Începe Războiul?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Agitatie maxima in Kaliningrad: Rusia isi umfla muschii in zona Marii Baltice

    Rusia a suplimentat trupele din enclava militara Kaliningrad, de la tarmul Marii Baltice, ca raspuns la intarirea pozitiilor NATO din estul Europei.

    Kaliningrad, un punct strategic controlat de rusi intre granitele Poloniei si Lituaniei, este in continua forfota de cateva saptamani, Reuters raportand miscari de armament si trupe din port catre interiorul enclavei, in zone interzise strainilor.

    Comment


    • SUMMIT NATO. Manevre istorice în coasta Rusiei. Corespondenţă din Estonia




      Piese de artilerie au fost aduse în Estonia tocmai din Germania, în cadrul unui marş tactic, la care au participat şi o mie patru sute de soldaţi americani, şi 400 de vehicule NATO.

      "Misiunea lor va fi aceea de a alege o ţintă şi, la ordin, vor trage cât mai multe runde cu putinţă în decursul a şase minute, până la comanda de oprire a focului.", spune David Downing, plutonier.

      În total, Regimentul doi de Cavalerie al armatei americane a străbătut 2.200 de kilometri în Europa. A fost cea mai lungă astfel de deplasare a unei unităţi atât de mari de după cel de-al doilea război mondial.


      "Totul a mers conform planului. Dar, desigur, în cazul unei nevoi reale, NATO poate face asta mai repede şi acest lucru este important de reţinut.", spune Taavi Roivas, premierul Estoniei


      În total, zece mii de soldaţi din 13 state au participat la manevrele militare din statele baltice, la care au luat parte şi elicoptere Apache.


      Cu putin timp înainte de summitul de la Varsovia, zece mii de soldati, din 13 state NATO, au participat la exercitii militare de amploare în statele baltice. Manevrele se doresc a fi un mesaj pentru Rusia: unui atac împotriva unui stat-membru NATO îi vor raspunde 28 de tari. Realitatea TV a fost singura televiziune din România, care a trimis o echipa la manevrele NATO din Estonia, intitulate ,,Saber Strike - adica ,,Lovitura de sabie. 

      Comment


      • Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

        Comment


        • Speculatii de stiristi!
          Nu e nimic "oficial". De-abia cand se adopta o OUG sau HG putem discuta despre ceva...pana atunci subiect de nostalgie.

          Comment


          • In 3 luni abia invata sa nu se impuste intre ei.

            Comment


            • Originally posted by Kojak View Post
              Speculatii de stiristi!
              Nu e nimic "oficial". De-abia cand se adopta o OUG sau HG putem discuta despre ceva...pana atunci subiect de nostalgie.
              Si totusi...nu cred ca e o simpla speculatie.
              „La ora actuală suntem într-o fază avansată de pregătire a normelor metodologice pentru că legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2017, deja avem în vedere o prioritate, vom merge mai ales pe cei care nu au background militar, dar au cunoștințele necesare pentru a se familiariza mai ușor cu tehnologia modernă cu care operăm la ora actuala în armată, cu procedurile pe care le avem și contăm pe o cifră estimativă pentru 2017 de 2.700 de rezerviști voluntari care ar fi antrenați în acest proces.
              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

              Comment


              • sa conteze pe 2699 de rezervisti, ca eu voluntar nu ma bag in aramata noastra...mai ales dupa ce m-au trimis la luare in evidenta la un om in gradina. sa fi vazut fata aluia cand s-o trezit cu 300 de oameni la poarta sa intrebe daca are unitate militara in gradina cum dracu sa cred eu ca astia nu declara razboi austriei, in loc sa-l declare keniei, de exemplu?
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                Comment


                • Sigur că da....Dacă guvernanții ăștia nu măresc și salariul în sectorul de apărare( nu doar la profesori și doctori) ,ai să vezi cum o să reapară și stagiul militar obligatoriu nu doar voluntar. Ia uitați aici ce bine e în armată.....
                  Ministerul Apărării Naționale și-a dezvoltat un obicei de a ascunde sub preș gravele nereguli din sistemul național de apărare. Situația este cel puțin strigătoare la cer în privința salarizării soldaților gradați profesioniști, al căror număr se subțiază constant, sistemul de apărare fiind din ce în ce mai slab de la o lună la alta, datorită plecărilor […]

