Iarna In Localitatea Voastra

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • @gecmc94,
    Mai ușor cu pianu' pe scări.
    O asa zisa stație meteo în buricu' târgului, amplasata intre clădiri, tractorase, motorașe și alte utilaje e irelevanta.
    Ieri maxima n a urcat mai sus de -5 -6.
    Ca ai tu bufeuri și te ai simțit ca la 0, e partea a 2 a.
    Da mi și mie din ce ai tras aseară.
    Last edited by Kojak; 28 February 2018, 14:05.

    Comment


    • De la cele 26 grade din casa i se trage.....

      Comment


      • Ca ai tu bufeuri și te ai simțit ca la 0, e partea a 2 a.
        Sincer, acum imi explic de ce unora li se pare ok incalzirea cu AC.

        -10 grade celsius la ora 14 in Iasi, deja sunt satul de atata primavara.
        Am renuntat sa mai caut ghiocei cu lopata prin zapada, am luat tarnacopul.

        Comment


        • Aris, Kojak, sarcasmul vostru arată priceperea redusă de care sunteți in stare. Eu am spus care a fost temperatura resimțită, cea efectivă in București, pe stradă. Nu in zona Băneasa unde este amplasat termometrul ANM, nu pe dealul de la Filaret. Mai citiți băiețașilor despre metodologia de amplasare a termometrelor ANM. Da, Kojak confirmă ceea ce știe orice om. Temperatura efectivă in oraș este alta decât cea comunicată de un termometrul oficial al ANM. Vara este mai mare in oraș chiar cu 4-5 C. Aseară, in București au fost intre -3 și -2 C. Asta este un fapt fizic, demonstrat de un termometru real.

          Iar acum sunt cel puțin -3C iar zăpada este mai umedă in stratul de jos ceea ce inseamnă că solul nu s-a răcit suficient. Temperaturile au fost constant pozitive in săptămânile anterioare iar cele -3C din aer de acum nu pot compensa căldura acumulată in sol.

          Comment


          • Temperatura se masoara in adaposturi meteo, la 2 m deasupra, punct. Oricine poate pune o statie meteo, insa nu reprezinta o temperatura etalon si de luat in considerare datorita factorilor perturbatori din zona. Inainte sa ne dam mari si tari, ne mai si documentam.

            Comment


            • Și pentru că v-ați legat din nou, din ignoranță, de pompele de căldură, aflați că nu termometrul de la ANM dictează regimul de funcționare a unei pompe de căldură (AC). Ci căldura ambientală din proximitatea blocului unde ai amplasată unitatea externă. Acesta este motivul pentru care există niște restricții in metodologia de amplasare a termometrelor ANM (mulți zeci de metri depărtare de beton, asfalt, construcții umane și la 1-2 m de sol), anume că pierderile de căldură rezultate din activitatea umană afectează temperatura măsurată. Pompa de căldură poate recupera aceste piederi.

              The heat pump cycle is fully reversible, and heat pumps can provide year-round climate control for your home – heating in winter and cooling and dehumidifying in summer. Since the ground and air outside always contain some heat, a heat pump can supply heat to a house even on cold winter days. In fact, air at –18°C contains about 85 percent of the heat it contained at 21°C.

              Comment


              • Fi rea a zis ca ”80% din arterele capitalei sunt la negru”, unde naiba a vazut ea deszapezire ca este zapada mare si se circula greu, dar macar recunosti ca esti nepunticios in fata iernii, decat sa visezi cai verzi pe pereti.
                Pe viitor, cred ca scolile din Bucuresti se vor inchide de fiecare data pe perioada cat va ninge, ca sa demonstreze primaria ca a rezolvat problema traficului.

                Comment


                • Aris, mai bine te oprești din comentarii ca să nu te mai faci de râs. Să te incălzești cu cu etalonul ANM. Aici se discută despre cât este temperatura efectivă. Nu un etalon. Etalonul este pentru comunicate de presă și politică. Temperatura pe stradă este -3C. La Filaret, pe deal, fără blocuri in jur (pentru că nu sunt), temperatura este cât zice ANM. Dar nimeni nu locuiește acolo. Tu chiar nu pricepi despre ce vorbim. Mai deșteaptă-te.


