Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Loganclub.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Loganclub au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Loganclub nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Loganclub (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Loganclub(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

***REGULAMENT***

Acest regulament a fost modificat la data de 19-11-2006.
Reguli privind utilizarea forumului LoganClub&ClubSandero

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

1. Principii generale

Forumul de fata a luat nastere din munca unor entuziasti, dornici de a crea o noua comunitate în Internet-ul românesc, existând atât asemanari cât si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rânduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de nici un fel.

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în nici un fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii
a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b) Statutul de administrator poate fi acordat doar in situatii speciale si doar la propunerea celorlalti administratori.
c) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii
a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Destituirea se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.
h) Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.

Super moderatorii au aceleasi drepturi ca si moderatorii, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de întreg forumul.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este însemnata.

Nota: În mod implicit, dreptul de postare în cadrul tuturor sectiunilor forumului este restrictionat.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul LoganClub&ClubSandero este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie o ora( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul LoganClub&ClubSandero sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parases,ti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE Logan- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.
23.La sectiunea "My ride" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina
24.A se completa Locatia corecta la profil.
Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Logan.
See more
See less

Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Polacii de foarte multi ani au luat fonduri europene, apoi si-au aratat coltii. Draknea intai si-a incordat muschii fara sa ia mai nimic. Mai ales de cand prietenii de la Teldrum si-au bagat adanc nasu in borcanul cu miere al fondurilor si s-au ars. Nu mai bine creezi o gaura neagra numita Fondul Suveran pentru prieteni?
  Cu capitalul ar fi si asta:
  Pe de altă parte, obligațiunile prezintă interes pentru antreprenori, având în vedere că prin intermediul piețelor de capital aceștia pot împrumuta bani mai ieftin, față de costurile asociate unui împrumut bancar. Spre deosebire de acțiuni, emiterea de noi obligațiuni nu afectează dreptul de proprietate asupra companiei sau asupra modului în care aceasta este condusă.
  Sau actiuni catre angajati, imprumuturi, chiar si actiunile. Iar Draknea nu a dorit investitii dintr-un motiv simplu: pierde votantii (si asa tot mai putini) dependenti de sistem. Vezi buna parte din Moldova si sudul tarii. Acolo unde au fost investitii, unde este siguranta locului de munca, pesedeul a disparut de pe harta.

  Legat de spitale citez din programul de guvernare pesede 2017-2020:
  MĂSURI
  1. Construcția, cu finanțare din FSDI:
  8 spitale regionale, organizate ca centre de urgență-excelență, pentru toate specialitățile medicale, inclusiv cu centre de telemedicină regionale sau naționale în funcție de specialitate, la care se pot conecta centrele medicale, atât pentru diagnostic, dar și pentru a doua opinie. Descriere: 1.000 paturi, 10 clinici, 1 centru de cercetare, echipamente de ultimă generație. Cartier de locuințe pentru medici și personal, infrastructura de cazare pentru rudele și însoțitorii pacienților (hotel – minim 50 de locuri). Cost: 300 milioane de euro/spital.
  1 spital republican, în București, care va fi organizat ca centru de urgență-excelență și cercetare, pe toate specialitățile. Descriere: peste 2.500 paturi, 30 clinici, 2-5 centre de cercetare, echipamente de ultimă generație. Adiacent acestui spital, se va construi un campus medical, care va include facilități (școală, grădiniță, magazine etc) pentru cadrele medicale, dar și facilități de
  cazare pentru însoțitorii bolnavilor. (hotel – minim 2000 de locuri). Cost: 1.1 miliarde euro
  Mai au un an sa le faca pe toate si in felul asta indeplinesc 100% planul de guvernare. Sau dau iar vina pe Ciolos, Iohannis sau greaua mostenire lasata de Burebista.

  Bun citatul cu mai mulţi apropiaţi ai lui Liviu Dragnea. Apropiatii astia au "calculat" si contestat costul spitalelor euro/mp la fel ca si cel al autostrazilor euro/km (care a iesit mult-mult mai scump ca cele norvegine ce strabat muntii) pe principiul un euro tie - doi mie si prietenilor. Si au invatat din lectia Teldrum: fara fonduri europene iar daca nu le iese "cascavalul" de la buget mai bine nu le fac deloc. Pentru ce sa isi mai bata capul? Sa le fie tarana usoara cetatenilor. Si nici sa mai circule pe autostrazi sau sa mai vina investitori, caci iarasi ciao-pa voturile.

  Si cu invatamantul a dat de pamant pesedeul inca de la inceputuri. Un om educat nu va vota niciodata partidul fostilor politruci. Iar putinii "ganditori" ai partidului fac asta doar din interes material.
  Last edited by Gil26; 2 weeks ago.

  Comment


  • Sigur ca ai dreptate ca prin indatorare (obligatiuni) poti obtine capital. Dar tu te refereai (sensul discutiei era acesta) la un capital tier 1, pe termen lung. Ca de capital circulant acesta se obtine si acum fara probleme de la banci pe 6 luni, 1 sau 3 ani. Ca sa construim despre ce vorbim noi aici, este nevoie de obligatiuni de la 10 ani in sus, preferabil peste 20. Romania nu a putut lua imprumuturi semnificative cu maturitatile acestea nici pe vremea lui Basescu, nici a lui Ciolos, nici a PSD-ului.

