Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • A3, https://www.antena3.ro/actualitate/p...ai-152655.html
    Indiferent de show-ul făcut de cei de la A3, militarul era perfect conștient de greșeala pe care o făcuse. Și s-a făcut dreptate pentru uniforma militară. La fel se va face și acum pentru uniforma de poliție. Polițistul va fi trecut în rezervă.

    Bolovanul se pricepe la economie ... ha ha ha. Cea mai bună glumă din ultima perioadă de pe forum.
    Last edited by gecmc94; 4 September 2018, 21:39.

    Comment


    • O delegaţie a Comisie de la Veneţia se va afla în România în 13 şi 14 septembrie, în vederea pregătirii unei opinii privind modificările aduse recent Codului Penal şi Codului de Procedură Penală. Avizul Comisiei de la Veneţia a fost solicitat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei printr-o decizie luată în 28 iunie, iar concluziile evaluării ar urma să fie prezentate în 19 octombrie.

      Potrivit unui comunicat de presă de pe site-ul Consiliului Europei, delegaţia Comisiei de la Veneţia se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu ministrul Justiţiei, cu conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetului General, DNA, DIICOT, Consiliul Superior al Magistraturii, precum şi cu reprezentanţi ai Parlamentului, asociaţii de judecători şi procurori şi organizaţii ale societăţii civile.

      Sursa citată menţionează că avizul a fost solicitat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.
      Cred ca-si pun mainile in cap cand vad ce au scris Livake, Ciordache, Nicoliciake si Serbanake.

      Comment


      • Originally posted by rhydin View Post
        Te asigur ca stiu foooarte bine sistemul. Referitor la prietenul, nu te cred, sa ajungi in breasla obligatoriu doctorat si in timpul doctoratului lucrari, minim 3 ca sa poti preda. Orele predate sunt platite cu ora, iar acele lucrari au impact, deoarece trebuiesc publicate cu ISBN.
        Din ce ai scris aici imi dau seama cat de "bine" intelegi sistemul ...

        Chiar dacă la serviciu îți expui părerea în privat despre una sau alta, nu ai voie să implici uniforma (militară, de poliție) în problemele tale private de opinie politică. Asta este clar în orice stat democratic. Și in 2012, și acum, anchetele disciplinare sunt declanșate justificat.
        Ai dreptate in ceea ce spui DAR `Fara penali` este o actiune cetateneasca. S-a implicat si USR-ul dar cel mai mare efort a fost depus de cetateni, voluntari.

        Problema este alta. Nu stiu daca ai citit raspunsul dat de Politie. Acea banderola nu este trecuta ca fiind un accesoriu asociabil cu uniforma. Foarte bine, dar si cand au fost si alte campanii (de exemplu antiSIDA), am vazut politisiti purtand bratari cu insemnele, culorile respective. Acelea erau acceptate? Ceasul personal este un accesoriu compatibil?

        Inteleg ca vor sa-l pedepseasca disciplinar dar nu discriminand. Cand nu-ti convine aplici litera legii iar cand iti convine vorbesti de spiritul legii.
        I have no special talent. I am only passionately curious.

        Comment


        • De ce ar fi demisionat ministrul din Franta caruia i-a luat locul Roxana Maracineanu.
          Potrivit Canard Enchaine si Mediapart, citate de L'Equipe, Flessel face obiectul unei anchete a Comisiei de infractini fiscale dupa ce nu ar fi declarat toate veniturile sale.

          O firma de valorificare a drepturilor de imagine, Flessel & Co, detinuta de fostul ministru in proportie de 87,5 la suta si de sotul ei, Denis Colovic, in proportie de 12,5 la suta, ar fi fost folosita pentru evitarea unor impozite de cateva zeci de mii de euro, in ultimii trei ani.
          Cuuuuum?!!!
          Numai ataaaaaaaaat?!!!!
          Pai la noi te condamna definitiv si nu pleci din functie.
          La noi iti gasesc astia miliane de euro in lingouri de aurplus cash plus opere de arta si nu e nevoie sa te retragi, ba chiar devii consilier al primului ministru si conduci de facto guvernul.

          Bah, da' prosti mai sunt si astia in Franta, sa dai afara un ministru doar pentru cateva zeci de mii de euro, bani pe care-i fura pana si un primar de la taranoia din Romania.

