Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Seba View Post
    Fane, cred ca ti s-a raspuns, ba chiar ti s-au dat mai multe alternative. Culmea, din partea unor ne-it-isti...
    Exact asta am zis si eu. IT-stii doar cu hastagul, in rest...

    Originally posted by Silviu View Post
    Sa fim seriosi: limba engleza este destul de usor de invatat (la aproape orice varsta). Este o limba accesibila ...
    S-a constatat stiintific ca engleza e atat de simpla incat si cimpanzeii reusesc sa rosteasca anumite cuvinte. Culmea, doar in engleza.
    Last edited by Fanez; 18 January 2018, 15:56. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • Originally posted by Fanez View Post
      Exact asta am zis si eu. IT-stii doar cu hastagul, in rest...

      S-a constatat stiintific ca engleza e atat de simpla incat si cimpanzeii reusesc sa rosteasca anumite cuvinte. Culmea, doar in engleza.
      Da...ai perfecta dreptate...
      Doar doamna prim ministresa propusa de marele conducator Tovarasul Dragnea nu reuseste...ceea ce spune multe despre ea (si culmea...despre sustinatorii ei)

      Comment


      • S-a constatat stiintific ca engleza e atat de simpla incat si cimpanzeii reusesc sa rosteasca anumite cuvinte. Culmea, doar in engleza.
        Inseamna ca un cimpazeu e mai bun de prim ministru.

        Comment


        • eu sunt curios strict daca tanti ajunge prim-ministresa, in cat timp "zburda" legile justitiei, cu bune, dar mai ales cu rele. referitor la engleza, am colegi de 40+ ani, indieni sau marocani, care dupa ce au invatat germana fara sa stie alta limba, dupa cateva vizite de cateva zile au ineput sa "rupa" romaneste. astia dupa o luna (zile adunate de-a lungul delegatiilor) de romania sunt in stare sa tina o conversatie simpla. dar astia intrebau chestii de gramatica atunci cand ne auzeau vorbind romaneste. adica, prezentau oarece interes. aca astia ar sta 8 luni in romania, nu 8 ani, pun pariu ca ar vorbi mai bine si mai corect decat multi romani si nu ma refer acu' la sugari sau copii sub 7 ani. cum zicea gec, sunt doctori, ingineri, avocati, care vorbesc mai rau romaneste decat un indian si-un marocan, dupa o luna de romania. tot dupa cum zicea gec, sa vedem ce-o sa faca...
          un lucru mi s-a confirmat, insa, n-a ajuns unde e prin capacitate, ci prin sponsorizare. am gresit, n-a ajuns cu 3,14..., ci direct cu bani. cam tot aia
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

          Comment


          • Originally posted by bolovan View Post
            ...doamna prim ministresa propusa de marele conducator...
            Ce (dez)informat esti...
            N-a propus-o viitorul presedinte al tarii (sau premier???)
            Mai uita-te si tu la tv, nu mai crede ce se vorbeste in birt.


            Originally posted by mr.K View Post
            Inseamna ca un cimpazeu e mai bun de prim ministru.[emoji38]
            Daca ii pui si un hastag in brate...
            Decat userist sau penalist mai bine cimpanzeu.

            Originally posted by Silviu View Post
            @Fanez, ai idee cat e raportul intre cat produc ITistii si cat primesc “pomana” inapoi?
            ...
            Stiu ca invidia roade...
            Ia spune cat produc? Echivaleaza cu cat primesc, ia in calcul cat nu dau la buget si apoi intreaba de ce zbiara ca "nu e bani la buget".
            Invidia roade, nu e asa? Zici ca stii...
            Last edited by Fanez; 19 January 2018, 04:25. Reason: Automerged Doublepost

            Comment


            • Decat userist sau penalist mai bine cimpanzeu.
              Decat pezedist, mai bine amoeba.

