Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Loganclub.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Loganclub au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Loganclub nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Loganclub (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Loganclub(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

***REGULAMENT***

Acest regulament a fost modificat la data de 19-11-2006.
Reguli privind utilizarea forumului LoganClub&ClubSandero

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

1. Principii generale

Forumul de fata a luat nastere din munca unor entuziasti, dornici de a crea o noua comunitate în Internet-ul românesc, existând atât asemanari cât si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rânduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de nici un fel.

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în nici un fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii
a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b) Statutul de administrator poate fi acordat doar in situatii speciale si doar la propunerea celorlalti administratori.
c) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii
a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Destituirea se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.
h) Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.

Super moderatorii au aceleasi drepturi ca si moderatorii, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de întreg forumul.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este însemnata.

Nota: În mod implicit, dreptul de postare în cadrul tuturor sectiunilor forumului este restrictionat.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul LoganClub&ClubSandero este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie o ora( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul LoganClub&ClubSandero sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parases,ti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE Logan- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.
23.La sectiunea "My ride" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina
24.A se completa Locatia corecta la profil.
Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Logan.
See more
See less

Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Gec, ti se pare normal sa fie acceptata minciuna sau tainuirea sub juramant? doar ca un destept a denumit asta "misconduct"? apropo, n-am citi articolul ala, nu-s fan g4media. doar stau stramb si incerc sa judec drept, pe cat pot. pt mine nu conteaza ca ala iti intinde o capcana, atata timp cat esti nevinovat si n-ai ce ascunde, ba mai mult, trebuie sa spui tot ce stii, nu exista scuza. asta e un rahat de-al americanilor, un politically corect care duce la chestii de genul asta, unde un infractor nu poate fi dovedit daca procurorul nu are de dinainte o dovada impotriva respectivului. asta am numit eu fortat viciu de procedura; viciu in sensul de scapare/omitere. faptul ca asa se procedeaza nu inseamna ca e corect, inca o dovada ca justitia trebuia reformata. apropo, nu l-am auzit pe motocicleanu sa atace sentinta data de statul diagonal nici azi si presupun ca n-o s-o faca vreodata. pai mai avem stat perpendicular? sau cand te scapa, e cel mai curat stat? de trei zile incoace, gura tot ii tace. pai sa nu-i zici un hai sictir cu gargara paralela?
  tema2: de ce nu se duce dragnea, ca tot are ceva cu multinationalele, sa ii ajute pe oamenii aia de la electrolux? dar mai bine dai 20000 de lei/cap de locuitor in zonele defavorizate, in special moldova? nu mai bine, pe principiul te invat sa pescuiesti, le face vreo scoala, un drum, facilitati pentru vreo firma sa deschida o afacere acolo? a, ca nu-i rentabil politic sa pui oamenii la lucru, is de acord. dar daca tot esti asa social-democrat, fa dracu' ceva pt oamenii aia, altceva decat pomeni electorale. dar cand ca stat/partid nu te inereseaza de fapt nimic despre populatia tarii, ci doar cum sa ti-i aduci la vot si sa te voteze, asta e reteta perfecta. in cazul asta, tu, stat/partid, taci dracu din gura si nu mai latra despre politici sociale si cinste, verticalitate, etc, ca nu se pupa teoria cu practica.
  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

  Comment


  • Daddy e haiducul preacinstit ce ia de la bogati si da la saraci. Mai ales la cei cu duhul.
   Iar mazilirea lui Tudorica cel fioros a trecut neobservata.

   Comment


   • Gil, mazilirea lui Toader pare in continuare lipsita de sens. Dancila s-a opus in CEx la ideea de restructurare pe motiv destul de logic. Iar ulterior, dupa opozitia Presedintiei la numirile remanierii, a spus ca ar fi contestata la CCR si s-ar produce un blocaj constitutional. Ocolirea presedintelui pe motiv de restructurare a fost opusa si de UDMR. Faptul ca si Dragnea a fost de acord cu maniera asta de lucru, precum majoritatea din CEx, imi indica doar un joc politic intern - ipoteza mea care ramane in continuare in picioare. Toader a fost inlaturat iar acum Ministerul Justitiei nu mai poate face nimic decat sa dea avize. Ceea ce facea si pana acum, ca nu Toader dadea avizele ci specialistii din Minister.