          Plus ca sunt doar suspiciuni, nici macar un proces, ce sa mai vorbim de o condamnare....
          Clar, socialismul francez nu seamana cu socialismul romanesc a.k.a. furt pe fata legiferat.
          Last edited by mr.K; 5 September 2018, 10:53.

          Comment


          • Originally posted by Silviu View Post
            Ai dreptate in ceea ce spui DAR `Fara penali` este o actiune cetateneasca.
            Am tăiat partea cu USR. Este neimportant. Acțiunea cetățenească despre care vorbești nu este despre salvarea sau conștientizarea cetățenilor că alcoolul la volan ucide, o inițiativă umanitară, ci acțiunea cetățenească sprijinită de acel polițist este despre modificarea Constituției. Unde s-a mai văzut ca Armata/Poliția să ceară revizuirea Constituției, un act politic? În Turcia și înaintea dar și după Ataturk.

            Comment


            • Pai daca suntem stat democratic si poporul are dreptul sa ceara revizuirea constitutiei, cu ce este gresit? Nu Politia cere ci un cetatean ce este si politist.

              Acum vorbesti si tu ca Tudorel: nelegal nu este dar nu e moral...

              Cum ziceam nu este o initiativa politica ci una cetateneasca ce vrea sa creasca calita tea societatii in care traim prin asigurarea unor oameni mai buni la conducere. Nu perfecti dar macar curati dpdv legal.

              Eu inteleg unde bati tu dar ce au facut cei din conducerea politiei este un abuz. Respectivul politist a fost si voluntar la strangerea de semnaturi, in timpul liber. De aici si-a atras antipatia sefilor.

              Cum spuneam nu vad vreo diferenta intre alte actiuni civice, promovate de Politie si asta, care tot civica e.


              Sent from my Mi A1 using Tapatalk
              I have no special talent. I am only passionately curious.

              Comment


              • Guvernu' lu' peste prajit ne asigura ca sunt bani pentru orice, dar a cheltuit 2 miliarde de euro din rezerva valutara.
                Aia sunt banii pentru orice, din rezerva trezoreriei? Pai orice prost poate guverna cheltuind banii lasati in trezorerie de altii.

                Cica Veiorica a fost cheamata la curtea regelui Spaniei pentru ca ala isi dorea un bufon nou.


                Felicitari tuturor taranilor din guvern care izbandesc in luptele stramosesti cu inamicii invizibili care ne vor tara!
                Last edited by mr.K; 6 September 2018, 08:44.

                Comment


                • Si vor urma niste comentarii bine argumentate despre cum circula banii de jos in sus sau de sus in jos. Despre bunastarea actuala si viitoare, despre buna chibzuinta a minunatului guvern.

                  Iar tanti Vasilica Viorica are si ea o chemare a ei. Un har aparte. Si se pare ca s-a obisnuit si ea cu gafele. Deja asta face parte din normalitate.
                  Last edited by Gil26; 6 September 2018, 08:55.

                  Comment


                  • Nici Boc nu a cheltuit bani din trezorerie, in conditii de criza mondiala, nu acum cand economia duduie. Ba chiar a mai pus acolo, din imprumutul de la FMI.

                    Iar aia nu erau vreun guvern de competenti, ca de asta nu a avut Romania niciodata in ultimele decenii. Dar nici nu era la limita maxima a incompetentei, ca cei de acum.
                    Last edited by mr.K; 6 September 2018, 09:18. Reason: Automerged Doublepost

                    Comment


                    • Ce multe dezinformări despre Boc.

                      Rezerva de valută constituită de Ministerul Finanţelor în Trezorerie - aşa-numitul „buffer“ fiscal necesar pentru asi­gurarea lichidităţii în cazul în care apar din nou crize pe pieţele financiare şi România nu se poate împrumuta la costuri rezonabile, a oscilat de-a lungul anilor şi a ajuns până la un vârf de circa 7 mld. euro.


                      Această rezervă de valută la dispoziţia Ministerului Finanţelor a fost constituită la recomandarea FMI pentru a acoperi practic necesarul brut de finanţare determinat de nivelul deficitului bugetar şi volumul refinanţării datoriei publice, pentru o perioadă de patru luni, în scopul protejării finanţelor publice împotriva şocurilor externe neprevăzute.

