Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by gecmc94 View Post
    bine că sunt doar al patrulea stat din UE care s-a grăbit să vină de la puțin peste 1% la peste 2% din bugetul apărării. Ceilalți aveau alte priorități mai importante ca apărarea.
    Adica daca altii nu-si respecta angajamentele, noi de ce am face-o? Gandire nu prea sanatoasa. Ba mai mult, suntem obligati sa investim IN NOI! Nu ne duce capu' nici atat? La o adica, vrem sa ne apere altii, ne convine sa nu investim in armata noastra dar ce facem cand alti nu o sa ne mai apere, ramanem in fundu gol in fata oricui...

    Originally posted by gecmc94 View Post
    Există evaluarea performanțelor și în sănătate și în educație. Dacă sunt și oameni care stau degeaba, nu este vina guvernului ci a managementului local al instituției care, deși are toate pârghiile necesare
    Vrea sa-mi spui si mie 3 criterii de performanta dupa care sunt evaluati profesorii/invatatorii. Managementul local care este pus politic si nu prin concurs cum facusera tehnocratii. Adica directorul, cel care ia decizii cu privire la cheltuirea banilor nu este in stare sa ia un test de cultura generala si tu il lasi in pozitie de conducere?
    Nu trebuie neaparat privat ci o selectie riguroasa pentru pozitiile de varf. Ok, in prealabil se pot oferi cursuri de formare dar pozitiile sa se ocupe in urma unor concursuri serioase , eventual organizate in centre private (ca sa nu fie niciun dubiu). Iar unitatile de invatamant performante sa fie rasplatite corespunzator. Dar astea sunt SF-uri pentru PSD-isti, ei stiu doar de pomana...

    Comment


    • Doar 33 dintre cei 212 candidaţi prezenţi la concursul pentru directori nu au promovat examenul, ceea ce înseamnă un procent de aproape 16 la sută. Ce...


      Știu caz concret la o școală dintr-un oraș unde directorul curent a dat examen pentru reocuparea postului (periodic) și a luat notă puțin mai mică decât un alt profesor care a devenit director pentru mandatul următor. Deci, se poate, există, se practică.

      Comment


      • Aceasta metoda se aplica de mult timp si de catre toate partidele. Am vazut asta de nenumerate ori, max o saptamana dureaza schimbarea structurii, ce este tragic ca nu se iau deloc in calcul competentele profesionale, am vazut numirii in functii importante a unor persoane complet paralele cu acele functii. Sa nu mai povestesc de "schimbarea culorii" peste noapte a primarilor.
        Last edited by C.Mike; 11 June 2018, 09:25.

        Comment


        • Originally posted by gogeala View Post
          Nici un imprumut nu se baga in deficit, imprumuturile finanteaza deficitul.
          :-) imprumuturile suplinesc lipsa bugetului (adica deficitul). Ne place sa ne jucam cu termenii.

          Originally posted by gogeala View Post
          Da-mi exemplu de o tara din UE in care statul isi permite sa nu acopere pensiile si salariile de la buget.
          Si hai sa divagam. De la una am ajuns la alta. Normal ca de la buget se sustin toate cheltuielile statului dar poate nu te arunci sa cresti aceste cheltuieli stiind ca nu ai cu ce sa le sustii direct. Ca exista varianta imprumutului, de acord, dar acestea deja se contabilizeaza la datorii.


          Originally posted by gogeala View Post
          Am mai spus, nu mareste datoria publica.
          Refinantarea datoriilor existente nu mareste semnificativ datoria publica, costul refinantarii in schimb da. Dar acest cost nu apare in datele statistice anuale deoarece el este scadent in viitor.

          Originally posted by gogeala View Post
          Am mai spus, ponderea acceptabila e 60% din PIB. In cazul nostru parca a scazut putin ca pondere anul trecut, sper sa nu ma insel dar nu am chef sa caut.
          Depinde la care datorie ne raportam: cea pe termen lung a scazut cu 0.7% dar cea pe termen scurt a crescut "doar" cu 7.6% (2017-2018).

