Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ciolos a lucrat pentru Funar in PUNR Tineret, la Cluj. Interesant trecut de securist.

    Comment


    • Originally posted by aris86 View Post
      ... Sa te vad pe tine ministru, și apoi mai discutam, pe cine reprezinți atunci pe PSD sau pe altcineva... ... de munca grea la metrou.
      Ministrul reprezinta guvernul. Daca esti incompetent lasi pe altul mai bun in locul tau.
      La metrou se taie frunze la caini, nu stiai?

      Comment


      • Lucruri grave in Franta. Jandarmeria de acolo foloseste grenada GLI-F4, lacrimogena si cu efect acustic (zgomotoasa). Ea are 25 gr de TNT si a produs deja doua victime, protestatari care s-au trezit cu mainile distruse cand aceasta a detonat.
        1400 de oameni arestati.

        Comment


        • Banciu a avut o emisiune intreaga dedicata evenimentelor din Franta. In weekend am urmarit niste emisiuni pe tema asta. Aveam de gand sa scriu cateva propozitii .... asta pana cand am vazut la Digi 24, emisiunea lui Prelipceanu (securistul din redactie) ca "Rusia este suspectata de instigarea vestelor galbene". M-a revoltat. Si am vazut care era sursa informatiei. Am citit la rusi (sputnik) ca ministerul de extern francez a confirmat ca investigheaza zvonurile.

          "I have heard these rumours. The Secretariat-General for National Defense and Security is currently investigating them. We will see what the results of this investigation will be. I won't give my judgment on anything unless the facts are established," the foreign minister Jean-Yves Le Drian told the RTL broadcaster
          Inainte de a ma enerva tentativa elitelor neoliberale globaliste de a da vina pe altii, pe Rusia, cele cateva ganduri pe care le aveam erau despre diferentele radicale dintre miscarea vestelor galbene si miscarea #rezist din Romania. Au cateva caractere similare: nu au incredere in politicieni (iar cei din Franta de nicio culoare politica, nici socialisti, nici centru-dreapta, nici Macron, nu ca in Romania unde asculta prosteste de Iohannis, hotul de case de la stat), forme oarecum radicale de protest prin ocuparea strazilor si monumentelor (in Franta, Arcul de Triumf). Insa asemanarile se opresc aici.

          In Romania, miscarea #rezist exista doar in orasele foarte mari, aproape doar in Bucuresti. Mesajul lor a prins doar la patura mica de lucratori prin multinationale, mancatori de senvisuri, salate facute de firme pentru snobi, alaturi de o minoritate de "revolutionari" de profesie (precum acel Dide sau Ceausescu), practic niste ratati pe plan profesional/social care au identificat in PSD sursa rateurilor lor. Care este arhetipul tanarului de prin multinationale? Lucian Mandruta sau Andreea Esca.... niste mediocri spoiti si care nu inteleg prea multe din subiectele pe care le discuta insa foarte afectat si pe un ton de snob din Caragiale. Cand au existat niste tentative de a se alatura miscarii din Piata Victoriei si nemultumitii fata de modul de lucru al unor multinationale, acestia au fost alungati din piata (cred ca se intampla la inceputul anului sau la finalul anului trecut). Tefelistii rezistenti urasc patura sociala saraca pe care doar PSD o mai reprezinta, din cand in cand, pe scena politica. Tefelistii rezistenti urasc din strafunduri ideea ca PSD a marit salarii si pensii pentru a mai reduce din decalajul enorm fata de Occident.

          In Franta, miscarea vestelor galbene este opusul tefelismului tembel din Romania. Vestele galbene urasc ideea ca ele saracesc pentru ca Franta importa forta de munca ieftina si ilegal ajunsa pe piata muncii. Ca reactie, Macron are pe masa o incercare de a forta multinationalele franceze sa creasca salariile. Protestatarii nu isi doresc ca ei sa plateasca (pentru ca nu isi permit) pentru curatarea planetei, in marsul lui Macron catre eliminarea combustibililor fosili prin scumpirea carburantilor. S-a scumpit curentul electric de la 12euro la 17euro pe kWh in ultimii ani. Multi protestatari vin din orasele mai mici, nu din Paris unde locuiesc bogatii si cosmopolitii (spre deosebire de miscarea din Romania formata din rezistentii romani bucuresteni, cu salarii mari de prin Pipera).

          https://www.statista.com/statistics/...lds-in-france/

          In rezumat, miscarea romaneasca #rezist este subordonata curentului globalist neoliberal (jos coruptia politicianului, sus capitalismul corporativ care nu corupe niciodata, sus ecologia cu orice cost). Miscarea vestelor galbene este reactia omului simplu, comun, lipsit de aparare in fata efectelor pe care politica curentului globalist le determina.
          Last edited by gecmc94; 10 December 2018, 01:28.

