Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ieri Citu spunea ieri intrebat de HotNews.ro, dacă se ia în calcul o tăiere a salariilor bugetarilor "Aici eu vă spun doar o părere personală: este clar că trebuie ca acest cost al acestei crize să fie suportat de toată lumea, trebuie să fim solidari. Ce măsuri vor fi, cum vor fi luate, dacă vor fi luate, aceasta este o decizie pe care trebuie să o ia Guvernul, nu o iau eu singur. Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să fim solidari cu toții în acest moment, indiferent de domeniul în care provenim. Repet, este o părere personală"

    Azi a revenit si a spus ca bugetarii din Min de Finante ar fi eficientizati in acest moment si ca ei nu ar fi luati in calcul in ministerul lui. "Nu sunt luate în calcul astfel de variante (tăieri de salarii și pensii – n.red.) în Ministerul Finanțelor Publice. Nu se discută astfel de proiecte în acest moment. Ne concentrăm pe a găsi resurse pentru a trece de această criză sanitară și pentru a avea resurse pentru șomaj tehnic. Știm că aparatul public este ineficient și s-a folosit această perioadă pentru a-l eficientiza."

    Vine si Min Muncii, Violeta Alexandru la Europa FM:
    Tăierile salariale în sectorul bugetar ar veni în contextul în care în mediul privat s-au luat deja astfel de măsuri.

    În plus, și pensiile speciale ar putea fi impozitate suplimentar. Un proiect de lege în acest sens a fost depus în Parlament”, a explicat Ministrul Muncii.
    Deci, statul se pregateste de concedieri. Contractele suspendate / incetate.
    miercuri 795.291 155.675
    joi 862.557 173.834
    Ieri Dacia spunea ca face planuri sa reinceapa productia dupa Paste, azi a anuntat ca prelungeste oprirea.
    Last edited by gecmc94; 2 April 2020, 18:04.

    Comment


    • Asta nu s-astampara.
      Tot Mirel:

      Vă spuneam mai deunăzi că există karma. Ieri ni s-a confirmat din nou asta, cu vîrf și îndesat.
      Cu ceva timp în urmă, să zicem vreo șapte - zece zile, o țară europeană mare, puternică, dar morală, confisca fără nici o urmă de remușcare materialele sanitare dintr-un transport aerian destinat unei țări mai mici, balcanice, profund corupte și mediocre.
      O țară cu R, dacă voi știți cumva vreo țară cu R prin Balcanii ăștia corupți și penali.
      Materialele – măști, combinezoane, ce-are nevoie țăranul prin curte în vremi de covid – au fost săltate direct de pe aeroport, în drumul lor spre țara mică, balcanică, proastă și bicisnică.
      Un aeroport cu F dintr-un oraș cu F dintr-o țară mare, puternică, dar morală. Nu spun cu ce literă începe, că uneori începe cu D, alteori cu G, alteori cu A, depinde ce limbă vorbești.
      N-a zis nimeni nimic despre asta atunci. Doar la nivel de bîrfă. Hush hush. Nu se vorbește, deci nu se există fapta. Un telefon ici. O confirmare discretă colo. Dar nimic prin presă. Cum să spunem așa ceva în presă? Mai ales despre stăpînii noștri deontologi care încep cînd cu D, cînd cu G, cînd cu A...
      Ieri, ce să vezi? Karma a scos capul și le-a dat la operație.
      O țară și mai mare, și mai puternică, ditamai modelul transatlantic ce folosește și mai mult moralitatea pe post de bîtă deontologică, ce-mi făcu, bre DNA-ule bre?
      Taman că-mi fură ditamai stolul de tone de măști dintr-un trasport destinat vestitei țări europene deontoloage.
      Le-au luat ca-n vestul sălbatic, dacă e să ne luăm după plîngerea indignată făcută de deontologii prăjiți și trași la proțap.
      Și, Doamne, ce s-au mai plîns ieri la tot mapamondu. Viol. Vestu sălbatic. Cowboy nesimțiți. Nerușinare. Adevărat act de piraterie. Așa nu se face între aliați. Vai ce ne doare la buba. Vai ce nemernicie. Săriți! Hoții! DNA să vină să îi ia!
      Da, da. Cum să nu. Fix aceeași țară care, cu niște zile în urmă, făcea fix același lucru. Sălta fără nici un pic de remușcare materialele destinate țării mici și proaste, balcanice și vasale.
      Țară mică și fraeră care, culmea!, mai are și gubernator de aceeași coloratură etnică cu deontologii superiori care ne fu..., pardon, ne confiscau măștile de pe aeroport.
      Aeroportul ăla din orașul ăla care începe cu F și se termină în furt. Predestinat nume. Auzi tu. Să fu... Să confiști de pe aeroportul F furt.
      Cum ar veni, pufoșii mei balcanici și fraeri, dreptate să fie, dar nu pentru căței.
      Cînd ei îi jupoaie pe ăia mici, e bine, e necesar. E interes național cum ar veni. E caz de forță majoră. Se justifică, pentru că ei sînt morali și deontologi și ei au întotdeauna dreptate.
      Cînd însă cineva cu dreptatea și mai groasă și mai tare, construită sub formă de portavion, le penetrează interesul național, dintr-o dată nu mai e bine. E nasol. E reprobabil. Aidăcapu meu, ce nedreptate ontologică, onorată instanță galactică. Ah, ce dureros!
      Vai, ce-mi mai place cum le așează Dumnezeu, Soarta, Natura, Allah, Covidu. Vai, ce bine le potrivește virusul ăsta pe toate.
      Vă place cum suferă deontologii? Vă place ce nasol îi doare cînd simt și ei penetrarea dură, dar aspră a nedreptății? Vă place cum chelălăie micuții arieni perfecți cînd sînt asupriți de alții și mai perfecți, și mai arieni decît ei?
      Și cînd te gîndești că ne mai și închinăm la ăștia ca la moaștele sfinte...
      "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

      Comment


      • La-s ca ne răzbunăm noi pe ei si le luam toate tinichelele , afumatorile, sa vezi atunci paguba si lovitura in orgoliu.

        Comment


        • O comandă de 200.000 de măşti de protecţie împotriva coronavirusului destinate poliţiei din Berlin a fost 'confiscată' la Bangkok, au afirmat vineri autorităţile locale din capitala germană, care suspectează o intervenţie americană, transmite AFP, citată...

          Germania a interzis miercuri exportul de materiale medicale de protecţie, în special măşti sanitare, din cauza epidemiei cu noul coronavirus care a provocat până în prezent 240 de îmbolnăviri în această ţară, informează AFP

          Germania a interzis miercuri, 4 martie, exportul de materiale medicale de protecţie, în special măşti sanitare, din cauza epidemiei cu noul coronavirus care a provocat până în prezent 240 de îmbolnăviri în această ţară, informează AFP, conform Agerpres.
          Excepţii sunt posibile numai ''în anumite condiţii'', în special pentru ajutor umanitar
          Este corect ce a facut SUA in Bangkok cu productia 3M. Este corect ce a facut Germania la ea acasa. Exista cadru legal, nu este chiar piraterie.
          Dar exista si piraterie, transporturi deturnate cu plata cash, in valiza, de catre serviciile secrete americane, israeliene, etc....
          It also brings a few dozen ventilators, tens of thousands of test kits, some 25,000 N95 masks, expects more medical equipment.


          Romania? Guvernul permite exportul acestor echipamente si apoi da bani altor firme pentru a le importa. Nu glumesc. Nimeni nu trebuie sa glumeasca cu asa ceva. Este real.

