Începe Războiul?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Au venit americanii in Polonia, dar nici rusii nu se mai dau dusi din Siria.

    Rusia are in plan modernizarea si extinderea bazelor sale de la Hmeimin si Tartous din Siria, a relatat duminica agentia Interfax, citand o sursa sub rezerva anonimatului, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

    Comment


    • Americanii trimit rachete Patriot in Lituania: Suntem in pozitie defensiva.
      Oficiali americani din departamentul de Aparare sustin ca, in cursul acestui an, mai multe sisteme de rachete Patriot cu raza lunga de actiune ar putea fi instalate in Lituania, ca o masura de raspuns la militarizarea enclavei Kaliningrad de catre Moscova.
      Oficiali americani din departamentul de Aparare sustin ca, in cursul acestui an, mai multe sisteme de rachete Patriot cu raza lunga de actiune ar putea fi instalate in Lituania, ca o masura de raspuns la militarizarea enclavei Kaliningrad de catre Moscova.


      Cam incep sa se adune elementele. Sa nu cumva sa reactioneze Rusia inainte de a nu mai putea face nimic, cu atatea elemente militare in jurul granitelor.

      Comment


      • Rusia dă asigurări că „nu va invada sau ocupa peste noapte” Polonia sau Lituania
        Exercițiul numit Zapad-2017 a tras un semnal de alarmă întrucât trupele rusești vor ajunge în Belarus și se vor antrena la granița unor state membre NATO, precum Polonia, Letonia sau Lituania. Rusia s-a folosit în trecut de pretextul unor exerciții militare pentru a-și forța intrarea în Georgia sau Ucraina, iar prezența trupelor rusești atât de aproape de granițele NATO este privită cu scepticism, mai ales în contextul tensiunilor dintre Europa și Rusia.

        Locotenentul general Ben Hodges, detașat al armatei americane în Europa, a declarat pentru Reuters că aliații și Ucraina sunt îngrijorați că exercițiile militare rusești ar putea fi „un cal troian”, prin care Rusia ar urmări să lase în Belarus pe termen nedeterminat mai multe echipamente militare.

        Iar secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a avertizat că la exercițiu ar putea lua parte mai mulți soldați decât a anunțat oficial Kremlinul.
        Rusia da asigurari, dar asigurarile rusilor nu fac nici cat o ceapa degerata, dupa cum s-a vazut in Crimeea.

        Rusia încearcă să calmeze temerile cu privire la exercițiul militar de amploare pe care îl va desfășura luna viitoare. Guvernul de la Kremlin a declarat că acest exercițiu va fi unul de natură strict defensivă și că nu se pregătește să invadeze Polonia...

        Comment


        • Rușii fac foarte bine ceea ce fac ca răspuns la provocările pe care NATO le impune. Aici este vorba de cine demonstrează că poate răspunde cu o mobilizare mai mare ca a celuilalt. Cine se înfoaie și pare mai amenințător.

          Asta făcea NATO acum un an la granițele Rusiei.

          The latest drills, set to end on Saturday, involved more than 11,300 troops from 20 NATO countries. One of the exercises focused on defending the Sulwaki Gap - a stretch of the Polish-Lithuanian border sandwiched between Russia's highly militarized Kaliningrad territory and Moscow ally Belarus. Strategists had warned that the gap's capture would essentially cut off the alliance's Baltic members.

          Comment


          • NATO nu a cucerit pe nimeni, in epoca moderna. Rusia provoaca permanent, dar trece si la fapte.
            Unii uita episoadele Crimeea, Georgia.

            Cand o sa iti intre Ivan in batatura, sper ca matale o sa ai aceeasi parere, ca rusii fac bine ceea ce fac.

            Comment


            • NATO nu a cucerit pe nimeni? Tu ești cel care a uitat episodul Iugoslavia. Iar despre ruși am citit foarte mult cât să le pot înțelege raționamentele geopolitice și punctele de vedere. Am citit și despre americani. La fel am citit și despre personajul sinistru pe care îl afișezi pe poză. Și mărturisesc că este detestabil. I-am vandalizat o poză lipită ilegal într-o stație de autobuz.
              Last edited by gecmc94; 30 August 2017, 12:53.