                      Rezerva de valută constituită în Trezoreria statului a înregistrat fluctuaţii de-a lungul anilor. În 2010, buffer-ul era de 1,95 mld. euro, pentru ca în 2011 să urce la 2,7 mld. euro, iar în 2012 să ajungă la 3,5 mld. euro, potrivit datelor BNR. Anul 2013 s-a încheiat cu o rezervă de valută de 5,5 mld. euro în conturile Ministerului Finanţelor, iar anul trecut 2014 buffer-ul a urcat la un vârf de 6,9 mld. euro, peste necesarul brut de finanţare pentru patru luni, cuantificat la 4,5 mld. euro.
                      Perioada Boc a fost 2010-11 când bufferul era cât praful pe tobă. Guvernul PSD a adăugat la buffer până l-a făcut mare.

                      Iar despre scăderea lui, știrea recentă din profit.ro este veche. Informația a apărut de peste o lună aici.
                      Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a început să vândă din rezerva valutară proprie ținută la Banca Națională a României (BNR) și dată spre administrare acesteia, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Aceasta ar fi una dintre cauzele pentru care rezerva valutară a României a scăzut în ultima perioadă. MFP a creat această rezervă valutară pentru situații de […]


                      Bufferul valutar al MFP îi permite să refuze ofertele de împrumut la dobânzi neconvenabile şi, anul trecut ar fi fost de circa 8 miliarde de euro, potrivit unor declaraţii ale lui Viorel Ştefan din primăvara anului trecut , care era ministru de Finanţe la data respectivă.
                      Viorel Ştefan spunea în mai 2017 că „buffer-ul acoperă 6 luni din necesarul de finanțare, cu două luni mai mult decât prevede cadrul legal”, după ce afirmase că bufferul este „supradimensionat”.
                      În decembrie 2016 bufferul se ridica la 6 miliarde de euro, potirivt MFP, după care au urmat câteva emisiuni de obligațiuni în euro.
                      Acum bufferul ar fi 5 – 6 miliarde de euro.
                      Sunt sigur că lumea este îngrijorată de soarta bufferului ... ce jale.

                      Dar dacă tot luăm selectiv date de la MFP, cum ar fi să luăm și datele care fac ca propagandă să se tăvălească pe jos de furie? Datoria, că tot plângeți voi ca istericii.
                      Pagina 6, Grafic 1:
                      datoria.jpg
                      Ce să faci, a scăzut la 35% din PIB. Jale, jale în tabăra opoziției.

                      Ca să trecem la lucruri mai serioase și fără minciuni și propangandă, datoria publică a scăzut cu 2% din PIB iar bufferul a scăzut și el de la 2.8% din PIB pentru 4 luni, la probabil 2% din PIB. Nu-i nimic grav. MFP se va împrumuta cu 0.8% și va pune la loc în buffer.

                      Comment


                      • Foarte urat gecmc94 sa le strici ziua, lasa-i sa se bucure.

                        Trimis de pe al meu Huawei CLT-L29 folosind Tapatalk
                        "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                        Comment


                        • Eu ofer Cezarului ce este al Cezarului. Am citit comentarii pe topic legate de o tema, apoi am vazut comunicate ale PSD-ului exact pe aceeasi tema. Si invers.
                          Si un sincer bravo pentru datele oferite.
                          Acum cateva ore Eugen Teodorovici dupa ce a iesit de la Cotroceni spunea ca sunt multe tari care nu au acest buffer. Deci nu este o problema ca ei l-au praduit. La fel ca si contributiile, pilonul doi si alte cele. Macar daca ar folosi banii cu cap. Dar ei ii arunca in scopuri electorale.
                          Acum sunt ocupati sa elibereze hamsterul. Dar apoi va urma legea offshore, fondul ala comun si alte minunatii financiare.
                          Nu sunt doctor in economie, dar unele cifre pot fi folosite propagandistic atat de unii cat si de ceilalti.
                          Eu vad totul ca pe un guguloi mic ce se rostogoleste si devine din ce in ce mai mare. Ramane de vazut cine, cand si cum il va opri.

