Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • As vrea sa recapitulez putin talharii mentionati anterior deoarece vad ca Gil nu i-a contrazis, deci suntem cu totii de acord. Poate astfel iau si eu doua like-uri. Ca vad ca vi le dati doar intre voi ceea ce este cumva neserios.

    Iohannis, prejudiciu 320 000 euro. Gil este de acord cu asta.

    Pe lista PNL de la europarlamentare erau doua caractere: Rares Bogdan si Mircea Hava.

    Rares Bogdan, peste 1.5 milioane de euro din bani publici proveniti din firme controlate de PDL-ul din Cluj.


    Mircea Hava a folosit masina Politiei Locale in interes personal.
    Primarul PNL de Alba Iulia, Mircea Hava, este unul dintre oamenii cu cea mai mare greutate în PNL, chiar dacă nu are o expunere atât de mare la nivel central. La nivel local, a devenit un baron în toată regula sau cel puțin așa o arată documentele oficiale ale Internelor.

    In anul 2014, Poliția Locală Alba a achiziționat un autoturism Volskwagen Touareg, care a costat aproximativ 70.000 de euro. Presa locală a relatat faptul că acest autovehicul a fost utilizat de către primarul Mircea Hava în interes personal, de multe ori la volanul mașinii fiind văzut fie primarul, fie șoferul Primăriei.

    Deci, pentru aceste adevaruri de neconstestat, iau si eu doua likeuri? Aris, Gil? Fiti corecti.

    Comment


    • Like-ul îl primești doar dacă îl meriți, nu trebuie să-l cerșești

      Comment


      • Cand a facut prejudiciu Iohanis ?
        Hmmm...da...asta cu masina este mai grav decat cu elicopterul.
        P.S. Cine-i rares bogdan? Well, nici nu conteaza pentru moment (ne ocupam de el mai tarziu). Pana una alta, sa ne ocupam de grosul, aka PSD...care a reusit sa duca romania cu 15 ani in urma. Avem cea mai mare inflatie din ultimii 10 ani, avem cele mai mici investitii (deci si cele mai mici perspective)...out cu PCR-ul din tara (sa fim seriosi...sunt PCR-ul in combinatie cu securitatea ceausita).

        P.S.S Da...revoltator ca a luat PNL-ul mai mult de 10%...eu sincer speram ca udmr-ul sa-i intreaca si pe PNL si pe PSD, PMP, ALDE...

        P.S.S.S De fapt, PNL+PSD o lunga perioada a fos = LOVE. Pana cand nu a gresit PNL-ul si a infiintat PNA--ul si au pus un tantalau de procuror care a inceput sa-si faca treaba bine, culminad cu investirea lu' luluta...care s-a bagat rau in ei. Practic atunci a fost ruptura "amicala"...aka conventia: "Cand noi ajungem la putere, furam cat putem...si nu ne legam de ce s-a furat cand a fost opozitia la putere...cu conditia ca si opozitia sa faca la fel cand ajunge la putere". Din nefericire PNL-ul a gresit strategic

        Comment


        • PNL e alta mizerie, ce-i drept la scara mai mica, comparativ cu FSN. PNL-ul de azi, e PDL-ul de ieri. Aceleasi mutre de 20 ani, in frunte cu Orban ce e o nulitate, care mizeaza pe faptul ca romanu’ are memoria scurta. Si da, o are!
          Despre FSN Iliescu presedinte nu are rost sa mai discutam, nevertebratele astea au fost lovite de locomotiva, si asta e abia inceputu’. Ar fi un castig imens ca acest gunoi de partid sa dispara, iar daca ia cu el si votantii disciplinati, cu atat mai bine. Gaseste vreo 2-3 rataciti si aici si pe forum.
          Keep walking...

          Comment


          • Eu zic ca PSD merita sa guverneze în continuare, ca să își rupă gatul pana la capăt, ar scăpa prea ușor și peste 1 an, ar reveni în forță, odată cu alegerile locale.

            Comment


            • UDMR a luat mult, nici nu știu/înțeleg, cum în sat la mine, din sudul tarii a luat 7 voturi, foarte mult, în condițiile în care nu exista etnici maghiari.

              Comment


              • Guvernul cancelarului Austriei, Sebastian Kurz, a fost demis luni prin motiune de cenzura, în contextul crizei politice generate de un scandal de coruptie.    

