Iarna In Localitatea Voastra

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cred ca aspectul "personal" te intereseaza in mod deosebit. Mie mi se pare ca este la latitudinea administratorului si a contractului lui. La mine, o face personal, retinand probabil o suma de bani pentru acest lucru.

    https://lege5.ro/Gratuit/gi4dsnrsha4...-condominiilor

    A aparut din sep 2018 noua lege a asociatiilor de proprietari. Acolo, pe langa faimosul deja cont bancar care trebuie afisat public la avizier pentru a permite locatarilor plata online a intretinerii, scrie la art 66 ce face administratorul, potrivit contractului pe care il incheie cu Asociatia (reprezentata de presedintele ei). Legea prevede posibilitatea ca Asociatia sa ii ceara Administratorului sa se ocupe de deszapezirea necesara spatiului comun. Ca o face personal sau cheama pe cineva, poate deveni raspunderea lui. Daca Asociatia nu ii cere acest lucru in contract, inseamna ca Asociatia va plati amenda primariei. Daca ii cere in contract sa o faca, atunci amenda o va plati administratorul sau polita lui de asigurare, daca o are.


    Art. 66.

    (1) Administratorul are, în principal, următoarele atribuții:
    d) prestează serviciile prevăzute în contractul de administrare cu responsabilitate și în mod profesional;
    o) afișează lunar, la avizier, lista de venituri și cheltuieli ale asociației, care cuprinde inclusiv veniturile obținute din exploatarea proprietății comune;
    p) asigură, prin controale periodice, respectarea normelor generale de apărare împotriva incendiilor la utilizarea părților comune, funcționalitatea permanentă, la gabaritele proiectate, a căilor de evacuare în caz de incendiu și a celor de acces, intervenție și salvare și comunică de urgență președintelui asociației de proprietari/comitetului executiv neregulile identificate;
    q) îndeplinește orice alte atribuții stabilite în cadrul adunării generale a asociației de proprietari în conformitate cu legea.

    Art. 68.

    Pentru protejarea intereselor proprietarilor și ale asociației de proprietari împotriva riscurilor aferente activității de administrare într-un condominiu, administratorii, la solicitarea asociațiilor de proprietari, sunt obligați să încheie, pe cheltuială proprie, polițe de asigurare de răspundere civilă profesională.

    Comment


    • PS. Am dat art 66 litera p) pentru ca acolo se spune ca este treaba administratorului sa "asigure functionalitatea permanenta a cailor de acces (pe langa cele de incendiu, interventie si salvare) si comunica Asociatiei neregulile identificate".... De exemplu, "Draga Asociatie, azi a nins si s-a depus gheata la intrare si pe trotuarul asociat blocului". Daca nu este parte din contract ce trebuie facut in acest caz, atunci asta este, contractul este prost facut iar Presedintele sa decida ce se face cand se depune gheata pe scara de bloc. Desi daca putem interpreta mai strict "asigure functionalitatea" atunci poate sa insemne si ca daca este gheata pe scari, atunci ele nu prea sunt functionale si trebuie curatate.

      Comment


      • gec ule lasa articolele de lege ca le pot gasi si eu si dupa cum vezi nu e chiar asa cum foarte ferm te-ai exprimat:
        Administratorul este platit si pentru asta. Trebuie sa se trezeasca in dimineata cand a nins si sa dea zapada.
        Una e sa deszapezeasca personal in baza unei anexe la CIM asa cum e la d-ta si nu peste tot si alta e sa fie obligat de o Hotarare a CL.
        Ce te faci cand administratorul are in administrare 6 blocuri si mai ales daca e o femeie?
        In fine, proprietarii trebuie sa-si asume si obligatiile ce deriva din acest lucru, da noi ne-am invatat sa ne limitam raspunderea doar pana la usa adica la limita efectiva a proprietatii. De restul sa se ocupe primaru'
        Pana la urma e vorba doar de inlaturat zapada, cativa metri din fata intrarii blocului, ca dupa cum toti stim trotuarele/aleele dintre blocuri sunt mai mereu ocupate de masini.
        Last edited by IancuMIC; 23 December 2018, 15:24.
        Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