          Dana Ciriperu, redactor-şef adjunct Ziarul Financiar: ”Este greu de înţeles de ce fabricile care au linii de producţie pentru echipamente de protecţie nu au primit comenzi încă din ianuarie pentru a produce măşti, combinezoane, viziere de protecţie. Industria textilă românească produce echipamente care ajung la export. Toate ţările din Uniunea Europeană au oprit exporturile, au dat comenzi de zeci de mii de echipamente fabricilor locale, din interiorul ţării, până şi producătorii auto şi-au readaptat producţiile pentru a putea produce ventilatoare în contextul epidemiei de coronavirus. De ce nu se întâmplă acelaşi lucru şi la noi? În tot acest timp, statul atribuie prin licitaţii contracte de zeci de milioane de lei cu termene de livrare care ajung şi până la 90 de zile în condiţiile în care necesarul, nevoia noastră este acum, astăzi. Sunt 388 de fabrici în România care pot produce echipamente, care-şi pot adapta liniile de producţie la nevoia actuală a sistemului de sănătate. E o industrie de aproape 500 de milioane de lei cu 4.500 de salariaţi”.
          Ştii de mult că România e ţara tututor posibilităţilor, aşa că nu te mai miră nimic. Sunt unii care nu au nicio reţinere în a profita de pe urma oricărei situaţii dificile. Mai grav e când o fac însă...

          Comment


          • miercuri 795.291 155.675
            joi 862.557 173.834
            luni 952.929 187.548
            Inca 100 000 de someri tehnici in 2 zile.

            Comment


            • In timp ce tara este ingrijorata de inchiderea in case, de criza economica, de somaj .... ce credeti voi ca i-a trecut prin cap Alinei Gorghiu, vice al PNL.
              Stiu, va ganditi ca s-a apucat sa creeze biocid acasa. Sau sa coasa niste masti. Poate sa duca niste cumparaturi unor persoane varstnice...?
              Nu. Ea s-a gandit sa ii scoata din puscarie pe toti cei cu pedepse mai mici de 7 ani. Inclusiv pe Dragnea care nu este corupt ci doar instigator.



              Propunerea senatoarei PNL Alina Gorghiu prin care o serie de condamnări penale pot fi executate la domiciliu, sub supraveghere electronică, pentru pedepsele mai mici de 7 ani este dur criticată și de specialiștii în drept consultați de Europa Liberă.

              Asociaţia Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție solicită respingerea proiectului de lege vizând modificarea Codului penal, a Codului de procedură penală și a legii privind executarea pedepselor și măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în procesul penal, aflat în prezent în dezbatere parlamentară, cunoscut mai precis ca proiectul prin care pedepsele sub 7 ani de închisoare pot fi executate de la domiciliu.
              Hai, colegi de forum adepti liberali, mai indrazniti sa argumentati ca PNL este altfel decat PSD. Dar nu prea mai aveti cum, ca nu mai vreti sa comentati nimic pe acest forum. Eu va readuc aminte ca am numarat politicienii din dosarele penale ale DNA de pana in 2015 si PNL ar fi fost la egalitate cu PSD.

              Comment


              • miercuri 795.291 155.675
                joi 862.557 173.834
                luni 952.929 187.548
                miercuri 1.013.522 200.927
                Inca 74 000 someri tehnici sau total in doua zile.