                Comment


                • @ gecmc94, uite ca am dat si eu un like postului tau #4109 ca doar m-ai pomenit de vreo sase ori. Pe mine betivanul confuz care am facut liceul la seral si de abia am terminat gimnaziul. Iar tu marele ideolog, propogandist si analist politic ai realizat ca am profilul alegatorului pesedist.
                  Cum poate inceta, Gil? Ia spune-ne? Ca orice om care a terminat macar gimnaziul intelege din "a inceta" ca trebuie inversata situatia si investitiile trebuie crescute. Cum, Gil, daca bugetul este acelasi? Pai prin scaderea banilor de la salarii si pensii. Este limpede, Gil? Trebuie sa mai repetam? Cum se poate scadea bugetul de salarii si pensii? Fie prin scaderea tuturor, fie prin reducerea numarului. Iar la pensionari nu poti sa reduci numarul decat omorandu-i.
                  Desigur ca tu, marele ganditor stii ca investitiile pot fi crescute si prin atragerea de capital sau fonduri europene (alea de care fugea Draknea ca dracul de tamaie de cand cu Teldrum), etc. Dar folosesti arma propagandei postcomuniste: ceilalti taie salarii, pensii si omoara toti pensionarii. Baronul Mazare era mai subtil decat voi, ideologii nomenclaturistilor. El dadea pensionarilor lunar cate o sacosica cu zahar, ulei si alte cele. Cumpara mai ieftin voturile din banii primariei. Si asta a tinut ani de zile. Mult mai eficient decat placa voastra cu genocidul.
                  Mda, admir totusi arta razboiului vostru: cea mai buna aparare este atacul si foloseste armele dusmanului. Dar argumentele voastre sunt puerile. Pana acum au tinut cat de cat la cei saraci cu duhul. Dar i-ati zapacit si pe astia. Asa cu spunea si aris86, prin sudul rosu, in multe sate uitate de timp, au pus stampila si pe UDMR.

                  Si voi, propagandistii luminati, ar trebui sa invatati din greseli. Nu e bine sa sfidezi prea mult si prea tare propriul popor pentru ca ve-ti starni furtuna. Ultimele exemple ar fi Nastase, Ponta si Draknea. Au plecat cu coada intre picioare si au ingenuncheat partidul cand au facut asta. Doar tatucul Iliescu a reusit sa treaca peste (cu armata de nomenclaturisiti). Iar acum frumosul sau partid a ajuns sa fie condus de tanti Veorica si cat de curand va ajunge acolo unde ii este locul: in latrina istoriei.
                  Last edited by Gil26; 28 May 2019, 06:01.

                  Comment


                  • Nu cred ca or sa mai taie nimeni salariile, însă la pensii speciale ar trebui sa se renunțe, ori sa le impoziteze.

                    Comment


                    • Incantatoare prestatia lu` Pavelescu de zilele astea. Este maimuta perfecta sa sa-l boceasca pe Livinho si tot ceea ce inseamna FSN & brothers.
                      De remarcat ca mai avem in tara cca 2-2,5 milioane de tampiti, care au votat cu partidul lui Iliescu.
                      Keep walking...

                      Comment


                      • Originally posted by Gil26 View Post
                        Desigur ca tu, marele ganditor stii ca investitiile pot fi crescute si prin atragerea de capital sau fonduri europene (alea de care fugea Draknea ca dracul de tamaie de cand cu Teldrum), etc. Dar folosesti arma propagandei postcomuniste: ceilalti taie salarii, pensii si omoara toti pensionarii.
                        Merci. Dar iar ai priceput gresit. Cand am spus ca numarul de pensionari nu poti sa il reduci, ma refeream la asta ca sa pastrezi punctul de pensie egal fiecaruia care ramane in sistem. Era evident un rationament prin reducere la absurd: care se traduce prin "cum nu poti sa ii omori, o sa le reduci pensiile".
                        (pe salariati ii poti da afara si atunci poti pastra salariile fara sa le scazi, cum spera Aris, pe pensionari nu poti ca ar insemna sa ii omori, doar asa dispare o pensie care este un DREPT, nu un ajutor social si nici un salariu)
                        Deci daca nu umbli la pensii, la bugetul lor si nici la punctul de pensie, le reduci prin taxe sau impozite.