    Seba, nu stiu in ce fel a mintit sau nu, Tariceanu. N-am fost martor niciodata in fata unui procuror. Codul penal te poate pedepsi daca nu spui tot ce stii atunci cand esti intrebat. Insa, daca o minciuna este mai usor de demonstrat, a nu spune tot ce stii, este mai greu de demonstrat si de aceea DNA a pierdut procesul. Tariceanu nu a mintit.

    https://www.digi24.ro/stiri/actualit...uza-dna-536250
    Toate fabulatiile din acest comunicat al DNA au fost pure speculatii, fara nicio proba. Cand s-a discutat despre dovezi, au aparut doar unele de tipul:
    ”Ioana Valmar: ”soțul meu a cunoscut despre acea retrocedare”
    CP Tăriceanu: ”Fosta soţie nu mi-a adus la cunoştinţă că a discutat cu Tal despre aceste aspecte”
    Asta nu este dovada ci este cuvantul unuia contra altuia.

    Iar despre relatia personala cu Tal, DNA nu a putut demonstra nimic. Doar vizite, iar despre una spune chiar Ponta ca avea legatura cu formarea unui nou partid, probabil ALDE. In articolul G4media indicat anterior sunt vreo 8 cazuri, reprezentand tot dosarul contra lui Tariceanu. Una sta in picioare mai serios, anume relatia apropiata de Dan Andronic cu care mergea in vacante sau a fost invitat la nunta lui. Dar Dan Andronic nu este faptas sau suspect in dosar, prin urmare nu este un aspect esential al anchetei. Codul penal prevede ca minciuna sau omisiunea privind aspecte ESENTIALE ale anchetei sunt pedepsite, nu orice simpla omisiune de a spune ceva procurorului.

    https://www.g4media.ro/de-ce-a-fost-...i-de-fond.html

    Acest dosar al DNA este tipic pentru cele facute contra tintelor politice. Sunt facaturi fara probe. Sa ne uitam si la statistica DNA.

    Adjuncta șefului DNA Călin Nistor, procuroarea Mădălina Scarlat, a arătat într-un document oficial cauzele care au condus la sutele de achitări din dosarele DNA.

    Precizarile adjunctei DNA Madalina Scarlat au fost facut in proiectul cu care aceasta a candidat si a fost propusa de ministrul Justitiei Tudorel Toader pentru functia de procuror sef al Sectiei judiciar-penala din DNA. Propunerea de numire a procuroarei Madalina Scarlat la sefia Sectiei judiciare a DNA a venit la scurt timp dupa ce aceeasi procuroare fusese delegata de Sectia pentru procurori a CSM in functia de adjuncta a DNA.

    "Prin Ordinul 37/26/03/2018 al inspectorului sef al IJ a fost dispus un control tematic la Sectia Judiciara Penala a DNA privind situatia achitarilor definitive inregistrate in perioada 2016-semestrul 2017.
    In urma analizei achitarilor definitive s-a constatat ca solutiile de achitare definitive au fost cauzate, in principal, de:

    -interpretarea diferita data de instantele de judecata materialului probator;
    -administrarea unui probatoriu insuficient in cursul urmaririi penale;
    -interpretarea gresita a mijloacelor de proba de catre procuror;
    -aprecierea gresita asupra situatiei de fapt;
    -fundamentarea acuzatiilor pe baza unor probe indirecte, rationamente logice si prezumtii inapte a forma convingerea judecatorului;
    -lipsa elementelor de tipicitate in cazul infractiunilor retinute;
    -indreptarea probatiunii in alta directie decat infractiunea care constituia obiectul acuzatiei;
    -alte deficiente ale urmaririi penale."


