zonele
    periferice, picatiurile mari in zona centrala. Arde-
    rea se initiaza Ia exterior (picaturiie mici vapo-
    rizndu-se primele), apoi se aprind si picaturile
    mai mari din interiorul (miezul) jetului. Injecta-
    rea combustbilului contnuu si dupa initierea
    arderii (ardere principala). Daca o particula de
    combustibil Diesel arde incomplet la prima arde-
    re, sau daca intarzierea Ia aprindere este prea
    mare, arderea are loc violent, cu explozie (feno-
    menul fiind cunoscut sub numele de detonatie),
    Iar motorul functioneaza neuniform, cu zgomote
    metalice putemice.
    Last edited by margelatu; 4 June 2009, 12:16.
    Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

De acord cu tine Detail - multumim pentru explicatii;
      Ce stiu sigur e ca din rapoartele combustibilului in Romania (motorine) reiese ca avem foarte multe impuritati - preponderent nisip - asta fiind moartea pompelor de benzina - pt benzinare, a pompelor de injectie Delphi (foarte pretentioase) si a injectoarelor - pentru diesel
      Daca ai o semiinfundare de injector si acesta pulverizeaza motorina punctual numai intr-o anumita zona (disparand acel con de pulverizare) - poti creste enorm temperatura pe capul pistonului in acea zona (mai ales in sarcina maxima)
      De picurat nu prea cred ca mai e cazul, pentru ca injectia e de inalta presiune - peste 1300 bari (in jur de)
      Cred ca trebuiau utilizate componente ce sunt adaptate conditiilor din tara noastra - dar asta indeamna bani multi din partea renault pentru furnizorii experti care abia asteapta o mica modificare de produs sa te taxeze enorm
      La noi se merge inca cu motorina bruta (de te miri de unde)
      Valabil si pt benzinari care baga toate porcariile in rezervor crezand ca merg cu dacia 1300 la care schimbai setul motor la 20000km pe marginea shantzului

hai ca ne-a luat valu
      Last edited by tutupiciu; 4 June 2009, 12:22. Reason: Automerged Doublepost

Comment

...stii, ducem vorba spre componente specializate tarii noastre...
        Poate ar trebui niste mitraliere pentru lichidarea hotilor din industria petroliera de la noi...
        Aia de la Delphi produc la ora asta componente commonrail la presiuni maxime de 3000 bari si adaptate la Euro6, si venim noi sa le cerem filtre pentru noroiul din motorina...
        @margelatu: si PSA&Ford folosesc pompe Delphi(dar nu au presiuni asa mari si nici motoare duse la capacitatea maxima - vezi 1.6HDi cu max 110CP), iar motorina jegoasa cred ca mai gasesti si prin Franta...
        Iar pe partea cealalta PSA produce 50% din dieselele europene, dar si pretul este altul fata de Logan. Vrei fiabilitate Ford+Peugeot, platesti! Vrei blana pana crapa Loganul, platesti!

Comment

Si Honda foloseste sisteme Delphi.

Comment

Asa e Detail - (e cum ai da savarine la porci)
            .. in Franta au cam rezolvat-o cu hotia de combustibili - au colorat motorinele (pt turisme o culoare, pt tractoare alta culoare, etc...)
            Dar daca te prinde politia ca n-ai ce trebuie in rezervor - ai pus-o penal

Comment

margelatu, foarte bine documentata functionarea pe timpii 2 si 3 ai motorului diesel, numai ca aerul ala are doar cateva sute de grade, nu 7000. arderea motorinei se realizeaza la vreo 800 de grade celsius.
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

daca ar fii problema de la motorina proasta..cred ca ar trebui sa se strice mult mai multe autoturisme logan dci... nu?
                Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

pai nu e timpul pierdut ....
                  De acord cu Seba - temp in camera de ardere (sau mai bine temperatura realizata prin comprimarea aerului) este in jur de 780-790 grd celsius

Comment

si eu printre altele am dat paste dar nu am avut timp sa citesc toate cifrele si zerourile ..scuze am vazut si eu dar tarziu.

