Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Referitor la acești " eroi in alb" despre care ni se amintește la fiecare stire/prilej , pana la saturație, care lupta cu mâinile goale, 24 din 24, pt noi, de parcă ar face voluntariat, din dăruire........ sa vedem ce zice, nu ca ar fi vreo somitate, Morosanu de la Sușeava:


    Suceava se confruntă cu o situație foarte dificilă, după ce 90 de cadre medicale de la Spitalul Clinic Județean au fost infectate cu COVID-19. Cătălin Moroșanu (35 de ani) și-a exprimat opinia în legătură cu problemele apărute acolo, printr-o postare pe Facebook.

    Luptătorul este de părere că principalii vinovați pentru situația creată la Suceava sunt medicii, care ar fi tratat bolnavi de coronavirus în cabinetele particulare iar, mai apoi, au intrat în contact cu alți colegi de la Spitalul Clinic Județean.
    Postarea lui Cătălin Moroșanu pe Facebook


    "Situația de la Spitalul Județean Suceava a fost creată de medici! Mulți dintre ei au cabinete particulare și au tratat pacienți care aveau coronavirus! Apoi au venit la Spitalul Județean și au infectat pe toți colegii de muncă! Spitalul luase toate măsurile de protecție, dar medicii sunt principalii vinovați! Colac peste pupăză, majoritatea medicilor și-au luat concediu medical și au tratament preferențial față de oamenii de rând! Sunt pacienți care stau câte 30 la o singura toaletă!

    Au dat bir cu fugiții și au lăsat Spitalul fără personal medical, situația este foarte gravă! Să nu-i mai considerăm eroi pe niște oameni care nici măcar nu au mustrări de conștiință, singurii care au mai rămas sunt infirmierii, asistenții medicali și o parte din personalul medical.

    Suceava trebuie închisă! Cine îi aprovizionează pe cei din carantină la domiciliu? Vă spun eu: NIMENI! Băieții din înalta societate stau singuri în rezerve, iar românul de rând stă înghesuit în paturi claie peste grămadă! Cazurile sunt mult mai multe decât spune media, dar domnul fost ministru Costache s-a gândit să testeze prima data Bucureștiul! Stați în casă dragi români, nu e de joacă! Dacă guvernul nu cumpără testere pentru toată populația, riscăm să murim pe capete! O să revin cu noi informații", a fost mesajul lui Cătălin Moroșanu pe Facebook

    Eu nu-i consider "eroi" chiar dacă sunt în alb, rosu, albastru, verde, asta le e meseria, pt asta sunt platiti si inca cum. Erou e si brutarul,ziarul, muncitorul, țăranul......etc.
    Last edited by alex1ioan; 28 March 2020, 15:47.

    Comment


    • Eroi sunt muncitorii de la Cernobil care, fara echipament de protectie, si-au facut meseria. In acest sens incearca media sa ii faca eroi pe medicii care nu au masurile de protectie necesare. Nu as da mare credibilitate lui Morosanu cand afirma ca infectia a venit din afara, respectiv de la medicii care lucreaza in cabinete private si au fost infectati acolo. Nu ar fi exclus, daca ne uitam la lipsurile de la centrul de dializa privat Diaverum despre care se stie ca a infectat numerosi pacienti:
      Un alt pacient care făcea dializă la centrul respectiv a decedat cu ceva timp în urmă, la Spitalul Matei Balș, dar centrul Diaverum nu a luat nicio măsură și a lăsat să se infecteze și alte persoane, cel puțin așa reiese din ancheta DSP București. În urma celor constatate la fața locului, s-a aplicat o amendă de 30.000 de lei și s-a suspendat activitatea până la remedierea deficienţelor constatate.
      Concluziile inspectorilor sanitari:
      – nu este asigurată o distanță minimă corespunzătoare în spațiul de așteptare/recepție pentru pacienți
      – personalul nu poartă echipament complet
      – nu se respectă procedurile și protocoalele de lucru privind curățenia și dezinfecția
      – triajul pacienților se face în recepție/așteptare
      – nu a fost efectuată dezinfecția terminală după ce s-a știut de primul pacient confirmat

      Comment


      • Ideal ar fi, sa ne ferim, pe cat posibil, sa ajungem pe mana acestor " eroi" care , prin intermediul presei, care îi ridică, ne îndeamnă ,totuși, de bine : " STATI ACASA! NOI SUNEM LA MUNCA PT VOI! VOI STATI ACASA PT NOI "

        Comment


        • @ alex1ioan, nu iti doresc sa fi acum intr-un spital (infestat cu virusul acesta sau cu o orice alta afectiune grava) si sa te lovesti de “lasii” sau “eroii” acestia si dotarile pe care le au. Iar pentru toate acestea suntem absolut toti vinovati “de la vladica (indiferent cine a fost) la opinca”. Inclusiv eu, gecmc94 si tu (chiar daca consideri ca poate tu nu ai nici o vina). Si pentru ce s-a intamplat la Suceava, 10 august, Colectiv, mineriade, etc. vina este una colectiva chiar daca unii au incercat\incerca\vor incerca sa ii blameze pe ceilalti.
          Si ma opresc aici pentru ca nu doresc sa ajung la ceea ce a spus Emil Cioran.


