Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Loganclub.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Loganclub au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Loganclub nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Loganclub (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Loganclub(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

***REGULAMENT***

Acest regulament a fost modificat la data de 19-11-2006.
Reguli privind utilizarea forumului LoganClub&ClubSandero

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

1. Principii generale

Forumul de fata a luat nastere din munca unor entuziasti, dornici de a crea o noua comunitate în Internet-ul românesc, existând atât asemanari cât si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rânduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de nici un fel.

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în nici un fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii
a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b) Statutul de administrator poate fi acordat doar in situatii speciale si doar la propunerea celorlalti administratori.
c) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii
a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Destituirea se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.
h) Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.

Super moderatorii au aceleasi drepturi ca si moderatorii, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de întreg forumul.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este însemnata.

Nota: În mod implicit, dreptul de postare în cadrul tuturor sectiunilor forumului este restrictionat.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul LoganClub&ClubSandero este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie o ora( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul LoganClub&ClubSandero sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parases,ti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE Logan- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.
23.La sectiunea "My ride" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina
24.A se completa Locatia corecta la profil.
Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Logan.
See more
See less

Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Hopaaa.... ceva este putred in Danemarca, adica in dosarul 10 aug.
  https://www.cotidianul.ro/dosarul-10...uat-de-diicot/

  Iata detaliile tari:
  Săptămâna trecută, procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă, a confirmat, pentru Mediafax, că procurorul de caz a cerut de la secția parchetelor militare a Parchetului General dosarul privind violențele din 10 august 2018.
  Dosarul a fost cerut pentru o scurtă perioadă de timp, pentru a se analiza dacă există posibilitatea ca această cauză să fie reunită cu dosarul de la DIICOT ce vizează cercetări privind o presupusă lovitură de stat.
  Ulterior, Parchetul militar a declinat întreg dosarul privind violențele de la mitingul din 10 august din Piața Victoriei, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.
  Procurorii Secției parchetelor militare au declinat dosarul privind violențele jandarmilor la protestul din 10 august 2018 către DIICOT, precizând că în cauză sunt dispoziții care incriminează tentativa la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale, anunță oficial Parchetul General.
  Competența D.I.I.C.O.T. este atrasă de dispozițiile art. 412 din Codul penal cu referire la art 397 alin 2 din Codul penal, dispoziții care incriminează tentativa la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale, precizează Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție.
  Declinarea vine la 11 luni de la violențele jandarmilor din Piața Victoriei.
  Ce este tare? Pai Parchetul militar a DECLINAT dosarul dupa ce au lucrat la el 11 luni. L-au trimis la DIICOT. Asta ar putea insemna ca au separat din dosarul mare cele cateva zeci de situatii punctuale in care jandarmii au abuzat (lucru confirmat deja de multe luni de Carmen Dan care spunea ca s-au luat masuri contra acelor jandarmi). Si ca in restul dosarului au ramas posibil urme solide de conspiratie pentru a rasturna Guvernul. Probabil ca de aceea au declinat dosarul si l-au trimis cu totul la DIICOT.

  Acţiunile împotriva ordinii constituţionale sunt cuprinse în articolul 397 din Codul Penal, mai exact: „(1) Acţiunea armată întreprinsă în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat se pedepseşte cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

  Comment


  • Si cum spunea Plesoianu, in PSD s-a asternut tacerea in legatura cu statul paralel si cu serviciile. O tacere asurzitoare si stupefianta. Pe langa obisnuitii Alina Mungiu Pippidi, Cornel Nistorescu, Dan Andronic sau Ion Cristoiu care mai scriu despre acest subiect, am avut un soc puternic azi cand am citit un articol. Nu ma asteptam sa scrie asa ceva. Prin noutatea mesajului provenit de la acest personaj, tocmai de aceea trebuie sa il cititi si voi. Va puteti interesa cine este Catalin Avramescu (trei ani sef al Cancelariei Presedintelui si 5 ani ambasador) dar iata ce a scris azi 2 iul 2019.

   Ţara lui "Cine Trebuie"

   Au ţipat împotriva lui Mugur Isărescu. Pentru ca, în final, socialiştii să îl susţină pentru un nou mandat ca şef al Băncii Naţionale. Din 1990 încoace, Mugur Isărescu, despre care presa a scris că a fost informator al Securităţii sub numele de cod "Manole", este omul indispensabil tuturor regimurilor.

   Ceea ce mă face să îmi pun întrebări. Fiecare instituţie are oamenii săi indispensabili. În ministere de regulă sunt doi. Primul este Secretarul General, un fel de factotum. Ştie tot ce mişcă. Plimbă sau blochează orice hârtie. Contrasemnează toate deciziile importante, care de regulă se iau la el în birou şi pe care le anunţă subordonaţilor, la telefon. Al doilea este şeful de la Cadre. Mai nou, directorul direcţiei "Personal" sau "Resurse umane". Pe aceştia doi nimeni nu îi clinteşte.

   Cetăţenii votează. Se schimbă guverne. Însă "oamenii de bază" rămân. Ei păpuşează România.

