Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Observ niste discutii pe teorie, dar nimeni nu observa ca un oras este blocat pt vanitatea unui om / partid si care nu aduce nimic constructiv.

    Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

    Comment


    • Să revedem o situație similară din SUA privind opiniile concurente. Se dă un patiser care a refuzat să prepare un tort pentru o nuntă gay. S-a ajuns la Curtea Supremă pentru a se decide dacă libertatea de expresie este mai puternică decât legile anti-discriminare. Tare. Votul a fost 7-2 pentru patiser. Liberalii americani sunt devastați (NY Times este un ziar favorabil lor). Și s-au apucat de citit deciziile. Au existat și acolo opinii concurente.


      As is often the case, however, the overall vote count obscured deep disagreements among the justices who joined the majority opinion. Justice Neil Gorsuch, joined by Justice Samuel Alito, thought Justice Kennedy’s opinion didn’t go far enough. And Justice Clarence Thomas, joined by Justice Gorsuch, argued that Mr. Phillips had a right to refuse service not just under the First Amendment’s “free exercise of religion” clause but also under its “free speech” provision.
      Autorul spune de contradicții "deep" (grave, adânci). Mie nu mi se pare așa. Sunt dezacorduri pe alte teme decât cele votate, nu ar trebui ca NY Times să menționeze asta ca să discrediteze votul 7-2. Că de aia se scrie o opinie concurentă ca să se explice și alte motive sau să se combată explicit un raționament al majorității.
      Doi judecători, se scrie, au crezut că opinia majoritară "nu a mers suficient de departe". Al treilea la fel, că patiserul putea să refuze nu numai ca urmare a unui drept constituțional ci a două drepturi.

      But what to make of the concurring opinion of Justices Elena Kagan and Stephen Breyer, two liberal-leaning members of the court, who surprised many observers by joining Justice Kennedy’s opinion in full?

      One explanation is simple pragmatism. ... By joining Justice Kennedy, they positioned themselves to have far more influence on the reasoning and implications of his opinion than they would have done by adding a third and fourth vote to Justice Ginsburg’s dissent....... In their concurring opinion, Justices Kagan and Breyer noted — without drawing an objection from Justice Kennedy — that the commission erred in failing to identify an important distinction between the two sorts of cases ....
      By joining Justice Kennedy’s opinion, Justices Kagan and Breyer were thus able to give the Colorado commission some clear instructions: ...
      În aceste fragmente, NY Times explică de ce niște liberali s-au alăturat opiniei, formând o majoritate. Ar fi fost 5-4 votau contra. Cei doi au scris în opiniile concurente faptul că o comisiei locală din Colorado a greșit. Iar autorul observă că această opinie concurentă nu a fost combătută în opinia majoritară (notă: la noi, opinia majoritară a CCR combate pe larg opinia separată a jud Stanciu). Deci se poate constitui în instrucțiuni sau exemple de urmat pe viitor.

      În cazul nostru, cei doi judecători cu opinie concurentă probabil au vrut să tragă de urechi și CSM-ul. Lucru care nu a putut fi acceptat de opinia majoritară pentru că ar fi intrat pe temeinicia argumentelor juridice.

      Dl_dr, orașul este blocat pentru un marș al homosexualității, un marș al normalității, un circ cu cai și un protest contra abuzurilor.
      Last edited by gecmc94; 9 June 2018, 11:47. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • Referitor la ce activitati sunt in oras ( Bucuresti ) fara suparare, cred ca stiu mai bine despre ce este vorba.
        Noua Dreapta sustine o ideie/principiu, ceilalti ceva libertati, dar PSD ce sustine atata timp cat este la guvernare si majoritar prin parlament ?
        Ai ideie ce desfasurare de forte / cheltuiala este pt PSD din partea celor care trebuie s asigure linistea si siguranta lor ? Nu iti inchipui [emoji55].

        Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

        Dar cei care sunt pt asigurarea masurilor de ordine publica, ii chemi din liber si ii platesti cu 75% doar pt a arata nimic cum este ? Masini trase de dreapta ( de 2 saptamani ) pt ca nu ai placute de frana ( nu sunt bani) cum este ?

        Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
        Last edited by dl_dr25; 9 June 2018, 12:06. Reason: Automerged Doublepost

        Comment


        • N-am auzit încă din partea celor de la putere că permanenta pază a protestelor din Piața Victoriei este prea scumpă. Cred că s-au cheltuit de o sută de ori mai mulți bani decât pentru mitingul de la ora 20.