                Comment


                • Orban si somajul tehnic la bugetari

                  Pregătim o reglementare în domeniu (domeniul public - n.r.). Sunt zone publice care nu pot fi afectate, în care avem nevoie de fiecare efectiv, ba chiar avem nevoie de resurse umane suplimentare. Nu putem afecta zona de sănătate, care înseamnă spitale, direcţii de sănătate publică, ambulanţe, unităţi primiri urgenţe. De asemenea, nu putem afecta zona Ministerului Afacerilor Interne, cu toate efectivele de jandarmi, de pompieri, de poliţişti, nu putem afecta zona militară. De asemenea sunt mai greu de afectat zone ca, de exemplu, zona Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale. (...) Deci, sunt sectoare publice care sunt extrem de încărcate şi unde nu putem să luăm astfel măsuri oarecum similare cu şomajul tehnic". ... În alte sectoare publice ne-am gândit la un mecanism pe care îl vom introduce într-o reglementare, care ţine oarecum şi de o evitare a riscului de răspândire a virusului, un mecanism relativ simplu, în care împărţim angajaţii, să spun, în două. Angajaţii sunt gândiţi în cele două părţi egale, fiecare parte să poată să menţină funcţionalitatea instituţiei publice, şi jumătate din angajaţi lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de şomaj tehnic, plătiţi la fel cum se plăteşte şomajul tehnic, cu 75%. Restul de 15 zile vin la muncă ceilalţi care au stat în şomaj tehnic perioada respectivă. Ăsta este mecanismul pe care l-am gândit.
                  Asta echivaleaza cu 12.5% taiere a salariilor la care se adauga eliminarea sporurilor pentru cele 15 zile de somaj tehnic, si, probabil, eliminarea tichetelor de masa pentru jumatate de luna. Daca sporurile sunt cel putin 25% din salariul brut (si cred ca sunt), atunci mai taiem 12.5%.
                  Ne aflam deci in fata unei taieri de cel putin 25% a salariilor bugetarilor, minus tichete de masa (taiat 180 lei).
                  Acesta este faza a doua a crizei economice din Romania care se va adanci.


                  Si ministrul economiei ne spusese acum doua zile acest lucru.
                  „Avem discuţii în Guvern şi evident că luăm în calcul mai multe scenarii referitoare şi la personalul bugetar. În primul rând ar trebui să ştiţi că un bugetar când stă acasă nu mai primeşte acele sporuri. Deci cu asta din start este diminuat acel salariu.

                  Avea foarte multe sporuri, spor de antenă, spor de periculozitate. Acelea nu le mai primeşte. Se lucrează probabil la Ministerul Muncii la o analiză pe acest subiect şi sunt convins, am văzut şi o declaraţie a premierului Ludovic Orban, că lucrează la acest lucru.

                  Eu sunt convins că se va ajunge până la urmă la o decizie care se va lua cu privire la acest aspect. Noi am cerut, cel puţin eu, am cerut tuturor din mediul privat o solidaritate şi este normal să existe o solidaritate la nivel naţional a tuturor, în aşa fel încât să trecem cu bine toţi peste această criză”, a declarat ministrul Virgil Popescu
                  Last edited by gecmc94; 9 April 2020, 01:04.

                  Comment


                  • In domeniul privat, pe 10 apr, cifra contractelor de munca in somaj a inceput sa dea inapoi putin fata de ieri.
                    Pare ca industria prelucratoare a rechemat vreo 30 000 de oameni inapoi in fabrici. In rest, somajul (de orice fel) creste, dar cu foarte putin fata de zilele anterioare.

                    Comment


                    • 27028662-8207245-Six_thousand_families_lined_up_in_their_cars_for_hours_at_Trader-a-1_1586534373258.jpg
                      Cozi la bancile de alimente din SUA. 6000 de familii au fost ajutate intr-o singura zi in San Antonio. Banca de alimente a declarat ca a distribuit 500 tone de alimente in acea zi.
                      https://www.dailymail.co.uk/news/art...n-Antonio.html
                      Accesul la bancile de alimente se face prin trimiteri/adeverinte eliberate de ONG-uri sau de un lucrator al Asistentei Sociale.

                      Daca va veti uita la poze, veti vedea masini destul de simpatice precum Honda CR-V. Ma gandesc ca probabil duceau provizii catre cei care aveau nevoie.

