Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Loganclub.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Loganclub au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Loganclub nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Loganclub (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Loganclub(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

***REGULAMENT***

Acest regulament a fost modificat la data de 19-11-2006.
Reguli privind utilizarea forumului LoganClub&ClubSandero

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

1. Principii generale

Forumul de fata a luat nastere din munca unor entuziasti, dornici de a crea o noua comunitate în Internet-ul românesc, existând atât asemanari cât si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rânduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de nici un fel.

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în nici un fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii
a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b) Statutul de administrator poate fi acordat doar in situatii speciale si doar la propunerea celorlalti administratori.
c) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii
a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Destituirea se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.
h) Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.

Super moderatorii au aceleasi drepturi ca si moderatorii, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de întreg forumul.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este însemnata.

Nota: În mod implicit, dreptul de postare în cadrul tuturor sectiunilor forumului este restrictionat.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul LoganClub&ClubSandero este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie o ora( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul LoganClub&ClubSandero sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parases,ti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE Logan- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.
23.La sectiunea "My ride" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina
24.A se completa Locatia corecta la profil.
Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Logan.
See more
See less

Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • lasa, ca nu-i stress. si la referendum, pe care-l vad prea tarziu facut si pra incalcite intrebarile, o sa ne dam cu mucii-n fasole. o sa iasa ca nu vrem sa dispara coruptia, ca vrem ca guvernul sa incalce in continuare constitutia si sa dea ordonante pe codul penal. dar facem gargara despre justitie, daca suntem psd-isti adevarati, ca aialalti vor raul tarii. nu s-a dat o lege sau vreun proiect de lege in care sa fie vizata victima, chiar si-n infractiunile cu viloenta, doar drepturile infractorului conteaza. dar asa ne trebuie, ca ne-am vandut copii si nepotii pt 30 de lei la pensie si o marire de salariu pe care poti sa faci pipi dupa cursul euro si modificarea contributiilor sociale. toti snt prosti, numai daddy are dreptate si face bine.
  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

  Comment


  • Cu rederendumul Iohannis a dormit in bocanci si s-a trezit acum. Daca il facea acum aproape un an poate era altceva. Acum este tarziu (multi s-au impacat cu dezamagirea) si oricum este consultativ. Iar intrebarile a trebuit sa le citesc de vreo 2-3 ori. Tot varza pe bat.
   Intre timp Draknea a facut tot ce au vrut muschii lui. Apropo, se pare ca telenovela procesului preacuratului va tine pana dupa prezidentiale. Amanare dupa amanare.

   Comment


   • Ca sa fie clar, si productia industriala a crescut cu 1.2%. Ca cineva din presa propagandistica incearca sa intoarca niste cifre care toate arata progres, in "ponderea productiei industriale in PIB" care ar fi scazut (nu stiu, nici nu este atat de relevant), asta este propaganda de cea mai joasa speta. Penibila. Mi-ar fi rusine sa mai citesc fituita aia.

    În perioada 1.I – 31.III.2019, comparativ cu perioada 1.I – 31.III.2018, producţia industrială a fost mai mare cu 0,6% ca serie brută, respectiv cu 1,2%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.
    Intrebi cine simte cresterea economica. Iata cine, cateva exemple:
    Încasările impozitului pe profit au crescut cu 20% în martie, ceea ce arată că profitul brut al companiilor în 2018 a atins un nivel istoric de 25 mld. euro
    https://www.zf.ro/eveniment/incasari...-euro-18135211

    Sa retinem formularea: NIVEL ISTORIC. Iar ZF este un critic frecvent al unor actiuni ale guvernantilor. Dar nu poate minti in halul in care o fac Iohannis si Orban sau Citu.
    Încasările din impozitul pe profit au crescut în martie 2019 cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 3,1 miliarde de lei la 3,7 miliarde de lei, aceasta fiind cea mai bună evoluţie din ultimii ani, arată datele privind execuţia bugetară.
    Enorm. Vesti incredibil de bune.

