Începe Războiul?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Începe Rzboiul?

    Originally posted by gecmc94 View Post
    Începutul paragrafului se referea la Rusia, nu la o capitalã.

    Pai si Transnistria e capitala?
    Keep walking...

    Comment


    • Originally posted by gecmc94 View Post
      ...România nu a depășit stadiul de societate mono-culturală. Minoritățile etnice sunt văzute nu ca element de diversitate ci elemente tolerate, minuscule și a căror direcție unică de viitor este românizarea.
      corect, dar oarecum incorect. tu ai dreptate, dar ideea centralizarii si a romanizarii/ortodoxizarii, etc, e gresita.

      Originally posted by gecmc94 View Post
      ...De ce ar mai rămâne cele trei provincii românești ca proastele conduse de la București? Ce înseamnă asta pentru România Mare? Da, înseamnă dezintegrare într-o Federație.
      Germania e stat federal si totusi e cea mai puternica tara "dezbinata". asta nu ridica nici un semn de intrebare fanilor nationalismului si centralismului? Yugoslavia e cel mai bun exemplu al viitorului centralizarii si unirii fortate; tot de la intoleranta si ignoranta a plecat si-acolo scandalul. Iar daca mai pui la socoteala si amestecul extern, ecuatia are solutie unic determinata.
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

      Comment


      • Seba, iată un articol pentru cultura noastră generală. "Federalismul are nevoie de un liant puternic care să țină elementele individuale împreună".
        Jochen Hung: A federal system needs a strong bond to hold individual elements together. Postwar Germany had that; it’s doubtful the UK does
        Last edited by gecmc94; 9 October 2017, 23:43.

        Comment


        • corect. la noi, care ar fi liantul? oricum, nu e chiar moral sa-l tii pe unul cu forta in familie, daca el decide sa plece. e ca la divort, dragoste cu forta nu exista, se numeste viol. asta cum o rezolva centralismul/nationalismul? mai acu cateva zile am vazut-o pe bramburica de la invatamant (aia care a inceput sa-l puna pe butuci in anii '90) cum indemna cadrele didactice sa pluseze pe nationalism in scoli, sa nu mai emigreze lumea. asta inca mai crede ca nationalismul te tine in tara, daca ai matele goale si impresia ca esti furat zilnic de niste hoti incompetenti? ce-ar fi sa lucreze la cauza, nu la efect?
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

          Comment


          • Cand se vrea globalizare, nu te mai lasa nimeni sa te separi, ramai cu forta.
            Fara piata UE, Catalunia nu mai face mare branza.
            Viitorul ar suna asa: UE+USA vs Rusia vs China.
            Cand China va deveni destul de puternica, cred ca Rusia o sa caute aliati prin NATO, ca sa nu piarda teritorii pe motivul invocat de ei in Crimeea. Deja cica sunt destui chinezi care traiesc clandestin pe teritoriu rusesc, granita aia e mare, e greu sa pazesti 2 miliarde de vecini galbejiti.
            Last edited by mr.K; 10 October 2017, 11:28.

            Comment


            • ca sa ramai cu forta, tre' sa incerci mai intai sa te separi cu forta... asta cu globalizarea e si nu e o mare tampenie. nu poti sa stergi identitati psecifice ale unor grupuri de dragul uniformizarii la toate nivelurile. cine nu vrea, poa' sa ramana pe dinafara. a, ca-si asuma riscurile, ok. vezi brexit, unde dupa ce si-au asumat totul cu orice mijloace, parca nu mai e chiar ok sa brexiteze ue, desi ue e departe de-a fi perfecta. uniunea insa (ca-i europeana, ca-i vorba de spanioli, de noi, de nemti, de oricine) trebuie sa fie facuta in asa maniera incat nimeni sa nu se simta marginalizat, exploatat, ignorat. din pct asta de vedere, federatia germana ar putea fi un model pt alte tari si zic c-ar stopa iesirile astea separatiste. mi-a placut ce zicea unu acu cateva zile, ca romanica n-o sa se rupa nici o data, ca scrie in constitutie, ca suntem stat national unitar si indivizibil. pai asa scria si la yugoslavi si uite ca nu-s nici nationali nici unitari si nici indivizibili. argumentul ca scrie undeva e fix pix, daca nu e dublat de-o constiinta comuna si de sentimentul ca apartii acelei uniuni, sub orice forma ar fi ea. daca nu te simti nici sigur, nici mai satul, nici mai norocos, de ce-ai continua cu uniunea? ai doua probleme, ori nu vezi realitatea si trebuie sa ti se lamureasca lucrurile, ori ai dreptate si atunci nu vad vreun motiv pt care sa fii tinut cu forta. uniunile prin conjunctura sau cu forta, nu tin. s-a dovedit asta nu o data. ori mergi cu forta pana la capat, dar rsti sa ti se rascoale toti, ori daca vrei sa faci unirea pasnic, las-o sa se intample natural si daca le promiti unora marea si sarea daca se unesc cu tine, pai da-le marea si sarea, altfel, unirea aia e si ilegala si imorala. nu zic acu' sa se rupa toate tarile, dar problema trebuie discutata si negociata, nu impusa o solutie de catre nici una din parti. spaniolii au mai avut razboi civil. n-au invatat nimic din el? se pare ca nu...
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