          Comment


          • Sunt de acord ca PSD a mărit salariile, însă până la un punct, deoarece s-a ajuns în situația în care o femeie de serviciu sa fie plătită mai bine decât cei cu studii medii/superioare, care sunt plătiți cu salariul minim prin agențiile și instituțiile statului. O fi bine, o fi rău...
            Productivitatea muncii a scăzut, ca dacă ala mai slab pregătit câștiga cât unul pregătit, de ce te-ar mai motiva sa lucrezi, când vezi după atâția ani de munca, câștigă mai bine decât tine sau ești remunerat cât un necalificat.
            În ceea ce privește, mișcarea #rezist, e dreptul lor sa creadă în ce ideologie vor, după cum se vede nu prea a mai prins la lumea, semn ca la lumea li s-a făcut lehamite de politicienii actuali și au abandonat țară, mergând în occident sa muncească.
            Vis-a-vis de ce se întâmplă în Franța, nu m-a preocupat prea mult, ca nu e treaba noastră, ei au creat problema, ei sa o rezolve.

            Comment


            • Sunt de acord ca PSD a mărit salariile, însă până la un punct, deoarece s-a ajuns în situația în care o femeie de serviciu sa fie plătită mai bine decât cei cu studii medii/superioare, care sunt plătiți cu salariul minim prin agențiile și instituțiile statului.
              PAi tocmai. S-a vrut marirea salariului minim pentru cei cu studii superioare si au sarit peneleo-useristii ca nu e bine. Zici ca asa e prin institutiile statului, pai nu se urla pe toate posturile securiste ca se castiga prea mult in institutiile statului? Aaaa.... numai anumite institutii trebuie sa castige morman, am inteles...
              Lucruri grave in Franta. Jandarmeria de acolo foloseste grenada GLI-F4, ...
              1400 de oameni arestati.
              Acolo se protesteaza impotriva presedintelui. La noi daca s-ar fi protestat impotriva presedintelui o fi fost altfel? Cred ca ar fi fost mai rau. Ar fi iesit "rezistentii" sa strige "rusine jandarmeriei"? Ar mai fi fost anchetati (de rasul crengilor la care se uita curcile) sefii jandarmeriei? Nu stiu dar mi-ar placea sa vad ce s-ar intampla daca vreun tefeleu revolutionar ar incerca sa intre cu "revolta" in palatul Cotroceni, iar jandarmii sa nu se opuna, sa nu dea cu gaze.... eventual sa se dea la o parte. Nu-mi doresc sa se intample, dar mi-ar placea sa aflu ce s-ar intampla in situatia respectiva.

              Comment


              • De la 1 ianuarie creste salariul minim pentru cei cu studii superioare și vechime 1 an.

                Comment


                • Greu de crezut.
                  Personalul din sectorul feroviar german va intra de luni în grevă după ce negocierile cu Deutsche Bahn pe tema salariilor au eşuat
                  sursa

                  Sa muncim si noi ca "in afara", "ca la nemti" de exemplu
                  Germania: Acord privind majorarea salariilor cu 4,3% şi posibilitatea reducerii săptămânii de lucru de la 35 la 28 de ore
                  Cat? Nu muncesc ei 10 ore ori 7 zile? nooooooooooooo. Minciuni. Asa zice pe aici
                  35 de ore pe saptaman muncesc ei? Si vor 28? Hai sa fie si la noi "ca la nemti".
                  Last edited by Fanez; 10 December 2018, 12:53.