   Să nu se creadă măcar o clipă că partidele nu au nici o vină. Ele sunt curele de transmisie. Conduse de oameni slabi, lacomi, incompetenţi şi şantajabili, ele funcţionează precum pistele acelea de aterizare tăiate în junglă pentru avioanele traficanţilor de droguri. Se aprind luminile de semnalizare (campania electorală), aterizezi (iei mandatul), încarci marfa (mulgi Bugetul).

   Cine sunt aceşti oameni? Cei mai mulţi sunt legaţi cu fire de serviciile secrete. De fapt, termenul de "servicii secrete" induce în eroare. Nu e nimic secret aici. Lumea ştie cine este Cutărescu. "E cu băieţii...". Nici Cutărescu nu se fereşte. Te "rezolvă" la vedere...

   SRI şi SIE au fost întotdeauna ceea ce sunt acum. Grupuri de interese. La fel era şi Securitatea, coca din care au fost plămădite, în pripă, în 1990. Securitatea însă era ţinută în lesă de Secretarul-General al Partidului, care avea grijă să pună la Interne nişte oameni de casă, iar în funcţiile de execuţie nişte brute fără aspiraţii politice. După Revoluţie, această formă primitivă de control a dispărut.

   Iar reţelele Securităţii au continuat să funcţioneze. Chiar când oamenii ieşiseră pe străzi să îşi ceară libertatea, agenţii Securităţii încă mai strângeau "informaţii". Câteva zile şi-au căutat stăpân. La sfărşitul lunii Decembrie l-au găsit.

   Aşa s-a format Sistemul. Este o reţea de agenţi şi de colaboratori ai serviciilor secrete care controlează numiri şi resurse. Nu au o orientare ideologică anume. Majoritatea sunt populişti. S-ar regăsi în vorba lui Groucho Marx: "Acestea sunt principiile mele. Dacă nu îţi convine, am şi altele!". Îţi laudă regimul Ceauşescu, după care fac pe ultra-liberalii. Fac shopping la Paris, dar îţi explică de ce China e viitorul. Însă rar ajungi la capii Sistemului. Adesea tu interacţionezi doar cu "piţiflengeri" mărunţi, care te exasperează, dar peste care nu poţi să treci. Au "susţinere". Sunt "oamenii noştri".

   SRI şi SIE nu au prins, în 30 de ani, nici un spion cât de cât important care să fi fost condamnat de către un tribunal. Sub nasul lor s-a făcut contrabandă cu ţigări, iar grupările de crimă organizată au speriat Europa. Cel mai grav e altceva. În timp ce ele, în teorie, asigurau "protecţia informativă", instituţiile Statului au fost acaparate de infractori analfabeţi.

   Dar ce fac aceste instituţii cu "informaţiile" adunate? Păi... nimic normal. În anii în care am condus Cancelaria Preşedintelui (trei ani şi jumătate) şi în anii (cinci) cât am fost ambasador în Finlanda şi Estonia, nu am văzut nici măcar o jumătate de rând de la aceste servicii care să mă facă să deduc că cineva acolo face treaba pentru care este plătit. Şi cu toate că am interacţionat cu mulţi demnitari, nu am descoperit pe vreunul care să fi fost în mod legitim ajutat cu informaţii utile. Dimpotrivă. Mulţi oameni cinstiţi, rătăciţi o vreme prin funcţii de autoritate, mi-au mărturisit exasperarea lor.

   "Informaţiile" adunate nu servesc la nimic altceva decât la întreţinerea reţelei de influenţă. Sunt infiltrate şi spionate instituţiile publice, presa, organizaţiile non-guvernamentale, firmele private. Ideea este să se ştie cine e cu cine. Iar după ce se află asta, se decide dacă Cutărescu este sprijinit sau nu. Nu trebuie să ajungă "la butoane" decât "cine trebuie"...

   Aşa am ajuns o ţară administrată (nu spun guvernată) de un tip de individ. De "Cine Trebuie". Foşti generali sau colonei de Securitate. Informatori îmbogăţiţi dincolo de orice imaginaţie. Naţionalişti de cazarmă. Politicieni cu două feţe. Diplomaţi de la Băneasa. Funcţionari publici cu intrare la Partid. Afacerişti cărora li se spune "Să trăiţi!" la intrarea în ministerul unde dau şpagă.

   Normal ar fi să nu avem jurnalişti cu contracte cu serviciile secrete. Normal ar fi să nu mai avem politicieni cu "dottorate" plagiate la "academiile de informaţii". Normal ar fi să deschidem arhivele Securităţii. Normal ar fi să nu mai existe licitaţii cu "dedicaţie" pentru firmele celor care orbitează în jurul SRI. Dar asta ar însemna să trăim într-o ţară normală, iar pentru ei tocmai asta este o problemă.

   Comment


   • Acest articol, remarcabil prin unicitatea lui la acest personaj de inclinatii foarte liberale si avand in palmares afirmatii foarte dure contra socialistilor sau social-democratilor de oriunde, ne-ar putea oferi o cheie pentru a intelege mai bine istoria ultimilor zece ani.

