Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • prost ii ala care da, nu ala care cere
    Corect. "patronii" nu E prosti, prin urmare poti cere ce salariu vrei, nimeni nu e prost sa-ti dea.

    Comment


    • Prin hotarare de Guvern se va putea stabili nivelul salariului minim diferentiat pentru anumite categorii de salariati: pentru salariatii care sunt incadrati pe studii superioare, precum si pentru cei care au o vechime in munca peste un anumit nivel", conform Ministerului Muncii.
      sursa

      Foarte corect.

      Comment


      • Originally posted by Seba View Post
        Avem supraccize peste supraccize,
        Ingrosasem si subliniasem pentru a fii clar ca pretul e fara taxe, adica fara acciza, tva sau alte taxe. Deci avem pret inainte de taxe mai mare decat in 85% din tarile ue.

        Comparativ cu celelalte tari UE, Romania se claseaza pe locul 23 la benzina fara taxe....in timp ce motorina fara taxe comercializata la noi este pe locul al 24-lea in topul celor mai mici preturi,
        Originally posted by Seba View Post
        daca tot va raportati la altii ca au salarii mari si ca ar trebui sa avem si noi, atunci poate n-ar strica sa va ganditi sa si munciti ca aia cu salarii mari, nu "las ca merge" sau "ma doare-n c..., eu ma fac ca muncesc, ei se fac ca ma platesc", etc.
        Daca crezi tu crezi ca un angajat roman care face exact acelasi lucru cu exact acelasi randament va primi salariul unui belgian, sa zicem, sau al unui francez nu pot sa zic decat sa dea domnul. Dar nu va da, va lua. Cel putin 25-30% din al romanului.

        Acum ceva timp spuneam:
        [QUOTE=gogeala;n2523940]Nicio- o tara nu se poate dezvolta cu salarii ridicole, niciodata. La noi salariile au fost” tinute” jos. Daca-mi spui de ce francezul care monteaza farul unei masini in Franta e platit mult mai bine decat turcul care monteaza farul aceleiasi masini in Turcia, fabrici ale aceluiasi constructor, cu aceiasi tehnologie, promit ca nu te voi mai contrazice vreodata. Salariile trebuie sa creasca constant iar statul se va imprumuta pt orice cheltuiala care nu poate fi acoperita de la buget. Se vorbea de o Europa cu 2 viteze, acum e o europa cu 2 viteze. Toate statele “pricopsite”,care ne arata pe noi cu degetul, s-au dezvoltat “pe deficite” de peste 8%. O parte din acest deficit mare era folosit sa acopere gaurile pentru pentru salarii. De ce crezi ca au avut probleme uriase Spania, Portugalia, Islanda ((careia i-a dat bani Rusia, altfel se prabusea), ca au facut investitii “de toti banii” luati cu imprumut? Acum e 3%, care pentru fostele tari socialiste e “piatra de moara” Asta e Europa cu 2 viteze. Dupa ce se dezvolta pe deficite babane, tarile bogate, devin fete sfioase si se rusineaza daca-i mai mare de 3%.QUOTE]

        "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

        Comment


        • Originally posted by Seba View Post
          Noi de ce aducem vietnamezi, afgani, chinezi, sa munceasca la noi? Pt ca-s mai ieftini, de aia si ai nostri, raportat la calitatea muncii sau gradul de compelxitate al muncii, sunt prea scumpi. E un joc cerere-oferta, cheltuieli vs profit.
          Muncitorii straini sunt mai scumpi.
          ”Ajungem la un subiect sensibil pe care mediul de afaceri ni l-a ridicat de foarte multe ori şi anume mărirea contingentului de lucrători străini pe teritoriul României. Am avut deja mai multe discuţii cu mediul de afaceri, care ne cere să deschidem graniţele pentru cei din Republica Moldova sau Ucraina, chiar am auzit de 3.000 de lucrători din Sri Lanka, o firmă mare din vestul României doreşte acest lucru. Am primit solicitări inclusiv din partea unor primari din localităţile de pe graniţa de vest, care ne solicită să deschidem graniţele pentru străini. Aş vrea să vă spun unele lucruri care sunt bine de ştiut: va trebui să-i plătiţi cu salariul mediu pe economie, adică nu cu 1.450 de lei, cât este salariul minim, ci cu peste 3.000 de lei, cât este salariul mediu. Este o directivă a UE pentru a proteja forţa de muncă internă a UE, directivă la care România nu poate să renunţe şi nici nu are de gând să renunţe”, a spus ministrul Muncii.
          "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

          Comment


          • Lovitura de teatru, data de guvernanții noștri, pe care mulți ii ridica în slavi pe aici.

            Bulgaria intră în Schengen la începutul anului viitor, România mai așteaptă

            Bulgaria va face parte din Schengen cu frontierele aeriene la începutul anului viitor, a declarat liderul europarlamentarilor din PPE şi principalul candidat pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, la o întâlnire cu liderul Grupului Parlamentar al GERB şi vicepreşedinte al acestui partid, Ţvetan Ţvetanov, transmite publicația bulgară 24 Chasa, preluată de Rador.

            Bulgaria va face parte din Schengen cu frontierele aeriene la începutul anului viitor, a declarat liderul europarlamentarilor din PPE şi principalul


            gogeala, parlamentul a adoptat o lege prin care muncitorii străini sa fie plătiți tot cu salariul minim pe economie, 1950lei cum este în prezent/2080 lei de la 1 dec, după caz.