              IT-istii cu studii medii-scutiti de impozit pe venit.
              Ailalalti-sa mai astepte, in partid e zarva mare, n-au timp de guvernare.
              Last edited by mr.K; 19 January 2018, 14:02. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • Originally posted by Fanez View Post
                ...Ia spune cat produc? Echivaleaza cu cat primesc, ia in calcul cat nu dau la buget si apoi intreaba de ce zbiara ca "nu e bani la buget"...
                daca firma te plateste cu 2000 de lei lunar si vinde softul tau cu 10000 de dolari, firma plateste impozit din profitul de pe urma alora 10000 de dolari. direct sau indirect, ca nu tre' sa vinzi softul, tre' sa demonstrezi ca softul valoreaza 10000 de dolari, altfel nu poti scuti omul de impozit. iar omul ala cu 2000 de lei primeste 16% inapoi, adica vreo 300 de lei. presupun ca impozitul la 10000 de dolari, platit de firma, depaseste cu mult aia 300 de lei. in alta ordine de idei, asta e singurul "favor", restul taxelor il platesc si it-istii cot la cot cu restul lumii. zi-mi cate cas, cass, somaj si altele platesc militarii, de exemplu. 0? de acolo nu-s bani, nu de la aia 320 de lei. cate pensii de 150% din salariu sunt in militie, armata, aviatie, sri, companii nationale? aia cat au cotizat pentru pensiile alea? iti zic eu daca n-ai citit mai sus, zero. daca astia dau la stat zero lei, dar primesc infinit mai mult inapoi, o fi bine pt buget? daca unii contribuie cu 4 lei la bugetul de pensii si primesc pensie de 200 de lei, o fi bine? o fi asta plus la buget si nu ma pricep eu la matematica. poate-mi oferi niste meditatii, sa ma "luminez" si eu cum 4-200=300...ca am impresia ca tu stii cum se face calculul, mie in matematica aia simpla, daca dintr-o camera cu 3 oameni scoti 5, mai tre' s abagi doi sa fie camera goala, dar dupa tine, tot mai raman vreo 8 ascusi prin camera

                K, aia e un rahat daca or sa-l faca, dar cumva tre' incerce sa converteasca si dintre astia la psd repet, nu toti it-istii sunt scutiti de impozit, cititi legea, lasati televizuinile, de orice culoare ar fi, ca mint toti.
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                Comment


                • Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a autosesizat dupa ce jurnalistul Cristian Tudor Popescu a asemanat coafura Vioricai Dancila cu un pavian cu mantie (o specie de maimute).

                  CNCD a sustinut ca "asemanarea unei persoane cu un animal poate constitui o fapta de discriminare", a informat, vineri, presedintele institutiei, Asztalos Csaba.

                  In urma sesizarii, CNCD a decis ca jurnalistul Cristian Tudor Popescu sa fie audiat marti.
                  Eu cred ca e invers aici, pavianul e cel discriminat.
                  Cum sa compari o maimuta mandra cu Viorica de la Videle?

                  Asa e in tara in care prostii mor de foamesi voteaza pezede. Si culmea, tot nu scapa de foame.

                  Cat timp romanii se complac cu mentalitatea pezedista sudista, nu avem nicio sansa, marea parte sta la Latrina 3 si așteaptă promisiunile guvernului Livake 3-4-5 ....
                  Romania poate inainta numai inapoi.
                  Last edited by mr.K; 20 January 2018, 15:54. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • sudul nu va alege o alt fel de situatie vreodata, asta cred ca ti-e clar. doar sudistii ajunsi prin banat poate vad diferenta dintre sistemul austriac si ala otoman/fanariot; desi destul de multi au venit in ideea ca e mai ok, dar odata ajunsi aici, in loc sa se adapteze locului, au facut din "mica Viena", "marele Caracal"...
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                    Comment


                    • Vizată este Înalta Curte de Casație și Justiției care, după ce a solicitat avizul Comisie de la Veneția pentru legile aflate în joc, a primit un răspuns negativ.

                      Demersul făcut de ÎCCJ survine după ce instituția a contestat și la Curtea Constituțională modificările aduse celor trei legi (303, 304 și 317 din 2004).