Comment

Originally posted by tutupiciu View Post
                      Asa e Detail - (e cum ai da savarine la porci)
                      .. in Franta au cam rezolvat-o cu hotia de combustibili - au colorat motorinele (pt turisme o culoare, pt tractoare alta culoare, etc...)
                      Dar daca te prinde politia ca n-ai ce trebuie in rezervor - ai pus-o penal
                      Doar in turism (si camioane) daca te prind cu aia de tractor te leaga, daca te prind in tractor cu cea de turism nu-i bai . De ce raspund penal? Simplu. Pentru ca motorina pentru agricultura nu este accizata.
                      Interesant ca si tractoarele (alea de pe camp) folosesc tot tehnologia common rail .
                      Cel mai lent 1,6 8v

Comment

ideie data de nemti pentru injectoare :

Eu sper ca zgomotul motorului viitorului nostru Meriva (motor 1,7 Diesel fabricatie ISUZU) nu va deveni o problema care sa ne obsedeze. Momentul adevarului va veni in Noiembrie la livrarea masinii ( Radacini Motors Vitan). Colegii din Germania se cam plang de tzacanit mai ales cand motorul e rece cam bate cuie, spun ei. Injectoarele se defecteaza la 100.000 Km (pret reparatie 2500€). Opel i-a cam otravit cu reclama la motorul Diesel cu 4 valve care toarce rotund dar realitatea e cu totul alta. Un membru al Clubului care lucreaza in domeniul combustibililor a gasit o solutie simpla si ieftina. El spune ca Dieselul oferit acum la benzinarii nu mai contine destul sulf si isi pierde calitatile de lubrifiere, fapt care uzeaza enorm injectoarele si cauzeaza tzacanitul. La un plin de Diesel se adauga 200 ml ulei pentru motoare in 2 timpi, tzacanitul dispare iar injectorele se lafaie pe un film de ulei care le prelungeste viata. El avea in Ianuarie 2008 15.000 Km parcursi cu amestecul mentionat si era foarte multumit, chiar la -2°C motorul rece imediat dupa start se comporta ca unul cald.

Comment

Sa nu uitam ca e vorba despre un piston topit in cap nu "sudat" de cilindru
                          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Originally posted by margelatu View Post
                            detail motoarele dci nu au buba numai la noi in tara .am intrat pe un forum unde se povestea de catre francezi chestii despre injectoare ,pilitura si de astea de delphi.de ce alte marci nu au asa mari belele cu motorina ?

faza cu injectorul defect este sustinuta de urmatoarele:

La motorul Diesel, spre deosebire de motorul
                            Otto, in cilindru este aspirat doar aer curat, care
                            este comprimat mal mult decat Ia motorul Otto
                            (raportul de comprimare 14:1 pAn la 25:1 fata
                            de motorul Otto cu 4:tl pana la 10:1). Aerul atin-
                            ge astfel o temperatura de 7000gc pana Ia 9000gc.

Subscriu la ce zice Seba, temperatura din cilindru la diesel cand e de 700-800 gc, am citit zilele astea, in rest sunt intru totul de acord
                            No, apoi blana
                            Taaaaaci!!! ca nu stii ce-i bine
                            ...si nu uita, prietenul bun, la balamuc se cunoaste

Comment

Bai da interesant topic ati deschis - aflam noutati din ce in ce mai cool
                              Cat despre adaugarea de ulei la un plin eu unul nu sunt de acord - ce faci cu poluarea ?
                              Pt ca risti ca din fum alb sa ai fum albastru - si faci catalizatoru varza - mai ales ca n-ai al 5-lea injector care sa faca curatenie
                              Mai bine sa adapteze ei injectoarele si pompa pentru un combustibil "uscat" decat sa ne batem capul cu amestecuri vrajitoreshti pentru motor (ulei - motorina) + o lingurita de la Bunica
                              Eu stiam asa: fum alb, alb = exces de sulf in motorina
                              fum albastru = exces de hidrocarburi grele (ulei) in motorina
                              Nu e bine nici una nici alta
                              ramane fumul gri care e ideal - dar cum fara sa beleshti motorul ?

Comment

Iti iei benzinar si scapi de griji
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google