                      La noi ajutorarea este prin munca si deplasare in zonele infectate. La cules de ceapa sau sparanghel in Germania (Baden Wurttemberg are 24000 de cazuri). Dar, dupa cum am spus, fiecare este pe cont propriu. Autoritatile nu au capacitatea nici macar sa monitorizeze carantina, dar sa mai distribuie alimente.
                      Autoritatile au recunoscut ca s-a intervenit pe cale diplomatica sa se trimita muncitori agricoli in Germania. Si s-a amendat ordonanta militara:
                      Ordonanța Militară 7 din 04.04.2020, unde la Art.10 se precizeaza lucrurile de mai jos, lasate si in ordonanta 8.
                      „(1) Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație”

                      In plina pandemie romanii au ajuns in Germania la adunat ceapa

                      Last edited by gecmc94; 12 April 2020, 15:46.

                      Comment


                      • Astazi, Tolontan a reluat subiectul baronizarii PNL din Suceava, din seria "coruptia ucide".

                        Iata ce scria cu multe zile in urma chiar sefa propagandei de la ziare.
                        Dar un spital nu inseamna doar pereti frumos varuiti, nu doar aparatura, cu atat mai putin fantana muzicala de 60 de mii de euro din curte. Inseamna in primul rand oameni echipati si instruiti.

                        Dar un vasal al baronului nu are de unde sa stie asta.

                        La Suceava, mana care a tinut pistolul din care a plecat glontul Covid este baronizarea. Un manager politruc, vasalul baronului, n-a echipat personalul, nu l-a instruit, nu a organizat circuite si triaje, transformand spitalul intr-o imensa sursa de infectie pe care a propagat-o cu viteza.

                        Este pe scurt povestea lunga a politicii noastre feudale.

                        De aceasta data in cauza este un baron PNL, unul vechi, de ani de zile, Dumnezeul Sucevei, care a tinut mereu departe PSD si pentru asta a fost considerat bun. Dar a utilizat fix practicile PSD. Deci putea la fel de bine sa fie si un baron PSD.
                        Dar nu PSD in sine e problema, asa cum nu e un om anume cu un CNP anume. Ci practicile comune PSD, PDL si PNL. Degeaba urati un partid daca tolerati practicile lui.
                        Covid este doar un reflector imens pe toate problemele sistemice ale Romaniei. Si, tocmai de aceea, daca aceasta criza nu va aduce o autentica revolutie politica, va fi fost degeaba cu toata suferinta ei. Ori e punctul de fractura, ori suntem condamnati, prin vointa noastra, cu buna stiinta, la repetare.


                        Azi, Tolontan scrie din nou despre politizarea sanatatii. PNL, aceeasi mizerie.
                        Imagini incredibile cu managerul pus politic la Spitalul din Suceava, devenit o catastrofă COVID-19: ”Ăăăăă. Grija noastră e aceea de a asigura medicamentele cele mai scumpe”
                        Vasile Rîmbu este în continuare pe buzele medicilor pe care i-a condus, mulți dintre ei în spoital, la rându-le infestați. ”Râmbu a fost numit de Flutur pe baza unui sistem cu rădăcini mafiote”, continuă să spună chirurgul Anatoli Burlacioc, cel care a făcut legătura între lipsurile din spital, ”nu avem nici betadină” și ”investițiile făcute din alte interese”.

                        Revenind la situația concretă de la Suceava, Rîmbu cel incoerent din înregistrări a devenit, în doar câțiva ani, ”un Rîmbu adulat de o bună parte a presei locale. Aproape în fiecare zi avea un articol laudativ. Iar, în spital, un medic îi spune Mister. Auziți la ce se ajunsese, îi spunea Mister, ca la fotbal!”, povestește Manuela Șestac.

                        "Un spital nu e doar o clădire. Rîmbu a pus termopane, a adus echipament, însă, pe 10 martie, când am intrat în spital, eu am avut un șoc. Nu existau circuite și ni se spunea să nu purtăm măști"

                        Comment


                        • Am vazut ca multe voci au fost iritate de manevra cu muncitorii sezonieri. Au pus-o in seama unui aranjament ocult cu puterile economice din vest.
                          Nu cred ca este vorba de vreo spaga, de un trafic de persoane (precum traficul de combustibil din perioada embargoului impus Serbiei).
                          Este vorba de relatii economice (care, sa nu uitam, sunt permise in aceasta perioada de carantina). Ce insa trebuie remarcata este maniera "liberala" in care acest transport a fost organizat. Cheia este "fiecare pe cont propriu, ca liberalii".