                      Răspunsul Comisiei de la Veneția nu a fost cel așteptat de magistrații Curții Supreme. Organul consultativ al Consiliului Europei, alcătuit din experți independenți în domeniul dreptului constituțional, a răspuns că Înalta Curte de Casație și Justiție nu este abilitată să solicite un astfel de aviz, a precizat stiripesurse.ro

                      -------------------
                      Întrebarea mea este ce tip de profesioniști în ale dreptului sunt la ÎCCJ? Ce idioți? Ce securiști? Sunt absolut penibili. Acești tâmpiți de la ÎCCJ sunt cele mai deștepte caractere în ale Dreptului din România. Aia este curtea supremă în materie de aplicare a legii. Și tocmai penibilii ăia nu știau că nu au dreptul potrivit legii să facă demersul pe care l-au făcut? Asta-i România. Prostia există la toate nivelurile, nu doar în PSD.
                      Last edited by gecmc94; 21 January 2018, 00:30. Reason: Automerged Doublepost

                      Comment


                      • Stiau ca nu au dreptul, dar cum cei indreptatiti, a.k.a. guvernul lui Livake nici nu au de gand sa ceara avizul, au facut un gest disperat ca sa atraga atentia asupra miseliilor ce se fac pentru eliminarea statului de drept, prin informarea Comisiei de la Venetia asupra textului proiectelor legilor.

                        Comment


                        • Disperați sunt pentru că nu mai pot continua mișeliile lor. Stat de drept nu avem acum, deci despre ce vorbim că eliminăm?

                          Alina Mungiu Pippidi scria asta în Adevărul prin feb 2017:
                          Conform World Justice Project, un stat de drept trebuie să îndeplinească patru criterii. Unu: guvernul şi oficialii, ca şi entităţile private şi publice trebuie să dea socoteală conform legii. Doi: legile trebuie să fie clare, stabile, juste şi aplicate tuturor la fel, şi trebuie să prevadă securitatea persoanei, a proprietăţii şi a unor drepturi fundamentale. Trei: procesul prin care legile sunt create, administrate şi implementate trebuie să fie accesibil, echitabil şi eficient. Patru: justiţia trebuie împărţită de către oameni imparţiali care sunt competenţi, integri şi independenţi, şi au resurse adecvate. Verificaţi singuri, după toate astea, pe unde mai suntem.
                          Nu avem stat de drept. Avem o justiție politizată, politizabilă și influențabilă.
                          Last edited by gecmc94; 21 January 2018, 12:18.

                          Comment


                          • Cand vorbesti de miselii, te referi la Belina, Teldrum, OG13, presupun.
                            Tocmai, ca vor a faca din miseliile de genul asta, ceva legal.

                            Cei ancorati in realitate nu pot fi influentati de trompetele partidelor.

                            Comment


                            • OuG13 este cât se poate de legală (ca specificații) și dată în aceeași manieră (ma refer la criteriu de "urgență" care nu exista dar se folosește OuG) în care toate guvernele acționau: Boc, Cioloș și cele PSD. Toată lumea făcea la fel, doar demagogii mai critică OuG din punctul de vedere al lipsei "urgenței". Este bine că legile justiției au fost făcute în Parlament printr-un proces transparent, lung (de peste jumătate de an).

                              Ca să vezi cât de legală este OuG13, putem să vedem cazul lui Nigel Farage.

