Problemele de servodirectie

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Salut! Am un logan preference din 2007 si urmatoarea problema: când dau intr-o băltoacă, de obicei îmi clipește martorul bateriei, apoi incepe cureaua să șuiere și câteodată rămân fără servodirecție la volan (dar asta mai rar). Chiar daca intra apă la curea, nu cred că e normal să se întâmple asta, dar nu prea mă pricep. Așa că sper să mă lumineze cineva.

    Comment


    • Este vorba de un Logan diesel din 2016, care face taxi si are 164.500 km.In urma cu ceva timp, la fiecare pornire facea 2 bipuri dupa care se aprindea martorul zig zag si servodirectia ramanea intarita ceva timp, de obicei pana parcurgeam cateva sute de metri isi revenea.Am banuit ca de vina este bateria pentru ca avea ceva timp si am cumparat un acumulator nou dupa care o perioada nu sa mai repetat defectiunea.A reaparut cam dupa 2 saptamani de la schimbarea acumulatorului, se intampla mai rar cam de 5-6 ori pe zi, iar in unele zile nu se intampla deloc, insa defectiunea continua sa existe.Am fost sa fac o diagnoza, insa nu da nici o eroare, probabil ca diagnoza trebuie facuta cand martorul este aprins si defectiunea exista.Mentionez ca servodirectia nu se intareste in mers, adica functioneza atata timp cat motorul este pornit.Banuind ca este un defect electric de la alimentarea servodirectiei sau verificat sigurantele si releele din cutia aflata in compartimentul motor si mufele de alimentare si comanda ale servodirectiei, apoi sa verificat daca alternatorul incarca corect, insa nu a depistat nimic.Daca cineva dintre colegi cunoaste un electrician bun din Iasi, sau daca sa confruntat cineva cu o problema asemanatoare am rugamintea sa-mi dati o mana de ajutor.Multumesc.

      Comment


      • Ce motorizare? A fost lovită vreodată?

        Am fost sa fac o diagnoza, insa nu da nici o eroare = Exclus, schimbă diagnoza și mecanicul

        Mentionez ca servodirectia nu se intareste in mers = adică nu funcționează corect, asistarea e dependentă de viteză, adică se întărește la creșterea vitezei.
        Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

        Comment


        • Este vorba de Logan 1.5 dci 75 cp si da acum 2 ani intradevar am avut un accident in partea stanga fata , insa la service au verificat si servodirectia nu a fost afectata.Defectul nu se manifesta la fiecare pornire si de aceea cand am fost sa fac diagnoza nu sa manifestat, iar cand m-am referit ca se intareste servodirectia e ca se intareste mai tare decat la o masina fara servo, adica trebuie muschi.Multumesc.

          Comment

          Working...
          X
          Anulare DPF
          Politica de Securitate Google