    Iata cine mai simte cresterea economica. Cei nefericiti.
    Bancherii răsuflă uşuraţi pentru moment: Numărul restanţierilor la bănci a scăzut cu peste 20% în martie 2019, până la 535.432 de persoane, minimul ultimului an
    https://www.zf.ro/banci-si-asigurari...ui-an-18135111

    Si piata auto interna resimte cresterea economica.
    Ca urmare, în primele patru luni ale anului 2019 au fost vândute cu 10,9% mai multe autovehicule, pe un volum total de 57.483 unităţi, din care 48.464 autoturisme (în creştere cu 12,4%) şi 9.019 vehicule comerciale (în creştere cu 3,4%).
    Uite cine mai resimte cresterea economica a cetatenilor.
    Afacerile Altex au sărit de 3,5 miliarde lei în 2018 după o creştere de 8%. Profitul, 63 milioane lei, plus 30%. Businessul retailerului electro-IT a crescut de aproape cinci ori în perioada 2009-2018
    Nu stiu la ce te referi cu imprumuturile statului. Tot ceea ce conteaza este deficit bugetar sub 3%. Restul este can-can, propaganda ieftina atunci cand pun unii urechea la "cele mai mari imprumuturi".... normal, nu-i asa, avand cel mai mare PIB din istoria Romaniei si avand voie sa te imprumuti pana la 3% din PIB, asa cum fac toate statele.

    Comment


    • Eh, da. Iohannis a descalificat si acest referendum politizandu-l.
     Dacă românul merge la referendum şi ştampilează «Da», înseamnă «Da, PSD acasă»”, a afirmat Klaus Iohannis.
     Sursa: Romania Libera. Foarte bine.

     Revenind la alegeri, cei de la Romania Curata au verificat pe toti candidatii dupa o serie de criterii complexe. Nu prostia idiotilor din piete cum ca Dragnea este "penal" iar Orban este onorabil si un domn (Orban este un corupt, prins si denuntat pentru finantare ilegala a campaniei si care acum este platit lunar de o firma apropiata liberalilor fara sa faca nimic, absolut nimic). Macar Eba ducea tichetele de masa angajatilor la Luxten pentru vreo 2000 euro pe luna.

     PSD – Minim 6 candidați din primii 11 au probleme de integritate
     PNL – Minim 9 candidați din primii 11 au probleme de integritate.
     ALDE – Minim 6 candidați din primii 11 au probleme de integritate
     Alianța 2020 USR-PLUS – Minim 6 candidați din primii 11 au probleme de integritate
     PMP – 6 din 11 candidați au probleme de integritate.
     Acestia sunt candidatii tuturor. Foarte multi cu probleme de integritate. Acestea au fost vestile rele.


     Sa dam si vesti bune. Dar intai sa nu uitam. Ciolos, 29 aug 2016.
     https://www.news.ro/economic/ministe...16081415556249
     Ministerul Finanţelor a publicat, luni, lista ajutoarelor de stat pentru firmele care investesc minimum 10 milioane de euro, la care au acces în general marile corporaţii, care include şase firme, între care Pirelli, Arctic şi Bosch.
     "Din 36 de proiecte de investiţii au fost selectate şase în valoare totală de 2,28 de miliarde de lei. Ajutorul de stat solicitat se ridică la 621,4 milioane de lei. Urmează ca, în maximum 45 de zile lucrătoare de la publicarea listei, să fie analizate cele şase cereri de acord pentru finanţare şi anunţate rezultatele finale", a precizat ministerul.

     Pe lista publicată de minister se află, în ordinea punctajului obţinut, companiile: Pirelli Tyres România SRL, care solicitat 128,9 milioane lei de la stat, Arctic SA (163,2 milioane lei), Clariant Products Ro SRL (68,7 milioane lei), Robert Bosch SRL (97 milioane lei), Safe Med International SRL (72,85 milioane lei) şi Alu Menziken SRL (90,9 milioane lei).

     Însă mulţi oameni de afaceri şi economişti susţin câ astfel de ajutoare de stat acordate doar pentru marii investitori distorsionează concurenţa, defavorizând companiile mici şi mijlocii.

     La finalul lunii iulie, Asoaciaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), care reprezintă interesele unor patroni români din economie, a solicitat Guvernului să transfere cel puţin 48 de milioane de euro de la subvenţiile către marile corporaţii din economia româneasc pentru a finanţa programe destinate întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) la recitificarea bugetară din luna august.

     Asociaţia oamenilor de afaceri susţine că subvenţile acordate marilor corporaţii au un efect mult mai mic în economie decât sumele alocate firmelor mici, create de mici antreprenori români care vor să se lanseze în afaceri.
     Atat a vrut, oare atat a putut? Oricum, faptele vorbesc singure.

     Ce face PSD?
     https://www.zf.ro/companii/ministeru...munca-18139087
     Ministerul Finanţelor a aprobat în perioada septembrie 2018-aprilie 2019 acorduri de finanţare pentru 28 proiecte de investiţii prin schema ajutorului de stat, în valoare totală de 1,1 miliarde lei, care vor genera 4.455 noi locuri de muncă. Din totalul proiectelor, 12 vor fi implementate de către societăţi cu capital românesc.