   Sigur ca este bun citatul din apropiatii lui Dragnea. Si mie mi se pare revoltator pretul pe care economistii europeni de la BEI l-au stabilit (si expertii lor, bine alesi - notez inca o data, colaborarea cu BEI pentru proiectare este obligatorie, asa a zis Comisia Europeana). Suntem in Romania, nu in Norvegia si nici in Texas. Cum sa coste mp de spital atat? Pai ce, la Iasi se construieste in imobiliare cu preturile din Norvegia sau Texas? Ce penibil. Vreau sa subliniez asta.

   Pretul pe care europenii ni-l cer pentru spitale este un furt, un nou caz Bechtel-2. Practic ne cer 2x, 200% fata de cat ar fi normal sa construiesti in Romania.

   Dar ce sa vezi, daca avem CORUPTIE de la europeni, daca JAFUL vine de la europeni care ingrasa firmele occidentale, atunci este biiiiiine, este despre "valori europene", este despre orice altceva decat orice om cu bun-simt ar vedea. Jaf. Iar cand unii merg in Turcia sa construiasca spitale cu ei, mai ieftine (se zice, nu exista inca un proiect), sare toata propaganda securista si Corina Cretu (tot securista) care sa tipe ca nu se cheltuiesc banii europeni.

   Pai daca Europa imi da niste frimituri (150 milioane) si imi cere inapoi 1 miliard (in loc de 4-500 milioane), asta cum se cheama cetateni europeni? Cum se cheama? Escrocherie. Jaf. Iar unii sunt niste cozi de topor in slujba coruptiei inalte din Europa. Pe care nu vrem sa o vedem, ne intereseaza doar bisnita romanilor care cer un comision de 10%. Asa, 10% este mult mai rau decat 200%.

   Comment


   • Multe lucruri s-au intamplat in tarisoara cat timp am fost plecat in zone mai calde. Tariceanu se pensioneaza iar la prezidentiale, in cel mai bun stil securistic (soft-power eurocratilor de la UE), se asigura ca orice candidat este marioneta lor, Iohannis sau Ciolos. Sa le lasam balta.

    Dar, desi mi se parea mai odios sa votezi PDL decat PSD-ul lui Dragnea, poporul a votat. Si PDL-istii m-au surprins rau de tot. Pai tot vorbeam noi pe aici despre niste actiuni. Si iata ca doi PDL-isti de frunte propun niste masuri pe care eu le anticipam aici.

    Incepe Rares Bogdan cu taierea pensiilor speciale. El a exemplificat doar despre magistrati iar apoi o intoarce cand este ghidat de securistii de la ziare.com
    Ati avut si dvs o declaratie controversata, privind taierea pensiilor magistratilor, imposibila conform unei decizii a CCR din 2010

    A fost scoasa din context. Eu ma refer la demnitari, la parlamentari si la personalul adiacent. Nu ma refer la militari, la magistrati. Am o problema cu pensiile speciale, pentru ca incalca principiul contributivitatii, dar exista peste tot in lumea civilizata domenii in care lucrurile stau diferit.
    Nu magistratii si militarii sunt problema. Trebuie sa vedem care sunt cele 178 de mii de pensii speciale, care costa statul roman doua miliarde de euro pe an.
    Boule de Bogdan, grosul pensiilor speciale sunt: securistii, magistratii, militarii. Nu demnitarii, idiotule care sunt doar cate sute, sub 1000. Asa ca am ramas dezamagit. Demagogul acesta de la PDL nu va face nimic. Doar propaganda pentru prosti.

    Iar apoi vine Orban:
    Păi un angajat dintr-o forjă sau un şofer de TIR care muncesc în condiţii extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit şi altul care încasează venituri semnificative şi altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuţie, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat
    Da, IT-istii sa nu mai primeasca pomana de la statul roman, de la restul cetatenilor. Sa fie ei insisi in primul rand cetateni si sa plateasca impozit. A fi "off-shore" si a vrea sa fii cetatean deplin este o aberatie.

    Deci, da, sunt primele semnale ale dreptei care sondeaza reactia opiniei publice privind niste politici de dreapta, prietenoase mediului de afaceri. Adica, reducerea veniturilor. Urmeaza niste modificari ale unor OUG prin care s-au stabilit salarii minime prea mari pentru firme, etc, etc. Pas cu pas.

    USR este penibil, ca de obicei. Nu are nicio doctrina, doar populism anti-coruptie asa cum PSD era despre populismul bugetarilor. Hai PDL, curaj si si spor la taiat.

