Consiliere daune

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Unul din profesorii acelei scoli este chiar sotia mea, nu pot si nu vreau sa ii fac necazuri.

    Eu oricum intentionam sa o vand si sa iau ceva mai bun, deoarece de cateva ori iarna asta m-a dezamagit, din punctul de vedere al sigurantei - era sa cad in prapastie pe o serpentina(bine cred ca si unghiul curbei era prost calculat, deoarece nu era gheata, proaspat asfaltat, viteza normala, curba larga) si al incalzirii interioare... nu ma refer la ceva BMW seria 3 din 95 sau A4 din 96... am vazut un Passat frumos din 2002 la 3600 euro...

    Reparatia ma costa cam 1000 de euro, cu cat as vinde-o daca o repar?

    SAU Cat iau pe ea daca o dau la dezmembrari, asa cum e?
    My Ride - Prestige 1.6 16v

    Comment


    • Of mare pacat de masina . Bine ca nu era nimeni in masina.
      Nici nu stiu ce sa zic, cum e mai bine sa faci, sa o repari , sa o dezmembrezi sau sa o dai ca epava . As inclina catre reparatie dar costa si nu ai siguranta ca va iesi la linie. De siguranta ulterioara in caz de rasturnare nici nu mai poate fi vorba.

      Asigurarea cladirii chiar daca este cu extindere de rapundere civila tot nu acopera astfel de dauna pentru ca nu se poate stabili vinovatia administratorului cladirii. Doar daca era dauna cauzata de cadere de turturi ar fi fost acoperita, deoarece exista obligatia indepartarii lor .

      Comment


      • Pai si care-i diferenta dintre gheata si zapada?

        Ca idee: unui prieten i-au picat turturi de pe streasina si i-au spart luneta. Problema era ca a stat o saptamana fara casco si a zis sa nu iasa cu masina, asa ca a tinut-o in curte unde s-a trezit cu luneta sparta, luneta care costa 2700 lei (Honda Accord 2009). Asigurarea casei a acoperit valoarea pagubei. La firma de asigurari nu l-a intrebat nimeni de ce nu a dat turturii jos, casa fiind a lui.
        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

        Comment


        • Eu zic sa nu o vinzi la nimeni dupa ce ai reparat-o mai bine o vinzi la dezmembrari decat sa iti bati joc de cineva sa ii vinzi masina... Pune-te in locul celui care ti-o va cumpara...
          sigpic

          Comment


          • in 2011 o tanti binevoitoare a intrat printre mine si un alt participant la trafic chiar in fata treceri de pietoni de pe strada CPT.AV.Alex. Serbanescu ( exact ca in poza) nemaiputand sa ocupe din nou banda de mers in totalitate a franat brusc deoarece treceau pietoni pe trecerea de pietoni iar eu nu am mai putut sa o evit si am intrat in ea rezultand avariarea masinilor, ochiu de pisica si bara zgariata stanga spate ( ford fiesta ) iar la mine spart farul dreapta si putin zgariata bara , problema e in felul urmator, ea daca va uitati pe poza nu avea voie sa schimbe sensul de mers deoarece e linie continua inaintea treceri de pietoni , eu cand am lovit-o ea era 3 sferturi pe banda a doua si un sfert pe prima banda dupa ce ma plimbat 4 ore prin oras ducandu-ma la prietenu ei care binenteles a venit la mine cu un tupeu ordinar in care zicea ca eu sunt de vina , am mers la ea in Colentina sa isi ia foaia de amiabila ca binenteles nu o avea la ea , am asteptat-o aproape jumatate de ora sa coboare ca apoi sa imi spuna ca ea nu e vinovata si ca vrea sa mergem la politie , eu am fost de acord si am zis sa mergem la o sectie pe Grivitei ca acolo cica stia ea , eu am plecat primu si ea a mers dupa mine pana am pierdut-o la un moment dat si am ajuns la 1 Mai la metrou si binenteles am asteptat-o din nou de m-am plictisit ca in final sa ma sune sa imi zica sa facem hartia de amiabila in care o trecem pe ea vinovata