    In fine, o stire bomba este lansata de Mircea Dinescu, in acelasi ziar in care anunta in 2006 colaborarea Monei Musca cu Securitatea. Acum, in 2019, ne spune ca Mircea Ionescu Quintus, senatorul liberal a fost turnator la Securitate si criminal de razboi in Transnistria. Valeu. Dupa ce veti citi detaliile grozave, ar trebui cu totii sa ne intrebam cum a trecut un astfel de personaj de filtrul CNSAS. Pai asa cum a trecut si Augustin Lazar, si Basescu si alti securisti ajunsi la putere, fie politica, fie economica. Doar Voiculescu a picat de papagal pentru muult mai putin, si doar pentru ca securistii au zis "pe el, jos".

    http://www.justitiarul.ro/dinescu-ba...nal-de-razboi/

    Contactat de Inpolitics, Mircea Dinescu a dezvăluit sursa halucinantelor informații:

    „La doi ani după ce CNSAS dezvăluise că Ionescu-Quintus făcuse poliție politică și avusese și un proces cu el, a venit la sediu un domn, un ofițer în vîrstă, și ne-a spus că fusese coleg cu Quintus în timpul războiului și că acesta avusese o problemă, se pare că de asta a și fost arestat mai apoi de comuniști, între altele. Era sublocotonent pe frontul de est, și într-un sat din Transnistria (în perioada 1941-44 a guvernării românești din Transnistria n.n.) fusese prinsă o fată care ducea de mîncare partizanilor, în pădure, și pe atunci era o lege care spunea că trebuie omorîtă fără judecată. Plutonul de execuție, bieții soldați, au refuzat să tragă, era doar o fătucă blonduță, și atunci s-a oferit Quintus, a împușcat-o cu mînuța lui, a fost înaintat în grad după asta și citat prin ordin de zi ca fiind un erou. Este reală povestea, e foarte tare, e sinistră. Și Iohannis știa asta, cînd l-a decorat cu Steaua României în 2017, de la consilierul lui, Andrei Muraru. Nu degeaba l-au pus băieții pe Quintus ministrul justiției în 1991, pentru că dădea bine în afară și îl aveau la mînă cu chestiile astea. Quintus a fost un turnător absolut odios, și-a turnat pînă și colegii de la cenaclul epigramiștilor, a turnat pînă și o ghicitoare… A fost un tip absolut oribil. O doamnă care s-a întîlnit cu el, o dată, în sediul CNSAS, i-a strigat în față că e un criminal care îi băgase tatăl la închisoare, iar acesta a murit.”

    Dinescu a mai spus că amănunte suplimentare deține Germina Nagîț, încă membră în conducerea CNSAS, cea care a avut discuția cu ofițerul amintit, și spune că e probabil să se găsească informații despre caz, „dacă se scurmă” și în dosarele lui Quintus.

    „Viaţa lui Mircea Ionescu Quintus este un model pentru orice român, pentru orice liberal, o viaţă pusă în slujba naţiunii române, în slujba PNL.”, a afirmat preşedintele PNL Ludovic Orban, la Consiliul Naţional al PNL de la Braşov, în anul în care Quintus a murit. În lumina spuselor lui Mircea Dinescu, s-ar putea ca „modelul” de virtute al liberalilor să le genereze serioase probleme de imagine, însă.

    Comment


    • de quintus stiam c-a fost securist, ca a fost si criminal, asta e o noutate si cred ca trebuie demonstrata, altfel e ca la motocicleanu, unu' contra altuia. tu, daca erai in locul lui, ce-ai fi facut? nu zic ca e corect/decent, dar...era razboi, aia ducea mancare inamicului. legea e lege, ordinul, ordin. riscai tu tribunalul militar ca s-o scapi pe aia? repet, nu zic ca e decent, onorabil, etc, dar in razboi, decat sa planga mama, mai bine plange mama aluilat. ca tantalaul satului l-a decorat, in conditiile date, e de discutat.
     Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

     Comment


     • Nu este ca in cazul lui Tariceanu in care sotia (divortata, deci aflata in evident conflict cu fostul sot, pentru ca nu divorteaza nimeni pentru ca se place prea mult) spune ceva contra fostului sot. Nu este credibila.
      Mircea Dinescu insa este foarte, foarte credibil. A avut functia care i-a permis accesul confidential la dosare. A mai demascat un politician in persoana Monei Musca. Nu este cunoscut ca avand dispute personale cu Quintus. Deci este 100% ceea ce spune Dinescu.