    Comment


    • USR ul s-a trezit, in mod nesperat cu un vot de incredere de la oamenii scarbiti de pesede. In afara de problema justitiei n-am vazut alta tema la astia. Cum baza lor de cadre e la pamant, in acest moment se executa lucrari de sapaturi pe la alte partide. In plus si ei si peneleu se pare ca fac un pas indarat. Daca nu vor sti sa gestioneze corect votul de la europarlamentare, sa nu va mirati daca pesedeul va reveni in forta, la parlamentare.
     Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

     Comment


     • Sunt sceptic privind revenirea PSD. Cu Ponta? S-ar putea intampla ceva in sensul celor pe care le spuneti daca prezenta la vot scade. Mai exista o parere care pune pe seama boicotului baronilor PSD. Nu cred nici asta.
      PSD a avut 3.21 milioane voturi in 2016 si 2.45 milioane acum. Mai putin 760 mii de voturi. Vreo 500 mii sunt in contul lui Ponta. Deci nu a fost niciun boicot. A fost pur si simplu efectul actiunilor de soft-power european care au personificat in Dragnea si PSD esenta raului. Este o miscare conceputa la nivelul cancelariilor inalte europene pentru contracararea miscarilor de descentralizare (li se mai spune suveranisti) care se opun miscarii "more Europe" (sau mai degraba se opun realitatii de "prea putina Europa pentru colonii").

      Ce este soft-power?

      Apărut în 1990 la nivel academic prin vocea lui Joseph Nye, conceptul de „soft power” proclama elemente uzitate de-a lungul istoriei postbelice, precum folosirea puterii cuvântului, a simbolurilor, a elementelor culturale sau religioase în dauna forței brute. Aprofundat la începutul secolului XXI, „soft power” a accentuat folosirea diplomației culturale și a altor instrumente conexe, după ce timp de un secol puterea militară a fost dominantă în arhitectura internațională.

      Emergența conceptului de „soft power” în dauna celui de „hard power” are mai multe cauze, în principal de natură politico-economică. Astfel, la nivel politic s-a ajuns la ideea că persuasiunea, negocierea și utilizarea unei game variate de instrumente pașnice sunt mai benefice atât pentru statele puternice, cât și pentru cele slabe, care au suferit enorm în urma folosirii forței. Pe plan economic, este vorba despre un calcul simplu tip cost-beneficiu din care reiese că războiul sau amenințarea cu forța, militarizarea excesivă și politicile dure pot aduce prejudicii mult mai mari, sau în orice caz implică alocare de vaste resurse bugetare pentru întreținerea unei armate supradimensionate sau a unui război purtat pe baza noilor tehnologii. Lansat în Statele Unite, conceptul de „soft power” se aplică cu mult succes de către strategii și analiștii americani ce trasează calea de urmat în politica externă.
      Cum actioneaza soft-power? Am vazut. Ambasade, ONG-uri, finantari ale unor actiuni de PR politic ale unor grupuri minuscule, institutii europene. In cazul Greciei, Varoufakis a fost sacrificat (nu a ajuns in puscarie) iar Tsipras s-a conformat rigorilor conducerii europene. A ajuns, dupa patru ani, sa fie laudat de Merkel si chiar nominalizat la un premiu Nobel pentru transformarea Greciei intr-un stalp al stabilitatii. Nu-i gluma. Iar Dancila incepe sa se pozeze cu sefii Europei jurand credinta.
      The Guardian:
      "The former communist youth leader surged to power as a radical rabble-rouser, championing 'collision politics' against the Greek establishment and European austerity," DW's Athens correspondent Anthee Carasava reported.
      "Four years on, he has turned into a master of the mainstream, mutating and maturing into a lord of realism. So much so that many European leaders, including Angela Merkel, who once threatened to oust him from the eurozone, now praise him as a trusted and credible ally. They've even nominated him for a Nobel Prize for helping to turn Greece into a pillar of stability."
      Iata o opinie a unui liberal, suporter al PDL, europarlamentar, Traian Razvan Ungureanu.
      https://adevarul.ro/news/politica/to...b18/index.html
      Cea mai nouă şi lăudată tentativă de civilizare a României a eşuat pentru că n-a existat. În locul ei: aceeaşi comedie care îngăduie mai departe barbaria, de data asta în varianta consensuală, virtuoasă şi agreată de administratorii externi. DE ACELASI AUTOR Mai multă Europă, mai puţină democraţie! Biologia în România Înainte! Rezumînd cu scrîşnet de frîne: slugile au lovit, iar, după ce au remarcat ager că stăpînului i-a alunecat coroana. Apoi, au proclamat libertatea. Asta e tot şi în acest tot egal cu mai nimic stă istoria noastră închipuită dar neschimbată.
      De pe marginea plantaţiei, idealurile juridice UE şi purtătorii lor de trenă au urmărit mulţumite spectacolul, oferind băştinaşilor mari cantităţi de mărgele şi oglinzi. Barbarizarea poate lucra perfect cu mijloacele justiţiei. Mulţimile vor face entuziast confuzia între eşafod şi dreptate, mai ales dacă scuipatul dă certificatul instant de civism. Statul de drept importat sub supravegherea tehnocraţilor europeni e un Fanar înstelat, cu Oda Bucuriei la chermeze.
      Aşadar, unde sîntem? Şi la ce bun au trecut 30 de ani? Singura noutate pare o schimbare de slogan, pe locul lăsat liber de armată: justiţia e cu noi!