              Comment


              • Pai Catalonia cu ce e marginalizata?
                Aia au ceva mai multa industrie ca restul Spaniei si s-a umflat orzul in ei. Catalonia afara UE trebuie sa gaseasca unde sa-si vanda ce produc, ca-i vor boicota toti din UE.
                Asa, maine se trezeste si judetul Arges ca vor sa se separe, asta dupa ce prostii din restul tarii au platit pentru fabrica de la Mioveni acum cateva decenii. Iar cand Renault o sa isi faca bagajele si Arges ar ramane in dosul gol, ar vrea iarasi in Romania.

                Eu inteleg sa vrea sa se separe Moldova de restul Romaniei, motivele sunt clare, de la ignorarea de catre autoritati pana la marginalizarea logistica. Problema e Rusia, nu vrem sa facem parte dintr-o federatie cu capitala la Tiraspol.
                Last edited by mr.K; 11 October 2017, 09:33.

                Comment


                • Catalonia are o istorie "un pic" diferita de a judetului Arges aia au fost regat independent, au avut mereu drepturi speciale, de pe vremea cand s-a infaptuit prima organizarea statala a Spaniei, acu vreo 1000 de ani.
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                  Comment


                  • Asa si Castilia, si Aragon.
                    Maine zice si Prusia ca vrea sa se separe, ca nu-s decat 100 de ani de cand existau, nu 1000.
                    Urmeaza separarea la nivel de trib, satuc, catun...

                    Comment


                    • pai asta e problema spaniei, ca are mai multe regiuni cu statut special, dar nu toate au aceleasi privilegii si/sau indatoriri. din pct meu de vedere, poa' sa se separe cine de cine vrea, atata timp cat lucrurile se fac in linste. uite, cehoslovacia, de exemplu. un caz cu scandal il stim, a fost la nici 100km de timisoara, inspre sud...pana si urss s-a destramat partial si oarecum tot in liniste. dupa care s-a format federatia rusa, din aia care au vrut sa ramana si din cativa care au fost bagati cu forta si care teoretic si moral au tot dreptul sa se rupa. discutia nu e simpla in cazurile astea, dar cred ca se pot rezolva treburile si fara razboaie civile.
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                      Comment


                      • dar cred ca se pot rezolva treburile si fara razboaie civile.
                        Nici macar o familie nu se rupe fara razboi civil, dar ditamai tara.
                        Catalonia de ce s-a trezit ca vor sa de separe acum cand stau bine economic?
                        De ce nu au vrut cand erau cu izmenele rupte in koor, dupa Franco?
                        De ce au asteptat investitii masive in regiunea lor?

                        Asa s-a separat Transnistria cu toata industria Republicii Moldova. Doar ca pe aia a avut cine sa-i ajute.
                        Last edited by mr.K; 12 October 2017, 11:55.

                        Comment


                        • pai cred c-au vrut si inaintea lui franco asta cu investitiile e discutabil, ca daca au investit spaniolii ca romanii, adica mai nimic, atunci spania nu prea are ce comenta. nu cred ca exista multi care sa nu vrea sa ajute o zona mai slaba, dar cred ca vrea sa vada si rezultate, nu cum se scurg banii pe borduri in camp, telecabine din nicaieri1 spre nicaieri2, etc...daca banii mergeau din provinciile mai dezvoltate spre alea mai "sarace" si alea se ridicau cat de cat, nu cred ca aveau prea multe de comentat. si-n germania inca se pompeaza bani la greu din vest in est, dar nu-i aud pe nemti ca vor separarea, pt cimplul motiv ca estul vine din urma. rabzi, dar stii pt ce si vezi ca si merge treaba. cand doar rabzi, nu-ti prea arde sa continui.
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                          Comment


                          • Pacat ca nu sunt cativa vorbitori de limba rusa in Catalonia, ca i-ar ajuta si pe ei Rusia, asigurandu-le securitatea ca in Crimeea.