     Comment


     • Azi am folosit stampila mai ales pentru a ii trage de urechi pe talharii democratiei. Stiu ca votul meu nu va avea o finaliate. Dracusorul ala are destule parghii si incearca sa acapareze restul. E clar ca totul se va opri la CCR unde ticalosul are destui lingai. Cleptomanul a facut tot posibilul sa ii umileasca iar pe romanii nostrii care nu sunt in tara. Cozi interminabile, oameni ce asteapta ore intregi sa intre in sectia de votare unde este doar o urna si 2-3 stampile. Daca ar fi dupa talharul asta i-ar ordona lui Melescanu sa faca doar o sectie de votare si aceea la Moscova. Mai inainte catelusul asta spunea ca cei care stau la coada sunt de vina si canta dupa aceeasi placa crepto-comunista.
      Referendumul pentru familie s-a intins pe doua zile, acum Preacuratul sef ar inchide sectile mai devreme. Dar mascariciul a pus pe butuci si masinaria de vot rosie. Cat s-ar chinui el sa manipuleze, sa fure sau sa falsifice, la o prezenta mare la vot tot pe locul doi va cadea. Mama lui Fagadau (fruntasul Constantei) baga in urna cate buletine de vot putea. Prin satele din Teleorman se dadea doar buletinul pentru PE ca nu cumva prostanacii adusi cu arcanul la vot sa puna cumva stampila gresit pe celelalte doua.
      Maine hamsterul va inregistra o nou amanare si victorie in procesul sau. Prostovanul nu doreste sa plece ca un prost din viata si functie. Asa ca se viseaza sa ajunga si presedintele tarii. Si va face tot ce poate pentru asta. Inca un motiv ca referendumul asta nu poate sa aibe finaliate. Tantalaul nu va tine cont de nimic. Dar in nemernicia lui nu realizeaza ca pana la urma va pierde in lupta lui cu o tara intreaga. Si tot prost va pleca pe usa din dos a istoriei.
      Despre europarlamentare nu discut pentru ca oricum ne indepartam pe zi ce trece de Europa.

      Comment


      • Postaceala de mai sus pare a fi un delir. Daca ai baut, atunci esti scuzat. Lidl nu vindea azi bauturi alcoolice. Dar poate ai fost prevazator si ai facut provizii.

       Dintre talharii care conduc tara, iata unul dovedit prin decizii definitive ale instantei.
       Cercetați penal la mijlocul anilor 2000, în dosarul deschis în urma acestei fraude, soții Iohannis nu au fost niciodată trimiși în judecată.
       Unul dintre bunurile obținute prin această acțiune de retrocedare, aflat astăzi în coproprietatea soților Iohannis, este un spațiu comercial situat în zona ultracentrală a Sibiului.
       În ultimii 14 ani, soții Iohannis au câștigat 320.000 de euro din închirierea acestui spațiu comercial, potrivit contractelor de chirie obținute de RISE Project de la Registrul Comerțului. Acești bani au reprezentat principala sursă de venit a celor doi.
       Trei din cele șase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declarația de avere a lui Klaus Iohannis, au fost cumpărate cu banii proveniți din închirierea acestui spațiu comercial.
       Asta înseamnă că patru din cele șase „case” ale președintelui României – cele trei menționate mai sus și spațiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanțe ilegală.
       Sursa: Rise Project

       Sotii Iohannis au sterpelit niste case care apartineau familiei extinse (rudelor indepartate) dar asupra carora nu aveau niciun drept pe linie de succesiune. Intr-un stat de drept, linia de succesiune este tot ce conteaza. Dar talharul de Iohannis a luat casa de la stat printr-un fals in acte publice si a incasat singur chiria. Asta da talhar.

       Ce prejudiciu este dovedit de instante in cazul "talharului" Dragnea? Ca sa putem sa comparam.

       Comment


       • Trec peste mica rautate.
        Hotul striga hotii! Iar Liderul Suprem spunea putin mai inainte ca Iohannis si Ciolos sunt de vina pentru proasta organizare a alegerilor in Diaspoara. Ei sunt sabotorii. Oricum Invincibilul a avut un discurs de om infrant. A spus ca isi asuma esecul, ca nu va candida la prezidentiale (desi la Vaslui si Targoviste a spus cu totul altceva) si a indemnat-o pe Veorica sa nu plece. De fapt acum asta e temerea lui cea mare: ca sobolanii vor parasi vaporul care se scufunda. Si nu va realiza niciodata ca toata "constructia" lui se bazeaza doar pe niste profitori ce saruta partea dorsala.
        Si a mai spus si de cresterea economica, infrastructura, investitii si alte bla-bla-bla propagandistice. Sa mai dreaga busuiocul.