                  Comment


                  • Angajaţii vor primi şi o plată excepţională de 100 de euro pe lună pentru perioada ianuarie-martie. Din 2019, lucrătorii vor primi o sumă fixă anuală de 400 de euro. 'Acordul pilot' se aplică pentru aproximativ 900.000 de angajaţi din sud-vestul ţării şi ar urma să fie implementat la nivel naţional.
                    si cica are cea mai tare economie nationala. Ia sa vezi ce urmaresc
                    Muncitorii vor avea mai mulţi bani în buzunare, vor obţine un procent corect din profiturile companiei, ceea ce va majora consumul', a afirmat, luni noaptea, Roman Zitzelsberger
                    http://www.economica.net/germania-ac...re_149636.html
                    Adica vor avea bani pentru consum? Pai nu e bine asa, ca in Romania nu e bine. Nu e sustenabil. Ce zice? obtin muncitorii un procent corect din profitul companiei? Auileo! Pai in Romania nu e bine asa, sa le spuna cineva ca sunt in grava eroare. Sau hai sa fie si la noi "ca la nemti".

                    Comment


                    • Macron ofera 100euro pe luna pe post de crestere salariala. Apoi elimina taxele asupra bonusurilor anuale, implorand companiile franceze sa dea angajatilor.

                      Sunt curios daca vestele galbene se vor multumi doar cu atat. Iar masurile luate si de nemti si de francezi imi arata ca am avut dreptate sa votez PSD pentru ca era singurul partid din Romania care nu era de acord cu politica de austeritate neoliberala impusa de la Bruxelles.
                      Last edited by gecmc94; 11 December 2018, 00:21.

                      Comment


                      • PS: Din politica locala, dna Sotie a Presedintelui nu vrea sa mearga la parchet. A adus scutire medicala, ca la scoala ca cica este bolnava. Ce va face Parchetul? O va aduce in catuse cu girofar? Este al doilea refuz al hoatei de case de a se prezenta in fata autoritatii statului. Penibil Iohannis. Penibila familie de escroci.

                        Comment


                        • Subiectele anterioare par a nu genera interes. Hai atunci despre bani. Ce avere au romanii?

                          Dacă în 2006 România avea 7.300 de milionari în dolari, anul trecut, numărul acestora a crescut cu 53,4%, arată un studiu al Knight Frank, The Wealth Report. Asta înseamnă că doar 0,05% din populaţia României are averi considerabile. Numărul românilor cu averi de peste 5 milioane de dolari a crescut cu 13% anul trecut, la 3.720, de la 3.280 în 2016, iar al celor ce au active mai valoroase de 50 de milioane de dolari a crescut de la 210 la 240, cu 14%.

                          62% dintre romani au sub 10 mii dolari avere neta (valoarea proprietatilor imobiliare si cele financiare minus datorii).
                          35% .... au intre 10 mii si 100 de mii dolari.
                          2.5% .... au intre 100 de mii si 1 mil dolari.
                          0.1% .... au peste 1 mil dolari. Adica 16000 romani.

                          19 mii de romani sunt in topul 1% al celor mai bogati oameni ai planetei. Intri in acest top daca ai o avere neta de peste 870 de mii dolari.

                          Comment


                          • Au mai fost stiri aici despre ce ne spune Parlamentul European sa facem. Si cum atunci este la fel ca acum, eu zic sa ne uitam si la aceasta stire si sa o respectam:

                            Rezoluţia non-legislativă a Parlamentului European a fost aprobată cu 514 de voturi pentru, 107 împotrivă şi 38 de abţineri și se bazează pe un raport realizat de europarlamentarul bulgar socialist Serghei Stanişev. Deputații europeni au reiterat solicitarea la adresa Consiliului UE de a lua o decizie rapidă și afirmativă în privința aderării cu drepturi depline a României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

                            Comment


                            • In martie 2018 ne spunea Citu (economist, politician PNL) că:

                              Puterea de cumpărare din luna ianuarie a fost cea mică din ultimii ani. Până în decembrie există riscul ca inflaţia să explodeze la 12%, potrivit previziunilor făcute de deputatul liberal Florin Cîţu
                              Inflatia in nov 2018 a ajuns la 3,4%. S-a stins si acest punct al propagandei politice mincinoase.
                              Ştirile de ultimă oră, disponibile online. Mediafax.ro iti ofera ştiri interne si externe în timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport

                              Comment


                              • Asa cum am spus cu putin timp in urma, “guristi” care-si inchipuie ca "simt/prevad mersul” economiei insa produc doar “mangleala” . Ale caror prognoze/afirmatii “s-au adeverit” de fiecare data.
                                Sau o fi doar “nutret pentru fraieri”?
                                "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google