          @ gecmc94, am incercat de nenumarate ori sa inteleg si cele spuse de cei din “cealalta” parte (gen Antena3, RomaniaTV, stiripesurse, etc) dar rabdarea a fost pusa greu la incercare de aberatiile si ineptiile acestora.
          Statistica depinde de cine\cum este facuta. Plus ca unii pot fura mai cu cap decat ceilalti, pot avea “spate” politic mai bun, etc. Iar pentru cine mai gandeste cat de cat este destul de clar ca PSD-ul a fost\este\va fi” baza” tuturor infractorilor, mai mari sau mai mici (si vezi mai ales ultima perioada din “domnia” lui Draknea).
          Iar faptul ca iei o stire si o prezinti doar intr-o anumita nuanta nu inseamna neparat ca ceea ce sustii este si adevarat. Duce mai degraba spre propaganda si indoctrinare. Iar PSD-ul este campion in indobitocirea celor cu “minte mai scurta”. Deh, multi au fost cadre de nadejde, iar apoi progeniturile au dus “stindardul” mai departe chiar daca si-au bagat si degetul in “borcanul cu miere”.

          Comment


          • Eu am cap si chiar gandesc, chiar foarte mult si foarte profund. PSD nu este altfel decat PNL. Si stiu destul de mult despre Dragnea, asa cum stiu cum a furat si Iohannis sau Rares Bogdan, sau Busoi.

            Teldrum nu a fost niciodata acuzata, ca sa luam un exemplu, ca a furat sau nu a dus la indeplinire contractele. Ba chiar, in jud Teleorman, cele mai apreciate investitii locale (centura Alexandriei, de ex), au fost facute de Teldrum. Si este impecabila si acum, dupa cel putin 5 ani, cred, de la deschidere. Teldrum nu este acuzata ca a luat banii si nu a livrat. Sau ca a cerut de 2x mai mult decat facea.
            Peste tot insa vezi articole de genul acesta la Digi, idiotii aia din media care acum o zi anuntau un fake news cum ca a decedat un medic de la Gerota. Niste nenorociti mincinosi.


            Intr-un astfel de articol, ca de altfel toate, nu se spune.... "Teldrum a cerut 10 lei pe ceva ce in alt judet s-a facut cu 5 lei". NUUUUU. Nu o sa vezi niciodata asa ceva.
            Bun, dar de fapt ce se intampla in Teleorman? Se dau contracte cu dedicatie, dar care se executa corect si multumitor calitativ... iar rasplata acestor "dedicatii" sunt niste bani care se intorc catre alte contracte preferate. Deci o "incuscreala" de afaceri.
            Niște cumetri și cumnați devin o corporație pe banii noștri. Se cunosc din tinerețe, dar s-au înrudit între timp. În capul mesei stă Liviu Dragnea și corporația crește odată cu influența lui politică. Parlamentari, funcționari […]

            Rise project spunea ca Teldrum a inchiriat camere de hotel la Turris, fiind in felul acesta o rasplata pentru contractele cu dedicatie primite de la CJ.
            Peste 2 milioane de lei a transferat corporația teleormăneană în conturile Turris între 2007 și 2014. De banii ăștia, firma de asfaltări ar fi putut ține ocupate cel puțin 8 camere, zi de zi, în toți acei ani.
            Bine, o incuscreala de afaceri.... si nu este acesta motiv sa fiu revoltat? Ba da, daca nu as sti, CU SIGURANTA, ca aceasta incuscreala exista si intre MULTINATIONALE, si exista si la PNL, de exemplu.

            Vrei sa ne uitam la Rares Bogdan care primeste bani de la multe societati de stat din zona liberala a Clujului prin firma lui Trend Communication?
            Deşi nu şi-a depus datele fiscale pe anul 2018, Trend Communication SRL, firma în care este acţionar Rareş Bogdan a declarat la ministerul de Finanţe că a avut în 2017 o cifră de afaceri netă declarată de aproape 1 milion de euro şi un profit net declarat de 120.000 de euro. În 2016, firma lui Bogdan a avut tot o cifră de afaceri netă declarată de aproape 1 milion de euro şi un profit net declarat de aproape 100.000 de euro.
            Rareş Bogdan, fost moderator de televiziune, în prezent, politician liberal, cap de listă PNL pentru alegerile europarlamentare, a obţinut de-a lungul timpului, prin intermediul firmelor sale de consultanţă, PR şi publicitate, contracte de sute de mii de euro din bani publici. Contractele de publicitate, consultanţă şi PR obţinute de firmele lui Bogdan sunt semnate cu […]


            Exista un serial bine documentat de Sorina Matei despre "incuscreala" PNL de la Cluj si care il implica pe Rares Bogdan. S-a aflat de asta pentru ca Rares Bogdan si-a depus declaratia de avere cand a devenit europarlamentar. Daca nu isi depunea acea declaratie, NU AM FI STIUT NICIODATA.