                            Astia au reusit.

                            TNR:
                            Cât timp toată suflarea mondială era atentă la Catalonia, moldovenii din Castellon şi-au proclamat independenţa! Spre deosebire de alte provincii sau regiuni spaniole, în cazul moldovenilor din Castellon nimeni nu a încercat să-i oprească ba, mai mult, ca să arate că recunosc independența autoritățile centrale le-au tăiat deja curentul iar regele, personal, a venit să taie cablul TV.
                            Last edited by mr.K; 13 October 2017, 11:23. Reason: Automerged Doublepost

                            Comment


                            • Rusia a mobilizat mai multi militari decat a anuntat la exercitiile "Zapad 2017", afirma secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, pe fondul suspiciunilor ca membri ai armatei ruse au fost lasati in Belarus pentru o viitoare invazie.

                              Jens Stoltenberg a facut aceste declaratii dupa ce ambasadorii tarilor membre ale Aliantei Nord-Atlantice s-au intalnit cu ambasadorul Rusiei, Aleksandr Grusko, in cadrul unei reuniuni a Consiliului NATO-Rusia desfasurata joi la Bruxelles.

                              "Aliatii din cadrul NATO au transmis clar ca amploarea si obiectivele exercitiului Zapad 2017 au depasit semnificativ ceea ce anuntase Rusia anterior", a spus Jens Stoltenberg, potrivit postului Radio Europe/Radio Liberty si agentiei Tass.
                              Normal ca a lasat militari in Belarus, ca ZAPAD 2017 nu avea scop propagandistic, la cat de rupti in fund au izmenele militarii sovietici, nu aruncau ei degeaba bani pe niste exercitii fara un scop real. A fost o perdea de fum, un motiv sa mute unitati mari peste granita, spre vest.
                              Asa, si-au luat bilet pentru Belarus doar dus.

                              Comment


                              • Habar nu ai când citești știrile. Nu asta a acuzat NATO că a lăsat trupe. Că dacă tot comentăm ce nu înțelegem măcar să fim contraziși.

                                Reuters:
                                However, Stoltenberg said that Russia had withdrawn its troops from Belarus after the Zapad exercises. Baltic countries had feared Moscow might leave them on NATO’s borders.
                                Asta înseamnă că NATO spune că RUSIA NU A LĂSAT SOLDAȚI ÎN BELARUS. Dacă știi tu mai bine ca șeful NATO am ajuns de râsul galaxiei.

                                Ce spune NATO este următorul lucru:
                                “The number of troops participating in the exercises significantly exceeded the number announced before the exercise, the scenario was a different one and the geographical scope was larger than previously announced,” NATO Secretary General Jens Stoltenberg told reporters after the meeting.

                                NATO diplomats say Moscow massed some 100,000 troops from the Arctic to eastern Ukraine, where Russia backs separatists, and used ballistic missiles and electronic warfare to test its combat capability in Europe.

                                Grushko said NATO’s assessment was wrong and NATO was wrong to lump all the exercises going on in Russia last month under the Zapad name.

                                “NATO countries are counting all the military activities that took place in the Russian Federation and counting them as part of Zapad,” he told a news conference after the meeting.

                                Russia’s defense ministry said the war games included some 12,700 troops and ran from Sept. 14 to Sept 20, with a fictional scenario focusing on attacks by militants. NATO says there were far more troops than 12,700 and they simulated an attack on the West during August and September.
                                Rusia respinge acuzațiile NATO. Vestul numără toate exercițiile militare ale Rusiei din august și septembrie în timp ce Rusia spune că Zapad a avut loc doar între 14-20 sep. Practic, Rusia a făcut mai multe exerciții militare, pe toată granița ei, din Arctic până în sud, fiecare cu mai puțin de 13000 militari. Dar NATO spune 13000 în prima săpt din aug, 13000 în a doua, 13000 în a treia, 13000 în a patra, sigur, în diferite regiuni ale Rusiei.... și tot așa 8 săptămâni timp de două luni, înmulțit cu 13000 ne dă frumosul total de 100 000 soldați ruși.

                                Ce îți este cu propaganda asta. Ia mințile oamenilor.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google