                  Comment


                  • acum o fi nasol, mai ales pt soldati/fruntasi/caporali; eu am vazut subofiter pensionar cu 4300 de lei pensie net, venise sa-i dea o colega reducere de 30 de lai la asigurarea masinii. care si-asa pt pensionari e de rahat, 160 lei/an, la ala cu pensie de 4300 ii mai da statul si 30 de lei reducere. in ce drac de razboi a participat Romania in ultimii 70 de ani, de au unii asa pensii? asta unul, cel putin, front n-a vazut, decat poate la tembelizor, in filme. unii munces de crapa pentru un sfert din banii astia, ies la pensie la 65, nu la 50 si priemsc 800 de lei pensie. oameni care au muncit, n-au dormit sub camion cu mainile legate de cardan... daca e sa mareasca salariile, s-o aca la astia mici, nu la generali si colonei. mai ales pe timp de pace, cand n-ai de facut nimic decat plaja vara si sa stai la gura sobei sa bei whiskey iarna, dintr-o spaga mica primita ca sa lase un "pilos" in permisie.
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                    Comment


                    • Umde ai auzit tu de 4300 pensie la subofiteri...poate era ofiter....vise taica vise...nici in activitate nu are atat.......

                      Comment


                      • M-am referit strict la categoria de jos. Iar majoritatea subofițerilor câștigă între 2300 și 2900 ,ultimii cei ce se apropie de pensie. Un caporal ia între 2100 și 2500 (ultimii cei mai bătrâni ). Un comandant de unitate, colonel, în jur de 5000. Asta în general.
                        Situația e aberantă că există subofițeri (puțini cei drept) care câștigă peste 5000 lei !, colonei peste 10000(SMG și SMFT) plus o grămadă de generali care iau pensii și salarii peste 10000 sau chiar 15000.
                        Oricum, pentru cei de jos e cel mai nasol (caporali ,fruntași și soldați) dar nu numai ,să câștige sub minimul pe economie ,chiar dacă au 15 ani vechime. Doar norma de hrană îi mai țin în armată,asta e sigur și astfel ajung la 2000 lei. Să mai zic de ore suplimentare neplătite, alerte când nu te aștepți ,părăsiri de garnizoană(localitatea unde stai) trebuie să anunți că părăsești domiciliul,aplicații în diferite poligoane( stai plecat 2-3 săptămâni și dormi la cort în cel mai bun caz), deszăpeziri când autoritățile nu-și fac treaba, nu ai voie să faci grevă,politică, te judecă tribunalul militar dacă faci vreo prostie chiar și în viața civilă. Parcă nu merită toate astea pentru 2000 lei. Cu toate astea singurul mare avantaj îl reprezintă faptul că poți ieși ceva mai devreme la pensie și chiar meritat aș spune.

                        Comment


                        • Originally posted by VIORE_L View Post
                          Umde ai auzit tu de 4300 pensie la subofiteri...poate era ofiter....vise taica vise...nici in activitate nu are atat.......
                          n-am auzit "taica", am vazut cuponul si nu eram singur in birou, ne-am uitat 3 ingineri si-un contabil si numaram cifrele. erau patru cifre, bata-l frasu de cupon si prima cifra era 4. iar asta sigur n-o fi fost vreun amiral in armata, ca am fi auzit de el. si daca era, nu lucra acu' pt 1800 lei ca paznic de noapte. o fi fost ceva mare luptataor la tembelutie si-o avut sporuri, prime, minuni. cert e ca asta sta acasa pe 4300net. ai idee cati de-aia care muncesc pe 1150 net platesc doar pensia astuia? 87 de lei e contributia unuia cu minimul pe economie. adica 50 de oameni platesc CASS pt unul de-astia. ti se pare tie ca-n tara asta sunt 50 de platitori la taxe la un singur angajat al statului? daca da, poate n-ar fi rau sa recalculezi procentajele. in 2009-2010 erau 2platitori de taxe la 5 angajati la stat si n-am auzit sa aiba romania crestere economica de 300% doar din angajari la firme care produc sau vand ceva, macar sa ajunga 1:1 raportul.

