Probleme Aer Conditionat.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Salut,
    Am citit si eu acest thread printre randuri, cei drept, (imi cer scuze) cautand raspunsul la problema mea. Am un logan de 1.4 cu aer conditionat si ieri cand am facut un drum mai lung prin oras am zis sa pornesc si aerul conditionat sa se mai "miste" freonul prin instalatie nitel. Imediat cum am pornit aerul de la butonul din habitaclu, am sesizat un zgomot mult mai mare decat cel care aparea de obicei cand porneam AC-ul. Am mers asa prin oras cu ea, si l-a un moment dat cred ca l-am oprit. Ajuns acasa, dupa vreo ora, am ridicat capota, am pornit motorul, am pornit AC-ul. Ce sa vezi? Odata cu pornirea AC-ului porneste si electroventilatorul. La oprirea AC-ului se opreste electroventilatorul. Unii dintre voi au spus ca este normal ca electroventilatorul sa porneasca odata cu pornirea AC-ului. Mie unul mi se pare ciudata treaba asta intrucat pana acum, la mine nu a mai pornit, adica, clar, nu am avut acelasi zgomot pe care il am acum din pricina functionarii electroventilatorului. Am vazut ca unii spuneti ceva precum ca porneste pe treapta I/treapta II. Nu bag mana in foc ca la mine nu pornea inainte electroventilatorul odata cu pornirea AC-ului (poate pornea pe prima treapta, functionand insesizabil ca zgomot, eu nu am sesizat, nu am bagat de seama vreodata avand capota deschisa, sa se invarta electroventilatorul in timp ce functioneaza AC-ul) dar acum (ieri) sesizand zgomotul "in plus" aparut la pornirea AC-ului, mie mi se pare a fi o anomalie. Tin sa precizez ca ieri cand am repornit motorul, am facut-o dupa vreo ora dupa ce m-am intors din oras, iar la bord aveam 2 liniute la temperatura atunci cand am facut verificarea.
    Normal, stiu ca electroventilatorul (la mine sigur asa este, pentru ca am vazut/simtit) porneste cand sunt 4 liniute la temperatura motorului.
    Ce pareri aveti?

    Comment


    • Originally posted by joy4all View Post
      Nu bag mana in foc ca la mine nu pornea inainte electroventilatorul odata cu pornirea AC-ului (poate pornea pe prima treapta, functionand insesizabil ca zgomot, eu nu am sesizat, nu am bagat de seama vreodata avand capota deschisa, sa se invarta electroventilatorul in timp ce functioneaza AC-ul) dar acum (ieri) sesizand zgomotul "in plus" aparut la pornirea AC-ului, mie mi se pare a fi o anomalie.
      Stai liniştit că nu ai nicio problemă cu instalaţia de Aer Condiţionat. Aşa funcţionează sistemul, anormal ar fi fost să nu pornească GMV-ul pe treapta I la acţionarea instalaţiei de Aer Condiţionat.
      P.S Sigur îţi pornea electroventilatorul şi înainte, dar nu îl auzeai tu.

      Comment


      • La cele 2 conducte ac, ce garnituri trebuie


        sau



        Multumesc!
        Attached Files

        Comment


        • Buna ziua
          Se poate recomanda o locatie in Bucuresti unde pot face o reparatie la AC / DCI din 2007.
          Este a treia oara cand trebuie sa ii pun freon, vreau sa ii descopar buba.
          Multumesc

          Comment


          • @dl_dr25: Ai aici adresa (poza nr.4, partea de sus a bonului), omul cunoaşte foarte bine meserie şi este de asemenea foarte serios.

            Comment


            • Ok mulțumesc si toate cele bune

              Comment


              • Stie cineva un meseriaș bun in repararea A.C. in Ploiesti?Anul trecut am încărcat instalația anul trecut si acum iar nu mai funcționează.
                Loganul este 1.5dci din2007.
                Multumesc anticipat!

                Comment


                • Solicitati la umplerea cu freon,adaugarea de substanta de contrast,benefica in depistarea punctelor prin care e posibil a se pierde presiunea de freon...

                  Comment


                  • Originally posted by Renault View Post
                    Pentru capetele conductelor de ac care intra in vaporizator iti trebuie garniturile subtiri https://www.piesenet.ro/Sistem-De-Ae...ditionat-Logan . Daca vrei sa le schimbi si pe cele de la capetele celelalte ale conductelor care duc la compresor si butelia de deshidratare iti trebuie garniturile groase https://www.piesenet.ro/Sistem-De-Ae...ditionat-Logan .

                    Comment


                    • @Andy96 Multumesc frumos pentru ajutor.

                      Comment


                      • Originally posted by Ampt View Post
                        Să-i dea Dumnezeu sănătate celui care mi-a făcut revizia la instalaţia de aer condiţionat a maşinii cu 50 de lei. În acest preţ nu a intrat şi igienizarea, iar schimbarea filtrului de polen (Valeo - de origine) m-a mai costat 20 de lei.
                        Recomand cu mare placere in pretul de 60lei este inclusa si substanta de contast, (eu avand doar vreo 4-5 puncte/gauri)

                        Comment


                        • eu nu inteleg nimic .Adica de fapt ce a facut ?

                          Comment


                          • @hspinache: Citeşte aici dacă vrei mai multe amănunte.

                            Comment


                            • Salutare, zilele astea am pornit pentru prima oara ac-ul dupa 2-3 luni de iarna si m-a traznit un miros ingrozitor. L-am lasat sa mearga avand geamul deschis si parea ca disparuse mirosul dar dupa 6 ore in care masina a stat oprita, cand i-am dat drumul iar, am simtit din nou mirosul acela. Ce credeti ca ar putea fi?

                              Comment


                              • Ce o fi mirosul ala, nu stiu.
                                Dar AC-ul e indicat sa-l pornesti si iarna, macar o data pe luna, timp de 5 minute.
                                Asa protejezi garniturile.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google