Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pai si eroul nostru national demis de jigodii si jegosi cam tot asta a spus la sfarsitul lui ianuarie: focarul este un punctişor pe harta Chinei. Riscul ca virusul să ajungă în România este substanţial redus”.
    Iar legat de ianuarie-februarie-martie si marea vacanta din "laboratoarele" Matei Bals ar fi si asta:
    Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul „Matei Balş” a declarat, la „Marius Tucă Show” că propunerea lui Adrian Streinu-Cercel care vizează și izolarea vârstnicilor a fost făcută la începutul crizei, în luna martie, când se credea că situația în România va fi mai gravă decât în Italia, în privința COVID-19
    Cine doreste poate descarca cele 9 pagini ale "marelui proiect". Cel mult 2-3 puncte ar mai fi de doamne-ajuta, restul niste aberatii idioate facute la comanda.

    Comment


    • Știu acel interviu. Am văzut acum câteva zile interviul dat de dr Marinescu. Iată secvența dintre Tucă și el.

      Transcrierea mea:
      Tuca: Își asumă Institutul acest document? Sau dr Cercel?
      dr. Adrian Marinescu: Din ce știu eu lucrurile au stat în felul următor. La începutul pandemiei, adică pe la începutul lui martie, exact în momentul în care nu se șția mai nimic despre virus, se vorbea atunci despre un scenariu mai prost decât al Italiei.
      Tuca: Când era asta? Când a fost întocmit acest document?
      dr. Marinescu: Nu știu exact când a fost întocmit. Discuțiile au fost la începutul lunii martie. Exact la început. Eu nu știu de alte discuții ulterioare.
      Consilierul lui Orban, Tănase Stamule zice de februarie, dr Marinescu zice de primele zile din martie. Că este 27 feb, că o fi fost 4 martie .... putem spune cu siguranță că nu este luna aprilie. Data exactă pare mai puțin importantă. Oricum nu pare a fi data din document de 24 martie care probabil este data celei mai recente salvări din diferite motive, copiere dintr-un catalog în altul, salvare ca PDF în loc de Word, arhivare, etc.

      Asta am remarcat și eu în acel interviu dat lui Tucă de dr Pistol. Că a spus exact aceleași cuvinte ca și dr. Cercel în acel moment când se subestima viitoarea pandemie. Că este departe China. Dr Pistol a mai și spus de multe ori "fără panică". Deci putem spune clar că dr Pistol nu este o persoană mai clar-văzătoare decât dr. Cercel în privința momentelor anterioare pandemiei. Ce nu a făcut dr. Pistol însă este să critice guvernul pentru tolerarea tuturor diasporenilor care au intrat ca vodă prin lobodă în România. Au infectat pe toți pe cei pe care i-au întâlnit. Guvernul a oprit pe mult prea puțini și a verificat pe mult prea puțini în privința locației din care vin, deși au la îndemână datele de la operatorii de telefonie mobilă. Așa a enervat în repetate rânduri dr Cercel pe guvernanții liberali. Mai ales când pe 11 aprilie, dr Cercel i-a criticat că trimit muncitori în zone de focare. "Unde este protecția cetăteanului român?" a spus dr Cercel.
      Last edited by gecmc94; 24 April 2020, 00:12.

      Comment


      • Comentez rapid impresia lăsată de Vela acum 2 ore. A ieșit "cald", ne-a vorbit amical. Ne-a felicitat că am fost responsabili de sărbători....
        Și cu câteva zile înainte puterea ne amenința că vom vedea înmormântări. Care-i misterul? Opinia publică și sondajele. Umblă opinii cum că Orban numai la sondajele de opinie se uită. Foarte des. Și au vazut că Nelu Tătaru a fost cel care a panicat lumea cu "izolarea vârstnicilor" la un post de televiziune, au inventat porcăria de operetă să îl găsească pe dr. Cercel vinovat, l-au dat afară. Eu cred că toată lumea cu bun-simț a înțeles ce s-a petrecut și liberalii au mai scăzut câteva puncte în preferințele electorale...... și iată a ieșit Vela și a dat permisie vârstnicilor să iasă din casă mult mai multe ore. Și dimineața, și noaptea.
        Până și Banciu l-a criticat pe Orban de l-a tăvălit prin rahat.