          Originally posted by gogeala View Post
          Te inseli, contributia noastra e de 1%PIB, si nu e cazul. Au fost blocate unele fonduri acum 2 ani dar nu din cauza cofinantarii. Te las sa verifici.
          Aia e contributia la bugetul UE. Eu vorbesc si de alte programe in care Romania este inclusa, diferite de cele ale CE (de exemplu, CERN, ESA etc.). Din acest motiv eram sceptic daca stii situatia per ansamblu si nu doar ce s-a vehiculat prin presa.


          Originally posted by gogeala View Post
          Imprumuturile, in orice tara, acopera ce nu poate acoperii statul de la buget.
          Ca idee generala, simpla, e corecta. Dar, practic, imprumuturile de regula acopera investitiile. Orice stat cu capul pe umeri nu-si creste artificial cheltuieli doar ca sa arate ca poate si ca a promis, panand in pericol viitorul financiar al tarii.

          Daca maine tara ar fi plina de autostrazi si salariile ar fi asa cum sunt cati crezi ca "ar da fuga" inapoi?
          Oamenii nu vin inapoi ca statul mareste salariile la stat (discretionar). Oamenii vin inapoi daca au locuri de munca. Si unde le gasesti? In privat. Privatul vine si investeste daca are in primul rand infrastructura si un regim fiscal si politic predictibil.

          De ce nu investim in sanatate (nu doar salarii ci si infrastructura)? In invatamant de ce nu marim investiile?

          ~~~

          @gecmc94, comentez doar bucata asta de text, ea sintetizeaza perfect sistemul de lucru pe care ti-l doresti:

          Originally posted by gecmc94 View Post
          [...] să apere Constituția și pentru a face asta, trebuie să înțeleagă ce principii se ascund în spatele ei (de obicei, Constituțiile sunt scrise de profesori universitari în drept, academicieni, nu de avocați, procurori sau judecători). [...]
          Daca exista "principii ascunse" atunci inseamna ca ea a fost conceputa ca sa poate fi interpretata dupa bunul plac al unora sau altora. Daca rezulta o astfel de constitutie, cei ce au conceput-o au gresit flagrant.

          Nu. O constitutie trebuie sa fie clara si concisa. In orice sistem regulile de baza trebuie sa fie clare, usor de urmarit si aplicat, altfel tot ce construiesti peste va avea lacune.
          Last edited by Silviu; 11 June 2018, 09:47. Reason: Automerged Doublepost
          I have no special talent. I am only passionately curious.

          Comment


          • A venit Comisia la Mahomend, daca Mahomed nu a binevoit sa mearga la munte. Noroc de Klaus ca a solicitat avizul Comisiei de la Venetia cu privire la cele trei Legi ale Justitiei, precum si de faptuil ca Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei a sesizat Comisia de la Venetia cu privire la aceste legi.
            O delegatie a Comisiei de la Venetia a ajuns, luni, in Romania pentru a discuta despre cele trei Legi ale Justitiei.

            Vor fi intalniri cu ministrul Justitiei, presedintele Klaus Iohannis, procurorul general, reprezentanti ai ICCJ, CCR, DNA, CSM si ai Parlamentului.
            Tudorel nu se dezminte.
            Ministrul a evitat insa sa dea un raspuns clar, intrebat daca va tine cont de recomandarile Comisiei. "Ce m-ati intrebat? Bine, multumesc. La revedere!", a raspuns Toader si nu a mai vorbit cu jurnalistii.
            Acum sa explice Tudorel cu propria lui gura ce anume nu se intelegea exact la Venetia inainte.
            Sa fie intr-un ceas bun!

            Iar Olguta spune acum fix ce negau inainte.

            Pilonul II de pensii va fi optional, iar aceasta varianta fara doar si poate este batuta in cuie, a declarat, duminica seara, ministrul Muncii.
            Firea s-a dus pe Arena Nationala sa-si face ceva imagine pe semaa lui Halep, dar spectatorii nu erau aia de la miting, asa ca au huiduit-o copios.
            Sigur erau numai de la opozitie, chiar daca intrarea a fost libera.

            Il prezidente, transant ca intotdeauna.