        Comment


        • N-am nicio problema in a curata cei cativa metri patrati din fata scarii
          Nici eu, dar sa dau singur zapada din jurul blocului, inclusiv pe trotuar, chiar este o problema. Cativa metri eu, cativa metri alt vecin, nu cred ca ar fi vreo problema.
          administratorul unei asociatii de proprietari, trebuie sa deszapezeasca personal
          Poate mobiliza oamenii sau plati pe cineva sa faca treaba asta daca nu gaseste pe nimeni in bloc disponibil (sunt in majoritate pensionari). A cumparat lopeti noi doar ca alea nu prea dau zapada singure.
          Eu merg pe principiul; daca vrei, ai timp si poti sa faci ceva, fa-o si nu reprosa altora ca nu fac ca tine
          In schimb nimeni nu-ti reproseaza ca stai in casa la fel ca ei
          Daca ai o retinere din a-i spune administratorului sa fie mai atent (si poate ca ai, ca nu stii cand se razbuna, daca este cam prost din fire)
          Nu am. Este un om de treaba dar n-am apucat sa vorbesc cu el si probabil ca nu s-a gandit sa cumpere niste sare.

          Comment


          • În Petroșani, în ultimele 10 zile, a fost o iarnă cum n-am mai avut din 1984-85. În fața blocului, din 40 de apartamente, au ieșit la curățat zăpada exact 5 persoane, care aveau și mașinile în parcare. Restul ne-au râs în nas și s-au bucurat din plin de faptul că au putut ieși din bloc fără să înoate prin nămeți. Întrucât deszăpezirea aleii de acces în parcare s-a dovedit a fi peste puterile fizice ale celor 5 „viteji ai satului”, tot noi, ăia 5, am făcut chetă și, cu 20 lei de căciulă, am adus un buldoexcavator care ne-a curățat aleea până la asfalt. Din păcate, autoritățile n-au făcut mai nimic pentru străzile principale din cartiere, motiv pentru care și la ora asta e plin orașul de mormane de zăpadă înghețată. La mine la serviciu, din cauza grosimii și greutății stratului de zăpadă, s-a prăbușit o copertină pe structură metalică amplasată la o ușă de acces foarte circulată de public. Din fericire, deformarea structurii metalice a fost observată încă de la primele ore ale zilei de 17 dec. și s-au luat măsuri imediate de restricționare a accesului și de interzicere a circulației în toată zona, astfel că, în afara pagubelor provocate de distrugerea completă a structurii, totul este în regulă.
            Legat tot de stratul de zăpadă depus pe acoperișuri, după ce am lopătat o zi întreagă, împreună cu ceilalți 4 „fraieri” în fața blocului, joi după-amiază ne-am trezit că a căzut toată zăpada de pe acoperișul cu șarpantă al blocului, astfel că s-a umplut din nou cu zăpadă toată aleea de acces pietonală, dar și ieșirea din parcare. De data asta toți s-au făcut „că plouă”, așa că, împreună cu soția, am lopătat din nou la zăpadă până ne-am frânt oasele. La „spartul târgului” a mai apărut un vecin, care-a dat și el 15 lopeți, că restul fusese curățat de mine și de soția mea.
            M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

            Comment


            • Daca zapada inca n-am prea avut prin zona asta, macar ceva polei, nu?
              Attached Files
              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

              Comment


              • La noi e super. Poți să stai acasă la gura sobei, dacă ai sobă Dacă n-ai... Rabzi. "mai pui un pulovăr, o plapumă"... Cum era pe vremuri...
                Last edited by Fanez; 26 January 2019, 21:37.