        "In momentul în care i-a căzut capul lui Streinu Cercel, Orban i-a mai dat un picior în cel mai românesc stil cu putință ... credeți-mă că așa ceva nu am auzit în viața mea ca premierul unei țări să îi mai dea un șut în cur șefului comisiei anti-covid".
        Last edited by gecmc94; 27 April 2020, 21:40.

        Comment


        • Agnès Longueville, responsabila biroului de presă al Ministerului Educației din Franța, susține că n-a avut loc niciun experiment în școlile din Franța, că în ele au rămas doar copiii personalului medical din linia I și că ”Nu avem niciun caz de Covid-19. Nici printre copii, nici printre persoanele care se ocupă de ei”. Am dorit […]


          EXCLUSIV. Ministerul Educației din Franța contrazice datele lui Klaus Iohannis, folosite pentru nedeschiderea școlilor: „Nu sunt cazuri de infectări în școli” Agnès Longueville, responsabila biroului de presă al Ministerului Educației din Franța, susține că n-a avut loc niciun experiment în școlile din Franța, că în ele au rămas doar copiii personalului medical din linia I și că ”Nu avem niciun caz de Covid-19. Nici printre copii, nici printre persoanele care se ocupă de ei”.
          Aparent, iar dă un fake news Nelu Tătaru ca acum o săptămână cu izolarea vârstnicilor. Atunci l-au folosit pe dr Cercel drept paratrăznet și țap ispășitor și l-au umilit public. Acum oare pe cine vor da vina jegoșii?
          „Am vorbit chiar sâmbătă în Franța, care a redeschis parțial școlile, și au apărut deja cazuri de infectare și în rândul copiilor, și în cel al cadrelor didactice. Primele semne după redeschidere nu sunt încurajatoare“, a declarat duminică într-un interviu pentru Libertatea ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

          Varianta lui Iohannis: elevi testați pozitivi, dascăli ajunși la terapie intensivă O zi mai târziu, șeful statului Klaus Iohannis a anunțat că grădințele, școlile și universitățile nu se vor mai deschide în acest an și că învățarea se va face online. Printre argumentele invocate de șeful statului a fost că în Franța o parte dintre școli s-au redeschis experimental, iar asta a dus la infectări în rândul elevilor și cadrelor didactice.

          Comment


          • Ne plictiseam în pandemie și brusc Iohannis a început să iasă des la rampă. După fake news, alt atac ieri (pe care nu l-am mai comentat că era o mizerie) contra PSD pe motiv că acesta nu făcuse stocuri de măști în august 2019, deși PNL și Iohannis puteau reface stocurile în decembrie/ianuarie 2020.... dar ei erau preocupați de alegeri anticipate. Niște mizerabili jegoși.

            Dar azi Iohannis a ieșit cu un alt fake news. Chiar unul de tipul Vadim Tudor.
            PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.
            Din nou, Dragnea făcea înțelegeri secrete cu evreii, acum PSD face la fel cu ungurii. Și de ce? Cică minte nătărăul de la Cotroceni, "sa dea Ardealul".
            Ținutul Secuiesc este deja tot Ardealul. Și mă întreb care sunt "ungurii"? Cetățenii români de naționalitate maghiară? Sau ungurii de la Budapesta?
            Pentru că Ținutul Secuiesc este al ungurilor așa cum Suceava este a sucevenilor iar Bucureștiul este al bucureștenilor (nu al timișorenilor). Este un fake news pentru că autonomia largă nu înseamnă autonomie teritorială, și nu a întregului Ardeal. Anexarea Ardealului? Iohannis este un cretin.

            Ce părere am eu? Acum vreo 10 ani eram îndobitocit de propaganda ceaușistă naționalistă. Nu eram la nivelul România Mare, nu am fost niciodată. Dar am crescut în propaganda naționalistă ceaușistă despre "hoții" de la Budapesta. De vreo câțiva ani de zile (cam 4-5), am pus mâna puțin pe carte, pe materiale istorice, pe documentele în care se scrie ce vor/au vrut maghiarii.... și mi-am dat seama de minciuna pe care o tot rostogolim de atâta vreme. Iar azi Iohannis nu face decât, ca de obicei, să își demonstreze ticăloșia pe care o știam cu toții, cei cu discernământ, când am citit despre modul în care a furat casele sașilor de la statul român și de la chiriașii români care le locuiau.