      Comment


      • Vreau sa exemplific puterea "soft power" si in cazul spitalelor regionale, care au fost subiect de campanie electorala. USR si opozitia (mitomana Cretu, fost comisar european, o securista SIE al carei cont de email a fost spart si s-au aflat picanterii despre un demnitar american) acuzau PSD ca nu face spitale din bani europeni. Da, pentru ca sunt un jaf. Daca trebuie sa aleg intre doua rele, un spital facut cu bani corecti turcesti/grecesti din care fura PSD-ul 10%, si un spital facut cu bani europeni din care nu fura romanii dar "fura" regulamentar firmele europene cerand preturi de doua ori mai mari, eu stiu ce aleg. Furtul din care ies eu, ca popor, cel mai ieftin. Iar contractele europene nu sunt ieftine, sunt un jaf in acest caz.


       Regina Maria a inaugurat in 2019 noul spital, primul privat cu servicii integrate din Cluj Napoca, care are o suprafaţă de 7.000 mp, cu 148 de paturi, iar printre altele dispune şi de 60 locuri de parcare subterane. Este un spital multidisciplinar, printr-o investiţie de 18 milioane de euro, la care se vor adăuga alte două milioane de euro în cursul anului viitor.

       https://www.agerpres.ro/sanatate/201...e-euro--226578

       Cluj - 7000 mp - 148 paturi - 20 mil
       Cost / pat: 135 mii euro
       Cost / mp : 2860 euro


       Sanador, 40 mil, 402 paturi, proiectul a fost realizat în parteneriat cu o firmă imobiliară din România, de la care am închiriat clădirea. Valoarea investiţiei se apropie de 40 milioane euro.
       https://www.zf.ro/companii/cel-mai-m...e-foto-8156448

       Bucuresti - 23000 mp - 402 paturi - 40 mil
       Cost / pat: 100 mii euro
       Cost / mp : 1740 euro

       De remarcat faptul ca spitalul Sanador este mai ieftin pe mp decat cel din Cluj. Putem presupune ca, in cel mai rau caz, sumele publicate nu includ investitia cladirii la rosu a firmei imobiliare care o inchiriaza catre Sanador. Putem adauga 500 euro / mp construit la rosu, sau 700 euro / mp la gri. Ne duce catre 2500 euro / mp, langa Piata Victoriei din Bucuresti.

       Deci, iata doua exemple din mediul privat care ne spun ca in Clujul mai scump decat Bucurestiul la capitolul imobiliar dar si in Piata Victoriei, un spital privat ultramodern se construieste cu 2500-2800 euro. Cat poate costa la Iasi, in zona periferica? Ceva mai putin, poate sub 2000 euro / mp.

       https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/ps...l--204045.html
       "PSD vrea un Spital Regional „ieftin“ la Iaşi. Proiectul, în pericol"
       „Ziarul de Iaşi“ a dezvăluit încă din luna iulie costul total al Spitalului Regional de Urgenţă (SRU) de la Iaşi: 470 milioane euro (inclusiv TVA). Acest lucru înseamnă circa 4.000 euro/mp (circa 3.400 euro/mp - fără TVA), în condiţiile în care din studiul de fezabilitate rezultă că SRU va avea o suprafaţă construită de aproape 120.000 mp. În alte ţări europene, costurile ajung la aproape 5.000 euro/mp (Norvegia), dar unele unităţi spitaliceşti au fost ridicate şi cu 2.500 - 3.000 euro/mp. În schimb, investiţia totală la un spital din Texas (SUA, 120.773 mp) cu 532 de paturi a ajuns la 800 milioane de dolari, ceea ce înseamnă peste 6.600 dolari/mp (circa 5.800 euro/mp).
       Spital bani europeni, un jaf al banilor publici cu studii de fezabilitate facute de BEI. O realizare aplaudata de opozitia romaneasca, slugi ai administratiei externe. Iata ce inseamna Soft Power.
       Cost / pat: 550 mii euro
       Cost / mp : 4000 euro

       Comment


       • Ah, exista si a treia cale. Iata-le:

        - investitii de stat, ciugulite de pesedisti cu 10%
        - investitii de stat cu fonduri europene girate de USR sau de PSD-ul domesticit si "europenizat" precum Ponta, platite cu 200% fata de pretul corect din piata privata, o Romanie jefuita cu toate actele
        - nicio investitie de stat, ci privatizarea sanatatii, asa am ajunge la pretul corect fara jaf, statul decontand costurile catre privati

        Asa ca PDL este invitat la guvernare sa privatizeze tot si sa concedieze cat poate.

        Comment


        • Scandal cu motive etnice la un cimitir. UDMR avea dreptate acum doua saptamani sa ceara o investigatie privind partitionarea cimitirului si unde sunt plasati mortii, respectiv crucile.