                          Germanii ii vor izola pe muncitorii romani, ii vor tine inchisi in baraci.

                          Este carantina, în varianta adaptată pentru sezonieri, eficientă?

                          Cred că este cinic să afirmi că măsurile sunt "carantină practică în paralel cu posibilitatea de a munci", sezonierii fiind de fapt închişi în barăci, fără niciun contact cu lumea exterioară. Chiar aşa? Este de fapt carantină doar faţă de populaţia din Germania. În această aşa-numită carantină nu pare să conteze că mii de oameni au călătorit fără a păstra distanţa socială şi că sute vor lucra, mânca, dormi, se vor spăla la grămadă. Cel mai mult contează ca aceşti oameni să fie ţinuţi la distanţă de populaţia din Germania.
                          Deci, de ce este de fapt vinovat guvernul roman? Este vinovat că a permis exploatarea muncitorilor in astfel de conditii, nu este vinovat de zădărnicirea răspândirii bolilor pentru că acești oameni au plecat cu curse auto speciale către aeroport și apoi cu avioane charter. O politică mai de stânga ar fi fost să te asiguri că testarea se face la îmbarcarea în autobuz pentru a evita contaminarea altor nevinovați. Nu așa cum se face acum, cu testarea la final, în Germania, și izolarea tuturor celor care au avut ghinionul sa fie in același avion cu cei bolnavi. Ori nu putem cere asta de la liberalii de dreapta. Ca muncitorii se vor simti ca intr-un lagar de munca, sunt foarte sigur ca au semnat ca accepta si oricum nu au bani sa se intoarca pe cont propriu. Angajatorul le-a platit transportul. Ca si concluzie, nu puteam cere mai mult de la un guvern de dreapta. Atât trebuia sa facă și atât a făcut. Fiecare decide pentru el/ea dacă iși asumă afacerea sau nu.


                          Economia are o contracție între 30% și 40% și încă nu am ajuns la vârful crizei, apreciază Virgil Popescu, ministrul economiei.

                          A venit azi ministrul economiei, Virgil Popescu, și a spus că economia este în scădere 30-40%.
                          A scăzut practic economia, putem să spunem că are o contracție deja între 30 și 40% și încă nu știu dacă am ajuns, după estimările mele cel puțin.
                          Cu câteva zile înainte, Cîțu ne spunea ca veniturile înregistrează o scădere de 20 mld lei.

                          Proiectul de rectificare bugetară ar putea fi prezentat în ședința de luni a Guvernului pentru a fi aprobat, a anunțat ministrul finanțelor, la începutul ședinței de joi.

                          Cîțu:
                          "există deja o scădere de venituri estimată în jur de 20 de miliarde lei și o creștere a cheltuielilor de aproape 12 miliarde lei. Deci, în acest context, trebuie să fim mult mai atenți cu partea de cheltuieli din buget"
                          Sa luăm niște cifre de la min de finanțe:
                          1. venituri ian-feb 2020: 51,3 mld lei (cu peste 9% mai mari datorita cresterii salariilor din 2019)
                            https://www.mfinante.gov.ro/static/1...ruarie2020.pdf
                          2. venituri ian-mar 2019: 74,7 mld lei
                            https://www.mfinante.gov.ro/static/1...martie2019.pdf
                          Deci pe luna martie, proiecția ar fi fost de vreo 28 mld lei (ca să ajungă la cam 79-80 mld în martie 2020). Dacă Popescu ne spune că economia a scăzut cu 30-40%, atunci aceste venituri din martie sunt reduse proporțional. Deci 10-11 mld lei lipsă în această lună. Punem apoi în legătură cu estimarea lui Cîțu. Atunci când Cîțu vorbea de acea scădere de 20 mld, el vorbea în contextul rectificării bugetare la care se gândește acum. Bugetul consolidat este gândit pe venituri totale de 360 mld lei. Deci, guvernul vede -10 mld lei în martie, apoi încă -10 mld derulate până în decembrie, deci probabil că vede că scăderea continuă în mai și apoi revine la valorile bugetate. Cele 20 mld ne duc la o scădere a PIB de -6% pe 2020.