              Comment


              • Personajul pe care il vezi in poza mea de profil unul dintre patriotii care au facut un compromis pentru binele tarii.
                Impuscarea lui a fost un act de tradare nationala.
                Cat despre rusi, pacat ca nu vorbesti cu niste cetateni din tarile baltice, sa vad ca i-ai mai intelege dupa aia. Rusii au nevoie de niste colonii care sa munceasca pentru ei, cat Ivan trage la masea.

                Din cate stiu eu, Iugoslavia-republicile ce o compuneau, sunt niste tari libere si independente.

                Comment


                • iugislavia a avut de suferit pentru ca "risca" sa devina o putere militara zonala, supusa oarecum rusiei. lumea vorbeste insa ca si fara "ajutorul" nato, s-ar fi destramat, pentru simplu fapt ca au fost uniti cu forta, iar principalii fondatori au ramas prinsi in trecut, ortodocsii, musulmanii si catolicii nu se intelegeau, sarbii au industrializat ce se putea din serbia, lasan croatia si macedonia/kosovo cu firimiturile, croatii bagau puternic in turism, lasandu-i pe sarbi sa se descurce. o unire falsa, fara baza, care oricum era sortita esecului. asta zic si sarbii si croatii. acum, evident ca unii regreta separatia, dar ca-n cazul urss, cei mai multi se bucura ca au scapat reciproc de ceilalti.
                  ps: cam ca unirea care a dus la romania actuala...
                  Last edited by Seba; 30 August 2017, 13:20.
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                  Comment


                  • De acord că a făcut un compromis. Dar a fost unul penibil. Știi foarte bine cum naziștii au luat resursele de petrol ale României. În fapt, România era "bancherul" (petrolistul) mașinii de război germane în Estul Europei. Lucru foarte îngrijorător pentru ruși la acel moment.

                    Nu neg că a fost patriot. Dar și el și Mihai Antonescu au fost în mai mare măsură rusofobi decât patrioți. Compromisul pe care Antonescu l-a făcut ne-a distrus țara pentru următoarele decenii. N-am obținut nici măcar statutul de cobeligerant.

                    Finlanda cum a putut? Ah, ei au avut un patriot și un mare om de stat. Baron Carl Gustaf Emil Mannerheim. Citește despre măreția acestui mareșal, despre cum și-a făcut țara mare deși înfrântă, și când îl vei compara cu Antonescu, vei înțelege poziția mea. Apropos, rușii au mare respect pentru Mannerheim.

                    Și o să spun că și ungurii cu Horthy au ieșit mai bine decât România din WW2.

                    Comment


                    • Bag de seama ca te inspiri din surse rusesti, e normal sa-i simpatizezi.
                      Ai avut inaintasi care au venit calare pe tancurile rusesti in '47?
                      Tu compari pozitia geografica a Finlandei cu a Romaniei? Pai noi am fi fost oricum la mana Rusiei, asa cum suntem si acum. Doar ca aveam nevoie de un aliat, s-a nimerit sa fie Germania, asa cum acum avem NATO.
                      Daca nu ar fi NATO, ai gavari paruskii acum, asta daca nu cumva iti e limba materna.

                      Vreau sa afirm sus si tare ca imi e scarba de "fratii" nostri de peste Prut. Sa stea nabii acasa la ei, oricum sunt prieteni cu rusii, aia care au fost alipiti de rusi sunt morti demult, urmasii lor sunt rusofili, prefera sa nu vorbeasca romaneste decat cand cer pasaport romanesc la Iasi.

                      Urmariti Nunta muta, cu actiunea in 1953.