            Comment


            • Nu veti crede asa ceva..... dar Alba va fi primul judet care va testa in masa populatia.
              Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, prima din ţară care va implementa metoda <pooling> ca metodă de diagnostic, îşi propune ca de săptămâna viitoare să înceapă testarea la scară largă a populaţiei. Metoda ”pooling”, cea care va fi utilizată pentru realizarea testării în masă, este bazată pe protocoale internaţionale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) ...

              Municipiul Alba Iulia este prima localitate inclusă în acest proiect-pilot, alegerea fiind făcută atât prin prisma importanţei sale ca municipiu reşedintă de judeţ, cât şi prin disponibilitatea arătată de viceprimarul cu atribuţii de primar, Voicu Paul, care a înţeles din prima clipă importanţa iniţiativei DSP Alba. De altfel, Primăria Alba Iulia a demarat o primă achiziţie pentru cumpărarea a 5.000 de teste în acest scop. DSP Alba îşi exprimă încrederea că modelul de colaborare pe care l-a iniţiat cu Primăria Alba Iulia să se extindă şi la nivelul altor unităţi administrativ-teritoriale din judeţ
              Ca sa ințelegeți cine este Paul Voicu, este în imagine, al doilea din dreapta, în campanie electorală. Da, este liberal.
              horeabardaspaulvoicumariushategan-1068x1423.jpg


              Asa ceva nu poate fi trecut cu vederea. Bucurestiul, de a carui testare era nevoie, fiind cel mai important oras al tarii si cel mai dens populat, cu mijloace de transport supra-aglomerate, in care sanatatea noastra a tuturor este in pericol cand ne deplasam, ei bine, testarea in masa in Bucuresti a fost oprita cu urlete, cu flegme, cu mizerii si minciuni. De către liberali. De ce? Pentru că primăria era a PSD.

              JEGOSII, LEPRELE liberale au pus pe bucureșteni în pericol din cauza agendei lor electorale. Au deraiat programul de testare în masă în București.

              Îmi pare atât de rău ca leprele acestea sunt în spatele lui Nicușor Dan.
              Aș vrea să fiu în fața lui Orban, a lui Iohannis și să îi insult așa cum merită. Aș vrea să îi pedepsesc la vot. Dar cum să fac asta când ei s-au ascuns ca niște jegoși în spatele lui Nicușor Dan?

              Comment


              • Spovedania lui Rizea

                Siteul pe care se afla la vanzare aceasta carte este cazut in acest moment. Penalul Rizea a scris niște lucruri despre tot sistemul politic, securistic și de afaceri românesc. Iată o copie pe net: https://assets.documentcloud.org/doc...-Lui-Rizea.pdf
                Dacă dispare, ne rămân niște extrase publicate pe net în presă.

                https://presacurată.ro/2020/05/02/de...controversati/
                Cristian Rizea trăiește undeva în Republica Moldova și publică, pe cont propriu, o carte șocantă, în care riscă o depoziție publică periculoasă, șocantă

                Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat definitiv la 4 ani si opt luni de inchisoare pentru trafic de influenta si spalare de bani, a scos o carte, ”Spovedania lui Rizea” în care acuză mai mulți oameni de afaceri, politicieni, jurnaliști sau ofițeri din servicii că sunt organizați în grupuri infracționale care au ”jefuit România”. ”Ce nu știți voi , este că în mai 2016 cei care au hotărât cele 6 candidaturi pentru sectoare au fost Dragnea și Coldea, pe vremea aceea foarte buni prieteni ,aceștia dându-și girul și pentru Gabriela Firea”, scrie Rizea în cartea sa.


                Vorbește despre miliardarul Dragoș Dobrescu, un hoț cu acte false de drepturi la ANRP, afiliat cu liberalii, care i-a dat un milion de € lui Crin Antonescu pentru apartamentul din Herăstrău, apoi l-a și înregistrat.

