Iarna In Localitatea Voastra

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Iarna asta a fost, cu unele exceptii in tara...dulce, in comparatie cu altele.
    Am arhiva cu poze.
    Cateva in atasament, data se vede pe unele, pentru celelalte este 27 Ianuarie 2014.
    Am lopatat zilele alea de mi-a iesit pe nas. Sa dau zapada de langa masina, in parcarea de la domiciliu...fleac. La serviciu...nasol! Am avut in curtea firmei cateva buldo si camioane care incontinuu eliminau zapada. Munti!
    In fiecare iarna am plecat cu auto la serviciu, nu ma speria zapada, gheata...
    Tot ce vroiam era sa fie sub, sa zicem 40 cm, incat sa nu raman suspendat (dar in general se trecea cu buldo, prin cartier).
    Am o cunostinta, cu o vorba de duh: "Am ajuns sa fim prea razgaiati!"
    Mare adevar!
    Unii vor soselele curate la negru, chiar si atunci ruleaza cu max 20-30 km/H
    Ma deranjeaza atunci cand e sticla, polei urat (mai rar a fost la noi) sau zapada de nu pot inainta. Dar in rest...rabdare, atentie si prudenta.

    Sa analizam pozele:
    1) Cea cu bateria: romanii comentau ca erau prost concepute retelele electrice: se vede clar grosimea stratului de gheata, imaginati-va ce cantitate era depusa pe fire, stalpi, daca mai inseram si vantul in ecuatie...dezastru (Intre Posta Calnau si Gara Boboc au cazut atunci, rupti efectiv peste 20 de stalpi de medie tensiune). In nici 2 saptamani erau restabilite legaturile
    2) Drumul cu cocoasa de zapada are cca 20 de metri latime, din gard in gard (estimez...) ninsoare cu viscol, zapada era tasata, se circula peste ea. Nu a fost dislocata decat de excavator, buldo...nu avea cum sa faca fata...
    3) Peste o ora am lopatat doar pentru a extrage masina, dintr-o laterala (stanga...) Am incercat sa plec, lipita si dreapta, pana nu am creat spatiu si acolo, nu am putut pleca...
    4,5,6 Cantitati, nu gluma, de zapada...Tasata...Delusoarele ascund, evident, "turisme"

    Asa ca...sa nu ne mai vaitam
    Attached Files
    Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

    Comment


    • Te credem CDBL. Doar ești din provincie. Prin bucale, oameni ca tine foarte rar.

      Comment


      • Prin Bucale e plin de oameni (si) din provincie, asa ca generalizarile astea de kkt nu-si au rostu'.
        Last edited by Kojak; 2 March 2018, 22:46.

        Comment


        • Kojak, sunt pieton prin bucalele astea de multă vreme. Iar de fiecare dată, iarna, îi blestem pe toți locuitorii care nu lopătează 15 minute zăpada pe trotuar măcar (și așa sunt peste 90% dintre ei). Este de datoria morală a șoferilor să aibă o lopată de zăpadă și să curețe locul de parcare public (cu sau fără plată). Tu câți mp ai deszăpezit până acum, în ultima săptămână, în domeniul public? Nu ne interesează proprietatea privată.

          Comment


          • datorie morala? i-auzi... de ce sunt eu dator cuiva si mai exact adp-ului, primariei, cnair etc? daca vreau sa dau zapada o dau... daca nu, am ghete si aia e. pot intra in detalii dar nu cred ca e cazul...
            @Kojak: lasa ca pe la mine prin cartier tocmai astia din provincie sunt mai obraznici si nesimtiti...

            Comment


            • Originally posted by gecmc94 View Post
              Te credem CDBL. Doar ești din provincie. Prin bucale, oameni ca tine foarte rar.
              Pai ce facem domnu', ne luam la mistouri? De unde pana unde ma faci tu pe mine..."provincial"?

              P.S. Stati linistit, am inteles foarte bine ce ati spus. Vroiam doar sa arat cat de usor se pot rastalmaci unele vorbe.
              Si nu e vorba de provincie versus capitala: la mine in zona eu am fost cel care m-am zbatut aproape 4 ani sa se marcheze zona de parcare si sunt singurul care plateste locul din aproape 50-60 de masini parcate te miri care pe unde! Ba apar si situatii de blocari, ridicari de stergatoare, certuri, injuraturi, ca X a luat locu lu' Y niciunul neavand loc platit ci doar ca "asa parcheaza el acolo de n ani". Eu sunt considerat "ciudatu' ala" care mai da cu matura pe locul de parcare, mai aduna hartiile si chistoacele din spatiul verde din dreptul masinii sau da mereu zapada din parcare.
              Si ca sa ne reintoarcem la "iarna in localitate": iarna, cand e cu zapada multa, obiceiul locului este la lasi masina pe unde apuci si cand vecinu' a dat zapada si a scos masina...zbac imediat pe locu gol! Cand vine fraeru' n-are decat sa lopateze alt loc sau sa ocupe locu' lopatat de altul!!!
              Asa e "Iarna in localitatea noastra".