            Masina nr 1 e dansa, masina nr 2 eu si masina nr 3 celalalt participant la trafic


            am facut hartia in care am desenat ce si cum sa intamplat si am scris ca ea e vinovata( aici nu imi aduc aminte 100% ca inca nu am vazut dosarul facut de cei de la asigurari) si am ramas de acord ca ea sa imi trimita pe mail copie la dosaru de dauna cand depune actele in care am scris care sunt avarile la ambele masini inclusiv aripa stanga spate care o avea lovita dinainte ( am zis sa fiu baiat bun sa si-o repare si pe aia cand se foloseste de casco) si am plecat asteptand sa imi dea raspuns legat de dosar , evident nu am primit nimic

            si acum dupa aproape un an jumate ma trezesc ca cei de la Allianz Tiriac( unde avea ea casco ) imi trimit mie dosaru de dauna cu REGRES binenteles in care eu sunt obligat sa platesc despagubirea pentru reparatia masinii ei in valoare de vreo 1000 lei

            eu vreau sa stiu asa :ce pot face prima data ca sa pot demonstra ca nu eu am fost de vina in acel accident ( am si martor care poate depune declaratie in acest sens ) si sa nu platesc banii pe care ii cer ei ? pot demonstra prin pozele pe care le-am facut la masina ca masina ei nu a avut si aripa lovita in acel accident si daca da cum ?
            am sunat-o pe femeia respectiva si ma luat cu dealea ca ea nu isi mai aminteste si ca nu poate vorbi acum la telefon

            daca eu ma duc acum la sectia de politie pe raza caruia sa intamplat incidentul si depun marturie si eu si martorul se mai poate lua in considerare la un eventual proces impotriva firmei de asigurari ?

            am incercat sa fac ceva pe poza aia da nu mi-a iesit , dar va dati voi seama cum sa intamplat , am pus poza cu strada si cu avaria masinii mele dupa o zi sau 2 de la accident

            eu vreau sa demonstrez cine a fost de fapt vinovatu pentru ca eu nu am avut nici o pretentie materiala de la ea ( motivu banuiesc ca e evident, ce rost avea sa vopsesc o bara cand eu aveam de modificat o masina intreaga

            am sunat-o pe femeia respectiva si ma aburea la telefon ca nu isi mai aduce aminte si ca nu poate vorbi la telefon


            am sunat si la Allianz Tiriac ieri si cel care a cautat numarul de dosar a zis ca nu il gaseste ........?????????????? vi se pare normal ? avand in vedere ca a fost facut de catre un angajat al lor si are si un nr, de dosar inclusiv data si ora la care sa facut ?

            mi-a zis domnu respectiv ca sa sun la firma de asigurari unde am avut atunci incheiata polita de asigurare si sa vorbesc cu aia si daca ma cred nedreptatit sa depun o contestatie


            A mai patit cineva asa ceva ?
            Attached Files

            Comment


            • Originally posted by vitriol View Post
              Pai si care-i diferenta dintre gheata si zapada?
              Cum am mai spus, legea te obliga sa indepartezi turturi de la streasina in cazul in care desprinderea lor ar ptea provoca daune tertilor.
              Zapada nu te obliga nimeni sa o dai jos de pe acoperis !

              Originally posted by hmv86 View Post
              in 2011 o tanti binevoitoare a intrat printre mine si un alt participant la trafic chiar in fata treceri de pietoni de pe strada CPT.AV.Alex. Serbanescu ( exact ca in poza) nemaiputand sa ocupe din nou banda de mers in totalitate a franat brusc deoarece treceau pietoni pe trecerea de pietoni iar eu nu am mai putut sa o evit si am intrat in ea rezultand avariarea masinilor, ochiu de pisica si bara zgariata stanga spate ( ford fiesta ) iar la mine spart farul dreapta si putin zgariata bara ,
              A mai patit cineva asa ceva ?
              1., legislatia in vigoare il sanctioneaza pe cel care loveste in spate.

              2, nu inteleg de ce ati incheiat amiabila cand circumstantele vi s-au parut neclare. (Oricum, aprope sigur si Politia te-ar fi scos vinovat)

              3, in formularul de constatare amiabila se trec imprejurarile producerii evenimentului iar vinovatia o stabileste asiguratorul.

              4. in formular, daca ai trecut datele politei tale RCA iar aceasta era valabila, asiguratorul Casco trebuie sa se regreseze impotriva asiguratorului tau, nu a ta.
              Last edited by kosfunny; 26 January 2013, 14:53. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • o mica intrebare.
                am avut de curind un incident.s-a inchaiat amiabila,am fost la asigurator,s-au facut demersurile pentru reparatie(aprox 8-9000lei dat de asigurare) urmind ca service-ul sa faca devizul final de reparatie.
                vineri am vorbit la service si mi s-a spus ca devizul depaseste suma si e posibil sa o dea dauna totala deoarece e atins lonjeronul(airbag-urile n-au sarit).
                pentru un logan ambition,65kw, din 2007 cu 71500km la bord la ce suma ma pot astepta sau cum as putea face un calcul estimativ?
                ITP trecut cu brio(fara PCR-uri) in 06.02.2013,masina ca aspect si functionare impecabila.
                Ne plac femeile,dar,iubim masinile [SIGPIC]

                Comment


                • Ai factura cu pretul de nou ?