                Mai exista si un fragment din carte publicat de flux24 sub titlul "FRAGMENT DIN ”SPOVEDANIA LUI RIZEA”: 25 MILIOANE EURO CASH PENTRU GEORGE MAIOR ȘI FLORIAN COLDEA" care a fost șters. Se poate găsi în arhiva Internetului.
                Fragmentul publicat discută situația CCR după respingerea legilor Big Brother din 2015 și George Maior.
                [George Maior] Mi-a spus de adversitatea pe care o avea față de Daniel Morar unul din cei 9 judecători CCR care în această speță
                fusese chiar raportor și punea pe seama acestuia soluția dată de CCR….
                La un anumit moment mi-a spus ceva ce nu aveam să uit niciodată ,citez: ,,că le va da o lecție celor de la CCR ca să înțeleagă cine conduce România” !
                Din acel moment întâlnirile săptămânale aveau loc într-o vilă de pe strada Herăstrău nr 37 , locație din câte am înțeles deținută de Vasile Dancu și luată de la RAPPS printr-una din firmele sale !
                Între timp președintele României îl nominalizase pe George Maior ca ambasador al României în SUA ,astfel că la una din ultimele întâlniri înaintea plecării sale la postul de la Washington, mi-a transmis că a vorbit și cu Coldea în privința mea și totul e ok iar dacă am vreo problemă să discut oricând cu Vasile Dâncu în care avea încredere totală !
                M-am întâlnit cu Vasile Dancu de câteva ori ,acesta asigurându-mă de sprijinul său necondiționat….
                Cu toate acestea nu l-am înțeles de ce măcar nu m-a pus în gardă să mă retrag dacă în spatele ușilor închise Daniel Florea
                plătise foarte mulți bani ca să-mi ia locul ?!
                Să fi fost de vină faptul că nu achitasem onorariul obișnuit în schimbul susținerii sale , onorariu în valoare de 500.000 euro așa cum îmi confirmase ulterior în cadrul unei discuții private în apartamentul său din,, Central Residential Park’’ ziaristul și patronul de presă Dan Andronic ??
                Deci 500 000 € costă să treci din eșalonul 3 al politicii în al doilea? Acolo unde începi să fii eligibil, să fii invitat pe la emisiuni, să faci parte din zona vizibilă publicului dar și din zona celor cărora li se permite accesul la banul public?

                Apoi ANRP.... Securitatea lui Ceausescu confisca proprietatile celor fugiti din tara. Obiceiul s-a pastrat pentru ca Securitatea a fost doar rebotezata in SRI/SIE. http://epochtimes-romania.com/news/f...mania---248215
                Auzisem totodată de la un inculpat celebru din dosarul ANRP ,Sergiu Diacomatu , că și Maior și Coldea primiseră cash în birourile lor de la pădure suma de 25 milioane de euro de la Gheorghe Stelian zis Stelu care beneficiase de acea uriașă despăgubire de aproximativ 100 milioane de euro de la ANRP!!!
                Bineînțeles că totul se făcuse cu acordul celor 2 persoane din conducerea SRI !
                L-am întrebat pe Diacomatu de ce nu spune aceste lucruri dacă le știe ,acesta dându-mi de înțeles ca îi este FRICĂ ….
                Este normal să-i fie frică pentru că vrea să-și protejeze cu sfințenie averea dobândită exclusiv din șpăgile încasate pe vremea când era vicepreședinte ANRP proptit în funcție chiar de Dorin Cocoș !
                Spațiile comerciale din Centrul Vechi al Capitalei în care a investit banii astfel câștigați îi aduc venituri de zeci de mii de euro pe lună din chirii ! Chiar dacă aceste locații comerciale figurează pe alți interpuși la Cartea Funciara , cei care ar trebui să aplice Legea Confiscării Extinse închid ochii și se fac totuși că nu văd …..Cum e domnule Crin Bologa cu justiția selectivă ? Observ că v-ați obișnuit repede cu ea și domnia voastră ….

                Comment


                • Despre Mircea Geoana

                  Rizea susține că DNA i-a comunicat:
                  Dovezile prezentate de mine au fost atât de clare , încât DNA a fost obligată să-mi comunice într-un material de 13 pagini pe care-l puteți vedea pe site[www.spovedanialuirizea.com] ,că ,DA, MIRCEA GEOANA SE FACE VINOVAT DE 4 ( PATRU) FAPTE DE CORUPȚIE DAR PENTRU EL ȘI DOAR PENTRU EL FAPTELE S-AU PRESCRIS !
                  Fosta baschetbalistă Laura Codruța Kovesi își făcuse din nou datoria și îndeplinise ordinele SISTEMULUI !
                  La începutul acestui an am citit o știre ( din păcate trecută aproape neobservată) că și in dosarul fostului șef ANAF ,Șerban Pop , Mircea Geoană conform DNA ,ERA VINOVAT DE ALTE FAPTE DE CORUPȚIE ,DAR CE SĂ VEZI ȘI ELE PRESCRISE !
                  Iată știrea: https://www.g4media.ro/exclusiv-cum-...-prescris.html