      Indiferent ce s-a intamplat pe front ca urmare a indeplinirii unui ordin criminal prin care a ucis un copil (pe care plutonul de executie a refuzat sa il execute), Quintus este un ticalos pentru tot ce a urmat dupa aceea in contextul blestemului acelei crime de razboi. Turnator la Securitate iar apoi mare liberal. Daca se limita la o viata privata, nu publica, isi ducea crima in mormant de unul singur. La fel si Augustin Lazar.

      Comment


      • total de acord ca quintus trebuia sa stea in banca lui. a facut un mare deserviciu partidului liberal. n-am inteles de ce fostii securisti nu au ramas in fsn, pdsr, psd, dar s-au bagat si-n alte partide. alta motivatie nu vad decat ca gunoaiele raman gunoaie indiferent de partid si cand prea multe gunoaie n-au loc impreuna, se duc pe unde apuca sa prinda ceva bucati de ciolan.
       sa nu uitam totusi ca-n cazul motociclistului pensionar, faptele s-au petrecut cand erau impreuna si pot presupune ca au participat imreuna la sporirea averii comune. mi-e greu sa cred, spre imposibil, ca aia facea afaceri cu prietenii lui fara ca el sa stie absolut nimic l-as fi crezut 100% nevinovat pe motocicleanu daca nu se faceau prin firma lui imparteli de masini de firma prin anii '90 la diferite firme/directii aflate in proprietatea statului. fix cand el era in pnl si pnl era cu pnt la putere. saracul de el, nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase si nici n-a facut "ghesefturi" dubioase cu "statul". io zic sa-l picteze astia prin biserici, la cat a fost de napastuit si neprihanit.

       offtopic, oarecum: anul trecut, la o nunta, niste babe si niste mosi faceau politica. mosii, ceva afaceri cu oameni apropiati de-ai motociclistului si chiar cu el, il cunosteau destul de bine...la un moment dat cineva intreaba inevitabil de ce il lauda atata, daca stiu clar ca a facut manareli, la care mosii zic: e o curva de om, dar are prestanta. ok, zice respectivul, pot sa inteleg partial, dar ceva nelamuriri tot mai am: oligofrenuta e curva, n-are nici prestanta, pe ea de ce-o laudati? sah mat
       Last edited by Seba; 2 weeks ago.
       Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

       Comment


       • Despre capitalism... mai cititi cate una, alta. Nu mai copiati lozincile politicienilor prostanaci.
        https://www.zf.ro/opinii/inca-100-de...easca-18109426