            Dar vrei sa ne uitam si la Busoi? Averea lui Busoi a crescut fenomenal in 2-3 ani din comisioane de notar, cand inca nu terminase facultatea. Este milionar. Vrei sa comentam mai mult?

            Vrei sa mai comentam despre Basescu care si-a pus fata notar la BRD, unul dintre cei doi notari ai bancii la programul Prima Casa? Cati bani o fi primit din asta? O fi dat concurs fata lui Basescu? A primit milioane, fii sigur, si nu a dat niciun concurs.

            Aceasta incuscreala in afacerile locale din Romania exista si este la fel de paguboasa si la PNL, si la PSD, si in mediul privat. Doar unul indoctrinat crede ca PSD este mai ciumat decat PNL, pentru ca nu ia in considerare ca PNL nu mai exista, PNL este fostul PDL. Exista numere de primari/parlamentari care arata asta. Vechiul PNL (pe care il votam) mai are doar vreo 10-15% din actualul PNL. Toti sunt niste "cuscrii", toti fac afaceri pe avantaje reciproce si pe intelegeri discrete, fara concurenta, fara competitie reala.

            Comment


            • Gil26, asta am spus si eu, ca nu imi doresc sa interactionez cu ei, in nici un chip( nici dusmanii-dusmanilor mei) si tocmai pt ca stiu ce e in spitale si nu de la TV. DA,intr-adevar, cu totii suntem vinovati, prin nepasarea caracteristica, iar daca te referi la ultima ironie a lui E. Cioran, privind destinul ratat al Romaniei si eu as fi dorit sa nu ajungem sa-i dam dreptate. Sa trecem cu bine si peste asta, cu totii, MULTA SANATATE!
              Last edited by alex1ioan; 29 March 2020, 14:12.

              Comment


              • In 2014, analiza facuta de Romania Curata asupra dosarelor DNA arata asa: PSD 40%, PNL+PDL+PMP 41%
                Este DNA un instrument folosit de Traian Băsescu împotriva adversarilor săi politici, mai ales în cazul PSD? Ideea apare destul de frecvent de mai multă vreme în dezbaterile publice. România Curată a încercat să afle răspunsul şi a realizat o radiografie a dosarelor relevante în care sunt implicaţi oameni politici, instrumentate de procurorii DNA în …

                În urma analizei, au rezultat 33 de dosare în care sunt inculpaţi membri de partid, iar ponderea este destul de echilibrată, chiar dacă PSD are un avans important.
                Astfel, PSD ocupă primul loc cu 13 dosare (aproximativ 40%), urmat de PNL – 7 dosare (21%), PDL – 6 dosare (18%), UDMR – 2 dosare, PMP – 2 dosare, PC – 2 dosare, independenţi – 1 dosar.
                Alta statistica mai recenta nu am. DNA nu o sintetizeaza. Iar presa nu a mai facut-o, sau nu stiu eu de ea. Daca o are cineva, vreau sa o vad.


                Am luat acest fisier din 2015 si l-am sintetizat: PSD 61, PNL (din USL) 39, PDL 1 (Stefan Gheorghe).... doar UNUL de la partidul care guvernase de cel putin 5-6 ani, desi avusese la acel moment peste 40% dintre voturi. Clar nu este o ancheta corecta, coruptii PDL trebuie sa fi fost cel putin peste ai PNL dar nu apar in acel fisier. Nici nu ma asteptam ca Hotnews sa reflecte realitatea corecta. Scopul lor atunci era sa arate ce corupt este USL. Daca mai adaugam si coruptii PDL la cei ai PNL, eu sunt convins ca depasim cifrele PSD.

                Comment


                • Am luat materialul Hotnews si am impartit politicienii pe care Hotnews ii etichetase drept PNL in PDL sau USL.
                  Sunt 40 cu totii, dintre care 15 sunt din PDL. Deci 25 din PNL/USL si 15 din PDL. Isi imagineaza cineva ca statistica nu este de fapt invers? Asa cum arata cea a marilor corupti in care PDL ar trebui sa aiba de doua ori mai multi corupti ca vechiul PNL? Dar, la acel moment, in 2015, PDL beneficia inca de protectie iar furturile lor nu erau anchetate intens, ca doar intentia sistemului era saparea USL-ului care castigase cu o majoritate inacceptabila. Statistica reala a noului PNL compus din cele doua partide ar trebui sa aiba peste 60 de cazuri, ceea ce imi demonstreaza, INCA O DATA, ceea ce sustin. PNL = PSD aceeasi coruptie. Cine sustine altceva este doar indoctrinat fara speranta.