    Se tot spunea ca Basescu a fost capul rautatilor. Oare? Acest sistem nu a fost creat in cativa ani ci in cateva zeci de ani. Este o caracatita, cu nasi si fini, cu nepotisme. Ma tem ca Basescu a fost ajutat sa castige fiind "cine trebuie". Acum stim. Basescu era Petrov. Securistii ii aveau dosarul la sertar si il puteau controla. Nu-i problema. Si Geoana tot santajabil era. In final, in turul 2, securistii au asistat linistiti la meciul dintre doua marionete pe care le puteau controla si santaja. Oricine ar fi castigat, era "cine trebuie". La fel in turul Iohannis - Ponta. Stim ca Ponta urma sa puna SRI-ul ca premier, pe Maior. Iohannis avea problemele majore de integritate (vedeti aici cum ICCJ s-a dat peste cap sa reinterpreteze un text clar si limpede la abecedarul, declarat si constitutional de CCR https://www.digi24.ro/stiri/actualit...ohannis-383305). Gurile rele spun ca Livia Stanciu a fost recompensata cu un post la CCR pentru aceasta reusita (ea nu a facut parte din complet, dar conducea ICCJ in 2015 perioada de maxim control al SRI asupra Justitiei .... deci, ce putem crede?)

    Sa ne aducem aminte de un alt caz, de judecatorul Iulian Dragomir, cel "cu nasul in suflet".
    https://www.comisarul.ro/articol/ghi...to_762002.html
    La acel moment s-a speculat ca Basescu era nasul (mai ales de opozitia pro-PSD), ca el era stapanul sistemului. Acum nu mai cred asta. Nasul era probabil unul dintre securistii de la butoanele prin care controla functionarii si judecatorii.

    120535.jpg
    Iata-l aici pe Dragomir (stanga) cu Basescu (dreapta) la Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) in 2005. Si totusi, cine este Iulian Dragomir, care dupa toate scandalurile a ramas bine-mersi judecator si cu reputatia aparata de CSM.

    Prieten cu Blejnar

    Magistratul Iulian Dragomir a fost interceptat într-unul dintre dosarele fostului şef al Fiscului de pe vremea PDL-ului, Sorin Blejnar.

    “Judecător Iulian Dragomir, ICCJ: Am onoarea, excelenţă, să trăiţi, cu mare respect. Un minut cu un prieten al domniei voastre şi al naşului domniei voastre. Nu sunt prietenul naşului mai degrabă decât prietenul finului, pentru că suntem amândoi… unui naş comun al nostru.
    Sorin Blejnar: Am înţeles, am înţeles.
    Iulian Dragomir: Da, el e naşul nostru şi-n sufletul nostru. Prin Bucureşti, prin republica noastră sau prin alte…?
    Sorin Blejnar: Sunt aici, sunt prin Bucureşti “, este interceptarea dintre judecătorul Dragomir şi fostul şef al Fiscului, Sorin Blejnar, aflată la dosarul Motorina, trimis în judecată în 2012.

    Numele judecătorului Dragomir a apărut şi în dosarul judecătoarelor acuzate de corupţie

    Magistratul ICCJ a fost audiat ca martor în dosarul judecătoarelor de la Curtea de Apel Bucureşti, Viorica Dinu şi Antonela Costache, acuzate de luare de mită.

    “În cazuri izolate, Dinu Viorica s-a prevalat în cadrul grupului infracţional organizat din care făcea parte şi de pretinsa sa influenţă asupra unor judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală (…)

    Privitor la acelaşi dosar, a „vorbit cu Iulian (din ansamblul discuţiei, a reieşit că acesta este judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie). Referitor la acelaşi judecător, inculpata Dinu Viorica a susţinut „… el îşi urmăreşte rezolvările, asta… ascensiunea şi nu ştii ce! Da’ … Măi, cred că şi-a făcut plinu’! Nu-l mai tentează”, se menţionează în rechizitoriul judecătoarelor acuzate de corupţie.

    În iulie 2013, când rechizitoriul celor 2 judecătoare a ajuns la instanţă si a devenit public, magistratul Iulian Dragomir a declarat presei:
    “Nu am nici o legătură cu persoanele indicate (…) în condiţiile în care nu ne-am văzut de foarte mulţi ani“, a precizat judecătorul Iulian Dragomir.

    Judecătorul Dragomir, cunoştinţă a senatorului corupt Cătălin Voicu

    În 2010, magistratul ICCJ a fost audiat ca martor şi în dosarul fostului senator PSD, Cătălin Voicu, condamnat apoi la 7 ani pentru corupţie.
    Judecătorul Dragomir a declarat în fata procurorilor DNA:

    ”L-am cunoscut pe Cătălin Voicu la sfârşitul anului 2002, când ocupam funcţia de vicepreşedinte al Tribunalului Municipiului Bucureşti. L-am întâlnit pe Cătălin Voicu cu ocazia unor mese festive organizate de magistraţi sau ofiţeri superiori din Poliţie, dar nu îmi amintesc exact cine anume mi-a făcut cunoştinţă cu el, cu siguranţă însă un procuror sau un politist.