                      Un film despre cat de absurda poate fi istoria si cum destine individuale pot fi distruse de cecitatea colectiva, despre cum cea mai plina de viata comedie poate degenera in tragedie. Astfel, o echipa de jurnalisti merge intr-un oras izolat sa filmeze un reportaj despre fenomenele paranormale. Satul e populat doar de femei in varsta. Primarul le povesteste intamplarea care a avut loc in primavara lui 1953 cand Mara si Iancu au decis sa se casatoreasca. Nunta a fost planificata pe 5 martie. In mijlocul ceremoniei, moartea lui Stalin se anunta. Nunta Muta este bazat pe o intamplare adevarata, petrecuta intr-un sat romanesc, in anul 1953, al carei punct central e o nunta cu urmari tragice. La acest eveniment participa cateva zeci de oameni, cand primarul satului, impreuna cu comandantul regimentului de tancuri, anunta moartea lui Stalin si declararea doliu international de sapte zile. Socrul mic nu este de acord cu oprirea nuntii, pentru ca el nu vrea ca toate mancarurile sa i se strice, nu vrea sa se intoarca din drum, si nici sa-si trimita invitatii acasa. Lui ii vine ideea de a "captusi" aceasta nunta si de a o muta in interiorul casei, pe care o "zideste" bine de tot cu scanduri la geamuri, ca sa nu se produca prea mult zgomot. Pe masura ce invitatii beau si se simt bine, ei uita de juramantul de tacere pe care l-au facut, moment in care "nunta muta" devine o "nunta galagioasa", o adevarata petrecere in toata regula. La apogeul petrecerii, turela unui tanc sovietic intra in casa, toti barbatii sunt deportati, iar mireasa isi revede sotul abea peste 13 ani, cand este eliberat, si doreste sa se intoarca acasa sa moara in pace.
                      Last edited by mr.K; 30 August 2017, 13:31.

                      Comment


                      • @Seba, nimic de zis contra a ce spui. Dar una este să lași o căsătorie artificială să se termine pe cont propriu și alta este să bagi bățul prin gard și să alimentezi separarea. Am citit despre traficul de armament în Kosovo. Vai de mine... Dacă 1% din ce s-a întâmplat în Kosovo înainte de intervenția sârbilor s-ar întâmpla în Ținutul Secuiesc, SRI-ul ar scoate pușca și ar trage. Că SRI-ul are birou special pentru problemele din acea zonă.

                        Orice gândești în lumea criminală (trafic de arme, de persoane, de organe, droguri, finanțare pentru Armata de Eliberare a Kosovo - cu multă implicare arabă și chiar CIA, pe filiera albaneză) s-a întâmplat în Kosovo, înainte de intervenția sârbilor care și ea a depășit legalitatea și normalitatea. În termenii zilelor de azi, Kosovo era o "no-go area" așa cum sunt zone întinse din Belgia sau Suedia unde musulmanii imigranți fac ce vor.

                        Originally posted by mr.K View Post
                        Vreau sa afirm sus si tare ca imi e scarba de "fratii" nostri de peste Prut.
                        Am selectat doar atât din comentariu tău care deja se plasează pe coordonate neserioase.

                        Dar selecția de mai sus este tipică pentru un rusofob. Este același lucru ca atunci când un psiholog încearcă să convingă un om că credințele lui depresive sunt greșite. Și mai ales să nu își omoare frații doar pentru că nu cred același lucru ca și el.

                        Da, ai dreptate, mișcarea unionistă este moartă în R. Moldova. Dar, cu puține excepții imediat după căpătarea independenței, ea nici nu prea a existat. Ea a fost umflată cu pompa de sondaje false, de propagandă (multă venită chiar de la București, unde există birouri specializate pentru asta pe la servicii).