                  Balint Tiberiu PNL vechiul PNL / USL
                  Bigiu Marian PNL vechiul PNL / USL
                  Boriga Gabriel PNL PDL
                  Căncescu Aristotel PNL vechiul PNL / USL
                  Cherecheș Cătălin PNL vechiul PNL / USL
                  Chiliman Andrei PNL vechiul PNL / USL
                  Chiru Gigi PNL PDL
                  Chițoiu Daniel PNL vechiul PNL / USL
                  Chiuariu Tudor PNL vechiul PNL / USL
                  Crăciunescu Grigore PNL PDL
                  Culeţu Dănuţ PNL PDL
                  Dobre Victor PNL vechiul PNL / USL
                  Dobrițoiu Corneliu PNL vechiul PNL / USL
                  Florea Dorin PNL PDL
                  Gheorghe Costin PNL vechiul PNL / USL
                  Gireadă Verginel PNL vechiul PNL / USL
                  Hogea Constantin PNL PDL
                  Horga Vasile PNL vechiul PNL / USL
                  Iotcu Nicolae PNL PDL
                  Moloț Mircea PNL vechiul PNL / USL
                  Motreanu Dan PNL vechiul PNL / USL
                  Nicoară Marius PNL vechiul PNL / USL
                  Nicolescu Theodor PNL vechiul PNL / USL
                  Oltean Ioan PNL PDL
                  Dian Popescu PNL vechiul PNL / USL
                  Popoviciu Alin PNL PDL
                  Roşca Mircea PNL vechiul PNL / USL
                  Rușanu Dan PNL vechiul PNL / USL
                  Sămărtinean Cornel PNL PDL
                  Scripcaru Gheorghe PNL PDL
                  Scutaru George PNL vechiul PNL / USL
                  Secășan Iosif PNL PDL
                  Stăvărache Romeo PNL vechiul PNL / USL
                  Ștefan Gheorghe PDL PDL
                  Teodorescu Cătălin PNL PDL
                  Thuma Hubert PNL vechiul PNL / USL
                  Turcanu Florin PNL vechiul PNL / USL
                  Udrea Elena PDL PDL
                  Uioreanu Horea PNL vechiul PNL / USL
                  Zisu Ionuț PNL vechiul PNL / USL

                  Comment


                  • Am avut OM4. Lucrurile s-au mai imbunatatit pentru pensionari care acum au prioritate in intervalul 11-13. S-au plafonat preturile la utilitati. Cred ca autoritatile au observat ca populatia s-a conformat. Nu a aparut supravegherea telefonica a deplasarilor. Sau nu vor sa stim ca o fac deja, in masa, cu scopuri statistice.

                    Dar, weekendul a avut efecte negre asupra sefului de la ZF. A scris un articol pe care sa nu-l pierdeti.


                    Nu ştiu dacă guvernul PNL realizează cât de mare va fi căderea economică. Probabil că cifrele vor ieşi la iveală destul de rapid, când toată lumea se va uita în conturi şi va vedea cum scad încasările.

                    În sectorul privat o tăiere a salariilor cu 30% va fi norma generală, şi chiar se va ajunge la 50%.

                    Florin Cîţu, ministrul finanţelor, crede că vom avea un milion de angajaţi care vor intra în şomaj tehnic, pentru care statul va trebui să plătească 4 miliarde de lei, adică 830 de milioane de euro numai într-o lună.

                    Este o sumă imensă.