                          Comment


                          • Criza coronavirusului se politizeaza si începe războiul media internațional. Antena 3 s-a înrolat în bătălie de partea americanilor trumpiști.
                            Antena 3 a difuzat acest reportaj ceea ce o face o trompetă de propagandă. Mare noroc însă că invitații de la telefon, medici, au refuzat să intre în războiul idiotului de Gâdea. Singurul care a venit cu povestea bine pregătită a fost generalul maior (de armata) Voicu, invitat intenționat pe această temă. Deci recuzita piesei de operetă a fost un reportaj de propagandă, apoi un general maior doctor Victor Voicu care dădea credibilitate poveștilor de acolo despre intenția malefică a Chinei, și trei-patru invitați din zona medicală care deși urmăriseră reportajul, au refuzat, spre dezamăgirea care se vedea pe fața lui Gâdea, să se lase convinși de povestea celor de la Epoch Times.
                            ⭕️ Support the China news you can't find anywhere else. Say NO! to censorship. Join our new independent platform: EPOCHTV👉http://epochtv.com/chinainfocusAs ...


                            L-am văzut, am văzut manipularea ieftină a colajelor și a faptelor scoase din context. Am înțeles și propaganda anti-China și împotriva comuniștilor de acolo. Ce pot să spun despre dispută? Că agită din nou apele internaționale oricum aflate într-o tensiune fără precedent.

                            Ce ar fi putut face Antena 3? Să citească pe net despre Epoch Times și relația lor cu China și să nu difuzeze ceva lipsit de credibilitate. Cei de la Epoch Times sunt cei care spuneau că dispariția unor milioane de abonamente de telefonie mobilă trebuie pusă pe seama deceselor din cauza Covid 19. Credibilitatea lor este minimală. Si totusi A3 s-a angajat de câteva zile într-un război diplomatic nefast.
                            Answer (1 of 104): Judge for yourself. Here are reports from two sites that rate media sources by bias and factual reporting. The Epoch Times Media Bias | AllSides > AllSides gives The Epoch Times a media bias rating of Right with medium confidence. August 2019 Editorial Review On August 28,...


                            Ce pot să spun? În lipsa banilor din reclame, pentru că au scăzut, A3 face ceea ce a făcut și pe vremea disputei pe tema ambasadei la Tel-Aviv din conflictul SUA-UE în care PSD luase partea SUA iar PNL pe cea a UE/Germania. Atunci sunt sigur că luau bani de la exponenții Israelului, poate Mossad. Acum probabil au găsit o altă sursă de finanțare de origine americană.

                            Comment


                            • A terminat FMI de estimat: situatia tarilor dezvoltate economic va fi grea, scadere in 2020 de 6%, cu o revenire mai redusa in 2021. Economiile emergente vor scadea mai putin, unele vor continua sa creasca (China). Despre noi:
                              Fondul Monetar Internaţional estimează o scădere cu 5% a economiei României în acest an, urmată de o creştere de 3,9% în 2021, potrivit raportului „World Economic Outlook”.
                              Anul trecut, PIB-ul României a urcat cu 4,1%.

                              De asemenea, FMI prognozează că rata inflaţiei va coborî la 2,2% în 2020, de la 3,8% anul trecut, urmând să ajungă la 1,5% în 2021.