                        Recentele alegeri din R Moldova au arătat că mișcarea unionistă nu există. Iar eu i-am ascultat mai demult și pe basarabeni și le-am înțeles punctul de vedere. "Țara mumă" le-a oferit mult mai puține de-a lungul istoriei ultimului secol comparativ cu URSS. Mă doare acest lucru ca român. Am spus de acum câțiva ani că Ponta joacă doar demagogic cu mizeria lui de gazoduct. Și că nu va face nimic pentru basarabeni. Pur și simplu pentru că România nu are capacitate administrativă să aibă grijă de propriile ei județe, ce să mai vorbim de cei de dincolo.
                        Last edited by gecmc94; 30 August 2017, 13:43. Reason: Automerged Doublepost

                        Comment


                        • Zic sa lasam basarabenii cu rusii sa se pupe unii cu altii, iar noi sa ne vedem de rusi.
                          Sunt sigur ca ne iubesc tare, atat de tare ca s-ar invita in sufrageria noastra nepoftiti.
                          Iar demonstratia de forta Zapad 2017 are si ea un scop, nu cheltuie bani degeaba, ca si asa sunt cam rupti de foame.
                          Last edited by mr.K; 30 August 2017, 14:13.

                          Comment


                          • @Seba, referitor la afirmațiile mele despre Kosovo și KLA, uite un fragment de la pagina 382 din cartea Terrorism and Beyond (RLE: Terrorism & Insurgency): The 21st Century, de Bruce Hoffman,Anders Strindberg (sunt sigur că nu sunt ruși, cum ne-ar acuza mr K că punem urechea la Pravda).
                            The papers in this special issue of Studies in Conflict and Terrorism accompanied the conference in Oklahoma in April 2000, whose purpose was to assess developments in terrorism over the preceeding two decades, map its likely future direction and propose policy recommendations and other remedial steps to counter the menace. The conference and papers address themes such as: Continuity and changes in terrorist motivations, strategies & capabilities; policy and research concerns in coping with terrorism; evaluations of the effectiveness of both international and American counterterrorism policies and capabilities.


                            În josul paginii spune despre ruta Balcanică a drogurilor din Europa care finanțau acțiunile teroriste, inclusiv ale lui bin Laden. Totul se întâmpla pe la mijlocul anilor 90. Kosovarii și albanezii deveniseră controlorii rutei de heroină din Afganistan în Europa Occidentală. Se vorbește de legături cu mafia italiană. DEA din America era citată ca spunând că 20% din heroina din SUA este din Afganistan, livrată de kosovari care colaborează cu columbieni. Cu banii obținuți din droguri, Armata de Eliberare a Kosovo (KLA) dar și musulmanii lui bin Laden puneau la cale atentate. Primii contra sârbilor, ceilalți contra americanilor. Un atentat al lui bin Laden a fost dejucat în 1998 asupra ambasadei US din Tirana, Albania.

                            Povestea este foarte sumbră despre zona balcanică a anilor 90. Nici vorbă de idealuri de tip 1848 sau 1918, națiune, limbă, etc. Iar mecanismul clasic al răsturnărilor de guverne/țări este să se folosească astfel de mafioți pentru agende politice. CIA are multe experiențe la activ. Când secretarul de stat american saluta membrii KLA, saluta în fapt traficanții de droguri ai Europei.

                            Comment


                            • Exercitiile militare ordonate de Putin ingrijoreaza NATO:
                              Vin rusii, dar daca uita sa mai plece?
                              Corect. Au mai uitat sa plece si in '45 de la Berlin si nu numai.
                              Din Polonia n-au plecat nici acum (Kaliningrad), din Moldova, la fel ( Transnistria), din Ucraina au plecat dar s-au intors (crimeea).
                              2 dictatori, Putin si Lukashenko, care suspina la amintirea ca tarile lor erau importante, odata.

                              Comment


                              • Dai citat dintr-o fițuică de scandal pentru clienții de pe scaunul de tuns. Vai, ne ocupă rușii!!!!

                                Kaliningrad este fostul Konigsberg, oraș german de multe sute de ani care a fost doar sub suzeranitate poloneză timp de 200 de ani prin Evul Mediu (așa cum Țările Române au fost sub cea otomană mai mult timp).

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google