    Cred că în 2002 sau 2003 l-am revăzut pe Cătălin Voicu de circa cinci sau şase ori, doar cu ocazia unor mese festive la care fusesem şi eu invitat.

    Între 2004 şi 2006, timp în care am fost la Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor nu am mai avut nicio întalnire cu Cătălin Voicu şi nici acesta nu a mai căutat să mă contacteze, direct sau indirect.

    La data de 1 iulie 2007, am fost promovat în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi îmi amintesc că, după promovare, Cătălin Voicu m-a contactat telefonic şi m-a felicitat. Nici în 2007 nu m-am văzut cu acesta. În anul 2008 l-am văzut o dată, la o masă la restaurantul Select.
    Iata ca tot anturajul judecatorului Iulian Dragomir este in puscarie, sunt penali: Blejnar, Catalin Voicu, Dinu Viorica. El este pe cai mari. De ce oare? Sa fie una dintre uneltele sistemului de care vorbeste Catalin Avramescu? Si deci intangibil?

    Cunoscut ca denunțător la DNA, alături de Alina Petre, fost noră a lui Virgil Măgureanu, al elitelor politice și financiare din România, Florin Ghiulbenghian face un nou denunț, de data asta public.

    El vorbește despre relațiile pe linie masonică, Ghiulbengian fiind fost mason, ale judecătorului Înaltei Curți de Casație și Justiție Iulian Dragomir. Cel care a anulat mandatele de arestare ale Filierei Evreiești...

    Judecatorul mason Iulian Dragomir a facut parte din conducerea Marii Loje Nationale din Romania, in calitate de presedinte al unei structuri numite Curtea Suprema de Justitie Masonica. In declaratiile sale de interese nu apare mentionata apartenenta la Asociatia MLNR.

    De asemenea, Iulian Dragomir este, alaturi de procurorul-sef Mihai Gheorghe, unul dintre judecatorii extrem de apropiati de grupul de interese coordonat de Daniel Moldoveanu, fost consilier prezidential si coordonator al Comunitatii Nationale de Informatii in timpul celor doua mandate de presedinte ale lui Traian Basescu. Din pozitia sa de la ICCJ, avand acces la informatii privind masurile de urmarire luate de SRI pe tematica de Siguranta Nationala, putea extrem de usor sa-si informeze fratii masoni si prietenii (cum ar fi, de exemplu, si Sorin Blejnar) cu privire la aceste aspecte. Nu spun ca ar fi facut asa ceva, dar la baza deciziei DNA de a solicita in Brasov mandatele de ascultare in Dosarul Nemes este posibil sa fi stat si temerea ca nu cumva acestea sa fie devoalate de judecatorul Iulian Dragomir dragilor sai prieteni si colaboratori”, scrie Forin Ghiulbenghian pe pagina sa de Facebook.
    Foarte mare atentie..... DNA incepuse sa se fereasca de uneltele sistemului, ni se spune ca DNA a cerut mandatele de ascultare in alta parte pentru a se feri de Dragomir si de alti securisti. Poate chiar incepuse sa lupte cu sistemul. Hopaaa.... unde am ajuns cu rationamentul....

    Izbitor. Dar concluzia la care ajugem acum seamana foarte mult cu cea a lui Nistorescu. Cititi-o aici. Ea nu se bazeaza pe faptele pe care le prezint eu aici. Deci sunt concluzii identice pe baza de date si rationamente diferite.
    https://www.cotidianul.ro/razboiul-s...t-studentilor/
    Adevărul este că debarcarea baschetbalistei, făcută cu calm, cu metodă, cu migală și cu dreptate, este cea mai importantă performanță a lui Tudorel Toader. Şi de neiertat pentru unii.
    În momentul în care Klaus Iohannis a fost obligat să o destituie, am avut o clipă de amăgire. Mi s-a părut că Tudorel Toader o va ține la fel și că va continua o cursă în marea politică. M-am înșelat. Ba, cu trecerea timpului, au început să apară semne că debarcarea Luluței Kovesi (un fel de Coana Chirița a justiției de tip ardelenesc) n-a fost isprava de unul singur a ministrului Tudorel Toader. Au lucrat-o mai mulți.
    Numărul celor care au vrut-o răsturnată pe cea care începuse să se socoată buricul sibian al dreptății pe planetă a fost mult mai mare. Şi în instituții mai tari decît Ministerul Justiției. Tudorel Toader a formulat, a semnat și a urmat procedurile.
    Dupa cum spune Avramescu, securistii romani sunt "patrioti" si incompetenti, pe langa hoti si pusi pe furat. Kovesi nu raspundea la comenzile lor, ci la comenzile altora, din Occident. Ce s-au bucurat cand Toader a reusit sa o dea afara pe Kovesi.

    Comment


    • Gata cu politica pe aici? Totul s-a rezumat la "Dragnea la puscarie"? Modest, foarte modest.

