Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Era IPul nou si a inceput sa trimita dintr-o data mail-uri multe cand am schimbat serverul si l-au blocat idiotii, ca cica trebuie sa il "incalzesti" un pic inainte si sa incepi sa trimiti din ce in ce mai multe mail-uri(doar ca de 4-5 luni se pare ca nu s-a mai incalzit suficient), iar pentru ca se pare ca multi de primeau notificari de la forum, le raportau ca si spam in loc sa bifeze sa nu mai primeasca mail-uri de la subscriptii de pe forum. S-a schimbat IPul de ieri in cel vechi, de aia ai primit mail pe yahoo, da asta insa este semnatura mea ca sa va schimbati mail-urile din yahoo, pentru ca cine stie ce regula tampita o sa bage iar pe viitor si va treziti cu accounturile locked out si nici n-aveti cum sa va schimbati adresa de mail sau reseta parola, ca efectiv nu vine mail-ul.

    Sa ma anuntati va rog cand incepe sa mearga pe RDS.
    Daca nu aveti rabdare pana atunci, se poate modifica fisierul de hosts din c:\Windows\System32\drivers\etc\ in care adaugati urmatoarele linii :

    185.84.66.206 www.loganclub.ro
    185.84.66.206 loganclub.ro
    Last edited by Cristi_Xp; 13 March 2019, 13:55.
    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

    Comment


    • Eu sunt unul, asa cum te-am anuntat aseara-aparea eroarea amintita.
      Asa cum ai anticipat, la scurt timp (fara sa modific setarile sugerate atunci), s-a restabilit conexiunea cu forumul.
      Am invatat ceva, pe viitor am sa verific si prin RDS si pe langa el (via telefon-4G)

      Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

      Comment


      • Am rumegat o idee si sunt gata sa o disput cu voi. Lipsa locurilor de parcare in orasele mari, Bucuresti, Cluj, Timisoara.
        Eu am remarcat ca sunt destui oameni care primesc masina de firma si care vin cu ea acasa, unde mai au un exemplar propriu. Am observat chestiunea aceasta in parcarea din zona locuintei. Stiu mai multe persoane care aveau asa ceva. Ba chiar unul are o camioneta cu care transporta paine. Altul o rulota pe care scrie Pro TV.

        Cetatenii care primesc o masina de firma si vin cu ea in zona parcarii rezidentiale, unde asteapta si masina personala, pai este oare corect? Stiu, o sa spuneti ... este drum public facut din banii tuturor, deci ce iti pasa. Pai sigur ca imi pasa daca eu cu o masina nu pot gasi loc de parcare iar vecinul isi parcheaza masina de firma pe locul primit de la primarie pentru masina personala iar masina personala pe un loc nerezervat unde sta nemiscata o saptamana, fiind scoasa la plimbare in weekend.

        Va spun sincer ca eu vad ca problema parcarilor in orase a fost creata in principal de masinile de firma date angajatilor. Iata ce propun:

        1) Masinile de firma sa aiba o rovinieta speciala aplicata pe locul lamaii galbene de incepator (in fata si spate). Daca vreti, o lamaie albastra. Semnificatia este ca este masina de firma aflata pe drumuri publice exclusiv in interes de serviciu, nu drumuri personale.

        2) Masinile cu lamaie albastra nu pot parca decat la bulevarde. Nu au voie sa parcheze in parcarile rezidentiale ale primariei (cele date locatarilor). Primaria poate desemna explicit strazile ce nu sunt bulevarde pe care pot parca lamaile albastre. Nu este nevoie de semne rutiere. Cine primeste masina de firma este profesionist si isi poate descarca o harta a strazilor pe care are voie sa parcheze in intervalul 22-06 (intervalul in care foarte putine firme isi desfasoara activitatea). Incalcarea acestor prevederi duce la amendarea firmei careia ii apartine masina.

        Comment


        • Mesajul cheie este urmatorul. Daca firma X cumpara 20 de masini, pai sa si le tina la sediul social unde ar fi bine sa aiba locuri de parcare suficiente. Nu sa le dea angajatilor si sa caute acestia un loc de parcare, de cele mai multe ori acasa, ocupand locul unei masini proprietate personala a unei persoane fizice. Deci smecheria firmelor este ca isi distribuie parcarea masinilor din parcul auto prin parcarile si zonele rezidentiale. Pai asta nu este corect.

          Comment


          • Firmele dau masini salariatilor; masini de servici se numesc. Unde ai vrea sa parcheze acestia masinile, din moment pe a doua zi pleaca cu ele la servici, delegatii, teren. samd. In general aceste masini, parcheaza doar noaptea sau ma rog dupa ora 18-20. Nu ocupa locul nimanui, stai linistit, ocupa locurile neplatite, ba la gardut, ba pe marginea trotuarului.
            In alta ordine de idei, mi s epare o mare prostie locurile de parcare platite, din moment ce nu se pot asigura aveste locuri pentru toti locatarii unui bloc ce detin masini. Nu mai vorbesc de masini sub care cres licheni, da; nah a dat si el o suta d elei si e stapanul spatiului pe un an.
            Eu as zice ca acele locuri de parcare atribuite, sa poata afi utilizate doar pe parcursul noptii, ziua sa poti parca pe acele locuri, nu sa vezi 10 locuri goale intr-o parcare de 15 locuri si sa nu poti parc a pentru cateva ore.
            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

            Comment


            • Pe orice loc "cumparat" se poate parca in timpul zilei pana la ora 17:00. Parcarea de langa locuinta se numeste de rezidenta.

