Începe Războiul?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nu vad de unde pretentia rusilor la Kaliningrad. E si acolo populatie majoritar vorbitoare de rusa, ca in Crimeea, de au ocupat-o?

    Io si fituica.

    O serie de manevre militare de amploare programate de Rusia si Belarus pe teritoriul ambelor state au pus deja pe jar Occidentul si vecinii celor doua tari, iar Moscova cauta acum explicatii care sa calmeze spiritele.

    Te tunzi la saloane spilcuite, daca au si business24 in afara de nelipsitele Click si Can Can.
    Last edited by mr.K; 31 August 2017, 20:47.

    Comment


    • @gecmc , daca am fi ceva mai departe de influenta rusa poate am fi mai "relaxati". asa , stiind ca suntem carne de tun nu prea poti sa nu bagi de seama.
      o/____\o
      (i)
      .........

      Comment


      • Mr. K știam de unde ai citat. Dar să îți răspund despre Kaliningrad.

        Konigsberg a fost un fel de Sibiu, aglomerare urbană cosmopolită în Evul Mediu, majoritar locuită de germani (teutoni), dar și de baltici și polonezi. După ce s-au lepădat de suzeranitatea poloneză și s-a transformat în Ducatul de Prusia cu capitala la Konigsberg, apoi în Regatul Prusiei, temporar pentru câțiva ani a fost cucerit de Imperiul Rus la finalul sec 18, iar al doilea război mondial îl găsim în Germania.

        Ca să vorbim depolitizat despre anexarea la URSS după WW2, ne putem uita la comportamentul puterilor așa cum este descris în cartea The Right of Conquest: The Acquisition of Territory by Force în care se arată cum interesele strategice ale marilor puteri le-au făcut să anexeze teritorii (ca să nu mai vorbim de exemplele UK în Gibraltar și insulele Falkland).
        This is an enquiry into the place of the right of conquest in international relations since the early sixteenth century, and the causes and consequences of its demise in the twentieth century. It was a recognized principle of international law until the early years of this century that a state that emerges victorious in a war is entitled to claim sovereignty over territory which it has taken possession. Sharon Korman shows how the First World War - which led to the rise of self-determination and to calls for the prohibition of way - prompted the reconstruction of international law and the consequent abolition of the title by conquest. Her conclusion, which highlights the merits and defects of the modern law as a vehicle for discouraging war by denying the title to the conqueror, challenges many of the assumptions that have come to constitute part of the conventional wisdom of our times. This is a study, not of international law narrowly conceived, but of the place of a changing legal principle in international history and the contemporary world.


        Acolo se începe de la Carta Atlanticului din 1941 în care se spune că:
        "Preşedintele Statelor Unite, Franklin Roosevelt şi Primul Ministru Winston Churchill, reprezentând Guvernul Majestatii Sale al Regatului Unit, intalnindu-se pe mare, socotesc potrivit de a face cunoscute anumite principii comune în politicile naţionale ale tarii lor respective, pe care ele îşi întemeiazã sperantele lor pentru un viitor mai bun al lumii.

        1) Ţãrile noastre nu urmãresc nici o marire teritorialã sau de alta natura.
        2) Ele nu doresc nici o schimbare teritorialã care nu ar corespunde dorintelor liber exprimate ale popoarelor interesate."

        Toate bune și frumoase dar Stalin vroia părți din Germania, SUA doreau părți din Japonia pentru baze militare în Pacific. Stalin i-a spus lui Churchill că "rușii nu vor nimic din ce aparține altor popoare, deși și-ar dori să muște puțin din Germania". La conferința de la Teheran din 1943, Stalin a spus că prin anexarea Konigsbergului, Rusia va căpăta un port permanent disponibil (care nu îngheață) dar și o bucată din Germania pe care crede că o merită. Aliații occidentali nu au negat niciodată aceste pretenții. Rusia a obținut și insulele Kurile de la Japonia.

        Acum o să urmeze discursul lui Churchill de pe 22 feb 1944 din Camera Comunelor în care spunea:
        "I have an intense sympathy with the Poles, that heroic race whose national spirit centuries of misfortune cannot quench, but I have also sympathy with the Russian standpoint. Twice in our lifetime Russia has been violently assaulted by Germany. Many millions of Russians have been slain and vast tracks of Russian soil devastated as a result of repeated German aggression. Russia has the right of reassurance against future attacks from the West, and we are going all the way with her to see that she gets it, not only by the might of her arms but by the approval and assent of the United Nations ... I cannot feel that the Russian demand for reassurance about her Western frontiers goes beyond the limits of what is reasonable or just".