                          Comment


                          • Ha, vrei să spui că PSD citește acest forum? Ar fi bine. Ce comunicate a dat PSD că m-ai făcut curios?
                            Ştirile de ultimă oră, disponibile online. Mediafax.ro iti ofera ştiri interne si externe în timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport


                            De exemplu, Teodorovici nu trebuia să bagatelizeze existența acestui buffer (cum că alte țări nu îl au). Mă rog, l-a mai prins și Iohannis cu alte informații inexacte în cazul fondului de urgență al Guvernului care nu a fost folosit pentru criza pestei porcine africane.

                            Dar eu vreau să vă dau spre lectură acest articol care reprezintă o traducere a unui editorial anonim publicat de New York Times.
                            Statul paralel se prezintă în NY Times: arogant, neales, fără să-și expună valorile în care crede, revendicându-și însă autoritatea morală de a fi mai presus de popor și intregul sistem american [...]

                            Un oficial anonim de la Casa Albă se servește de tribuna oferită de The New York Times și spune, în esență, ”Eu sunt statul paralel și voi face tot ce pot pentru ca președintele SUA să nu-și poată îndeplini atribuțiile pe care poporul american i le-a oferit”.
                            Ziarul cunoaște identitatea oficialului cu pricina. ”Fac parte din rezistența din sânul administrației Trump”, explică autorul anonim, spunând că mai mulți oficiali s-au gândit să invoce Al 25-lea Amendament al Constituției SUA, pentru a începe procedura de destituire a președintelui. Înalții responsabili, arată articolul semnat de oficialul anonim, au renunțat la această inițiativă pentru a nu arunca țara într-o criză constituțională. ” Aşa că vom face tot ce putem să ţinem Administraţia pe direcţia cea bună până când – într-un fel sau altul – va ajunge la final”, se arata in articol.
                            Originally posted by gecmc94 View Post
                            Nu mai scrii dar poate că mai citești acest comentariu pe care ți-l ofer cadou. Este despre statul paralel. Îți fac o traducere a unui articol care a apărut în secțiunea de Opinii a ziarului britanic The Guardian.
                            Readuc și acest comentariu pe această temă.
                            Last edited by gecmc94; 6 September 2018, 17:49. Reason: Automerged Doublepost

                            Comment


                            • Ar trebui sa ma uit pe multe pagini in urma. Probabil ca a fost si intuitie.

                              Despre statul paralel de la americanski era frumos sa citezi si ce a spus Trump. Se pare ca sufera de aceeasi boala ca Daddy.
                              Sau fiecare interpreteaza cum doreste.
                              E bine daca si capra altuia e bolnava.

                              Deocamdata Tudorel (acum am aflat si eu ca ar fi din gasca motociclistului) o propune pe tanti Florea procuror DNA (a fost singura care a dat copy-paste la "ievaluarea" lui pentru Codruta).
                              Nu stiu (am fost in minivacanta) dar parca aia de la CCR urmau sa se intalneasca iar prin buda sa delibereze chestia cu vacanta lui Veorica.

                              Pana la urma Daddy si hotomanii darama statul ala paralel ca sa faca unul perpendicular (ai lor si tarisoara asta).

                              PS: Dupa Eugen l-am auzit pe Ludovic vreo 5 minute. Catastrofa. Varza.
                              Dupa cum a vorbit incep sa regret ce am spus despre neuronul lui Vasilica.

                              Si tanti Stirea a iesit la atacul cu baioneta.
                              Dar asa e PSD-ul. Cand e nasol pe politica o da pe economic. Si invers.
                              Last edited by Gil26; 6 September 2018, 18:41. Reason: Automerged Doublepost

                              Comment


                              • Am fost la protest la Palatul Zarzuela, Madrid.
                                (...)
                                Am fost practic alungati deoarece politia a zis ca nu avem voie acolo,desi ne-am mutat intr-o parcare si nu ne-au lasat nici acolo zicand ca limita o pun ei,fiind o zona securizata.
                                In cealalta parte la Moncloa,ne-au fost retinute documentele,ca sa nu mai zic ca am fost urmariti cu masinile si dubele politiei nationale.
                                Dezastru.....dar nu cedam..!!!" este mesajul Cosminei Dogariu, care spune că este prezentă în fața Palatului de la ora 8 dimineața la protestul contra premierului Dăncilă.


                                Se pare că și în Spania tot Carmen Dan este ministru de interne. Sari, Fireoooo, sari. Dă-o afară.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google