     Spuneam in #4170 acum o saptamana ca:
     Acesta este noul PSD. La fel de bine ar putea aduce-o pe Kovesi sa fie candidat la prezidentiale sau poate sa fie consilierul onorific al premierului. Asta da lovitura electorala.
     Azi a scris si Ion Cristoiu ceva similar.
     De ce se bat forțele politice din România pentru ca Codruța Kovesi să ajungă procuror european? Pentru că au interesul să scape de ea pe plan intern!

     Nu întîmplător în același sondaj la capitolul Încredere multă și foarte multă Klaus Iohannis e umăr la umăr cu Codruța Kovesi:
     42% Klaus Iohannis, 41%, Codruța Kovesi.

     Datele acestea, ca și altele, ca și intuiția, ne spun că o candidatură a Codruței Kovesi la prezidențiale s-ar putea solda cu victoria sa zdrobitoare. Inclusiv asupra lui Klaus Iohannis.
     E limpede că fosta șefă a DNA e un pericol nu numai pentru Klaus Iohannis, dar și pentru Dan Barna.

     O Codruța Kovesi președinte neliniștete și PSD.
     Dacă Codruța Kovesi e nominalizată ca procuror european, posibilitatea de a candida la prezidențiale dispare. Dacă nu, cine știe ce-i trece prin cap Slujirii!

     De ce se bat toate forțele politice pentru ca Codruța Kovesi să ajungă în funcția de procuror european?
     Pentru că au interesul să scape de ea pe plan intern!

     Despre GRECO, numai de bine. Replica lui Iohannis a fost prea depasita, el dand ordine CSM-ului ceea ce este penibil, la fel de penibil ca iesirea lui de dinaintea condamnarii lui Dragnea in care spunea ce ar trebui sa decida instanta. Ce sa te astepti de la un hot de case. Mai buna a fost replica PSD care copiaza replica Olandei data celor din GRECO. Asa da, bravo.

     Consiliul Superior al Magistraturii pare a se opune mai multor obiecții ridicate de experții GRECO. În aceste condiții, oamenii politici trebuie să se abțină de la orice demers până când magistrații și experții nu se vor pune de acord. Poziția PSD este cât se poate de clară: nu va mai pune în discuție nicio modificare a legilor justiției și nu se va mai implica în astfel de controverse până când nu se va ajunge la un consens general în rândul asociațiilor reprezentative ale magistraților din România. Este o poziție similară cu cea adoptată de Olanda care într-un răspuns oficial adresat GRECO a afirmat că „nu poate implementa recomandările decât cu un larg sprijin al judecătorilor și procurorilor, care până în prezent nu au ajuns la un consens”.

     De altfel, în prezent sunt 14 state europene, printre care Franța, Germania, Olanda etc. care încă nu au aplicat recomandările GRECO, ceea ce înseamnă că România nu este nici pe departe un caz singular, cum sugerează președintele

     Comment


     • Eh, dupa incheierea misiunii "Dragnea la puscarie", pare ca Romania este din nou lipsita de subiecte. Ma bucur ca Teodorovici vine sa taie din gratuitatile lipsite de bun simt date studentilor, cei mai multi care nu le meritau. Cel mai mult ma bucur ca exista inca Romania Curata. Noroc ca ei isi mai aduc aminte ca putreziciunea din societatea romaneasca exista din belsug. Si daca PSD-ul nu se mai lupta cu statul paralel, ei raman si scriu despre el si despre "casta" magistratilor.

      http://www.romaniacurata.ro/cazul-sorina-versus-greco/
      De exemplu, nu pot pricepe cum de ex-ministrul PNL Cristian David a luat opt ani pentru șpagă la prima instanță și la ultima a fost achitat, cum de PNL-istul Scutaru și-a pierdut jobul la președinție pentru o presupusă mită care nu s-a mai dovedit pe parcurs, cum de colegii lui Vasile Blaga într-un caz de șpagă/finanțare ilegală a PDL de 700.000 euro au înfundat închisoarea, iar el merge în Parlamentul European în urma istoricului vot dat pentru integritate pe 26 mai de români care au stat și la coadă, deși chiar colegii l-au indicat ca fiind șeful întregii operațiuni? Mister.
      La prima vedere, erorile judiciare se îndreaptă mai ușor pentru cine nu susține responsabilizarea magistraților, ba dimpotrivă, deresposabilizarea lor. Numai PSD-ALDE pricep greu chestia asta.
      Si aici, punctul culminant:
      Formele fără fond i-au caracterizat întotdeauna pe români. E o chestie latină – cele mai corupte țări sunt dominate de cutura formală avocățească, Italia, Grecia, Mexic, etc, ce face ravagii și la GRECO. Un student care face doctoratul cu mine tocmai a probat că cine a implementat recomandările GRECO nu a evoluat mai mult decît cine nu le-a implementat – erau prea formale ca să schimbe ceva. Generația Facebook a adus însă ceva în plus acestei înclinații pentru formă: pasiunea și violența cu care forma e căutată (fiind mai ușor de priceput) în detrimentul fondului, care nu interesează pe nimeni. Și așa mobilizarea și violența cresc, iar problemele (lipsa de răspundere a magistraturii; corupția politică) stau pe loc, la fel de nerezolvate ca întotdeauna.