         Dar azi UDMR a devenit penibil cand cerea Jandarmeriei aplicarea fortei impotriva romanilor veniti sa intre intr-un cimitir inchis abuziv de maghiarii din CJ Harghita. Probabil UDMR si-ar fi dorit sa vina scutierii pe acolo si eventual sa dea cu gaze lacrimogene. Despre actele de violenta nu exista inca probe.
         Liderul UDMR Kelemen Hunor cere premierului, după incidentele de la Cimitirul Valea Uzului, demiterea ministrului de Interne și a prefectului de Harghita.
         „Autoritățile române nu au fost capabile să asigure ordinea, iar din această cauză au avut loc acte de violență și agresiune fizică în incinta și în preajma cimitirului eroilor din Valea Uzului. Solicităm doamnei premier să îi elibereze din funcție pe ministrul de interne, Carmen Dan, și pe prefectul județului Harghita”, se arată într-un comunicat transmis de către președintele UDMR, Kelemen Hunor.
         Acesta face apel la autorități să îi identifice imediat și să-i tragă la răspundere „pe cei care au recurs la agresiune fizică, s-au comportat într-un mod barbar, au pătruns cu forța în cimitirul eroilor din Valea Uzului, au distrus poarta de acces, au rupt crucile de pe morminte, generând, astfel, teamă în rândul membrilor comunității maghiare”.
         Potrivit lui Kelemen, maghiarii care au format un lanț uman în jurul cimitirului au protestat pașnic față de „ilegalitățile comise de primarul localității Dărmănești, fapte care, în ultimele zile, au fost confirmate și de autoritățile românești”.
         Hai sa vedem ce au mai spus idiotii din CJ Harghita.
         https://www.g4media.ro/tensiuni-la-c...-cu-lacat.html
         CJ Harghita avertizează că ”grupurile politice, consilieri județeni din cadrul Consiliului Județean Covasna au solicitat și au primit aviz de la CJ Harghita și comuna Sânmartin pentru data de 6 iunie 2019, începând cu ora 16.00 pentru o comemorare pașnică a eroilor căzuiți și înmormntați în cimitirul din Valea Uzului” și conchide că, potrivit legii adunărilor publice, ”este interzis desfășurarea simultană a două sau mai multe adunări publice”.
         Adica maghiarii aveau aprobare sa aiba o adunare publica de la ora 16. Dar romanii nu aveau voie deloc, desi isi anuntasera prezenta intre 17-20. Ei nu au mai primit aprobare.

         Mai xenofobilor maghiari din CJ Harghita, in Bucuresti s-au putut desfasura vreo 3 manifestari publice in acelasi loc, in Piata Victoriei. A fost parada gay, apoi mitingul contra abuzurilor in paralel cu niste contramanifestatii ale rezistentilor provocatori. Au fost ore diferite. Mai xenofobilor din CJ Harghita, puteati sa cereti maghiarilor sa depuna coroane intre 16-18 si romanilor intre 18-20. Nu sa puneti lacat ca niste grofi nenorociti.

         Respect dreptul fiecaruia la eroi. Si trebuie pusa ordine printre crucile din cimitir ca sa nu existe discutii. Dar pana la a inchide cu lacat si a nu lasa romanii sa intre,.... mai brutelor... faceti un pas inapoi.

         Comment


         • Firea, 7 iunie 2019
          „Eu sunt mult mai preocupată în acest timp de faptul că atât primăria Capitalei şi de sector au un buget mult mai mic, decât cel prognozat. Îmi pare rău că dintre colegii mei primari m-au lăsat să mă bat singură cu ştiţi dumneavoastră cine. Pentru că probabil unii s-au bucurat că s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei, dar acum toţi suntem în faliment nedeclarat. În momentul în care nu mai poţi să îţi asiguri funcţionarea, activitatea curentă.”, a declarat Gabriela Firea
          „Am vorbit cu doamna premier. Am anunţat această situaţie şi la BPN. Mi s-a promis o întâlnire cu doamna premier şi minsitrul de Finanţe săptămâna viitoare, care acum este plecat din ţară. Mă preocupă mai mult acest subiect, pentru că, dacă intră Primăria Capitalei în incapacitate de plată, scade automat rating-ul de ţară şi s-ar putea să ajungem la Consiliu Monetar. Asta ne dorim? (…) Avem un minus de un miliard de lei. Ne trebuie urgent un miliard de lei”. Astea sunt priorităţile. Nu să organizăm un Congres.”
          Iar o da Firea cu lupta ei cu "cel care al carui nume nu poate fi rostit" (Dragnea). Cica s-au taiat bani de la PMB.