                  Intr-un raport publicat in revista The Lancet, mentionat de 7sur7.be, University College din Londra arata ca ‘efectul de insula termica urbana’ poate duce la cresterea temperaturilor in oras cu aproape 10 grade. In orase se consuma mai multa energie atunci cand temperaturile cresc, din cauza recurgerii la aerul conditionat: sistemele de racire a aerului din camere emit caldura in afara, contribuind la cresterea temperaturii in mediul urban. Este un cerc vicios care poate fi totusi combatut.Intr-un raport publicat in revista The Lancet, mentionat de 7sur7.be, University College din Londra arata ca ‘efectul de insula termica urbana’ poate duce la cresterea temperaturilor in oras cu aproape 10 grade. In orase se consuma mai multa energie atunci cand temperaturile cresc, din cauza recurgerii la aerul conditionat: sistemele de racire a aerului din camere emit caldura in afara, contribuind la cresterea temperaturii in mediul urban. Este un cerc vicios care poate fi totusi combatut.

                  An urban heat island is a metropolitan area that is significantly warmer than its surroundings. According to the EPA, the annual mean air temperature of a city with one million people or more can be 1.8 to 5.4 degrees Fahrenheit warmer than surrounding areas. In the evening, the difference can be as much as 22 degrees, as rural areas quickly cool down after sunset, while cities maintain their heat.
                  As vegetation in rural areas is gradually replaced by asphalt and concrete for roads, buildings and other structures closer to cities, urban heat islands develop. Asphalt and concrete absorb the sun's heat rather than reflect it, causing surface temperatures to rise.

                  Additionally, tall buildings and narrow streets trap the heat from the afternoon and reduce air flow, preventing the heat from escaping and keeping temperatures warmer overnight.
                  The urban heat island effect can also be enhanced by heat emitted by vehicles, factories and air conditioners.
                  Last edited by gecmc94; 28 February 2018, 16:09. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • Originally posted by gecmc94 View Post
                    [...]Tu chiar nu pricepi despre ce vorbim. [...]
                    Directore, noi aici vorbim de iarna, dar matale vii si ne aburesti ca e primavara. Daca vrei s-o tii in ritmul asta, te rog sa deschizi un topic despre meteorologie, pentru ca pana una alta, cu primavara ta inchipuita, esti cam offtopic.
                    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                    Comment


                    • Acidule, titlul topicului este "iarna in localitatea voastră". Da? Pricepi ce inseamnă asta? Nu, nu inseamnă numai buletinul meteo. Era suficient să citim comunicatul ANM la ei pe site. In orașele mari, poate exista o diferență semnificativă intre comunicatul ANM și realitatea din teren. Nu o spun eu. O spun cercetătorii din Anglia, Canada și orice știe puțină știință.

                      Putem să ne oprim din meciul acesta Vitriol, K, Aris, Kojac vs eu? Că oricum l-am câștigat detașat. Să schimbăm subiectul, zic și eu.

                      Comment


                      • Pana astăzi nu mi-au înghețat mainile, asa ca am simțit pe pielea mea temperatura scazuta de afara. Pana la - 10 grade nu port mănuși, însă în după amiaza asta la unirii, efectiv mi-au înghețat mâinile.

                        P. S. Nu are nimeni nimic cu tine, nu te mai victimiza atât.

                        Comment


                        • Originally posted by gecmc94 View Post
                          Putem să ne oprim din meciul acesta Vitriol, K, Aris, Kojac vs eu? Că oricum l-am câștigat detașat. Să schimbăm subiectul, zic și eu.


                          Pe aia cu primavara hai sa zicem ca o inteleg, pentru ca, nah, depinde de perceptia fiecaruia, dar daca acum o dai in meciuri si in "ceampion lig", deja incepi sa imi pari amuzant si sa nu te mai bag in seama.
                          sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                          Comment


                          • Ce-ai câștigat mah copilu'?
                            Ești în lumea ta, noi astia restu', enumerati de tine ar trebui sa-ți facem loc, sa ne retragem împarate!

                            Comment


                            • Pardon, eu il am pe gec pe ignore list, nici pe foaia de rezerve nu sunt la meci.

                              Eu tin manusile in masina dar nu le port niciodata, dar azi dimineata mi-au inghetat unghiile de la maini, asa ca am bagat ghearele in buzunare. Frig, coane Fanica!

                              Comment


                              • Hai, ca ma bag si eu in seama...

                                Este adevarat ca saptamana viitoare "e" cu plus 13-15 grade?
                                http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google