                    Cine crede că 2-2,5 din 3,8 milioane de angajaţi din sectorul privat care vor mai avea job, dar cu veniturile tăiate, vor putea să susţină 1,2 milioane de bugetari cu salarile intacte, 5 milioane de pensionari şi 2,5-4 milioane de şomeri, este nebun.
                    Iata unele dintre masurile propuse, si le comentam:
                    1. Suspendarea majorarii pensiilor din toamna.
                      >> Acest lucru au facut toate companiile private care au inghetat salariile.
                    2. Îngheţarea cheltuielilor publice şi a salariilor la stat, cu excepţia celor din prima linie care se luptă cu coronavirusul.
                      >> La fel ca la punctul 1. Este deja normal.
                    3. Desemnarea unei echipe independente de negociere, mai mult tehnică decât politică şi cu sprijinul BNR, pentru încheierea imediată a unui acord cu creditorii internaţionali (va fi coadă la uşa FMI într-o lună pentru a lua bani, iar resursele fondului sunt limitate, mai ales că vor trebui salvate Italia şi Spania) pentru o finanţare de cel puţin 10% din PIB, adică 20 de miliarde de euro.
                      >> Eh, aici nu mai sunt atat de sigur. BNR are rezerve valutare de 35 mld euro. Vreo 15 mld euro ne-ar permite sa supravietuim cu finantele publice pana la finalul anului, 8 miliarde rezultate din scaderea cu 10% a veniturilor (taxe si impozite), si vreo 5-6 mld rezultate din ajutoarele de somaj. Asta ne-ar lasa in 2021 cu vreo 20 mld euro la BNR. Romania a mai avut astfel de situatii. Poate mai taiem la cheltuielile militare.
                    4. În schimbul banilor de la FMI, Banca Mondială, Comisia Europeană, BERD, BEI, guvernul trebuie să accepte restructurarea administraţiei publice (1,2 milioane de angajaţi la stat sunt mult prea mulţi), restructurarea cheltuielilor publice (instituţiile de stat şi administraţiile locale au aruncat în ultimii cinci ani cu bani în dreapta şi-n stânga), stoparea creşterilor salariale la stat, plafonarea pensiilor pe termen scurt şi creşterea lor în funcţie de creşterea încasărilor bugetului pe termen lung, informatizarea fiscului, trecerea la plăţile electronice şi nu prin cash, pentru urmărirea surselor de bani, privatizarea şi restructurarea mamuţilor de stat, proces blocat de cinci ani şi, nu în ultimul rând, creşterea taxelor într-un mod rezonabil şi nu abrupt, ca la criza precedentă.
                      >> Problema reala este timingul... nefericit al acestor masuri. Pe acestea trebuie sa le faci in crestere economica, nu in depresiunea ce urmeaza taierii salariilor din mediu privat de care ne aminteste mai sus. Daca faci aceste reforme acum, reasezarea economica va dura 1-2 ani de scadere si prabusire.
                    5. România nu poate trăi cu un TVA de 19% şi cu atât de multe facilităţi fiscale.
                      >> In afara de TVA, as aminti taxa pe proprietate. Este practic zero. Ar trebui sa platim cel putin 2% din valoarea de piata a locuintei. Sa facem un calcul: apartament nou de 80 000 euro, deci 1600 euro pe an. Acum se plateste cam 25 euro. Evident, sa fie redusa valoarea pentru categoriile vulnerabile (si da, doar pentru un singur apartament, nu o suita).

                    Comment


                    • Testarea bucurestenilor a starnit niste reactii ale adversarilor politici..... Eu as numi reactiile ca fiind ANIMALICE. Stiu, poate parea o nesimtire din partea mea, dar animalele care acum doi ani erau cu M**A in gura contra adversarilor politici, sunt acum criticii virulenti ai testarii.

                      Fostul ministru pe care liberalii l-au numit la Ministerul Sanatatii a platit cu functia in primul rand pentru asocierea cu Firea in procesul testarii.
                      INS, dupa ce isi anuntase participarea, a renuntat azi:
                      Institutul Național de Statistică, care trebuia să realizeze eșantionul de 10.500 de persoane pentru testarea din București, s-a retras din proiect. Reprezentanții instituției spun că nu au instrumentele necesare pentru a furniza un eșantion reprezentantiv care să fie testat pentru noul Coronavirus.
                      Avea INS toate datele pentru a realiza studiul? Absolut da. De fiecare data cand raspund la un sondaj sociologic, sunt intrebat varsta, ocupatia, daca am membri in familie care au fost in strainatate in ultimele luni, etc. Absolut, INS avea datele pentru a realiza un esantion.

                      S-au repezit inamicii politici ai primarului Firea sa spuna ca exista doar niste criterii clare de testare in protocolul de testare. Si cumva testele sunt o resursa pretioasa care ar fi prost utilizate daca ar testa aleatoriu sau oameni care nu sunt parte dintr-o ancheta reala epidemiologica, fara contacti, fara istoric.

                      Wall Street Journal gazduia o opinie cum ca testarea limitata doar la cei bolnavi este periculoasa si ne impiedica sa aflam adevarul despre intinderea raspandirii virusului si rata mortalitatii.

                      It’s Dangerous to Test Only the Sick
                      Random sampling is essential to learn the truth about virus spread and deadliness.
                      By Neeraj Sood
                      La noi este mai mult decat o dezbatere pe teme medicale. Orban iese si spune ca "testarea bucurestenilor: sunt povesti". Ministrul a fost demis. Clar miroase a politica aici. Anumite voci spun ca liberalii sunt nemultumiti ca Firea iar a bagat capul in poza. Ca la Halep. Numai ca de data asta iar sunt banii bucurestenilor pe care ii administreaza Firea.