          Ei bine, taiat sau netaiat de la Dragnea, problema pare a fi alta.
          Administratorul public al Bucureștiului, Sorin Chiriță, a transmis pe 5 iunie direcțiilor din Primăria Capitalei.
          "Având în vedere situația efectiv realizată în primele 5 luni ale anului 2019, când se constată o diminuare cu 15% a veniturilor bugetare locale, urmare a încasărilor din cotele defalcate din impozitul pe venit în scădere semnificativă față de aceeași perioada a anului 2018, ce ar presupune prin extrapolare la întregul an 2019, dacă se va menține acest trend nefavorabil, la o diminuare drastică a veniturilor bugetare cu minim 35%. Municipiul București se confruntă cu o situație extrem de dificilă, cauzată de scăderea majoră a încasărilor din cote defalcate din impozitul pe venit”,
          Eh, scrisoarea este administratorului PMB este cam ambigua. Sa ne uitam la cifre. Si anume, la rubrica "cote si sume defalcate din impozitul pe venit", sunt banii care vin de la guvern la autoritatile locale.
          2016: 3.3 mld lei
          2017: 3.6 mld lei
          2018: 4.1 mld lei
          2019: 3.26 mld lei (-20% fata de 2018, -9% fata de 2017)

          Cifrele in sine nu ne arata dezastrul estimat din scrisoare care anticipeaza o scadere de 35% (in loc de 20%) pentru tot anul. Poate sunt si alte fenomene. Realitatea mi se pare alta. Firea a obtinut in 2018 o marire a bugetului PMB cam mare. Poza pe atunci in aliata lui Dragnea. Bugetul pe 2019 inseamna o corectie, deci mai putine pomeni electorale, dar si o redistribuire catre primariile locale ce fac proiectele mici. Toti primarii de sector au fost de acord cu aceasta redistribuire.
          minuta.jpg
          In plus, au aparut si despagubirea pentru parcul Bordei, falimentul RADET.

          PMB are un minus de vreo 400 milioane lei, fata de 2017. Iata unde se duc unii bani si s-ar putea remedia destul de usor.

          Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – Proedus – anunță că trimite 3500 de persoane într-o “tabără recreațională pentru cadre didactice și personal auxiliar din învățământul bucureștean, antrenori și părinți”., alături de 2000 de elevi “active și merituoși”, în vara lui 2018. Destinațiile sunt: Costinești, Neptun, Paralia Katerini sau Predeal. Contractul a fost semnat anul trecut, fără să se precizeze clar numărul beneficiarilor pentru fiecare an și se ridică la peste 70 de milioane de lei,
          Alte 10 milioane pentru Catedrala. 5 milioane pentru doua statui. 25 milioane de lei anual pe ajutoarele pentru casatorie. 10 milioane pentru tineretul trimis la mare. Cam 3 milioane pentru biciclete. Si lista mai poate continua. Deci peste 100 milioane anual numarate pana acum.


          Comment


          • Se pare ca ne indreptam in directia aia. Incredibil ... sa nu ai oameni cu "oua" in politica romaneasca.... Mi-e frica sa nu ajungem ca in Albania.

           „Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”

           Comment


           • Care directie? Cum este in Albania? Asta este noua propaganda a tampitilor din media si de pe fesebuc unde colcaie manipularea si fakenews? Ca daca nu este dat jos guvernul ajungem ca in Albania unde Curtea Constitutionala este suspendata de 18 luni pentru ca judecatorii aveau averi pe care nu le puteau justifica? Unde presedintele anuleaza alegerile locale pentru ca opozitia le boicoteaza si nu prezinta candidati? Cu toata minima decenta necesara intre comentatorii de pe blog, totusi afirm ca cei care lanseaza astfel de manipulari si comparatii cu Albania sunt fie prost informati, fie sunt bine informati dar mizeaza pe mentinerea unei stari de panica in randul urmaritorilor lor naivi, fie sunt dereglati la cap, avand evidente accente de psihoze si paranoia (cam asa cum sunt niste oameni vesnic prin Piata Victoriei, care pozeaza in pistolari si lovesc pensionari sau Ceausescu ala).


            Sa revenim la chestiuni reale care s-au intamplat in Romania.
            ICCJ respinge ca nefondat apelul DNA. Fruntasii PNL au fost achitati definitiv.
            În septembrie 2015, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională George Adrian Scutaru şi pe fostul deputat PNL Dan Motreanu, pentru spălare de bani. Pentru aceeaşi faptă a fost judecată şi Ana Maria Schaer, administrator al unei societăţi comerciale.

            Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2008, Cristinel Bîgiu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, denunţător în acest dosar, a pretins de la o persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, pentru a-l pune în posesia unor terenuri aflate în municipiul Buzău.

            Din suma pretinsă, Bîgiu a primit 700.000 de euro, din care le-ar fi dat lui George Scutaru şi Dan Motreanu sumele de 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro, conform unei înţelegeri anterioare, pentru finanţarea campaniilor electorale din 2008 ale candidaţilor PNL la alegerile locale şi parlamentare din acel an, susţineau procurorii DNA.

            Pentru a ascunde provenienţa acestor sume, Scutaru, Motreanu şi Ana Maria Schaer "au iniţiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realităţii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranşe, din contul societăţii administrate de către aceasta din urmă către o firma care a produs articole de vestimentaţie folosite ca materiale în campania electorală", au mai scris procurorii în rechizitoriu.
            Ce avem noi aici? Ca si in cazul Orban care a cerut o finantare ilegala a campaniei la Primaria Capitalei, avem un denuntator faptas care isi denunta complicii. In cazul Orban aveam si stenograme ale unor interceptari pe care le-am citit cu totii unde discutau evident codat. In cazul Scutaru exista probabil niste documente justificative ale acelor firme. Dar difera partidul. La PDL/PNL ajungi foarte greu in inchisoare si doar daca nu esti securist ci un gainar. Altfel, furi cat poti. In cazul Dragnea, instanta nu a avut nevoie de probe foarte clare.