                          @dacia1981: ai perfecta dreptate. intotdeauna pt aia de jos e mai nasol. la voi cu atat mai mult cat nici o spaga nu pica, ca la militieni, de exemplu. aia mai fac ceva procente la salariu din amenzi de centura pentru rosu in intersectie, din condus scuter fara casca cand tu parchezi masina sub interzis, etc
                          poate gresesc eu, dar la voi trebuiau sa fie salariile ceva mari, cu sporuri imense pe timp de razboi, iar daca iesi la pensia la 45-50, atunci sa ai o pensie decenta, pt ca aveai salariul mare cat ai fost activ. mare fata de restul lumii. si atunci nu ajungeau colonei cu 15000 lei pensie, sau nu le convenea la multi sa plece la 45 de ani (cand inca esti bun de lucru) pe o pensie mica. cumva trebuia gasita o solutie echitabila.
                          Last edited by Seba; 13 November 2016, 00:25.
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                          Comment


                          • Înainte puteai ieși și cu pensia dublă față de salariu, de aceea e acea pensie așa de mare . Și eu consider că e mult prea mare. Acum s-a reglementat, maxim 100% din salariu.Vârsta de pensionare este 50 ani.
                            Din 80000 de angajați ,aprox.40000 nu o duc prea bine(dar nici muritori de foame ce-i drept) .Prea puțini totuși ca să conteze voturile lor pentru politicieni. Avem în schimb generali mai mulți decât SUA, unii care nici măcar nu au făcut armata. Iar când ai o pensie babană și ieși la 50 de ani ,ai mulți ani înainte de supt bugetul de la statul român și uite așa rămâne bugetul gol.
                            Last edited by dacia1981; 13 November 2016, 01:44.

                            Comment


                            • High technology.
                              Portavionul Amiral Kuznetov, pe care Moscova l-a trimis in Marea Mediterana, pentru a lansa raiduri aeriene pe teritoriul Siriei, este cunoscut mai degraba pentru norul negru de fum pe care il lasa in urma si pentru faptul ca intotdeauna trebuie sa fie insotit de niste remorchere puternice, pentru cazurile frecvente in care vechiul sau motor cedeaza.

                              De asemenea, pentru ca nu dispune de o tehnologie de propulsare a avioanelor, portavionul rusesc are pur si simplu puntea un pic inclinata, pentru a le ajuta a decolare. Cu toate acestea, se pare ca aterizarea este cea care le ridica probleme pilotilor rusi
                              .

                              Mai nou, au si chinezii portavion, sora lui Amiral Kuznetov: "Liaoning“, proaspat vopsit dar veche de la lansare.

                              Daca si ala scoata la fel de mult fum, fereasca sfantu' sa se intalneasca vreodata, ca sigur iese cu ciocniri din cauza lipsei de vizibilitate.

                              Mai adaugam si nou supertanc, T14, xare s-a defectat în timpul repetiţiilor pentru parada de pe 9 mai.

                              Ştirile de ultimă oră, disponibile online. Mediafax.ro iti ofera ştiri interne si externe în timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport



                              Daca Rusia nu ar avea arme nucleare, i-ar invada China.




                              Rusia n-are bani sa-si hraneasca cetatenii, dar vor sa mai bage bani si in alte utopii:


                              Rusii au revenit in cursa spatiala: Vor avea o baza pe Luna in urmatorii 15 ani.
                              Rusia intentioneaza sa trimita in spatiu echipaje de astronauti, cu misiunea de a construi o baza pe Luna pana in anul 2031.

                              De asemenea, primele zboruri de tip cargo efectuate spre Luna in cadrul acestui proiect, care vizeaza amenajarea unei colonii umane, vor debuta in 2026, scrie Daily Mail


                              Eu asta n-o mai cred.
                              Last edited by mr.K; 19 November 2016, 18:32.

                              Comment


                              • Americanii aduc in Romania elicoptere de lupta si tancuri.


                                Armata americana muta o brigada de aviatie in Germania, iar de acolo aparate vor ajunge in mai multe tari din estul Europei, printre care si Romania. De asemenea, in tara noastra sosesc si tancuri si transportatoare de trupe.


                                Rusii se plang de scutul de la Deveselu, ca el ameninta securitatea. Securitatea cui, a rachetelor lor lansate spere Europa, probabil.

                                Pozitionarea sistemelor defensive de rachete S-400 in enclava Kaliningrad de catre Rusia este perceputa ca o adevarata amenintare la adresa Europei de catre Washington.
                                Daca privesti la pzitia pe harta a enclavei Kaliningrad, ai supriza sa vezi cat de amenintatoare e pozitia rachetelor rusesti.

                                Iar noi nu suntem in stare sa platim niste milioane de euro pentru acumulatori la singurul submarin romanesc, dar ne dam rotunzi cu cati generali in functie avem, plus aia din rezerva.
                                Last edited by mr.K; 22 November 2016, 17:23. Reason: Automerged Doublepost

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google