              Comment


              • pare foarte ok la prima vedere si realizabil. numai sa se vrea...
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                Comment


                • Va dau un citat din regulamentul din 2017 existent in Sectorul 3.
                  Art 9
                  Autorizatiile pentru parcarile de resedinta dau dreptul folosirii locului de parcare conform urmatorului program:
                  - de la ora 8.00 pana la ora 16.00 pe locul respectiv poate parca orice cetatean care tranziteaza zona, in cazul in care locul de parcare este liber.
                  - de la ora 16.00 pana la ora 8.00 locul de parcare apartine exclusiv celui care detine autorizatia de parcare.
                  Deci, se poate folosi locul de parcare in timpul orelor de lucru. Dar eu propuneam ceva mai ambitios si cu care vad ca nu sunteti de acord. Aveti probabil masini de firma si, nah, aveti un oarecare conflict de interese si nu va convine.

                  HG 955/2004 care stabileste cadrul legal al parcarilor de resedinta, defineste un spatiu, o arie de resedinta.
                  “Art. 24. – (3) In parcarile de resedinta, care sunt situate la mai putin de 30 m de frontul imobilelor utilizate de locatari, se va atribui cate un loc de parcare pentru fiecare apartament. Daca numarul cererilor depaseste suprafata disponibila, se vor organiza licitatii la care tariful de baza este reprezentat de pretul de pornire. Autoritatile administratiei publice vor identifica impreuna cu asociatiile de proprietari spatiile aflate la mai putin de 30 m de frontul imobilelor, care pot fi amenajate ca parcari de resedinta.
                  Vedeti, legea da un soi de prioritate locatarilor la spatiul public aflat la 30 de m de imobile. Chiar daca nu este organizata o parcare de resedinta, intaietatea tot exista, recunoscuta fiind de lege. Prioritatea trebuie data masinilor proprietate personala ale locatarilor. Cei care aveti masini de firma, trebuie sa intelegeti ca nu mai merge si cu masina personala si cu cea de firma, parcate la scara blocului. Stiu, nu va convine. Dar propunerea mea este sa lasati masina de serviciu la bulevard in intervalul 22-06 si sa mergeti o distanta oarecare pe jos acasa, daca trebuie. Nu aveti de ce va teme. Este masina de serviciu, daca o sparge cineva, firma are CASCO si o rezolva. Iar activitatea firmei nu trebuie sa ma impiedice pe mine, proprietar, sa beneficiez de spatiul public al locuintei mele.

                  Imaginati-va ca as exagera si as veni cu 3 autocare in fiecare zi in fata locuintei voastre. Vin la ora 15 si plec la ora 4. V-ar conveni? Asta numesc eu un abuz la firmelor care isi distribuie parcul auto catre salariati sa le parcheze pe unde pot si sa le pazeasca. Deci salariatii le aduc in fata casei. Hai, ca asa nu mai merge.

                  Comment


                  • Vrajeala cu folosirea locului in timpul expus de d-ta; daca parchezi pe un loc "cumparat" si vine "propritarul" nu te speli cu toata apa Dambovitei. Tot vrajeala e si organizarea de licitatii; nu se organizeaza nimic, locurile nou create se atribuie cu pile. As vrea sa aud si eu de o licitatie de atribuire.
                    Autocarele, masinile de marfa, micobuze si ce mai vrei tu, nu sunt masini de servici; in general de dau autoturisme, iar eu despre asta vorbesc. Exceptii mai sunt in cazul in care masinile mai mari se intorc noaptea din delegatii, iar soferul n-are cum sa duca in miezul noptii masina la firma; eu nu prea cred ca masinile mari de transport, sunt luate zilnic de soferi sa mearga cu ele acasa.
                    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                    Comment


                    • discutia cu locurile de parcare este interminabila. caz real, 2 vecini cu locuri rezervate 24h/24h amandoi. unul dintre cei 2 foloseste locul de parcare (un loc mai bun din punct de vedere al asezarii) doar dupa ora 17.00. celalalt sta cam toata ziua pe acasa (pensionar). "batranu' " si-a facut obicei in a parca pe locul celuilalt cu scuza ca "lasa bre ca tu poti parca in locul meu", desi acel loc (al batranului) e pozitionat sub un pom si e tot timpul bombardat de pasari. ce sa mai spui de discutia asta? intr-un final s-a rezolvat cu cateva amenzi de la comunitari, dar intrebarea este ... de ce mama naibi sa ajungi in situatia asta?