                  Comment


                  • Am citit cartea pe nerăsuflate. Vă recomand să o descărcați (dacă nu o mai găsiți, se rezolvă). ..... Așa ceva? M-am apucat și să verific niște insinuări sau afirmații făcute în carte. Unele se verifică (de exemplu, escrocheria cu Doraly și băncile https://www.viitorulilfovean.ro/dna-...y-din-afumati/), altele sunt ceva mai forțate (de exemplu povestea bulevardului Unirii și disputa dintre Primăria S3 și PMB privind care parte este responsabilă pentru zonele pietonale de pe margine; sau vila din Snagov care este o casă cu două camere cumpărată de Marius Tucă în anii 2000).

                    Dintre bombele din carte:

                    - Mircea Geoană fusese la Vântu acasă unde îl aștepta în piscină Melania Medeleanu. Întrebarea lui Băsescu din dezbatere a fost "V-a PLĂCUT aseară la Vântu .." hăhăind cu subînțeles ... lucru care l-a paralizat pe Geoană. Eu nu am înțeles niciodată de ce o întrebare de genul ăsta poate paraliza pe cineva atât de tare. Geoană avusese o experiență erotică extraconjugală iar soția și cei doi copii erau de față în public.

                    - Tudose, Vlase, Ciolacu și Giorgian Pop sunt ofițeri acoperiți, lucruri aflate de la generalul SRI Elena Istode. Excelent. Tudose a spart de câteva ori PSD și apoi jucăria lui Ponta, Vlase e șef la SIE, Ciolacu "conduce" PSD și tocmai a regizat împreună cu Sistemul "furtul Ardealului" ca să îl lase pe Iohannis să tragă cu tunul în PSD (noroc că au ieșit cei de la USR și au spus că Iohannis spune "tâmpenii"). Iar Pop este șeful comisiei de supraveghere a SRI. Superb.


                    De la dezvăluirile lui Ghiță, Spovedania lui Rizea pare a fi un cutremur pentru România. Citiți și dați mai departe.

                    Comment


                    • tetarea in masa e un "fas..." relativ. sa presupunem ca lu coana mitza de la pmb i se dadeau subit 10000 de oameni cu 10000 de teste si ca reusea ea cumva sa testeze 24/24. sa presupunem ca un test dureaza nu ore, ci 10 minute. ai nevoie de 3000 de intervale de 10 minute, adica de 21 de zile sa testezi populatia. dar cum nu ai 10000 de teste disponibile, nu cred ca va aduna cineva 10000 de oameni sa mearga din usa in usa, nu ai cum sa testezi 24/24, iti ia realistic vorbind, vreo 3-4 luni sa executi lucrarea. exact acelasi "ghiseft" il face si smecherasul din alba, gargara electorala bazata pe imagine in ochii credulilor. asa cum firuta voastra "n-a fost lasata", nu ca n-avea tehnic cum, asa si asta "face el" ca el e miezu din coco...
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                      Comment


                      • S-a făcut deja. A început pe 6 martie, s-au raportat rezultatele agregate pe 18 martie. În două săptămâni au testat 3300 de oameni. Logistica este puțin mai complicată, dar nu la fel de complicată ca intrarea la un meci de fotbal din vremurile trecute. Organizatorii erau în stare să percheziționeze și să treacă prin detectoare de metal peste 50 000 de oameni în 2-3 ore. Cam așa s-a făcut și în Italia.

                        Comment


                        • Iar a ieșit Iohannis si acuza un "Cod Administrativ Paralel" între PSD și UDMR. Iar ne consideră proști. Or fi unii, votanți de-ai lui.
                          La începutul lunii aprilie, Senatul a adoptat tacit un proiect de lege problematic iniţiat de UDMR: autorităţile locale sunt obligate să folosească oficial în comunităţile unde o minoritate naţională are peste 20% limba minorităţii respective. Proiec...