          „PNTCD sustine mitingul de protest impotriva abuzurilor si a statului paralel de maine!" spune Pavelescu.
          Last edited by gecmc94; 9 June 2018, 13:03. Reason: Automerged Doublepost

          Comment


          • Pai noi suntem o democratie sau nu ? Intr-o democratie eu stiu ca opozitia iese pe strazi, tu precum putere nu ai decat de guvernat pt binele poporului ( ce implica multe lucruri nu numai mariri de salarii).
            Eu sunt curios ce se doreste a se demonstra cu aceasta desfasurare de forte ? Tot din proprie experienta spun ca la tot ce a organizat un partid politic 80% au venit fortati.
            Te rog sa nu imi spui ca atunci cand a fost protestul care a umplut P-ta Victoriei ( cu luminitele) a fost organizat de vreun partid. Din cauza job ului particip fortat la toate evenimentele ( 90% din ele ) [emoji39] si este greu sa ma pacaleasca cineva.

            Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

            PS nu am decat 12 clase amarate cu specializarea de electromecanic auto si lucrez de la 20 ani intr-un domeniu ( bugetar ) care nu are nici o legatura cu specializarea. Consider ca avem nevoie de un partid de stanga, dar nu ce ofera PSD.


            Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
            Last edited by dl_dr25; 9 June 2018, 13:12. Reason: Automerged Doublepost

            Comment


            • La mitingul cu luminițele au participat în principal angajați ai corporațiilor de pe platforma Pipera. Profilul acestui cetățean este următorul: între 20 și 35 de ani, salariu > 1000 € / lună (sigur, cetățeanul nu are nicio greață să fenteze statul la impozitare prin scheme de tip PFA sau altele), abonat pe feisbuc la siteuri care "informează", absolvent de studii post-liceale sau universitare. Știi cât le-a luat lor să participe? Cei mai mulți merg cu metroul pe direcția Pipera-Berceni. S-au dat jos la stația Piața Victoriei și au urcat la suprafață după ce au ieșit de la serviciu unde au citit știri intoxicate de dezinformare pe internet.
              Iar organizarea protestelor #rezist este una dintre cele mai profesionale organizări de mișcări civice din România. Dacă tu crezi că acolo este un simplu fan-club, nu știi nimic despre politică.

              Cei care vin azi din provincie au transportul plătit. Despre câți sunt "forțați" nu știu, nu comentez.

              Comment


              • Iar te inseli si "fara sa vrei" promovezi saracia si subdezvoltarea pt acest popor. La mine in familie a iesit sotia ( bugetar), mama care era acasa ( traiesti afara), cumnatul ( care munceste afara) + cumnata ( la o companie aeriana).
                Vorba soferilor profesionisti " nu ai mers in marsarier cati km am eu ", din 2000 pana acum tot am participat la mitinguri si pichete de m am plictisit, dar mai am 7 ani si scap [emoji16][emoji16][emoji16].
                Iar din corporatistii pe care ii cunosc nici unul nu a participat [emoji39], cum am spus eu vorbesc in cunostinta de cauza nu de la A3 [emoji16]

                Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

                Vezi ca organizarea la rezist este pe banii lor, la astia este pe banii partidului ( nostri ), profilul celor de la rezist la mine in familie este mama 66, sotia 39, cumnat 40 si cumnata 37 deci cum mai spun informatia trebuie luata din cat mai multe locuri.
                Nu recomand Digi si Realitatea, trebuie o selectie de la toate posturile fiindca adevarul nu exista doar intr un loc.
                Partea proasta ca noi trebuie mereu sa facem alegeri dintre doua rele, partea si mai proasta ca partea cea mai rea este dusa la extrem si daunator pt viitorul copiilor nostri.

                Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
                Last edited by dl_dr25; 9 June 2018, 18:11. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • Citește aici profilul protestatarului rezist înainte de a-mi spune că mă înșel. Da, am greșit în aprecierea vârstei, cei sub 35 de ani au fost doar 42-43%, nu majoritari cum am zis eu. Dacă mai băgam 2-3 ani, sub 38, eram sigur peste 50%.
                  Centrul de Studii în Idei Politice a realizat un sondaj printre protestatarii #rezist pentru a identifica profilul acestora. 78% dintre acestia au studii superioare, iar 90% spun ca nu fac parte din niciun partid politic.

                  Comment


                  • La mine la munca am nevoie de un minim de 10 masini de 8 locuri, eu am functionale doar 5 din care doua 15ani si au mers la relantiu echivalentul la 300mii de km pe sosea.
                    Deci tot statul paralel este de vina ? Pe mine nu ma convingi cu toate ca nu am decat 12 clase si nici alea facute cum trebuie. Eu ii cer copilului meu sa gandeasca, ceea ce nu prea se cere in ziua noastra [emoji55].

                    Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

                    Si vad ca tot o dai cu diverse lucruri, eu ti am spus ca vorbesc de la " firul ierbii " din anul 2000 pana in prezent, ceea ce tu nu ai cum referitor la cei care vin la proteste din convingere sau constrangere fiindca de asta vorbeam eu.