            Comment


            • Ah, cand USR creste si vrea sa devina un partid national, atunci se pigmenteaza variat. Acum cateva luni se radea de USR Gorj. Au urmat apoi o serie de demisii de oameni dezgustati care totusi nu au scris despre ce este vorba. Am aflat insa de la Cami Bacioiu de ce se pleaca din USR.

             usr_gorj.jpg

             Azi (luni - n.r.) mi-am dat demisia din USR. M-am saturat de atatea certuri interne si de atata grobianism si idolatrie dementa de a caror existenta am fost profund socata. USR-ul trebuia sa fie format din oameni educati care sa salveze Romania. Nu sunt toti educati, sau cu bun simt, iar respectul pentru cel de langa tine e doar o gluma buna cateodata. M-am asteptat sa gasesc un mediu profesionist, de oameni care lucreaza impreuna spre un scop mai inalt. Am gasit porcaiala de cea mai joasa speta.
             Sunt si oameni buni, oameni foarte buni care lucreaza zi de zi pentru o comunitate decenta. Oameni care se lupta prin consilii cu indecenta, prostia si hotia. Dar ei fac asta in ciuda mediului intern din partid, nu cu ajutorul tuturor colegilor. Poate am fost eu naiva. Poate asa e in politica. Eu clar nu-s facuta sa ma porcai, sa arunc cu invective si sa ma catar pe cadavre ca sa fiu sef. Asa ca povestea mea politica s-a incheiat azi. O sa sustin USR-ul in continuare pentru oamenii aia decenti si muncitori pe care i-am cunoscut
             Foarte bine Cami ca votezi pentru oameni precum Nicusor Dan. Dar el nu mai este USR decat pe hartie ca altfel nu se putea aproba alianta USR cu PLUS din cauza unei contestatii contra conducerii USR depusa chiar de N. Dan insusi. In USR tot sefii (si securistii) vor decide lucrurile in partid, adica aceia care stiu sa se porcaiasca, sa se catere pe cadavre.

             Comment


             • Referitor la USR Gorj, comentariul organizatiei se refera la rromul cu pielea mai colorata care sta jos, primul din dreapta, randul de jos. Insa pe acela nici nu l-am observat prea mult. Atentia mea a fost atrasa de cei trei din dreapta, randul de sus. Au imagine de cocalari, altfel probabil lucratori la biblioteca (). M-am certat cu un imbecil care imi spunea ca n-ar trebui sa merg cu bicicleta pe trotuar, asta in timp ce era sa dea cu masina peste mine urcat cu masina pe trotuar. Mi s-a urcat sangele la cap si am tipat la el. Tatuaje pe brate si sigur votant USR fiind din categoria sociala a analfabetilor functionali, inerti de obicei din punct de vedere politic, insa scosi la vot din aburii de alcool si droguri de propaganda fake-news din media.

              A aparut azi in presa o poza foarte interesanta despre Marian Tivilic Morosanu (zis Ceausescu). Cel din dreapta, agresorul lui Valer Dorneanu si a altora.

              marian-ceausescu-bot-538x332.png

              Despre el, ziarul "bugetul", securisti de mana intai, scria asta:
              Bugetul.ro vă prezintă informații mai puțin cunoscute despre Marian „Ceaușescu”. În vârstă de 50 de ani, Marian Moroșanu a fost unul dintre tinerii care au luptat la Revoluție, participând activ și la Mineriadă. Din cauza loviturilor primite la Mineriadă, acesta susține că a rămas cu un handicap.

              El a fost arestat la Mineriada din 13-15 iunie 1990 și acuzat, la fel ca dictatorul Nicolae Ceaușescu în ’89, de subminarea economiei naționale, informa presa din România, în 2015. În cele din urmă, Tivilic a fost eliberat.

              „Când am intrat în greva foamei la Jilava, mi-au arătat acuzaţiile şi mandatul de arestare. Încadrarea mea era la maximum 15 ani pentru subminarea economiei naţionale. Pe spatele mandatului scria: «A nu fi lăsat liber. Reprezintă un foarte mare pericol social» Ulterior, încadrarea a fost schimbată în infracţiune de ultraj, de distrugere şi de pătrundere frauduloasă într-o instituţie publică. Ulterior am fost judecat în stare de libertate şi condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare”, preciza „Ceauşescu”, pentru Ziarul Ring.
              Atentie mare, cica la mineriada a fost arestat si acuzat de intrare frauduloasa intr-o institutie publica. Cum? Au intrat tinerii frumosi din Piata Universitatii, "golanii" au intrat intr-o institutie publica? Nu stiam asta. Eu stiam ca minerii au intrat. Si ce a aparut azi? A aparut o poza cu un tanar de langa Miron Cozma. Nu era miner dar era alaturi de Miron Cozma cand acesta batea "golanii" din mineriada. Okay? Acum se explica multe. Pur si simplu individul chiar are nevoie de ajutor psihiatric de specialitate. In timp ce institutiile de ordine din Romania il lasa in libertate sa agreseze functionari publici. Probabil ca acesta este si scopul securistilor din spate. Daca s-ar lua actiunile corecte de delimitare a spatiului printr-un ordin de restrictie emis de un judecator, securistii castiga pentru ca fac din el o "victima", un "erou" al luptei contra ciumei din Albania, sau ceva de genul acesta. Campania de dezinformare si manipulare este incredibil de bine pusa la punct.
              bun-2.png

