Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Loganclub.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Loganclub au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Loganclub nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Loganclub (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Loganclub(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

***REGULAMENT***

Acest regulament a fost modificat la data de 19-11-2006.
Reguli privind utilizarea forumului LoganClub&ClubSandero

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

1. Principii generale

Forumul de fata a luat nastere din munca unor entuziasti, dornici de a crea o noua comunitate în Internet-ul românesc, existând atât asemanari cât si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rânduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de nici un fel.

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în nici un fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii
a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b) Statutul de administrator poate fi acordat doar in situatii speciale si doar la propunerea celorlalti administratori.
c) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii
a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Destituirea se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.
h) Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.

Super moderatorii au aceleasi drepturi ca si moderatorii, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de întreg forumul.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este însemnata.

Nota: În mod implicit, dreptul de postare în cadrul tuturor sectiunilor forumului este restrictionat.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul LoganClub&ClubSandero este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie o ora( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul LoganClub&ClubSandero sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parases,ti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE Logan- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.
23.La sectiunea "My ride" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina
24.A se completa Locatia corecta la profil.
Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Logan.
See more
See less

Problemele de servodirectie

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Scuze, am un Logan 1.4 mpi cu AC si Servodirectie.Masina are 160 000 km.De ceva vreme,se aude un zgomot ciudat, cand rotesc volanul,cu masina rece.De la service mi-au spus ca e vorba de pompa servodirectiei,dar,"mai merge si asa,e prea scumpa ca sa fie schimbata acum".
  Stie cineva ce anume provoaca zgomotul?Se poate repara,sau numai inlocuita pompa cu totul?Daca merg cu ea asa,ce se poate intampla cel mai rau?Doar ca o sa trag mai tare de volan?
  Multumesc.

  Comment


  • incearca sa schimbi uleiul

   Trimis de pe al meu HUAWEI CUN-L21 folosind Tapatalk

   Comment


   • Originally posted by Florin_KDF View Post
    incearca sa schimbi uleiul

    Trimis de pe al meu HUAWEI CUN-L21 folosind Tapatalk
    Multumesc,asa am facut si am rezolvat-o cu zgomotul.Banuiesc totusi o pierdere de lichid(era cam sub nivel).Nu se vede ca ar fi pe la pompa,trebuie sa fie pe undeva pe la caseta.

    Comment


    • Salut,

     Și eu am un Logan 1.4 Laureat și aseară am observat în timp ce parcam că servodirecția când merge, când nu merge. N-am apucat să verific nivelul lichidului pt. că era noapte.

     Totuși, citind aici pe forum că servodirecțiile de Logan sunt destul de păcătoase, întreb și eu ce-a întrebat colegul adineaori: dacă pică din oarecare motiv de tot servodirecția, se întâmplă ceva dacă merg cu ea așa?

     Un alt lucru: nu știu cum e la Logan, dar la alte modele am înțeles că pt. a renunța de tot la servo trebuie schimbat practic tot sistemul de direcție (coloană, bielete etc.). Nu este și o modalitate mai simplă (gen obturat niște orificii, golit lichidul și decuplată pompa) ?

     Nu mă interesează că merge volanul mai greu pe loc (eu sunt învățat cu Dacia berlină), vreau doar un sistem mai fiabil.

     Mulțumesc.

     Comment


     • Problema Pompa Servodirectie Dci

      Salut, am si eu o problema cu o pompa electrica servodirectie la logan diesel.

      Masina este din 2006, model ambition, 1.5 DCI.

      Problema sta in felul urmator:

      Masina a avut un accident pe partea stanga si am ramas fara servodirectie dupa 3-4 luni de la accident. Mecanicul mi-a spus ca a intrat apa in pompa, s-a ars, si am fost nevoit sa o schimb pentru ca se oprea si in mers. Am schimbat-o.

      Acum, cu pompa noua, a inceput sa faca iar figuri.

      Simptome:
      - nu porneste pompa de servodirectie cand pornesc motorul la rece
      - ca sa porneasca pompa, trebuie mereu sa deschid capota, si sa misc de firele de la pompa, respectiv firele care duc in cutia de relee
      - dupa ce pornesc "manual" pompa, ea merge fara probleme atat timp cat merge si motorul
      - cum am oprit motorul si ma intorc la masina dupa 2-3 ore, trebuie sa repet procedeul.

      Mentionez ca am curatat mufele de pe pompa (cele de sub bara).

      Pompa asta noua nu prezinta semne de "oboseala", nu face zgomot mai tare decat ar trebui, doar ca refuza sa porneasca odata cu motorul.


      Aveti idee de la ce ar putea? A mai patit cineva? (ideile mele: contact prost la mufe in cutia de relee; un fir taiat de la accident, care face scurt pe tabla)


      NB: Imi cer scuze de pe acum daca mai exista topicuri deja create in acest sens, insa nu am gasit niciun raspuns pe forum care sa aiba si simptomele mele.

      Comment


      • Te rezolvă un electronist de nivel mediu. Treabă simplă

       Comment


       • Salut , am un golan laureat 1.4 mp3 cu 300000 km si din vara a inceput sa mearga greu directia, mai exact are momente cand merge bine si momente cand e teapana .
        Am schimbat uleiul si tot asa face .
        Azi am schimbat pompa de servo + uleiul + curatit toata instalatia `si tot nu am scapat de problema ... merge putin mai bn dar tot mai ramane teapana cei drept mai rar .
        Un sfat ar fi de ajutor . Multumesc .
        Invingator nu este acela care are masina cea mai rapida, ci acela care refuza sa piarda !