            Basescu, dupa ce Firea a fost huiduita pe Arena Nationala: Toapa de Voluntari a vrut sa fure din gloria Simonei Halep.
            Last edited by catalonia; 12 June 2018, 09:14. Reason: Automerged Doublepost

            Comment


            • Firea s-a dus pe Arena Nationala sa-si face ceva imagine pe semaa lui Halep, dar spectatorii nu erau aia de la miting, asa ca au huiduit-o copios.
              Iar acum PSD spune, oficial, ca oamenii au huiduit-o pe Halep, nu pe Firea.
              Acum cine dezinformeaza?
              RUSINE PSD!

              Comment


              • Stai ma, n-ai auzit ? Au fost trimisi de Soros, erau organizati, ei au venit pentru a o fluiera pe Firea nu pentru Halep. Uita-te la Haznaua3 ca sa intelegi tot complotul statului paralel.

                Comment


                • Moarte statului paralel [emoji16] care face tara de rusine

                  Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

                  Comment



                  • Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                    Comment


                    • Pai statul paralel sunt astia de la putere. Ei sunt paraleli cu legea, cu realitatea economica, cu ceea ce inseamna politica interna si externa.
                      Au tangente doar cu furtul legalizat.

                      Comment


                      • Inclusiv parale cu costitutia...incalcand grosolan articolul 4 din constitutie

                        Comment


                        • Camera Deputaților a adoptat miercuri un proiect de lege care prevede că Avocatul Poporului și adjuncții să primească pensie specială în cuantum de 80% din indemnizația brută avută în ultima lună de activitate care se va putea cumula cu indemnizația. Deputatul USR Cristian Seidler a criticat acest vot, calculănd că Victor Ciorbea, care a fost prezent în sala de plen, va primi o pensie de 3400 euro pe lângă indemnizația lunară, care este de circa 20.000 lei lunar, adică un venit total lunar de peste 35.000 lei.

                          Comment


                          • Pai Ciorbea le-a fost de ajutor cand nu aveau sub control CCR-ul si il mai zgandereau pe Base. Acum au CCR-ul dar un prieten in plus nu strica. Si la primari le-au dat. Au un principiu sanatos: cine e cu noi o duce bine, cine nu e cu noi e impotriva noastra si o duce rau.

                            Sincer, chiar apreciam propaganda si organizarea PSD-ului. Doar o singura data a fost depasita de altii la alegerile parlamentare (doar cu prezidentialele au mai zgbarcit-o ei). Dar acum se pare ca a inceput sa dea rateuri (vezi manifestatia, tanti Stirea cu Halep). Nu mai au activistii de alta data. Si asta se vede.
                            Dar si opozitia e foarte-foarte subtire.

                            Comment


                            • Originally posted by catalonia View Post
                              Iar acum PSD spune, oficial, ca oamenii au huiduit-o pe Halep, nu pe Firea.
                              Acum cine dezinformeaza?
                              RUSINE PSD!
                              Omul a fost concediat. O fi avut ceva în cap dar a ieșit aiurea. Ar fi trebuit ceva de genul: "Câteva mii de tefeliști strică petrecerea Simonei Halep la stadion, câteva sute de mii o aplaudă în Piață".

                              După cum spuneam de mai multe ori, ziare este un site de securist, cu un interviu posibil fals

                              "Din corespondența purtată:

                              Drago Kos nu este șeful structurii anticorupție din OECD.
                              D. Kos este preşedintele Grupului de lucru pentru tranzacţii comerciale internaţionale.
                              D. Kos nu a vorbit în numele OECD !

                              „Nu putem comenta pe marginea modului în care părerile dlui Kos au fost reflectate de presa din România” !

                              Dezinformarea din ziare.com: 'Exclusiv! Replica soc din partea OECD: Recenta decizie a CCR contravine echilibrului puterilor in stat si independentei sistemului judiciar in Romania'". scrie Tudorel Toader pe Facebook.
                              Last edited by gecmc94; 13 June 2018, 22:08. Reason: Automerged Doublepost

                              Comment


                              • Omul a fost concediat.
                                Si angajat in alta parte, tot pe bani publici, asa cum se intampla cu toti pesedistii "concediati", vezi saracul Grindeanu.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google