                          Iată de fapt despre ce este vorba: art 94, unde, pe lângă ce se scrie în Constituție, că minoritățile într-o comunitate în care sunt reprezentate semnificativ (și potrivit legii, pragul este 20%) au dreptul să folosească limba maternă în raport cu autoritațile administrației publice locale și cu
                          serviciile publice deconcentrate (adică pensii, oficii pentru protecția mediului, consumatorului, agenții, RAR, cluburi ale tineretului, etc). Există o lege care definește ce sunt "deconcentratele". Ei bine, serviciile de utilitate publică nu sunt incluse aici, regia locală de apă, canal, electricitate, etc.

                          Adevărul ne spune că avizul primit de la Consiliul Legislativ:
                          Pe 16.12.2019 a primit aviz POZITIV, ”cu observaşii şi propuneri”, de la Consiliul Legislativ. De obicei, Consiliul Legislativ dă aviz pozitiv cu observaţii tuturor proiectelor de lege, fără să intre pe fond, ci doar pe formă iniţiativei.
                          Asta este o minciună spusă de securiștii de la Adevărul. A se citi Spovedania lui Rizea despre Cristian Burci. Merită citită cartea pentru a vedea caracatița politică a României....
                          Revenind, avizul pozitiv al Consiliului este cât se poate de "pe fond".

                          Iar despre art 94 ne spune că:
                          34. La art.94 alin,(l), mentionam ca, potrivit art. 120 alin,(2) din
                          Constitutie, in unita^ile administrativ-teritoriale in care cetatenii
                          apartinand unei minorita|i na^ionale au o pondere semnificativa se
                          asigura folosirea limbii minoritatii na^ionale respective in scris §i oral
                          in relatiile cu autorita^ile administrafiei publice locale §i cu
                          serviciile publice deconcentrate, in conditiile prev^ute de legea
                          organica. Fata de dispozitiile constitutionale mentionate, instituirea
                          obligatiei de la alin.(l) si pentru „organismele prestatoare de servicii
                          publice si de utilitate publica”, precum si pentru „prefecturi”, dincolo
                          de inexactitatea terminologica, ar putea afecta textul de vicii de
                          neconstitu^ionalitate prin aceea ca adauga la Legea fundamentals
                          Consiliul remarcă faptul că apa și canalul nu sunt "deconcentrate". Limba maternă este folosită în administrație, justiție și deconcentrate, potrivit Constituției. Dar nu la apă și canal, de exemplu.

                          Este aici o mare conspirație a UDMR? Nu. UDMR specifică în motivație faptul că România a aderat la niște mecanisme internaționale și că trebuie completate niște drepturi.
                          Iată, ca exemplu, ce spune chiar Guvernul României, Departamentul de Relații Interetnice, despre Recomandările de la Oslo,
                          Autoritatile administrative si serviciile publice

                          13) În regiunile si localitatile unde persoanele apartinând unei minoritati nationale sunt prezente în numar semnificativ si în cazurile în care s-a exprimat aceasta dorinta, persoanele apartinând respectivei minoritati nationale vor avea dreptul de a dobândi, de la institutiile publice regionale si/sau locale, documente si certificate de stare civila atât în limba sau limbile oficiale ale statului, cât si în limba minoritatii nationale respective. În mod similar, institutiile publice regionale si/sau locale vor tine registrele de stare civila respective si în limba minoritatii nationale.

                          14) Persoanele apartinând minoritatilor nationale vor avea posibilitati adecvate de a-si utiliza limba pentru a comunica cu autoritatile administrative, mai ales în regiunile si localitatile unde si-au exprimat aceasta dorinta si unde se gasesc într-un numar semnificativ. În mod similar, autoritatile administrative se vor asigura, oriunde este posibil, ca serviciile publice sunt furnizate si în limba minoritatii nationale. În acest scop, vor adopta politici si programe de formare si/sau recrutare adecvate.

                          15) În regiunile si localitatile unde persoanele apartinând unei minoritati nationale sunt prezente în numar semnificativ, statul va lua masuri pentru ca membrii alesi ai organismelor guvernamentale regionale si locale sa poata utiliza si limba minoritatii nationale în timpul activitatilor care au legatura cu aceste organisme.
                          Mare parte dintre aceste recomandări sunt deja implementate de România. Singura problemă este a "serviciilor publice". În România acestea nu sunt obligate să folosească limba maternă minoritară în comunitățile respective. Care să fie explicația? Eu mă gândesc că la data scrierii Constituției, aceste servicii erau parte din "deconcentrate" dar apoi au fost transformate de o altă lege în regii, servicii locale.