        Comment


        • iara tipul ala cu datoriile statului in numele meu? altu' mai breaz n-ai gasit? ca idee, tipu' are, cel putin de data asta, dreptate. dar capitalismul nu e musai sa fie implementat si tinut in brate ala american, agresiv, fara un control, cu reguli clare, dar care sa permita tuturor s-o duca mai bine. lobby-ul sa fie echivalat cu spaga, pt ca aia e in definitiv, nu sa fie tolerat legal. nu cred ca tipul de capitalism american e cea mai buna varianta, cum nici socialismul dus la extrem, sau comunismul, nu sunt, de asemenea, modele viabile. trebuie incurajata initiativa, individul, dar la fel d ebine trebuie avut in vedere progresul si nivelul de trai al intregii societati. numai ca multi nu pricep ca a fi ponderat e ok, unii vor alba sau neagra. capitalismul cu tenta sociala e, din pct meu de vedere, o optiune mai ok decat capitalismul salbatic sau decat socialismul idiotic, unde toti trebuie sa aiba, de pe spatele unora care mucnesc ca robii. cu un pic de echilibru si decenta, cu legi clare si astpre, cred c-ar putea functiona. corupti sunt in toate sistemele, insa procentual vorbind, pana sa apara bancile si pietele de capital, supra-evaluarile, ipotecile de rang multiplu pe acelasi bun, pt o creditare cu risc, ca sa potolesti setea de imbogatire/trai fara griji/lafaiala, etc (visul american prost interpretat ca sistem de manipulare al maselor), lumea era destul de ok. in germania inca se traieste mai bine decat in romania sau coreea sau rusia. clar, capitalismul are varianta castigatoare, trebuie doar "luat la pila" si finisat. iar politicienii...nu toti sunt prosti. multi manipuleaza fara scrupule intr-o directie sau alta, doar in propriul interes. prosti sunt aia care nu vad decat alb sau negru cand se uita in gura politicienilor.

         ps: Ia uite ce-am gasit, acelasi individ, acelasi ziar: https://www.zf.ro/eveniment/ne-prega...i-iar-18126539.

         si aici as zice ca are dreptate, in principiu, pt ca afirmatia cum ca guvernul se chinuie sa rezolve problema e cat se poate de falsa. aia nu stiu ce fac, n-au cum drac sa se chinuie cu ceva, altceva decat sa-l faca scapat pe seful lor si pe acolitii lui. daca se adevereste ce zice smecherasul asta, doi ani de zile psd a fost vita incaltata, ca a sustinut ca asa ceva nu se va intampla, ca bubuie economia. da, bubuie, nu duduie. bubuie de hoti si prosti ajunsi ministri. sper sa se insele, desi are sanse mari s-o nimereasca de data asta, caz in care toti aia care au fost destepti ca oligofrenuta si au respins orice argument de genul " o sa se intample asta" acum pica de fazani. vorba lui einstein, mai bine taceau...valabil si pt aia cu dezanstrul de a doua zi, uite ca au trecut doi ani si nu e inca dezastru. ceva-mi spune ca o sa iasa dragnea si-o sa gaseasca un vinovat, probabil soros, iohanis, inteligenta artificiala (desi la ei in partid e plin de prostie naturala), fazele lunii, ue, nato, onu, politia comunitara, sri, grupa mica de la gradinita, furtunile solare indreptate impotriva romaniei, etc.

         ps2: si multi veti crede argumentele de pe randul de mai sus, mai ales ultimele doua, daca asa va va cere dragnea sa credeti

         ps3: si o sa incercati sa va convingeti in primul rand pe voi ca asa e, apoi o sa incercati sa-i convingeti si pe altii.

         ps4: daca se adeveresc previziunile, "ceilalti" vor vace exact ca psd-istii, or sa se umfle in pene

         ps5: ps-urile sunt pt impatimiti, nu am vizat o anume persoana
         Last edited by Seba; 1 week ago.
         Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

         Comment


         • A avut dreptate ca azi vom celebra o noua crestere economica de 5.1%.
          Productia industriala a crescut in trim I cu 1.2% fata de anul trecut, crestere mica afectata de slabiciunea tarilor vestice.

          Insa omul ar putea fi mai destept nu doar sa puna negrul inainte. Ar putea sa citeasca cum a reusit Polonia sa treaca prin recesiunea europeana din anii trecuti fara sa scada economic.
          https://www.brookings.edu/blog/futur...oid-recession/
          De exemplu, aici ni se spune despre importanta cresterii creditarii pentru companiile locale in situatia in care 75% din sistemul bancar polonez era al bancilor straine care nu mai creditau economia, supunandu-se politicilor de "evitare a riscului" impuse de bancile-mama. Iar greul creditarii l-a dus o banca publica din Polonia, PKO BP. Zilele acestea tocmai am citit ca CEC-ul este recapitalizat cu 900 de milioane..... Ce sa zic? Urmam reteta poloneza?
          Articolul sintetizeaza astfel lectia poloneza:
          This remarkable performance resulted from a number of factors, including timely fiscal and monetary stimulus, a large depreciation of the currency, and a relatively large domestic economy, which limited the country’s exposure to falling international trade. In addition, growth was supported by growing inflows of funds from the European Union, a diversified export structure, and sustained confidence among Polish consumers and entrepreneurs.