                              Parlamentul European va recupera suma de 40.000 de euro cheltuită necorespunzãtor de eurodeputatul Nigel Farage, oprind jumătate din salariul britanicului timp de zece luni, relatează The Guardian şi AFP.
                              Suma respectivă a fost folositã pentru remunerarea unui asistent al lui Farage, care însă nu avea activitãţi legate de Parlamentul European.
                              Astfel, suma de 40.000 de euro va fi recuperată reţinându-se lunar din salariul europarlamentarului, din ianuarie până în octombrie.
                              "Există o campanie de răzbunare a Parlamentului European, de persecutare selectivă a eurodeputaţilor, a partidelor şi a grupurilor de eurosceptici", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al grupului parlamentar din care face parte Farage.
                              O purtătoare de cuvânt a Parlamentului European, contactată de AFP, nu a confirmat şi nici nu a infirmat informaţiile cu privire la Farage, însă a explicat procedurile aplicate în astfel de cazuri. "Parlamentul plăteşte salariile asistenţilor deputaţilor pentru activitatea legatã direct de mandatul unui membru al Parlamentului European. Dacă dupã o anchetã Parlamentul nu obþine dovezile cerute şi dacã deputatul în cauză refuză sã înapoieze suma plătită nejustificat, atunci Parlamentul începe recuperarea sumei",
                              În total, aproximativ zece eurodeputaţi britanici din UKIP, între care şi Nigel Farage, sunt suspectaţi cã au încasat nejustificat sute de mii de euro pentru a-şi plãti asistenţii care nu lucrau în cadrul parlamentului, ci aveau activitãţi legate de partid.
                              Să vedem cum este în Europa. Prejudiciul nu este considerat abuz în serviciu și ești aruncat în temniță pentru o cafea sau o angajare pe ochi frumoși. Mai rău decât în OuG 13, pragul este mai sus decât în România și Parlamentul European își trimite departamentul de control economic, calculează prejudiciul și trimite juriștii în civil să recupereze prejudiciul de la făptuitor, respectiv politicianul care a greșit.

                              Așa este în Europa. La noi nu. Ah, pentru că am chef de scris și am atins subiectul acesta, vreau să mi se răspundă la următoarea întrebare: de ce la noi să nu fie la fel ca în Europa? Păi mi s-ar putea răspunde că "la noi e corupție mai mare, legile trebuie să fie mult mai dure". Perfect. De acord cu acest principiu. Cine îl emite este atât de vertical, de principial, de etic, încât să îl susțină și în alte spețe, alte cazuri? Eu vă propun acest caz:
                              - România exportă cei mai mulți răufăcători în Europa.
                              - România exportă cei mai mulți cerșetori de ajutoare sociale în Europa.

                              Prin urmare, putem aplica principiul enunțat mai sus (că România este "altfel" și deci are nevoie de legi "altfel") și în cazul populației? Legile Europei spun de liberatea de mișcare a oamenilor, etc. Românii nu ar trebui discriminați pe piața occidentală.

                              Eu sunt de acord să susținem principiul anterior dacă voi îl vreți (România altfel, legi altfel). Iată cum ar arăta acel principiu aplicat nu doar abuzului în serviciu ci și populației.

                              - Ai nevoie de viză pentru orice călătorie care depășește 1 lună pe an în Europa. Viza pentru muncă este separată de cea turistică.
                              - Dacă ești prins pe stradă în Vest fără vize de ședere și acte în regulă, ești băgat în pușcărie și apoi deportat înapoi în România.
                              - Ajutoarele sociale nu pot fi solicitate decât după 1 an de ședere și muncă cu acte în regulă într-o țară occidentală.

                              Vă place? Pe mine mă lasă rece. Deci sunt de acord.

                              Comment


                              • Ecaterina Andronescu, senator PSD si vicepresedinte al partidului, a declarat la Digi24 ca protestele de sambata din Bucuresti si din tara pot strica imaginea Romaniei in afara si a apreciat ca daca acrediteaza ideea ca este o tara instabila si neguvernabila, toata lumea pierde.
                                Abramburico. ce faceti voi de la pezede strica imaginea Romaniei, protestele sunt rezultatul furtului de tara pe care va pregatiti sa-l legiferati.
                                Dupa Belina ce urmeaza, fiecare baron pezede isi trece in patrimoni personal cate un judet si devine sef peste propria feuda?

                                Românii nu ar trebui discriminați pe piața occidentală.
                                Romanii sunt discriminati in propria tara sunt impartiti in membri de partid si restul, prostimea.
                                De ce crezi ca Europa ar trebui sa faca mai mult pentru romani decat face pezedeaua?
                                Macar Europa iti da dreptul de a munci pe mai multi bani decat muncesti in Romania si mori de foame.
                                Last edited by mr.K; 21 January 2018, 13:03.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google