        Mr K, aici nu este Pravda sau vreun tovaras istoric comunist care inventeaza povești patriotice pentru nea Nicu și poporul lui de geto-daci. Aici este Churchill, cel care prin 1945 avea conversații private cu președintele american despre cum ar putea să dea o bombă nucleară lui Stalin în cap. Dar în 1944 spunea cele de mai sus printre care că Rusia a fost de două ori invadată de Germania în acele decade și că Rusia are nevoie de niște teritorii mici, tampon, care să funcționeze pe post de bastion de prevenire în calea armatelor de invazie care vin din Vest. Și că este de acord cu cererile Rusiei care par rezonabile și juste.

        Acesta este pretenția rușilor de la Kaliningrad. De aceea folosesc acel bastion de fiecare dată când simt că forța armată a Vestului devine amenințătoare.

        Comment


        • Dar în 1944 spunea cele de mai sus printre care că Rusia a fost de două ori invadată de Germania în acele decade și că Rusia are nevoie de niște teritorii mici, tampon, care să funcționeze pe post de bastion de prevenire în calea armatelor de invazie care vin din Vest
          Si acum se zice la fel. Ce bastion bun ar fi Ucraina, Romania, Polonia, Ungaria, ... si tot asa, pana la granita cu Germania.


          Acesta este pretenția rușilor de la Kaliningrad. De aceea folosesc acel bastion de fiecare dată când simt că forța armată a Vestului devine amenințătoare.
          Asta e cuiul lui Pepelea.
          Cateva mici teritorii, gen Kaliningrad, I-le Kurile, Malvine, Taiwan, aduc tot felul de conflicte cu costuri majore si implicatii globale.
          Argentina e slaba, n-a putut sa-si ia insulele inapoi, dar China nu e. Nici Japonia.

          Parerile expertilor sunt mai pertinente decat ale noastre.
          Insa experti occidentali cred ca exercitiile militare sunt un paravan care va permite Rusiei sa pozitioneze aproximativ 100.000 de militari in Belarus, relateaza site-ul israelian Ynetnews.com

          Aliati NATO sunt preocupati ca Moscova ar putea lasa si echipamente militare in Belarus, care vor putea fi utilizate ulterior daca presedintele Vladimir Putin va decide o invazie militara, asa cum a procedat in Georgia in anul 2008 si in Ucraina in 2014.
          Declaratii oficiale:
          Transnistria este pregătită pentru un război cu Moldova şi poate mobiliza imediat zeci de mii de voluntari, a declarat miercuri preşedintele auto-proclamatei republici, Vadim Krasnoselski. Afirmaţia a fost făcută în contextul în care Parlamentul Moldovei a decis în iulie retragerea misiunii ruse de menţinere a păcii în Tranistria, în ciuda opoziţiei preşedintelui Igor Dodon şi a deputaţilor socialişti. Guvernul de la Chişinău a inclus ulterior cererea şi pe agenda Adunării Generale ONU.
          „Suntem pregătiţi”, a spus Krasnoselski, într-o conferinţă de presă. „Putem mobiliza foarte repede miliţiile, sunt zeci şi zeci de mii de oameni care sunt gata să îşi apere ţara”. Liderul de la Tiraspol a declarat că, în cazul unei „invazii” moldoveneşti, Rusia va apăra regiunea separatistă.
          + zeci de mii, chiar sute de mii de soldati rusi imbracati in uniforme vezriz fara embleme pe maneca, or sa va apere tara. Si-asa someaza in Crimeea.


          Rusofilii din Romania pot aplauda, sunt sigur ca-s incantati peste masura.

          Sa pun si fituica din care am citat, chiar de nu-s la frizer.
          Last edited by mr.K; 1 September 2017, 10:09. Reason: Automerged Doublepost

          Comment


          • “Anumitit experţi internaţionali spun că pentru a avansa cu o asemenea viteză Coreea De Nord a avut nevoie de susţinători, state care să-i confere un anumit tip de tehnologie ca să sară nişte etape. Dacă Federaţia Rusă e implicată în această acceleraţie, una dintre consecinţe ar fi o redeschidere a negocierilor pe Ucraina şi Marea Neagră şi se va face în favoarea Federaţiei Ruse.”

            o/____\o
            (i)
            .........