                      Iata peisajul politic de dreapta, chiar radical de dreapta, de la un ziar de natura economica. Nu ii spun numele, nu merita reclama, iar patronul lui Florian Goldstein este cam excentric, chiar usor psihopat. Cititorii acestui ziar, in mare majoritate critici radicali anti-psd, mai putin useristi, mai degraba liberali sadea, mandrii de coruptii lor, au raspuns ca "Două treimi (62%) dintre cititori nu sunt de acord cu proiectul primarului Gabriela Firea să testeze un eşantion de bucureşteni de COVID-19, în timp ce o treime (38%) îi aprobă intenţia".
                      Ca sa intelegem acelasi esantion de cititori si optiunile lor politice, in alt sondaj, 70% considera sa raspunda DA la intrebarea: in condițiile demisiilor unor cadre medicale, considerați necesară militarizarea spitalelor din România?
                      Nu stiu ce isi propun in acest fel acesti liberali? Considera ca armata administreaza un spital mai bine decat incompetentul demis de la Suceava, un manager numit si apropiat de liberali? Vor ca medicii fara echipament de protectie sa fie fortati cu arma la cap de armata?

                      Nu stiu ce este in capul lor, in capul oamenilor care raspund asa. Nu stiu de ce este politizata testarea bucurestenilor de catre adeptii liberalilor.

                      In privinta protestelor si demisiilor medicilor, eu nu sunt de acord cu mizeriile pe care le propaga Gadea sau autoritatile acum contra medicilor care nu au echipamente din cauza incompetentilor de la guvernarea din ultimele lui. Mastile costau 30 de bani acum 2 luni si 8 lei acum. Daca PNL a constatat in luna octombrie 2019 ca nu sunt stocuri si apoi in ianuarie ca exista risc de pandemie, ei sunt singurii responsabili pentru faptul ca medicii nu au echipamente de protectie.

                      Au inceput sa apara protestele si in SUA impotriva deciziilor politice. Serviciile secrete americane au avertizat pe Trump chiar din ianuarie ca exista riscul raspandirii necontrolate. Daca a existat un astfel de raport facut de Partenerul Strategic, oare SRI/SIE nu au facut si ele un raport similar catre Iohannis si Orban? Ori suntem parteneri ori nu suntem. Refuz sa cred ca SRI nu a facut o astfel de avertizare. Avem o comunitate numeroasa de chinezi in Romania, in 2013 erau 5000 in zona capitalei, scria Digi. Iar Economica.net ne spunea in 2017 ca "În România există 12.320 de societăţi comerciale cu participare chineză la capital, reprezentând 5,75% din totalul firmelor cu participare străină la capital, arată cele mai recente date de la Registrul Comerţului."
                      Chinezii şi afacerile lor, fie că sunt magazine, restaurante sau cabinete de medicină tradiţională, au luat-o în România înaintea relaţiilor oficiale. Asiaticii care trăiesc aici au peste 10.000 de firme. De altfel, cea mai mare comunitate din Europa de...


                      Avem probabil peste 20 000 de chinezi in Romania iar ei ar fi putut calatori in China in perioada sarbatorilor. Cum sa nu faca SRI un raport despre pericolul la care suntem expusi? Americanii au facut un raport in ianuarie. SRI probabil la fel. Si totusi nu avem masti in spitale. Planul animalelor era de a provoca alegeri anticipate. Iar aceleasi animale acum sunt impotriva unui test facut pe bucuresteni. Nu vor, probabil, sa lase ocazii primarului Firea sa arate ca poate gestiona o criza. In astfel de crize, popularitatea creste, daca ele sunt rezolvate corect. Popularitatea lui Trump a crescut recent. Animalul de Iohannis a zis sa nu politizam criza. Cum ar fi sa inceteze el sa o mai faca?

                      Washington Post: US intelligence warned Trump in January and February as he dismissed coronavirus threat
                      President Donald Trump ignored reports from US intelligence agencies starting in January that warned of the scale and intensity of the coronavirus outbreak in China, The Washington Post reported Friday.

                      Citing US officials familiar with the agencies’ reports and warnings, the Post reported that intelligence agencies depicted the nature and global spread of the virus and China’s apparent downplaying of its severity, as well as the potential need for government measures to contain it — while Trump opted to dismiss or simply not address their seriousness.

                      “Donald Trump may not have been expecting this, but a lot of other people in the government were — they just couldn’t get him to do anything about it,” the official noted to the Post. “The system was blinking red.”

                      The CIA and the Office of the Director of National Intelligence declined to comment to the Post. When asked for comment on the report, White House spokesperson Judd Deere directed CNN to fellow spokesperson Hogan Gidley’s comment to the Post.

                      “President Trump has taken historic, aggressive measures to protect the health, wealth and safety of the American people — and did so, while the media and Democrats chose to only focus on the stupid politics of a sham illegitimate impeachment,” Gidley told the paper in a statement. “It’s more than disgusting, despicable and disgraceful for cowardly unnamed sources to attempt to rewrite history — it’s a clear threat to this great country.”

                      A source familiar told CNN that the congressional intelligence committees were briefed on the threat coronavirus posed in January and February.

                      The intelligence reports did not predict when the virus might hit the US or recommend steps that should be taken in response, the source said. The reports tracked the spread of the virus in China and then other countries, and warned that Chinese officials were minimizing the impact.