        Comment


        • Da, asa am citit si eu discursul lui Dragnea. Vorbea cumva detasat, de genul "voi, PSD, sa rezistati".
         Sa ascult discursul lui Bogdan era prea injositor, cel dovedit ca a luat 1.5 milioane de euro din bani publici pentru contracte de "imagine" de la aproape toate institutiile publice din zona Clujului (inclusiv patru universitati), normal, asociate PDL-ului de acum cativa ani.

         Iata, alt talhar de la PDL, prejudiciu (multe contracte sunt fara licitatie) de 1.5 milioane euro.

         Deznodamantul trebuie sa fie cel firesc. PSD trebuie sa se retraga de la guvernare si un guvern de tehnocrati sa administreze tara pana la alegerile urmatoare, 1.5 ani.
         Dar, nu doar atat. Toata lozinca si propaganda pentru prosti a liberalilor, a lui Iohannis, a USR a fost in primul rand de nesustenabilitatea reformelor economice, despre topaiala fiscala, etc. Poporul a vorbit. Iar rezultatele trebuie sa apara. Trebuie sa se reduca salariul minim cu cel putin 15% asta doar in primul an. Punctul de pensie nu trebuie sa se mai mareasca din septembrie. Ba chiar sa scada sau sa apara impozitarile.
         Firesc, pensiile speciale sa dispara, sa fie plafonate. Ajutoarele sociale sa fie taiate si sa fie mentinute doar pentru cei cu invaliditate. Iar cele doua milioane de pakistanezi (si din zona) trebuie sa fie aduse in Romania ca sa concureze pe romanii lenesi, scumpi si nesimtiti cu cazane nemtesti care se plimba pe strazile patriei cu prea multi bani in buzunar.

         Basta. Felicitari francezilor, oameni cu caracter. I-au dat cu tifla Iohannisului lor, Macronul tampit.

         Comment


         • La naiba... am uitat... CONCEDIERILE.aceluia care le va face. Si totusi, nu este posibil ca Augustin Lazar, procuror complice al tortionarilor securisti la Aiud sa aiba pensie de 27 000 lei pe luna data de PSD. Poporul cere taierea. Tactica PSD de a indulci statul paralel prin beneficii imorale trebuie taiata de la radacina. Securistii la puscarie.
          Last edited by gecmc94; 3 weeks ago.

          Comment


          • Mda, pe asta s-a bazat propaganda pesedeilor: noi am marit pensiile si salariile, daca vin ceilalti va belesc. Pacaleala celor saraci cu duhul a continuat cu cresterea economica, investitii si locuri de munca. Am mai discutat despre minciunile astea.
           Cu "Securistii la puscarie" sunt de acord. Marele partid a fost creat de nomenclaturistii si securistii care apoi au devenit baroni si oligarhi. De fapt indignarea mea tot de la un securist cu acte in regula si state de plata a pornit: Melescanu. Scursura asta a serviciilor a facut tot ce a putut sa ii impiedice pe cei contra Barosanului sa voteze. Atat in 2014 cat si in 2016 si in 2018. Aceeasi minciuna securista: am "ievaluat" si nu ne-am asteptat la participarea asta. Am vazut aceleasi cozi si aceeasi umilinta.M-a impresionat lacrimile unei femei din Munchen care a stat 6 ore la coada si nu a resusit sa isi exercite dreptul constitutional. O constitutie cu care Draknea a crezut ca poate sa se stearga la fund. Mascariciul (nota bene: toate adjectivele folosite se afla in DEX) a uitat ce a patit Mickey Mouse in 2014. El se credea mult mai tare.
           De fapt acum a venit factura la gaze din 10 august. Atunci cleptomanul ranjea satisfacut de jidarii sai. Maimutoiul nu pricepea insa ca nu poate ingenunchea un popor intreg. Acum zambetul sau a fost amar. Daca apucau sa voteze toti, umilinta sa era mai mare. Si ca sa duca ridicolul mai departe i-a propus la prezidentiale pe motociclist (marele partid cedeaza locul unuia al carui partidulet nu a trecut pragul) si pe tanti Stirea cu care a maturat pe jos (dar se pare ca si ea s-a saturat de asta).
           Si Motocicleanu si Dracusorul au incercat aseara sa le ridice moralul lingailor din jurul lor. Lasa mai ca la prezidentiale ne organizam mai bine. Se va putea vota doar la Moscova. De fapt pe asta si-au bazat samavolniciile: poporul ne-a votat. Tovarasii astia au uitat insa ca din cei 35% doar 45% i-au votat (procentul incluzand si magariile pe care le-au facut).
           Iar Draknea nu poate intelege un lucru elementar: a reusit sa distruga pesedeul prin indepartarea tuturor posibililor contra candidati (linia a doua). Daca el intra la mititica, practic partiduletul nu mai are pe cine sa propuna la prezidentiale. Veorica, Codrin Stefanescu, Ciordache, Nicolicea,... sunt doar niste mascote ale sefuletului. Poate baronul Oprisan?