                      „Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”

                      Comment


                      • Licitatiile nu s-au mai tinut in S3 pentru ca am impresia ca au cam protestat cetatenii. De ce? A parut a fi prea meschin, mereu sa castige ala cu bani. Daca se dau sau nu pe pile, asta nu stiu. S-ar putea sa existe doar pile de informatori care sa anunte pe unii mai devreme ca sa depuna dosarul.

                        Ce credeti, ziceam eu de autocare asa din senin? Am avut in fata blocului parcat un autocar de 40 de locuri aproape zilnic timp de vreo 2 ani in perioada 2006-8. Pe vremea aia erau putine masini pe o straduta din fata blocului si venea. Dimineata la ora 6 incepea sa faca manevre ca sa intoarca. Cand s-au mai indesit masinile, a disparut. Iar pentru cei care cunosc cladirea AFI Tech Park de pe bdul Vladimirescu, stiu ca exista un autocar mai mic (cam 30 de locuri) care face naveta pentru angajati intre Piata Unirii si cladire. Ei bine, am vazut noaptea (sau era in weekend) autocarul parcat pe bdul Pallady, intr-o zona mai aproape de marginea orasului.

                        Masina unui curier FanCurier tot masina de serviciu este. Si din acestea aveam in prin zona locuintei. Nu este nicio diferenta intre un turism si o duba de transport. Tot masina firmei este.

                        Inteleg ca cei care au acest beneficiu si-l doresc in continuare. Insa cand nu mai avem loc unii de altii, o prioritizare trebuie sa vina. Iar eu cred ca orasul este al oamenilor, nu al firmelor care isi deduc TVA-ul. Cred ca populatia este cea care plateste cota cea mai mare de impozite. Asa ca eu ma simt foarte indreptatit sa critic atitudinea firmelor care umplu orasul de masini. Daca firma ar tine masina de firma intr-un loc de parcare, ar trebui sa il inchirieze cu vreo 100 de euro pe luna. Asa ca prefera sa il lase pe angajat sa se plimbe putin cu ea prin oras in scop personal, dar angajatul sa aiba grija de ea si sa o parcheze si sa o supravegheze. Firma elimina astfel chiria pentru un loc de parcare si da un avantaj angajatului.

                        Acesta fiind mecanismul prin care parcarile din oras au ajuns sufocate in zonele locuite, ne putem gandi si la un mecanism de restrangere al acestui beneficiu. De exemplu, orice firma nu isi poate cumpara un autovehicul decat daca demonstreaza ca are un loc de parcare pentru el, in fiecare an. Nu il ai? Nu poti deduce cheltuielile pentru masina, etc. Bun, si ce face firma cu locul de parcare? Pai daca angajatul foloseste masina de serviciu pentru treaba zilnica, isi duce frumusel masina personala pe locul de parcare al firmei si vine acasa cu cea de serviciu. Echilibrul se restaureaza. Nu mai imi vad vecinii cum sar dintr-o masina in alta, cand in duba de curier, cand in masina personala, dupa cum au chef. Pleaca luni dimineata cu masina personala la serviciu, o lasa acolo pana vineri si foloseste toata saptamana masina de serviciu. Vineri se intoarce cu cea personala acasa. Toata lumea fericita.

                        Comment


                        • eu vad zilnic cazul cu 2 masini in familie plus masina de servici. ghici care masini stau in parcare? toate trei...la fel de bine, cunosc si cazul vecinului cu "locul meu". prietene, cand platesti la primarie locul si-mi arati actul de proprietate, parchezi acolo. daca n-ai "patalamaua", parchezi unde apuci. apoi, cazul nr 3: vecinul de la doua blocuri mai incolo, care parcheaza la noi in parcare, ca e parcare publica. da, e publica, dar atata timp cat cei din bloc platesc impozit si au in CF cativa m² de teren din jurul blocului, tu, ca cetatean cu domiciliul 150m mai incolo, nu prea poti sa te parchezi cum vrea chelia ta pe parcarea aia "publica". e publica pt astia de la A3, pt aia de la A5 nu prea e. ca nici noi nu mergem sa ducem gunoiul la tomberoanele de la A5, ca doar is publice.
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                          Comment


                          • În momentul în care vin "Bucureștenii" în București și știu că vor sta în chirie vin cu mașina de whatever+mașina de servici și o parchează fix la blocul tău, 5zile, deși stă la 4 blocuri distanță - sunt sătul de "rezistenți" la 7ani de acasă.

                            Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                            Comment


                            • In 4 e bine...tocmai ce-am facut cerere ptr blocator.

                              Comment


                              • Originally posted by gecmc94 View Post
                                Va dau un citat din regulamentul din 2017 existent in Sectorul 3.
                                Deci, se poate folosi locul de parcare in timpul orelor de lucru....
                                Nu gasesc acum HCL care zice ca nu mai este asa de mult.

                                Despre licitatii aici.

                                Alte detalii aici.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google