      Comment




      • Originally posted by gecmc94 View Post
       Ma bucur ca Teodorovici vine sa taie din gratuitatile lipsite de bun simt date studentilor, cei mai multi care nu le meritau.
       Serios?
       Bine ca merita unii salariu+pensie+pensie speciala
       Sau putorile si hotii din parlament care dorm sau se uita la pornografie in timpul "serviciului", care incaseaza salarii babane, pensii speciale, plus multe alte beneficii.
       Interesanta optica au unii.

       Comment


       • ala in in lumea lui. eu il am la ignor de ceva vreme, studentii nu sunt votanti psd de aceea nu merita gratuitati. la fel si persoanele cu dizabilitati, si multi altii. in schimb dupa cum spuneai Mike, merita votantii 7 pensii, 5 gradatii etc. nu e interesanta optica , ci doar bine stabilita. )))))))))))

        „Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”

        Comment


        • CostiC este un ignorant de multa vreme, stie doar sa injure si sa scuipe seminte pe jos. Romanas tipic....

         C.Mike, da, foarte serios. Stii cate calatorii gratuite au pensionarii? Sase. Pe an. Adica trei drumuri pe an. Intreaba si tu prin familie ca sigur ai pensionari. Si o sa afli ca acestia folosesc cele trei drumuri pentru mers la doctori in cele 3-4 orase mari din Romania in care mai exista doctori sau la tratament.

         Romania a fost singura tara de pe planeta in care studentii, indiferent de rezultatele la invatatura sau merite, au drept la calatorii NELIMITATE, tot timpul anului, in orice zi, 24/7/365. Singura tara de pe planeta. Studentii nici macar nu ar mai avea nevoie de camere, dormeau in tren. Mai mult, cumparau bilete dimineata de la casa de bilete si apoi se razgandeau seara si plecau cu alt tren. Au ajuns calatorii platitori sa fie refuzati de CFR la casa de bilete cum ca trenul este plin si garnitura sa plece un sfert goala. Nesimtire cat casa la studenti. Romanasi tampiti si cocalari. Sa primeasca 6-10-15 calatorii pe an si cu asta basta.

         Am mai vorbit despre pensii speciale. Numeste un partid care isi propune sa le elimine sau sa le reformeze. Nu vei gasi. A fost doar Rares Bogdan, un mitoman care a declarat ca le va taia. Iar apoi presa i-a adus aminte o decizie a CCR mai veche in care se spune ca taierea lor se poate face doar in conditii grave economice. Se pot impozita insa nu cum vrea sa o faca Teodorovici.

         Propunerea actuala a lui Teodorovici a unei taxe de solidaritate impusa DOAR pensiilor speciale este, dupa parerea mea, discriminatorie si deci neconstitutionala. Ca sa fiu mai clar, este ca si cum statul ar impune o taxa doar pensionarilor care au lucrat intr-un domeniu. Taxarea nu trebuie sa tinteasca o categorie sociala, se numeste discriminatorie daca o face. Ca sa devina constitutionala, ea nu trebuie sa tinteasca persoane, categorii sociale (cum ar fi sa taxezi rromii, blonzii, grasii). Ca sa devina constitutionala, taxa de solidaritate trebuie impusa tuturor pensionarilor, deci tuturor pensiilor.

         CCR 873/2010 a decis ca pensiile magistratilor (cei care au mult peste 10 000 lei) sunt o componenta a independentei Justitiei. Nu pot fi anulate. Iar reducerea lor se poate face doar in conditii de catastrofa economica.
         Având în vedere toate aceste considerente și ținând cont de jurisprudența Curții Constituționale referitoare la pensia de serviciu a magistraților, Curtea constată că statutul constituțional al magistraților - statut dezvoltat prin lege organică și care cuprinde o serie de incompatibilități și interdicții, precum și responsabilitățile și riscurile pe care le implică exercitarea acestor profesii - impune acordarea pensiei de serviciu ca o componentă a independenței justiției, garanție a statului de drept, prevăzut de art. 1 alin. (3) din Legea fundamentală.
         Last edited by gecmc94; 2 days ago.

         Comment


         • Rectific, am scris gresit, in cazul pensionarilor nici macar nu sunt gratuite ci reduse cu 50%. Cu atat mai penibili studentii, oameni in toata firea si in putere maxima, care pot munci si in timpul liber cu bicicleta sa faca un ban la UberEats sa isi cumpere bilet de tren. Este imoral, este injust, este pur si simplu intolerabil. Studentii, ca si IT-istii care jelesc eliminarea scutirii de impozit de 10% sunt ridicolii societatii romanesti. Cersetori.

          Legea nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, cu modificările şi completările ulterioare, prevede pentru pensionarii din sistemul public de pensii, precum şi pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, anual, un număr de 6 călătorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile pe calea ferată cu trenuri regio sau interregio clasa a 2-a.