                      Within the administration, Trump’s aides tried in vain to convince him of the virus’s seriousness, according to the Post. Health and Human Services Secretary Alex Azar was unable to discuss the virus with Trump until January 18, two senior administration officials told the Post — at which point the President interrupted him to ask when sales of flavored vaping products would resume, senior administration officials told the paper.

                      Later in January, aides met with then-acting White House chief of staff Mick Mulvaney in an effort to convince higher level officials to monitor the virus — with White House Domestic Policy Council Director Joe Grogan asserting that if the White House did not seriously address the virus, an issue likely to be front and center for months, Trump could risk losing his reelection, people briefed on the meeting told the Post.

                      Comment


                      • Nicusor Dan, 24 feb 2020...

                        2. Evaluarea capacităţii de răspuns a sistemului sanitar bucureştean şi a celui de management al situaţiilor de urgenţă. Realizarea a unui sistem pentru actualizarea în timp real a stocurilor parte dintr-un nomenclator de esenţiale de la toate unităţile sanitare. Evaluarea nevoi de asistenţă internaţională în funcţie de evaluarea stocurilor.
                        Asigurarea stocurilor de echipamente de protecţie – măşti, dezinfectante de mâini şi suprafeţe. Achiziţia centralizată a acestor echipamente esenţiale.
                        Prin contrast, animalul Iohannis, 27 feb 2020 ...

                        Nu există niciun motiv real de panică. Acest virus provoacă, în majoritatea cazurilor „doar simptome uşoare, dureri în gât, tuse şi febră”

                        Comment


                        • Nu e niciun motiv de panica pentru ei daca mor cateva mii de pensionari si cateva mii de oameni care au boli cronice, abia se mai usureaza bugetul de pensii si de sanatate.Avest virus e ca o manusa pentru ei, parca urmeaza recomandarile FMI.E valabil pentru clasa politica de orice culoare.

                          Comment


                          • Un amic mi-a trimis postarile de pe contul de facebook ale lui mirel palada. Nu am verificat (nu am cont de facebook) dar il cred pe cuvant.
                            Palada:
                            Flutur, acest corupt baron PSD care uite în ce hal a dus județul. În miezul fiefului PSD, un oribil dezastru de organizare și disciplină. În plus, a mai făcut și fals în acte publice, declarîndu-se medic ca să sară rîndul la testul coronavirus. Și corupt, și abuz în serviciu, și fals în declarații. Nici măcar Clujul, nici măcar Vasluiul, nici măcar Vrancea, nici măcar Teleormanul nu sînt în halul ăsta de județ corupt și dezorganizat.
                            Managerul de spital, protejatul acestui corupt baron local PSD, cel care prin deciziile lui a făcut spitalul harcea-parcea și a infectat toți medicii, provocînd un dezastru medical, este fix cel pe care Flutur încerca lunile trecute să i-l bage pe gît lui Dragnea să fie ministrul sănătății.
                            Veorica Dăncilă mai avea un pic și-l numea ministru, în locul lui Costache, alt pesedist numit pe favoritisme și nepotism. Vă dați seama că acest pesedist care a distrus un spital și un județ era cît pe-aci să devină ministrul sănătății în aceste vremuri cumplite?
                            După cum spunea și președintele Iliescu recent, în octombrie 2019: “Avem, iată, la Suceava un model de bune practici în sistemul de sănătate românesc. Îmi doresc să avem astfel de exemple peste tot în țară!”
                            Nu mai vorbesc de asistații sociali care au răspîndit virusul în tot județul, nerespectînd recomandările de distanțare socială. Au năvălit prin vămi și au aglomerat crîșmele și satele și magazinele, lăudîndu-se cu cu teancurile de bani și cu Mercedesurile lor second-hand luate din banii de pensie.
                            Vedeți în ce hal a adus PSD țara asta? Ciuma roșie! Ciuma roșie! Trebuie neapărat alegeri anticipate, să dăm jos Ciuma Roșie de la guvernare!!
                            #*uiePSD
                            Palada:
                            Citeam azi un articol. Tot despre karma. Anii trecuți, procurorii DNA și-au făcut titlu de glorie în a cerceta și aresta medici. Și practicanți. Și din zona comerțului cu medicamente. Acuma s-a întors roata. Negustorii le-au răspuns clar guvernanților: ne-ați hărțuit și ne-ați vrut scalpurile. Și acuma vreți achiziții urgente, indiferent de proceduri și de prețuri. Ca pe urmă, după ce trece balamucul, să aveți din nou motiv să ne arestați. Luați de-aici...
                            Așa se întîmplă cînd îți dorești ceva. Chiar se întîmplă. A trebuit să moară oameni...
                            Last edited by gogeala; 1 April 2020, 22:53.
                            "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                            Comment