                    Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk
                    Last edited by dl_dr25; 9 June 2018, 18:48. Reason: Automerged Doublepost

                    Comment


                    • A spus cineva că statul paralel este vinovat de necalificarea la mondiale, de grindină? Statul paralel are și merite, cam puține aș zice eu. Este corupt, asta cu siguranță și niciodată ales și văzut public. Acestea ar fi relele. De obicei, cam peste tot pe planetă, el cam trece cu arme și bagaje în tabăra câștigătorului alegerilor. Mai cu mârâieli, dar trece. Pentru că așa este democratic. Dar cazul lui Trump din America și încercările de pe la noi arată că își ia nasul la purtare câteodată. În America a fost pus cu botul pe labe după un an și jumătate de lupte dure de tot, mai dure ca cele de la noi. Atât de dure încât au fost morți și pe plan internațional când eram gata gata de o criză militară internațională.
                      Când spun "cu botul pe labe" a nu se înțelege că cel care câștigă alegerile să i se permită să acționeze ilegal cu complicitatea "statului paralel". Nu. Dar politicile publice aparțin celui ales. Și cu asta basta.
                      Este foarte trist că nu suntem bine informați despre măcelul politic din SUA.

                      Comment


                      • De curiozitate, din ce oras esti si cati cunoscuti ai care au plecat din tara sau intentioneaza ?
                        La mine pana si mama este plecata de 12 ani , nici nu mai spun de prieteni sau cunostinte, partea proasta ca si eu impreuna cu sotia si fata cred ca trebuie sa imi iau zborul.
                        Dar tara asta o iubesc si nu ma dezic nici de cei care voteaza PSD [emoji16].

                        Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

                        Comment


                        • @ dl_dr25. Ei au un dinte impotriva celor ce gandesc de pe vremea "tatucului" Ilici: noi muncim, noi nu gandim.
                          Meetingul de acum nu are nici o legatura cu statul paralel. Un protestatar "paralel" (ar fi interesant sa se faca si profilul lor) din Dolj spunea ca vrea si el sa vada Bucurestiul. Un altul a spus ca vrea sa strige traiasca partidul.
                          Impotriva cui protesteaza? Doar ei fac legile dupa bunul plac. Si calca tot in picioare. S-au strans doar ca sa faca un antrenament pentru alegeri si sa arate ca "au muschi". Autocare, garnituri speciale de tren, etc. Mobilizare generala de pe vremea partidului unic: combateti tovarasi!
                          Trebuie recunoscut ca stiu sa se mobilizeze exemplar impotriva dusmanului de clasa (ca si la vot).
                          De fapt Marele Partid a dovedit ca invata din greseli. Pe vremea luptei cu presedintele jucator au vazut ca au avut ceva pierderi la CCR. Au luat masuri imediat si acum au majoritate si aici. Si ai lor mai pun tara la cale prin toalete.

                          Dar daca ne uitam si in ograda opozitiei constatam ca sunt "varza de varza".
                          Fiind pe un forum auto as face analogia masinii cu tara. Acum suntem pe avarie, toate becurile rosii se aprind, avertizari. Dar cat de curand vom intra in dauna totala ce implica reparatie capitala. Si nu vom avea cine s-o mai repare.

                          [QUOTE=gecmc94; 1797856Când spun "cu botul pe labe" a nu se înțelege că cel care câștigă alegerile să i se permită să acționeze ilegal cu complicitatea "statului paralel". Nu. Dar politicile publice aparțin celui ales. Și cu asta basta.[/QUOTE]

                          Pai din ce stiu PSD si ceata au castigat alegerile si au majoritatea.
                          Last edited by Gil26; 9 June 2018, 19:31. Reason: Automerged Doublepost

                          Comment


                          • [emoji16]IMG-20180609-WA0000.jpeg

                            Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

                            Comment


                            • Buna poza. De fapt asta cred ca ii doare cel mai tare pe tovarasi: umorul.
                              Pe noi ceilalti ne doare marlania conducatorilor lor.

                              Sloganul ar fi Prosperitate nu Securitate.
                              Prosperitatea o vor vedea cat de curand, cand vom intra in colaps.
                              Iar de Securitate si structuri tot ei s-au folosit. Trebuie insa sa recunoastem ca sunt foarte buni in mobilizare si manipulare.

                              Ce mai vor?

                              Comment


                              • Dragnea s-a uitat alaturi la prietenii nostri turci. Este exact acelasi scenariu. Kovesi este Gullen, inamicul public nr. 1. Urmeaza sa ajunga un fel de Erdogan sustinut de prostii natiei.
                                „Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google