           Cam trista situatia pentru propagandistii partidului rosu doar cu numele.

           Comment


           • Ce bataie sora cu moartea si-a incasat FSN. E deruta printre membrii si electoratul bolsevic. Habar n-au ce i-a lovit. Ahahahahahaha!
            Keep walking...

            Comment


            • Ieri, prin votul lor, romanii l-au trimis pe Dragnea la puscarie.
             Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

             Comment


             • S-a întâmplat ceea ce ar fi trebuit demult sa se întâmple. Dacă ar fi câștigat alegerile, probabil se amâna decizia și s-ar fi reluat procesul, restul nu mai contează, după faptă și răsplată.

              Comment


              • Originally posted by Gil26 View Post
               Mda, pe asta s-a bazat propaganda pesedeilor: noi am marit pensiile si salariile, daca vin ceilalti va belesc. Pacaleala celor saraci cu duhul a continuat cu cresterea economica, investitii si locuri de munca. Am mai discutat despre minciunile astea.
               Gil, cateodata, comentariile tale din aceasta categorie au maturitatea unuia care a terminat cu greu 12 clase sau a facut liceul la seral ceea ce nu este un lucru rau in sine. Dar eu contest faptul ca unul de acest nivel poate intelege ce inseamna cresterea economica sau PIB-ul. Cresterea economica nu este minciuna. Te rog sa nu mai continui cu ridicolul de a spune ca iarba este alba. Stii doar, 5% in primul trimestru.

               Poate numesti minciuna nu cresterea economica ci faptul ca "vin ceilalti va belesc". Foarte bine. Asta poate fi o lipsa de atentie din partea ta. Pentru ca daca ai 15 minute zilnic de urmarit politica si tot atunci pregatesti salata si asculti in fundal Realitatea TV, atunci da, poti fi confuz.

               Sa luam afirmatia lui Iohannis din mai 2019.
               https://adevarul.ro/economie/stiri-e...ad9/index.html
               În prezent, din punct de vedere economic, România merge într-o direcţie greşită. Politicile actuale se găsesc pe contrasensul responsabilităţii economice. De aceea, este deosebit de important ca sectorul financiar să facă el însuşi dovada preocupării pentru sustenabilitate.
               Directie gresita inseamna, Gil, ca ea trebuie corectata. Nu mai poate fi continuata. Ci intoarsa. Hai, spune ce intelegi tu din aceste spuse.
               Acestea sunt doar câteva dintre manifestările modelului economic volatil, bazat aproape exclusiv pe expansiunea consumului, care însă neglijează tocmai principalul motor de dezvoltare – investiţiile. Trebuie să înceteze acest mod de guvernare, care nu face decât să transfere nota de plată în anii următori. În condiţii de normalitate, am fi aşteptat de la Guvern garanţii de sustenabilitate pentru viitor. Finanţele publice ale României nu se pot baza, la nesfârşit, pe cosmetizarea situaţiei bugetare.
               Ce ne spune Iohannis? Ca se dau prea multi bani catre salarii/pensii si prea putini la investitii. Ce ne mai spune, Gil? Trebuie sa inceteze. Cine? Acest mod de guvernare. Cum poate inceta, Gil? Ia spune-ne? Ca orice om care a terminat macar gimnaziul intelege din "a inceta" ca trebuie inversata situatia si investitiile trebuie crescute. Cum, Gil, daca bugetul este acelasi? Pai prin scaderea banilor de la salarii si pensii. Este limpede, Gil? Trebuie sa mai repetam? Cum se poate scadea bugetul de salarii si pensii? Fie prin scaderea tuturor, fie prin reducerea numarului. Iar la pensionari nu poti sa reduci numarul decat omorandu-i.

               Comment


               • Primele semne:
                https://jurnalul.antena3.ro/bani-afa...ni-811011.html

                gecmc94 sau prin neplata unor datorii, imprumutir, inflatie masiva etc. Eh...economie PCR-ista in toata regula...
                Dar cine stie, paote dupa 70 ani de comunism...insfarsit scapam de ei

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google