          Comment


          • In tara in care mersul cu "Nasu'" e sport national, adevarul e ca multa risipa se face cu gratuitatile pentru studenti... Eu nu imi amintesc sa fi folosit reducerea aia de mai mult de 10 ori in viata. Studentii in mare sunt pe banii parintilor care si asa unii fac niste eforturi extraordinare sa ii trimita la facultate la sute de km de casa, treaba lor e sa invete nu abia sa aibe ce manca si sa mearga sa faca livrari ca sa aibe bani sa se intoarca acasa la parinti sau sa mearga o data pe an acasa ca nu au bani de tren, dar da... nu toata lumea trebuie sa mearga la facultate si toata lumea sa aibe studii superioare.
           Salariile in corporatii la oamenii scutiti de impozite, cele cat de cat bunicele si scutite de impozit ale unui inginer absolvent de scoala tehnica, Politehnica in general, ajung in jurul unui salar de Politist Local cu liceu terminat la seral sau a unui functionar public cu facultate terminata pe repede inainte... deci e corect ca la privat cu tot cu scutire de impozit sa se castige la fel sau mai putin decat la stat? Ca cei de la stat is mai bine pregatiti, asa-i? Corporatiile sunt de vina ca dau salarii mici, nu? Nu ca s-a marit in prostie in sectorul public in loc sa se automatizeze cat mai mult si sa se scape de birocratie si de o gramada de aparate useless. Ce nu intelegeti voi, e ca businessul din corporatii vine in Romania din cauza ca e best cost location, in momentul in care ajungem cu salariile la nivel de Germania, va trebui sa ne angajam toti la stat, ca nu mai avem unde, sa vezi atunci distractia, dar nu ne facem griji, ca economia duduie deci o sa fie locuri de munca cu nemiluita asa ca ... sa plece din tara!!! #huooooo
           Last edited by Cristi_Xp; 1 day ago.
           Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

           Comment


           • CFR Calatori a emis studentilor, in luna februarie 2017, peste 355.000 de bilete gratuite si mai mult de 4.400 de abonamente lunare.
            Valoarea de decont a acestor calatorii a depasit 15,7 milioane de lei (3,48 milioane de euro), potrivit datelor furnizate de companie.
            In comparatie, in luna februarie 2016, studentilor le-au fost emise peste 209.000 bilete cu reducere si peste 1.000 de abonamente.
            Din numarul total de pasageri transportati de compania nationala in luna februarie 2017, ponderea studentilor a depasit 10%.
            Valoarea calatoriilor gratuite efectuate de catre studenti in perioada februarie-decembrie 2017 este de aproximativ 194 milioane lei
            Pe parcursul anului 2017 au fost transportati 54,35 de milioane pasageri, din care 6,4 milioane calatorii au fost realizate de catre studenti, au spus cei de la CFR in raspunsul pentru HotNews.ro.
            Aceste cifre intra insa in conflict cu cele obtinute de alte organe de presa.
            "Deoarece ne desfăşurăm activitatea pe o piaţă concurenţială, nu vă putem furniza informaţii comerciale privind numărul de bilete emise studenţilor care au circulat în anul 2017 cu trenurile CFR Călători. Din numărul total de bilete vândute, un procent de aproximativ 30% îl reprezintă biletele emise pentru studenţi", se arată în răspunsul pe care l-am primit de la compania de stat.
            Asta era in 2017, intre 11.8% studenti zice Hotnews, sau chiar 30% zice chiar compania CFR. In 2019 s-a ajuns ca CFR-ul sa implore studentii sa stea acasa. Nu glumesc.

            Adevarul:
            CFR Călători a anunţat vineri că a suplimentat numărul vagoanelor în perioada în care Papa Francisc vizitează România, cerând totodată studenţilor să evite utilizarea trenurilor.
            Având în vedere că dintre oraşele vizitate de Suveranul Pontif, două sunt şi importante centre universitare, CFR Călători face un apel la studenţii care beneficiază de călătorii gratuite pe calea ferată să îşi programeze călătoriile astfel încât să evite utilizarea celor mai solicitate trenuri pentru evenimentele religioase din oraşele respective.

            Comment


            • Nu stiu ce salar are un politist local in TM. Oricum, el este stabilit de primaria locala folosind cadrul legislativ.

             Salariul mediu net pe economie a fost in luna mai 2019 de 3.101 lei, in scadere fata de luna precedenta cu 14 lei (-0,4%), dar in crestere cu 14,7% fata de mai 2018, informeaza INS.