              Comment


              • Sorin, până la urmă de ce ar fi datoria legală a unui locuitor să curețe zăpada de pe trotuarul din fața proprietății (și să primească amendă în caz că nu o face)? Că trotuarul este domeniu public, nu proprietate privată. După părerea mea, a fost dată o astfel de lege când s-a recunoscut faptul că instituțiile publice nu au capacitatea de a rezolva într-un timp foarte scurt acele spații. Nu au resursa umană (pentru că nu prea pot fi mecanizate ci trebuie luate la lopată). Din câte am observat, prioritățile deszăpezirii sunt: marile bulevarde, străzile care conectează artere mari, anumite străzi secundare mai circulate, treceri de pietoni și stații de transport public, parcuri și domenii publice, inclusiv parcări, de importanță locală dar și trotuarele asociate lor, restul de străzi secundare. Nu mai ajung niciodată în timp util la trotuarele persoanelor private sau la spațiile de parcare publice din zonele rezidențiale.

                Așa s-a ajuns ca în multe țări să se dea legea care obligă la curățarea zăpezii de pe trotuarul din jurul proprietății. Pe care 90%+ din bucureșteni nu o respectă. Pe principiul "ia-ți bre ghete că iarna nu-i ca vara".

                Asta este legea și în America (unde poți încasa un proces civil de daune de sute de mii de $ dacă cineva alunecă și se rănește iar în New York, încă până la 10 zile de închisoare).
                The $300,000 Reason You Should Shovel Your Walkway ASAP


                Se înțelege de către oricine că printre sau pe sub mașinile parcate nu se poate deszăpezi iar această sarcină revine șoferului. Singurul lucru care împiedică statul să dea o astfel de lege care să amendeze șoferii este lipsa clară a delimitărilor zonei care reprezintă aria de responsabilitate din parcare. Dar de aici și până la a nu face absolut nimic ca șofer este o cale foarte lungă. Mai ales că efortul este atât de mic. Ce să mai ceri altceva de la un om, să nu arunce gunoi pe jos? Asta-i prea complicat.

                Comment


                • Nimeni din tara asta nu arunca gunoiul pe jos!
                  Omul il arunca pur si simplu unde ii vine iar gunoiul ajunge pe jos datorita GRAVITATIEI!
                  Sa se dea lege ca GRAVITATIA sa fie trasa la raspundere pentru ajungerea gunoiului pe JOS!
                  Clar, nu?
                  Scuze pentru offtopic, incetez acum. Multumesc pt. intelegere.

                  Comment


                  • Originally posted by CeDeBe-L View Post
                    Nimeni din tara asta nu arunca gunoiul pe jos!
                    Omul il arunca pur si simplu unde ii vine
                    Exact. Mergeam in masina cu un pusti de 13 ani care, dupa ce mananca o bomboana deschide geamul (din
                    spate normal) si arunca ambalajul. Eu intrigat ii zic: "ce faci mai, cum sa faci asa ceva, nesimtitule!" El imi raspunde: "eh, suntem in Romania... la noi se poate!"
                    "Unde ai auzit asa ceva tu, mai nesimtitule?" Bun raspun si exemplu: "am auzit de la nemti! Ei asa zic cand arunca gunoaie pe geamul masinii in Romania! Am vazut cand am fost in tabara..."
                    - De ce arunci gunoiul pe jos?
                    - Pai daca-l arunc in sus, nu tot in jos ajunge? Ne mai complicam?

                    Comment


                    • pentru cine tot compara romania cu america drum bun... aici daca esti baiat bun esti luat de prost... dar luati in seama si micile infractiuni/contraventii pe care le faceti ca acolo se pedepsesc multe...
                      @gecmc94: le intorci ca la ploiesti... vorbim de case sau de blocuri? eu daca n-am trotuar caut unul sa bifez deszapezirea? la mine in zona sunt blocuri dar si case... nu a dat nici dracu zapada decat fix pentru masina proprie... anii trecuti am dat si eu zapada inclusiv pe strada in fata locului meu(pozitionat cam intr-o curba exact unde se strange zapada)... in afara de mine vreo 2-3... anul asta nimeni si eu avand niste probleme de sanatate am zis pas... am parcat peste zapada... locul a fost liber(cat a fost zapada mare si locul platit de altfel greu accesibil) nu a interesat pe nimeni(cum faceau in alti ani si eventual deszapezeau masina pe locul meu). cand a stat zapada am platit pe cineva si a dat zapada fix cat locul meu... strada nu e a mea si nici acum nu a dat nimeni o lopata pe acolo. lumea s-a inrait(asta nu e o scuza), dar nici prostul blocului nu sunt eu. daca adp nu face fata sa lase pe altcineva ca fonduri sunt suficiente... stai sa vina iar panselutele...
                      Last edited by sorin1983; 3 March 2018, 23:55.

                      Comment


                      • Ati luat-o putin prin zapada si v-ati departat de partie; reveniti, va rog.
                        Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                        Comment


                        • am scapat ca vaca prin lucerna
                          la mine e ok in sect care este/era pe stradute e mai rau dar se circula.

                          Comment


                          • 24 de grade la Onesti....poate intr-adevar a venit pimavara!

                            Comment


                            • Prima ninsoare mai consistenta din iarna aceasta a inceput pe la ora 5, dupa care s-a transformat in ploaie; pentru agricultura e binefacerea asteptata de mai bine de 3 luni.
                              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                              Comment


                              • La noi, "autoritatile au fost luate pe nepregatite". Sectorul 3 e cel mai varza.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google