                            • Originally posted by madi View Post
                              Nu e niciun motiv de panica pentru ei daca mor cateva mii de pensionari si cateva mii de oameni care au boli cronice
                              Stiu, nu sunt putine aceste voci, din Romania sau din strainatate. Nu le citez, nu le recomand, mi se par niste cercetatori putin dementi, neconectati la realitate. Eu doar stiu putina matematica si date statistice. In Romania, 45% dintre locuitori sunt bolnavi de hipertensiune. Si vreo 10% au diabet. Daca infectia scapa de sub control si am aveo o mortalitate de 10% in acest grup de risc, sunt ferm convins ca ar fi loviti peste 1% dintre locuitori, fie morti in cateva luni, sau lasati cu handicap respirator sever (avand nevoie apoi de terapie de oxigen, concentratoare de oxigen portabile, altfel moartea). Adica 180 000 de oameni. Doar din motiv de Covid 19 care le acutizeaza bolile cronice. Iar apoi ar putea veni valul doi in iarna si posibilitatea reinfectarii si alta suta de mii de morti (sper ca cercetatorii dementi nu cred ca imunitatea de turma dureaza ca la bolile copilariei, toata viata).
                              https://www.dcnews.ro/peste-un-milio...-e_608871.html
                              http://insp.gov.ro/sites/cnepss/wp-c...siune-2017.pdf
                              În anul 2016 a fost derulat studiul SEPHAR III, care a relevat o prevalență
                              a hipertensiunii arteriale de 45,1% în rândul populaţiei adulte. Raportat la populația
                              României, înseamnă că în 2016, un estimat de circa 7,4 milioane de persoane aveau
                              hipertensiune arterială – principalul factor de risc pentru bolile cardiovasculare, cele
                              responsabile de cele mai multe decese atât global, cât și în țara noastră.

                              Palada face o satira politica pe care as fi gustat-o in alte conditii.
                              Maine vom atinge 1 milion de bolnavi cu Covid 19 pe planeta si 50 000 de decedati, in contextul in care 3 din 4 americani sunt sub o forma de lockdown, aproape toti europenii sunt in lockdown, India, 1 mld, sunt in lockdown. Adica 5% mortalitate. Previziunile epidemiologilor par a deveni realitate.

                              Efectele in Romania?
                              Numărul contractelor individuale de muncă suspendate a ajuns la 1 aprilie la 795.291, iar cel al contractelor încetate la 155.675, a anunţat, miercuri, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).
                              Un milion de romani someri sau aproape someri. Si pare doar inceputul.

                              Problema pe care nu si-o pune insa nimeni deocamdata este ca mai avem inca vreo 2 luni de astfel de regim timp in care numarul de imbolnaviri va scadea lent doar sigur spre cote foarte mici. Si, se va instaura o penurie de mancare si bunuri de larg consum. ONU da avertismente pentru lunile aprilie si mai (si stim ca organizatia medicala a ONU a dat avertismente din ianuarie despre pandemie si degeaba).
                              https://www.scmp.com/economy/global-...ing-and-export
                              UN Food and Agricultural Organisation says there could be global food shortages in April and May as a result of supply problems caused by the coronavirus
                              Vietnamul planuieste sa isi construiasca rezerva strategica de orez si va opri pentru un timp (asa zic toti) exporturile de orez. Si au aparut cozile la orez in Hong Kong. O nota personala, locala din Bucuresti.... foarte ingrijoratoare. Lidl, incepand din acest weekend a inceput sa produca mai putina paine. Stim modelul Lild.... ia produse congelate din lantul lor de aprovizionare (painea pe care o iau eu este din Bulgaria) si le coc in fiecare magazin. Ei bine, sambata, duminica am vizitat 3 magazine Lidl la ora pe care o scrisesem in declaratie, ora tipica 16, si nu mai erau decat frimituri de paine. Nimic, pustiu. Disperat am intrebat o doamna care curata rafturile si mi-a raspuns ca s-au terminat pe la ora 14. Dar Lidl refacea stocurile. Gaseam mereu paine proaspat coapta la multe ore din zi, si aproape de ora 20. Abia luni am gasit paine, la ora 15.... mai erau doar patru. Eu am luat una. Nu am loc in congelator care este plin de peste si legume ca as fi luat si pe a doua. Ce se intampla? Lidl isi vede in viitor lanturile de aprovizionare si le vede GOLINDU-SE. Au rationalizat cumva astfel productia de paine.

                              https://www.dw.com/en/will-coronavir...ism/a-52952081
                              As COVID-19 continues to disrupt trade flows and keeps more than 2.5 billion people under lockdowns, some grain exporters, including Russia and Kazakhstan, are taking a nationalist turn by restricting or planning to restrict exports to ensure enough supplies for their own populations.

                              Comment


                              • Mda, bun baiat Mirel asta.
                                Si Adrian Streinu Cercel spunea asta: "După ce se termină bolâșnița asta, pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: dar cum ați realizat voi achizițiile? Aici trebuie scos un cadru normativ care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor."
                                Sotia distinsului, Anca Streinu Cercel, este si ea devotata si implicata in marea cauza.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google