        Comment


        • Pai daca pompa de servo este ok am mai ramas de verificat caseta de directie.Parerea mea.

         Comment


         • Ma inscriu si eu insa in randul celor cu probleme la sistemul de servodirectie. Loganul meu 1.4 ,fara AC, avea probleme la aceeasi sonda de presiune. La vizita in service din dec. anul trecut, cand am schimbat distributia si toate lichidele posibile, mi s-a schimbat si senzorul. Buuun. Dupa schimbare scurgere pe la senzor nu a mai aparut doar ca am zarit ulei pe capacul de la distributie si in spatele fuliei de la arbore. Fuga la service Dacia. Acolo a trebuit sa platesc demontarea capacului de la distributie pentru a ma convinge ca nu exista scurgeri pe la semeringuri si nici de la pompa de apa.
          Totusi am observat ca nu numai pe exterior ci si pe interior capacul era stropit cu ulei. S-au adunat vreo trei meseriasi langa masina mea, plus inginerul si conculzia lor a fost urmatoarea: petele alea de ulei provin de la pompa de servo care are scurgeri, in mers sunt antrenate de curentul de aer si ajung pana acolo unde au fost gasite:pe capacul distributiei, sub capacul distributiei si dupa fulia arbore. Mi s-a spus ca majoritatea taxiurilor au problema asta dar ca pot sa merg linistit ca nu imi afecteaza cureaua de distributie sau pe cea de accesorii. Dezamagit am plecat acasa cu coada intre picioare si cu gandul ca acolo am o problema, gand ce nu imi da pace.
          Acuma,studiind fotografiile pe care le-am atasat (prima este dinainte de ajungere in service iar celelalte sunt recente) si luand in calcul ca:
          1)-uleiul de la distributie a scazut in rezervor pana recent cand am pus niste aditiv si s-a oprit (culmea, uleiul scadea dar nu era nici o pata sub masina)
          2) uleiul in baie nu scade
          3) apa din rezervor scade constant dar in cantitati mici, cam la o luna si ceva mai adaug putin ca sa mentin nivelul pe miloc
          4)recent am vazut ulei si in spatele fuliei de la pompa de servodirectie,
          credeti ca petele alea sunt de la servo sau acolo sunt alte scurgeri?
          O alta intrebare importanta pentru mine catre cei cu experienta: cum este mai eficient si avantajos, sa inlocuiiesc pompa de servo sau o reconditionez?
          Imi puteti da vreo recomandare in Bucuresti pentru un centru serios de reconditionare pompa servo?
          Attached Files

          Comment


          • uleiul de la distributie a scazut in rezervor pana recent
           Poate de la servo, ce treaba are distributia cu uleiul?
           Daca iti scade nivelul, poate scapa pe la senzorul de la pompa de servo.

           Majoritatea Logan-urilor au problema asta, nu doar taxi-urile.
           Last edited by mr.K; 13th November 2017, 13:15.

           Comment


           • Asa este,scuze, uleiul de la servodirectie. Acum nu curge pe la senzor insa l-am vazut in spatele fuliei de la pompa de servo. Ma intriga insa faptul ca scurgerea e mica dar constanta, caci sub masina nu vad nimic, iar petelor formate in spate nu reusesc sa le gasesc sursa. Mai nou am vazut (se observa in poze)pete si pe burduful de la planetara si pe teava dedesubt si iar nu stiu de unde poate veni. Mi-e frica ca daca o duc le service iar imi dau aia explicatii sf si ma pun sa schimb jumate din motor. De aia intrebam daca merita sa reconditionez pompa de servo si daca reconditionarea inseamna, asa cum se lauda mesterii, aducerea pompei in stadiul de pompa noua, perfect functionala.

            Comment


            • Probleme Servo Logan Euro 4 2007

             Direction assistée - GEP_L90_K9KCA/DA_ V50_A0_40 Failures detected:
             EPHS fault - Motor ; 1.5 dci;

             Astept pareri. Multumesc.

             Comment


             • Sunt posesorul unui Logan 1.5 dci, euro 3, cu aer conditionat si cu directie servo electric. Dimineata, cand am pornit masina, volanul era teapan, fara servo. Am tinut-o accelerata 20 secunde si si-a revenit. In mers nu face figuri, dar la pornire trebuie sa o tin putin accelerata ca sa mearga servo. Ulei servo este in limite, am verificat. Cand nu merge nu se aude tiuitul specific al pompei. Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Ma gandesc la un defect electric, dar nu sunt specialist.

              Comment


              • Buna ziua,
               Am un renault simbol benzina , 1.4 din 2017, motorul este identic cu logan, si de ceva vreme volanul merge foarte greu cand stationez cu motorul pornit,
               Aproape ca nici nu se simte o diferenta cand misc de volan cu motorul oprit si pornit.
               Am schimbat pompa servo si nu sa schimbat nimic, m-am uitat in vasul lichidului de servo si se vede ca circula lichidul dar....se misca greu volanul cand stationez.

               Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi.
               Multumesc!

               Comment

               Working...
               X
               Anulare DPF
               Politica de Securitate Google