                          Trăgând linie, vi se pare normal ca un maghiar să poată vorbi maghiara în zonele unde are o proporție semnificativă, la judecătorie, la primărie, la consiliul local și județean, la casa de pensii, la spital, ..... dar când vine regia care îi ridică gunoiul, să nu poată vorbi limba maghiară? Mie mi se pare o aberație legislativă. Primăria are un singur furnizor de servicii publice iar dacă acesta nu vrea să vorbească limba maghiară, atunci ce poate face comunitatea respectivă? Aruncă gunoiul în stradă?

                          Iată care este așa-numitul "cod administrativ paralel" pe care l-a "demascat" Iohannis. Și împotriva căruia luptă cu înverșunare. Vrea ca maghiarii să semneze un contract comercial pentru lumină, apă și gunoi în limba română. În mod evident, președintele acestei țări este dus cu pluta. Îmi pun întrebarea dacă nu cumva ar trebui suspendat și demis. Hai maghiarilor, o putem face.

                          Comment


                          • Am încercat de trei ori să îl urmăresc pe Banciu dar n-am putut, am oprit, am schimbat.... am revenit și delirul continua ... . Omul este într-un delir total.
                            La 7 zile după ce Camera Deputaților constatase adoptarea tacită a proiectului de lege ce viza autonomia Ținutului Secuiesc, Klaus Iohannis a ieșit în fața poporului să livreze un discurs alarmist despre cum vrea PSD-ul să dea Ardealul ungurilor, o combinație toxică de fake-news și populism. Ce reacții au urmat? Reacțiile critice nu au întârziat […]

                            Acest articol l-a trimis la spitalul de nebuni pe Banciu. Ii puteti vederea inregistrarea emisiunii pe siteul b1, asta daca nu il dau afara si o sterg. Ca amenzi de la CNA vor veni cu zecile de mii.

                            Dacă vrea cineva să știe diferența dintre Ținutul Secuiesc și Ardeal, poate citi aici despre economia Ținutului Secuiesc și poate vedea diferența față de Ardeal care este aproximativ aria albă (ceva mai mic).
                            Proiectul de reorganizare administrativa al PDL a aprins spiritele in interiorul coalitiei de guvernare. UDMR nu vrea sa renunte la ideea de reimpartire in care judetele Harghita, Covasna si Mures sa se regaseasca doar ele trei in aceeasi unitate administrativa si care sa traseze granitele asa numitului Tinut Secuiesc. HotNews.ro a realizat profilul acestei zone mult disputate si a abordat trei teme principale: istoria, demografia si economia Tinutului Secuiesc. Istoricul maghiar, Andrea Varga: "Este halucinanta povestea asta cu autonomia. Nu au infrastructura necesara. Economic vorbind, daca va uitati la PIB, nu stau deloc bine aceste judete. Eu nu am inteles niciodata aceasta problema. Vezi in articol ce diferenta economica ar exista intre Tinutul Secuiesc si regiunile inconjuratoare in varianta de reorganizare propusa de UDMR

                            1280px-Szekely_in_Transylvania_%281850%29.png?1588624798565.png

                            Comment


                            • asta e o gogorita inventata ca sa atraga atentia de la incompetenta in forma continuata a celor ce ne conduc din '90 incoace. ma mir ca presidente incompetente s-a dedat la asa ceva, chiar m-a surprins ca face rahaturi de genul. personal am o temera ca n-o sa fie altii mai calumea nici peste 10 ani, decat, eventual, daca iese lumea in strada si-i anihileaza pe toti, pana la rude de gradul 4 inclusiv. ca la orice gangrena, tre' sa tai si din tesut sanatos ca sa scoti otrava si sa te asiguri ca nu apare din nou...
                              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                              Comment


                              • Vise domne', vise!
                                Care "lume" iese in strada si ii "anihileaza" pe toti?
                                Ce se naste din pisica soarece mananca!
                                (si uite asa pesedeu a inceput sa creasca iar in sondaje)!
                                (de astia nu vom mai scapa, inclusiv de rudele de gradul patru bine "ghiftuite" ale "alesilor")!

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google