              Comment


              • Un asemenea subiect nu ar fi fost ratat de media stupida a opozitiei, nici pe fesebuc, nici posturile anti-psd..... daca s-ar fi intamplat celor de la PSD. Dar s-a intamplat celor de la PNL. Asa ca sa radem de ei. Copios. Niste corupti si nemernici. Pe care s-ar putea sa ii votez daca taie pensiile speciale, salariile si scutirile de impozit asa cum au inceput sa promita dupa 26 mai.

               Stirile Pro TV
               Ca să mai detensioneze atmosfera, deputatul PNL Cezar Preda a venit în sala cu o cutie de rahat turcesc şi şi-a servit colegii.
               https://stirileprotv.ro/stiri/politi...-cu-rahat.html

               Stiri Antena 3
               Potrivit Antena 3, liberalii au început să împartă rahat colegilor din PNL. Cutia a adus-o chiar Cezar Preda, deputat al PNL. Mai mulți dintre liberali au servit din acea cutie, conform Antena 3.
               Sursa citată mai notează că nu se știe dacă gestul a fost făcut cu intenție sau e vorba de o pură coincidență.
               Am vazut imaginile in care o cutie hexagonala de rahat era deschisa de deputatul Cristina Traila si oferind rahat colegului de partid si vecin de scaun Catalin Predoiu. Corect. Foarte multi liberali mananca rahat in public. Macar de si-ar respecta promisiunile facute dupa 26 mai. Iata-le:

               Rares Bogdan:
               În legătură cu pensiile speciale sau cu demnitarii, acolo lucrurile trebuiesc luate punct cu punct. În cazul judecătorilor şi procurorilor există o decizie CCR din 2010. Acolo se poate doar impozita. Cuvântul tăiat nu cred că este cel mai potrivit. E o diferenţă", a declarat Rareş Bogdan, la România TV.
               "În cazul pensilor speciale e foarte simplu: impozitezi după modelul francez sau olandez cu 80% şi ai rezolvat problema şi nici nu intri sub incidenţa deciziilor CCR.
               Ludovic Orban:
               Ludovic Orban, liderul PNL a anuntat pe pagina Facebook ca: "Nu putem guverna, ca liberali, cu 28 de ministri, cu 100 si aproape 60 de agentii, oficii, autoritati, cu vreo 40 si ceva de servicii deconcentrate in teritoriu, cu peste un milion de angajati in sectorul public. Nu se poate! Noi, ca partid, trebuie sa venim cu un Guvern suplu, european, de 14, maximum 15 ministere, cu o reforma profunda a tot ce inseamna toate celelalte autoritati ale administratiei publice centrale care plimba hârtii si atât, care nu fac altceva
               Florin Citu, strategul economic al PNL, taierea beneficiilor pentru IT-isti
               Cîțu, despre impozitarea în IT: Să discutăm dacă ne mai permitem să avem unii români mai speciali ca alții
               Si mai ales FMI-ul
               Astfel, FMI susţine că salariul minim în România a depăşit deja nivelul sustenabil din cauza ritmului rapid de creştere, şi că politicile guvernamentale trebuie să se concentreze pe investiţii, care reprezintă viitorul economic al ţării, şi nu pe salarii crescute rapid pe termen scurt, pentru că nu sunt este o strategie sustenabilă.
               Jaewoo Lee a mai spus că programul Prima Casă ar trebui eliminat treptat.
               Iar PNL s-a aliniat cu FMI-ul pe 5 iunie 2019. Deci va reduce salariul minim, va elimina Prima Casa si va concedia bugetari. Exact ceea ce vrea FMI.

               Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, însoțit de vicepreședintele pentru buget, politici fiscale și economie, Florin Cîţu, și membrii #PNL din Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților, Bogdan Huţucă și Lucian Heiuş, s-au întâlnit astăzi cu o delegație a Fondului Monetar Internațional, condusă de șeful misiunii FMI pentru #România, Jaewoo Lee, și Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI în România.În cadrul acestor consultări, care au loc pentru evaluarea anuală a economiei românești, au fost analizate împreună situația economică și bugetară actuală a României și perspectivele economice pentru perioada următoare.

               Președintele Ludovic Orban a transmis reprezentanților FMI angajamentul Partidului Național Liberal de a promova politici guvernamentale de consolidare a creșterii economice bazată pe stimularea investițiilor private și publice și de recâștigare a încrederii mediului de afaceri în economia românească prin politici fiscale și bugetare fundamentate, predictibile și stabile.

               Comment

               Working...
               X
               Anulare DPF
               Politica de Securitate Google