            Comment


            • Pe nord koreeni cred ii tine China in brate, Rusia nu are dupa ce bea apa, de unde sa mai ajute si pe altii.

              Comment


              • e usor sa ajuti asa , doar dand niste hartii spre vizualizare.

                si China are interese contra USA ...
                o/____\o
                (i)
                .........

                Comment


                • Dlor, Dungaciu este un nesimțit care face acuze fără niciun fel de acoperire. De exemplu, acuză sau insinuează că Rusia a încălcat acordurile de neproliferare nucleară. Dați-mi voie să mă declar un specialist mai tare decât ce lasă în presă să se înțeleagă că ar fi Dungaciu. El este mai inteligent decât declarația lui ceea ce mă face să cred că minte din motive personale. Vrea probabil să pozeze ca personaj interesant care să fie cooptat prin grupuri de lucru ale securiștilor români de prin MAE.

                  Pe cuvântul meu de specialist că Rusia nu a încălcat încă de pe vremea lui Stalin tratatele și promisiunile de neproliferare nucleară. Coreea de Nord și-a obținut tehnologia nucleară prin furt de tehnologie, prin școlirea în Occident a multor cercetători, prin corupție la nivel înalt a multor posesori de tehnologie nucleară din Occident, firme private, și prin ajutorul Chinei care a pus la dispoziție poligonul și a mai dat un sfat pe unde s-a nimerit.

                  Rusia și China nu au avut niciun interes să oprească evoluția Coreei de Nord pe plan nuclear. Asta este adevărat. Din păcate, Trump a venit prea târziu cu ideea că oprirea Coreei de Nord se face prin China. A început prea târziu explorarea diplomatică a acestei direcții la început de 2017. Zarurile fuseseră demult aruncate.

                  Comment


                  • Ei Mr. K? Cum este cu Zapad 2017? Câte sute de mii de militari ruși ai numărat la graniță? :-)

                    Eu am avertizat să nu mușcăm din propaganda nord-atlantică și a papagalilor din peisajul românesc care "au voie" sa apară în mass-media... (din specia Dungaciu).

                    Este însă un exercițiu care merită remarcat. Rușii au lansat o rachetă Iskander-M care a zburat 480 km și a lovit o țintă din Kazahstan. Limita maximă recunoscută a razei de acțiune este de 500 km. Această rachetă este arma "anti-scut" a rușilor. Mesajul pe care ei îl trimit este că "orice puneți voi ca scut, noi avem riposta".

                    Last edited by gecmc94; 18 September 2017, 18:06.

                    Comment


                    • Pai cine sa-i numere, ca au acceptat obsevatori doar din cateva tari prietene.

                      Tu, de fapt, ce vrei de la mine? Fundul meu e cu 400 km mai aproape de Putin decat al tau.
                      Ai timp sa te cari spre vest, daca ai vrea. Cu toate ca eu cred ca abia il astepti pe Putin, sa-l saluti in limba ta materna.


                      Generalul NATO estimează că la aceste exerciţii iau de fapt parte 70.000 până la 100.000 de militari, şi nu doar aproximativ 12.700, cum a anunţat Rusia.
                      Last edited by mr.K; 18 September 2017, 20:29.

                      Comment


                      • Minciună, Mr K.

                        Letonii au primit invitații de la Rusia și Belarus.
                        latvia, invitation, russian, exercise, military, receives, observe, janis, would, from, garisons, this, belarus, that, kucinskis, participate, ministry, held, defense, extended, observation, which, nato, europe, about, belarusian, security, states, jointly


                        Janis Garisons, ministrul apărării a spus că va accepta invitația și va participa.

                        Belarus susține că a invitat reprezentanți din Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, Ucraina, Suedia și Estonia.
                        Belarus has also invited representatives of the Armed Forces of Latvia, Lithuania, Norway, Poland, Ukraine, Sweden and Estonia (a total of 14 people). Thus, a total of 85 observers have been invited. “According to the information I have, the majority of the invitees, i.e. over 80 persons, will attend the exercise. For more detailed information, please contact the Defense Ministry of Belarus,” Dmitry Mironchik said. He added that 273 foreign journalists had been accredited with the Ministry of Foreign Affairs to cover the exercise.

                        Deci 5 persoane au refuzat. Pun pariu că ucrainienii și polonezii au refuzat să participe. Dreptul lor. Un observator din Norvegia se declară mulțumit de transparența organizatorilor.