          Poland’s impressive performance has also been driven by a healthy banking sector. Polish banks remained profitable, liquid, and well-capitalized throughout the crisis.
          Stimularea economiei ... avem
          Deprecierea monedei... avem si noi
          O piata interna mare .... nu stiu daca este suficienta, lipsa fortei de munca, timiditatea guvernului de a aduce imigranti.
          Absorbtia fondurilor europene ... asa si asa, se poate mult mai bine.
          Increderea consumatorilor polonezi ... cred ca duduie la cum vad ca se bat romanii pe capsuni la 12.9 lei kilu' sau cartofi noi romanesti la 6 lei (sigur ca daca ii cauti bine, gasesti si la 3 lei - eu am luat din Lidl), nepasarea cu care romanii arunca acum banii fara sa caute un pret mai bun arata incredere.
          Sistem bancar sanatos ... as zice ca este.
          Last edited by gecmc94; 4 days ago.

          Comment


          • crestera noastra bazate pe consum si pe cresterea costurilor cu serviciile nu inseamna crestere sanatoasa, decat pe hartie. exporturile au scazut, iar cresteri au inregistrat ungaria, polonia, cehia, ungurii chiar mai mult decat noi. unii sustin ca aceste cresteri ale vecinilor sunt tocmai pe seama cresterii importurilor romanesti din aceste tari.
           Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

           Comment


           • Ma tem ca nu este adevarat ca exporturile au scazut. INS:
            În perioada 1.I-31.III 2019, exporturile au crescut cu 3,2%, iar importurile cu 7,4%, comparativ
            cu perioada 1.I-31.III 2018.
            http://www.insse.ro/cms/sites/defaul...df/ce03r19.pdf

            Comment


            • da, corect, au crescut ,dar ponderea industriei e mai mica. am citit eu prea repede si am inteles gresit. oricum, deficitul comercial creste de la luna la luna. inflatia creste, cursul valutar, desi relativ stabil acum, a "sarit"destul de zdravan, numarul firmelor cu probleme e mai mare decat al celor "sanatoase", statul consuma mult mai mult decat produce si colecteaza, imprumutrile au crescut. toate astea, fac acea crestere de 5% sa para o incercare de a creste salinitatea oceanului, facand pipi in mare. explica de ce e nevoie intr-o crestere de 5% (presupusa a fi sanatoasa) sa faci cele mai mari imprumutri pentru palta pensiilor si a salariilor din bugetul de stat, investiti minime...e clar si pentru orbi ca noi consumam mai mult decat producem si discrepanta asta creste. asa ca acea crestere economica a ins a apa de ploaie. gargara electorala cu care s-au laudat toti din '46 incoace. atat am crescut, ca ne imprumutam mai rau decat grecii cand erau la pamant. ceva nu se leaga. sau tie ti se pare ok, ca treaba e condusa de ai tai si e ok?
             Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

             Comment


             • ps: tu simti in mod real acea crestere de 20% anuala din ultimii doi ani? teoretic trebuia sa depasim germania de vreo 6 luni. am depasit-o doar la la furturi, violuri, drumuri desfundate, incompetenta si prostie, in rest, cojim baloane la coltul stazii...
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

              Comment


              • Sa vezi cum explodeaza euro dupa alegeri. E doar o mica perioada in care mai e tinut pe loc...
               Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

               Comment


               • Pai Daddy a spus de multa vreme ca daca sare euro atunci e mana lui Soros speculantul. Si evident ca si Iohannis si-a bagat coada.
                Caci Orlando, la ordinul celor trei muschetari, a dus cresterea economica pe cele mai inalte culmi.

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google