                              Şomajul va exploda însă în acest an, la 10,1%, faţă de o rată de 3,9% în 2019. FMI estimează că acest indicator va coborî anul viitor la 6%.

                              Criza economică generată de pandemia de COVID19 va influenţa şi deficitul de cont curent, care este estimat la 5,5% în 2020, faţă de 4,7% în 2019. Potrivit raportului FMI, deficitul ar urma să revină anul viitor la 4,7%.
                              Interesant este că Banca Mondială își revizuise estimarea pe 2020 la o creștere de 0,3% pentru România.

                              Comment


                              • Am tot așteptat să apară cifrele de marți sau miercuri dar nu au mai apărut. Oare de ce? Singurul indiciu pe care îl avem este că s-a reluat creșterea șomajului. Să le vedem pe cele de pe 13 apr care ne indică +50 000 de șomeri.
                                miercuri 795.291 155.675
                                joi 862.557 173.834
                                luni 952.929 187.548
                                miercuri 1.013.522 200.927
                                luni 1.046.527 215.656
                                Între timp, s-a schimbat și treaba cu bugetarii în șomaj tehnic. Nu se mai produce acea OUG. Deși pare că există totuși păreri contrare. Cîțu spune că la el nu a ajuns nicio astfel de hârtie sau discuție. Le știe numai din spațiul public dar și că se opune unei astfel de acțiuni.
                                "In ceea ce ma priveste nu am discutat asa ceva, nu exista un astfel de proiect. Eu stiu discutiile din spatiul public, dar cred si mereu am sustinut (ca e nevoie de - n.red.) o reforma a aparatului administrativ. Spuneam acest lucru in momentul in care Romania nu era in lupta cu coronavirus", a spus Florin Citu la Digi24, "Am auzit discutia din spatiul public, o stiu (...). Nu cred ca e momentul astazi pentru asa ceva", a mai spus Florin Citu, afirmand, totodata, ca se poate face reforma aparatului administrativ "dar nu atunci cand ne luptam cu corornavirus".
                                Iar ministrul muncii a descoperit că nu știe exact câți angajați sunt la stat și pe unde. Așa că s-a apucat de numărat. Din această cauză OUG se amână până la noi ordine.
                                Violeta Alexandru, ministrul muncii, a anunțat luni seară că a început un demers de „înrolare” a tuturor angajaților plătiți de stat în REVISAL, anunțând în acest sens că va fi nevoie și de modificarea unor legi. Ea a exemplificat câți angajați apar acum în Registrul General de Evidență a Salariaților și a spus că trebuie incluși toți cei care sunt plătiți de stat. Anunțul vine în contextul în care, zilele trecute, declara la Digi24 că încă nu știe câți angajați din sectorul public vor fi afectaţi de somajul tehnic, pentru că nu există o bază de date care să centralizeze toți angajații de la stat.


                                Și, s-a iscat scandalul protocolului MAI-BOR care nu va mai fi definit. A fost criticat de toată lumea politică ne-ortodoxă.

                                Iohannis a ieșit azi și i-a dat cu capul de pereți pe Vela și pe Orban (din motive de populism electoral).
                                UDMR cere demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, în urma acordului cu BOR.
                                USR a cerut ca ministrul de Interne, Marcel Vela, să își dea demisia în contextul discursului susținut de președintele Klaus Ioahnnis
                                Traian Băsescu îi cere demisia lui Vela, scriind pe Facebook: „Marş afară din guvern nenorocitule!"

                                Replica lui Vela? Ceva pentru idioți.
                                „Pentru sâmbătă, sunt suficient de mulți cetățeni implicați în alte partide politice care vor să facă diversiuni și să creeze mici evenimente gen 10 august care să stârnească credincioșii să asalteze bisericile(…)Nu doream ca jandarmeria sau poliția să intervină într-un mod care ar fi fost discutabil”, a spus oficialul la Digi 24.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google