                        Belta: “Although the exercise is not over yet, we are pleased with what we have seen. It is important that everything proceeds in a public and open manner. We get answers to all the questions we raise,” stressed Ragnhild Hustad, an international observer from Norway.


                        Am comentat pentru că păreai interesat de Zapad. Sigur, erai animat de și înarmat cu "știri false" de pe siteuri românești de proastă calitate.
                        Last edited by gecmc94; 18 September 2017, 22:02.

                        Comment


                        • De teama Rusiei, in Suedia au loc cele mai mari exercitii militare din ultimii 20 de ani.
                          La acestea, numite Aurora 17, participa circa 20.000 de militari, inclusiv din Franta si SUA, arata The Independent. Din partea SUA sunt 1.435 de militari, iar din Franta sunt veniti 120 de militari. Participa inclusiv militari din Danemarca, Finlanda, Norvegia, Lituania si Estonia, cateva zeci din partea fiecarei tari.

                          Exercitiile au loc pe coasta de vest a tarii, in Gothenberg, cuprinzand si zona in care se afla capitala Stockholm.

                          Acestea au loc in contextul in care Rusia si-a intarit prezenta militara in zona baltica si tocmai a incheiat exercitiile sale militare, Zapad 2017, trimitand elicoptere, avioane de lupta si tancuri de-a lungul granitei cu UE.
                          Auzi frate, douaj'de mii de trupeti, mai multi decat a anuntat Rusia la Zapad 2017.

                          Bine, Rusia a anuntat doar bucatarii trupelor care participa la Zapad 2017.

                          Comment


                          • Ha ha ha. Nu, Rusia a anunțat exact câți militari a mobilizat.

                            Departamentele de apărare şi mass media occidentală au amplificat artificial ştirile cu privire la exerciţiile militare Zapad-2017 desfăşurate de Rusia, prezentându-le ca pe o ameninţare majoră. În realitate, ceea ce s-a petrecut nu a fost deloc pe atât de dramatic precum au lăsat să se înţeleagă ştirile alarmiste ce au circulat în Occident, scrie The Independent.

                            În acest peisaj alarmist, scrie jurnalista britanică Mary Dejevsky într-un editorial pentru cotidianul The Independent, „două asumpţii au ieşit în evidenţă: în primul rând că afirmaţiile Rusiei cum că doar 12,000 de militari ar lua parte la aceste exerciţii ar fi fost un subterfugiu, în realitate, numărul real al militarilor ar fi fost de aproape 100,000; şi în al doilea rând, că un astfel de exerciţiu ar reprezenta o acoperire pentru intenţiile reale ale Rusiei de a acapara teritorii noi în Ucraina, sau chiar în Statele Baltice”. În realitate, odată cu încheierea acestor exerciţii săptămâna aceasta, experţii NATO au estimat că între 10 şi 17 mii de militari au luat parte la aceste misiuni, şi nu doar că nicio ţară nu a fost invadată, dar tot ceea ce a ajuns în presa occidentală legat de aceste exerciţii au fost o serie de fotografii cu Putin urmărind desfăşurarea lor şi informaţia că trei persoane au fost rănite când un elicopter a tras din greşeală asupra spectatorilor. Iar în acest moment Rusia se bucură în urma unei victorii de imagine. „Rusia afirmă acum, nu fără nicio justificare, că informaţiile pe care le-au oferit au fost corecte şi că graniţele internaţionale au fost respectate. În plus, toate trupele sosite în Belarus pentru aceste exerciţii se întorc acasă. După toate acuzaţiile occidentale cum că Rusia conduce un război informaţional prin intermediul „ştirilor false”, cine diseminează „ştiri false” acum, întreabă oficialii ruşi? Nu este aceasta o nouă dovadă că formatorii de opinie din Vest sunt captivi unei mentalităţi şi unor stereotipuri din timpul Războiului Rece? În acest caz, nu putem nega că au dreptate”, susţine jurnalista britanică.

                            Cine, trebuie să ne întrebăm acum, ameninţă pe cine?”, concluzionează jurnalista britanică

                            Comment


                            • Deci au mobilizat 100 de mii, din aia se intorc acasa 17 mii, restul raman sa garanteze granitele din Belarus.

                              Ceva gen Armata a 14-a in Transnistria.

                              Comment


                              • experţii NATO au estimat că între 10 şi 17 mii de militari au luat parte la aceste misiuni

                                Partea cu mobilizarea a 100000 era o minciună pentru fraieri.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google