             Cele mai mari salarii medii nete s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice), de 6946 lei, iar cele mai mici in fabricarea articolelor de imbracaminte, de 1782 lei.
             Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 110,2%.
             Indicele castigului salarial real a fost de 99,1% pentru luna mai 2019 fata de luna precedenta.
             Hai sa comparam politistul local din Cluj cu cel de la mine, din bucale, S3.
             https://adevarul.ro/locale/cluj-napo...68d/index.html
             Cel mai bine remunerat este primarul Emil Boc, care are un salariu brut de 21.375, din care 4.275 reprezintă majorarea indemnizaţiei lunare cu 25%, conform Articolului 16, alin.2 din Legea-cadru 153/2017. Nici viceprimarii nu stau deloc rău. „Locotenenţii” lui, Dan Tarcea şi Emese Olah au un venit brut de 19.000 de lei. Salariile sunt în general bune şi foarte bune la Primăria Cluj-Napoca. Dacă un şofer poate să câştige 4.827 de lei, salariu de bază, un portar poate ajunge la Dacă un poliţist local de grad superior se apropie de 8.000 de lei (7.902 lei, salariu de bază),
             http://www.primarie3.ro/files/t_2019...orului%203.pdf
             Politist local, grad Superior, Studii Superioare, salariu de baza 4775 lei (gradatia 0) pana la 5947 lei (gradatia 5). Este cea mai mare grila salariala pentru un politist local. Cei cu studii medii nu depasesc 4000 lei. Vorbim de salarii brute, de baza. Imi par mai normale la cap in S3. Poate este o situatie similara si in Timisoara, o chestiune locala dupa cum si-au stabilit grilele. Poate ca Boc si Robu au gasit o metoda sa creasca bani in copaci iar Robert Negoita inca mai cauta. Sau i-a furat el pe toti...

             Eu nu ma refeream la grila din legea salarizarii. Eu ma refeream strict la jelania AMCHAM-ului sau ANIS-ului pe tema scutirii de impozit, tema propusa de PNL pentru a fi eliminata scutirea. Nu pleaca nimeni din tara daca se reduce salariul net cu 10%. Daca totusi pleaca, altele erau motivele mai puternice iar acesta al impozitului este doar un impuls de moment.
             In cazul in care angajatul a negociat salariul net cu angajatorul, atunci angajatul nu sufera nicio pierdere. Firma este cea care trebuie sa se ajusteze. Si o va face. Metodele sunt clare si stiute. Se ingheata angajarile iar volumul de munca suplimentar rezultat din plecarile normale este impartit la mai putini oameni. Deci se creste eficienta. Sau se angajeaza interni, studenti platiti pe putini bani.

             Comment


             • Doua chestiuni s-au intamplat mai interesante in zilele trecute

              Barna:
              ”Actualii judecători ai Curții Constituționale au dovedit din păcate, încă o dată, prin decizia de astăzi, că sunt vârful de lance al penalilor din politica românească, lăsând acestora portița de a-și acorda amnistie și grațiere pentru faptele de corupție.
              Aoleu.... ce spune omul pe care vreau sa-l votez presedinte? Ca Simina Tanasescu, ca Daniel Morar, Livia Stanciu sunt penali, sunt varful de lance si cozile de topor ale penalilor si coruptilor. Asta da lovitura de imagine. Uite unde se ascundeau penalii.

              http://www.ccr.ro/download/comunicat...iulie-2019.pdf
              n urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitatea voturilor celor opt membri prezenţi, a decis:
              Curtea a statuat că o interdicţie constituţională prestabilită în privinţa vocaţiei
              cetăţenilor care au săvârșit o anumită categorie de infracţiuni de a beneficia de
              amnistie sau graţiere încalcă principiul egalităţii, garanţie a drepturilor şi libertăţilor
              fundamentale, precum şi demnitatea umană, valoare supremă a statului român.
              Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei României limitează în mod excesiv
              puterea statului şi marja sa de apreciere, afectând, în mod nepermis, exercitarea
              puterii publice în favoarea/ beneficiul cetăţenilor
              - unul a absentat, nu stiu cine dar nu este important pentru ca daca avea un punct de vedere il putea prezenta, CCR-ul a studiat propunerile inaintea sedintei de azi, care a fost deja amanata dintr-o alta zi anterioara

              https://www.agerpres.ro/justitie/201...ntelui--343366

              Aceasta decizie ne arata ca referendumul pe tema amnistiei si gratierii a fost doar un populism menit sa aduca lumea la vot, sa creeze o emotie negativa in randul electoratului, fara nicio valoare juridica. Constitutia nu se poate revizui asa. Trebuie scrisa o Constitutie noua.

              A doua chestiune este declaratia lui Gelu Visan despre evenimentele din 10 aug 2018.
              https://www.cotidianul.ro/directorul...-act-terorist/
              Despre acest eveniment, eu cred ca a avut loc, intalnirea dintre Carmen Dan si Gelu Visan a avut loc. Nu sunt atat de sigur ca atentatul chiar era planuit. Eu cred ca Visan a fost manipulat de catre servicii pentru a duce informatia mai departe la Min de Interne cu scopul de a panica sefimea de acolo. Este arsenalul de razboi hibrid, de dezinformare care ne arata la ce presiune securistica era supus aparatul de decizie a MAI si Jandarmeria. Doar SRI-ul avea interes sa faca asta. Sau poate alte servicii occidentale. Scopul manipularii era sa produca o psihoza in randul conducerii MAI pentru a ii provoca sa faca greseli in administrarea multimii. Adaugam si provocarile pe care unii din multime le-au facut asupra jandarmilor. Si obtinem cu adevarat poza unui razboi hibrid, un fel de "revolutie colorata". Multimea prezenta acolo a fost doar carne de tun, masa de manevra.

              Comment

              Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google