                Comment


                • 11 grade acum in Galati; as putea sa vorbesc despre...primavara in localitatea noastra?
                  Ei bine, ma gandesc acum la gradina de la tara, pomii ce trebuiesc toaletati, ingrijiti si pregatiti pentru un nou inceput.
                  Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                  Comment


                  • Iarna asta pentru mine are cateva imagini semnificative, atasate.
                    A trebuit sa fiu in Bucuresti Joi seara, Luni am revenit.
                    Desi sunt grijuliu (de obicei...), sau cel putin incerc, astrele au facut sa fie altfel.
                    Am parcat sub un copac zvelt care se inalta semet pana la etajul 7-8, acolo fiindu-i coroana. Ramuri destul de scurte, nu pareau amenintatoare.
                    Mai mult, acesta avea "patalama" de la primaria de sector, de "Apt" (in vara locatarii au emis sesizare si s-a verificat copacul).
                    Cauzele au fost combinate: lemnul a devenit casant de la ger, plus greutatea ghetzii, cu mult peste limita de rezistenta
                    Ce era in jur...dezastru, majoritatea copacilor rupti, nu aveai unde lasa auto
                    Attached Files
                    Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

                    Comment


                    • Mai da' ce ghinion ai putut sa ai; ce inseamna sa fii acolo in momentul nepotrivit. Imi pare rau...
                      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                      Comment


                      • Pe 28 ian la ora 16:30 aceasta era situatia care evolueaza de la o zi la alta:
                        La Dispeceratul Poliției Locale a Municipiului București, în urma monitorizării video și a informațiilor primite, au fost consemnate un număr de 3.489 evenimente.

                        Centralizare pe categorii de evenimente:
                        - copaci căzuți/crengi dimensiuni mari căzute = 2.622
                        - auto avariate = 759
                        - cabluri electrice = 203
                        - stâlpi electrici = 50
                        - linii electrice STB = 48
                        - stâlpi iluminat public = 45
                        - acumulări apă = 25

                        Comment


                        • A fost mult polei și ceva noroc, am mutat mașina joi, ca am găsit un loc de parcare liber, unde mai parchez pe o străduță când se ocupa celelalte a căzut o creangă mare dintr-un pom.





                          Acu nu prea ai ce sa faci, când sunt evenimente naturale.
                          Mutu, primarul sector 6, a anunțat ca nu despăgubește pe nimeni și dacă proprietarii vor bani sa se adreseze primăriei municipiului, aka Firea.
                          Last edited by IancuMIC; 31 January 2019, 13:15. Reason: Te rog sa folosesti gestiunea atasamentelor cand incarci poze; nu abuza de spatiul oferit de forum.

                          Comment


                          • -4*C in aceasta dimineata in Galati si cred, cea mai scazuta temperatura din acest sezon.
                            Zapada inca lipseste, in sudul Moldovei.

                            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                            Comment


                            • La mulți ani tuturor!
                              În Petroșani (de fapt în toată Valea Jiului) este zăpadă doar pe munte. În Parâng și Straja se schiază, dar în orașe acum e uscat complet. Au fost câteva fulguieli răzlețe între Crăciun și Anul Nou, dar nu s-a depus niciun pic de zăpadă. În schimb, străzile au rămas umede și în diminețile foarte reci de săptămâna trecută s-a circulat greu, fiindcă (oare de ce nu mă mir????!!!!) din nou nu s-a împrăștiat niciun material antiderapant, exact ca în ultimele două ierni. Eu n-am servodirecție la Logan, dar roteam volanul, atât în mers, cât și pe loc, cu doar două degete, atât de alunecos a fost carosabilul.
                              Evident, mașinile înghețate-bocnă dimineața. Într-o săptămână am consumat deja aproape 2 litri de „dezghețol” (așa numesc eu generic soluțiile pentru dejivrarea geamurilor).
                              M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                              Comment


                              • Uscat si la Brasov. Doar in curte am zapada (Sacele)
                                Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google