            Comment


            • Teodorovici dorește ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată. Pe urmă, să își caute de muncă în altă țară



              În loc sa creeze locuri de munca, mai bine le limitezi dreptul de a muncii în UE.

              Comment


              • Originally posted by aris86 View Post
                Lovitura de teatru, data de guvernanții noștri, pe care mulți ii ridica în slavi pe aici.
                Bulgaria intră în Schengen la începutul anului viitor, România mai așteaptă.
                E fix pix, "smecheria" e sa fi terestru iar bulgaria n-o sa fie vreodata fara noi.
                Altfel, ipocritii din ue inventeaza noi si noi conditii. Cum ar fi daca te duci sa ceri un credit la banca si, dupa ce indeplinesti conditiile financiare, sa-ti ceara sa porti pantaloni evazati. Daca-i porti deja trebuie si curea rosie. Daca o ai si p-aia mai trebuie si pantofi albi. Si tot asa.

                Si repet, eu nu ridic pe nimeni in slavi. Imi spun parerea doar despre legi/decizii luate. Nu credeam ca-i asa greu de inteles.

                Originally posted by aris86 View Post
                parlamentul a adoptat o lege prin care muncitorii străini sa fie plătiți tot cu salariul minim pe economie, 1950lei cum este în prezent/2080 lei de la 1 dec, după caz.
                Este o directivă UE. Astea-s obligatorii, nu optionale.
                Si la banii astia ar veni "spatarelu" sa munceasca aici.
                Dar spune-mi care lege sau un link catre ea te rog.
                "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                Comment


                • Aici s-a dezbătut pe larg subiectul.



                  Cred ca bulgarii au mai mari șanse Schengen terestru, dacă adera Serbia, prin noi slabe șanse, odată cu adoptarea iminenta a amnistiei și grațierii.

                  Comment


                  • Ce sa caut pe un forum, sa "vad" pareri? Ma interesa legea care spuneai ca e-n vigoare (adoptata).
                    "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                    Comment


                    • Angajatorii nu vor mai avea obligația de a plăti lucrătorii străini cel puţin la nivelul salariului mediu brut pe ţară, potrivit unei noi legi adoptate în Parlament. Plata obligatoriea a salariaților extracomunitari a fost redusă la salariul minim.  

                      Comment


                      • Originally posted by gogeala View Post
                        Numeste doar una te rog.
                        Consiliul Concurentei + ANAF.

                        As sta si as verifica exact cat costa productia + distributia coroborata cu pretul titeiului (+ alte mecanisme ce se aplica in acest domeniu) si i-as faulta de fiecare data cand scade pretul titeiului dar pretul la pompa nu. Si cum tiparul este identic la toti atunci i-as si amenda. Chiar daca nu exista o intelegere intre ei dintr-un calcul riguros as putea demonstra ca toti fac exact acelasi lucru si nu doresc sa faca competitie pe piata.

                        Daca asta nu se poate acum as modifica si legislatia in sensul acesta. As merge pana acolo incat as considera carburantul ca fiind un produs de interes national si strategic.
                        I have no special talent. I am only passionately curious.

                        Comment


                        • Sper ca glumesti.

                          @aris86
                          Merci, citesc si vad ce si cum. Daca e cum spui scriu aici.
                          "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                          Comment


                          • Cu ultima parte da, e exagerata intentionat.

                            Dar cu prima nu. Chiar i-as urmari si sigur as gasi o metoda sa ii prind dar asta ar presupune ca eu, ca stat, sa am in minte interesul cetateanului si doar interesul incasarilor la buget, cu orice pret.
                            I have no special talent. I am only passionately curious.

                            Comment


                            • va trebui să-i plătiţi cu salariul mediu pe economie, adică nu cu 1.450 de lei, cât este salariul minim, ci cu peste 3.000 de lei, cât este salariul mediu.
                              Pai nu e bine sa cresti salariile romanilor. Cum sa le faci salariul 2000 de lei? "ia uite dom'le, n-avem forta de munca, vin straini si muncesc la noi" Luati straini! Romanii sunt prea "scumpi".

                              Comment


                              • Originally posted by Silviu View Post

                                Consiliul Concurentei + ANAF.

                                As sta si as verifica exact cat costa productia + distributia coroborata cu pretul titeiului (+ alte mecanisme ce se aplica in acest domeniu) si i-as faulta de fiecare data cand scade pretul titeiului dar pretul la pompa nu. Si cum tiparul este identic la toti atunci i-as si amenda. Chiar daca nu exista o intelegere intre ei dintr-un calcul riguros as putea demonstra ca toti fac exact acelasi lucru si nu doresc sa faca competitie pe piata.
                                Nu se poate ce spui tu, te asigur. C concurentei poate intervenii doar daca constata, cu probe, ca exista intelegere/intelegeri. Si e foarte greu. Anaf-ul nici atat, se ocupa cu altceva. Nimeni nu poate oprii o companie care are costuri totale de productie a unui bun de 1 leu sa-l vanda cu 1 milion. E "treaba" pietei sa pedepseasca compania, nu a vreunei institutii. Exista acum cateva "produse" reglementate pentru care exista un calendar negociat cu ue pana la liberalizarea completa a preturilor. Dupa asta ura si la gara, daca piata cere pretul poate creste oricat.

                                @aris86
                                Inca n-am inceput.
                                "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google