                  Mai spune-mi data acidentului si luna din 2007 in care a fost prima inmatriculare !

                  Pe RCA valoarea maxima de despagubire in cazul in care masina se repara cu acte doveditoare iar asiguratorul verifica vehiculul reparta este egala cu valoarea reala a masinii la data acidentului !
                  Aceata se calculeaza pornind de la pretul de nou din care se scade un grad de uzura. Acest grad de uzura se calculeza in functie de vechimea vehiculului , kilometrii si starea generala a acestuia dinaintea accidentului.
                  In cazul tau, admitand ca nu se stie decat anul fabricatiei (2007) iar data acidentului ar fi in luna martie gradul mediu de uzura raportat in functie de nr kilometrilor (medie de 15000 anual) este de 55 % . In functie de kilometri masinii acest grad creste pana la max 63 % sau scade pana la maxim 47 % ajustarea facandu-se cu 0,5 % pentru fiecare mie de kilometri.
                  In cazul tau gradul de uzura ar fi 47 % . In concluzie, poti repara masina pana la o suma un pic mai mare decat jumateatea valorii de nou. In cazul in care nu se doreste reparatia si se solicita banii de dauna totala din aceasta valoare se scade procentul de 25 % ce reprezinta epava. In cazul in care aceasta epava este predata catre o unitate autorizata in dezmembrarea si reciclarea vehiculelor pretul primit si dovedit prin acte reprezinta valoarea epavei si aceasta va fi suma scazuta din valoarea reala a vehiculului in vederea despagubirii daunei totale !
                  Last edited by kosfunny; 17 March 2013, 12:31. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • masina(euro4) a fost inmatriculata prima data in februarie(cred ca 27 sau 28) 2007 cu schimbare de proprietar in iunie 2009.
                    si ma intereseaza reparatia masinii,din acest motiv am pus intrebarea.
                    Ne plac femeile,dar,iubim masinile [SIGPIC]

                    Comment


                    • Pune eventula si niste poze sau nota de constatare ! Trebuie sa ai in vedere si faptul ca serviceurile umfla rau devizele cand e vorba de asiguratori.

                      Eu de exemplu am avut un dosar cu un logan avariat destul de rau care a fost dus la o reprezentanta Dacia. Acestia au facut un estimativ de aproape 18.000 lei. Masina era pe firma si acestia nu erau interesati de dauna totala, aveau nevoie de masina cat mai repede reparata. Alt service a acceptat sa o repare cu 12.000 lei. In 7 zile masina a fost gata si a iesit destul de bine reparatia. Nu ca si noua, dar oricum masina era destul de cazuta inainte de accident.
                      In cazul tau , cum ti-am spus si mai sus sunt sigur ca masina se incadreaza la reparatie daca valoarea maxima de despagubire se calculeaza corect !

                      La ce asigurator ai dosarul ?

                      Comment


                      • dosarul este la Astra,cei de la service au zis ca au o colaborare ok cu ei in privinta platilor.
                        citeva poze...........
                        Attached Files
                        Ne plac femeile,dar,iubim masinile [SIGPIC]

                        Comment


                        • Avaria nu e grava si se repara usor cam in 1500 euro ! Masina asta vrei tu sa o dezmembrezi ?

                          Comment


                          • a,nuuuuuuuuu.
                            mie imi trebuie masina.o vreau reparata.
                            in vremurile astea cam nasol sa faci rost de alta la un pret ok.

                            am uitat sa precizez ca am,pe linga cele vizibile in poze, scutul smuls (am ras bordura ca n-am mai avut frine si m-am dus juma pe trotuar juma pe sosea)si baia de ulei crapata si ce mai este pe dedesupt.
                            nu am apucat sa vad cum arata dedesupt,am dus masina in service si atit, ca nu am putut sa ajung din cauza serviciului.
                            Last edited by boly76; 17 March 2013, 22:06. Reason: Automerged Doublepost
                            Ne plac femeile,dar,iubim masinile [SIGPIC]

                            Comment


                            • Din pacate nu am deocamdata un service de incredere in Brasov catre care sa te indrum dar parerea mea este ca masina se poate repara in limita valorii maxime de despagubire. La o dauna majora societatea de asigurari este obligata sa iti comunice aceasta valoare inclusiv modul de calcul ! Fa o cerere scrisa asiguratorului !

                              Comment


                              • deocamdata mersi mult.
                                acu astept pina marti-miercuri cind trebuie sa dea Bucurestiul un raspuns(asa mi s-a spus de la asigurari---"devizul o sa fie mare,si trebuie acordul lor")
                                Ne plac femeile,dar,iubim masinile [SIGPIC]

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google