                        Atragerea de capital = privatizari, PPP (cele dupa care fugea PSD prin Orient)
                        Fonduri europene = trebuie cofinantare, adica bani romanesti pentru investitii despre care Iohannis spune ca sunt prea putini

                        Asa sa fie, cum zice Aris, ca nu se taie salarii sau beneficii. Dar sa ne uitam la istorie, sep 2016.
                        Guvernul Ciolos are in fata, in acest inceput de toamna, 4 mari proteste. Exceptand protestul transportatorilor care a blocat in ultimele saptamani soselele de centura ale marilor oraselor, si care are la baza razboiul cu Autoritatea de Supraveghere Financiara, celelalte reclama OUG 20/2016 prin care Guvernul Ciolos a reasezat salariile in sistemul bugetar.

                        Guvernul Ciolos are in fata, in acest inceput de toamna, 4 mari proteste. Exceptand protestul transportatorilor care a blocat in ultimele saptamani soselele de centura ale marilor oraselor, si care are la baza razboiul cu Autoritatea de Supraveghere Financiara, celelalte reclama OUG 20/2016 prin care Guvernul Ciolos a reasezat salariile in sistemul bugetar.
                        Apr 2016
                        Guvernul are aproape gata proiectul legii salarizării prin care sunt prevăzute modificări, în medie de aproape 20%, pentru toate categoriile de bugetari, majorări pe care executivul vrea să fie aplicate în etape până în 2020. Potrivit proiectului consultat de Gândul, până în 2020 este preconizată o creştere de doar 100 de lei a salariului minim, care ar urma să ajungă la 1.350 de lei.
                        Ce sa vezi, salariul minim este deja 2080 lei. Ce va face Ciolos?

                        Vor atrage fonduri europene? Sa construiasca spitalele europene, cele trei spitale regionale? Ha Ha Ha. Ce gluma buna. Despre cat costa cele trei spitale europene intr-un alt comentariu. O sa ramaneti cu gura cascata cand va voi arata ca din 2014 in 2019, contractorii europeni si Banca Europeana de Investitii au ridicat costul fiecarui spital de 2.5 ori, adica 250%..... Ne reauzim.

                        Comment


                        • Atragerea de capital nu inseamna neaparat privatizari. Iar despre fonduri europene si cofinantare as da exemplul Poloniei car a "supt" tot ce se putea de la mama Europa. Si au ajuns mult mai bine si mai departe decat noi. Dar Draknea cam asta a dorit, o tara subdezvoltata pe care poate sa o manipuleze mai usor.
                          Guvernarea de vreo un an a lui Ciolos (cu majoritatea parlamentara rosie-albastra) a tot fost invocata de pesedeii care in trei ani nu au reusit decat sa schimbe prim-ministrii pentru a justifica incompetenta lor. Opriti-va tovarasi!
                          Despre spitale. De la inceputurile minunatelor guvernari pesedeii au promis ca vor construi "enspe" spitale. Nu au facut niciunul. Si de fapt asta ar putea fi considerat drept genocid. Multi au murit cu zile in spitale comuniste.

                          Ei, dar si eu am gresit. Nu am votat in 2016, am crezut ca lucrurile se indreapta de la sine pe un drum bun. De acum incolo voi vota de fiecare data. Somnul democratiei naste monstri. Oricand poate aparea un nou Draknea.
                          Last edited by Gil26; 29 May 2019, 06:41.

                          Comment


                          • Numeste ce altceva poate insemna "atragere de capital". Nu mai lasa afirmatii fara acoperire. Da un exemplu. Eu am dat doua care inseamna privatizari.

                            Dai exemplul Poloniei dar nu stii despre ce este vorba acolo. Ei au atras foarte multe fonduri in actualul exercitiu bugetar al UE, daaaaaar, au facut asta pentru ca ei au atacat cu adevarat justitie, au manipulat CCR, au facut mult mai multe decat PSD. Iar Comisia Europeana are un proces cu Polonia pentru oprirea finantarii fondurilor europene. De aceea, polonezii s-au grabit sa atraga cat de mult pot pana cand se decide conflictul dintre ei si CE.

                            Comment


                            • Din seria "ca Dragnea".
                              The European Court of Justice confirmed French far-right leader Marine Le Pen would have to reimburse €300,000 to the European Parliament on the ground that she did not prove the effectiveness of her parliamentary assistant’s work.

                              The European Court of Justice confirmed French far-right leader Marine Le Pen will have to reimburse €300,000 to the European Parliament on the grounds that she did not prove the effectiveness of her parliamentary assistant’s work.
                              Marine le Pen a castigat alegerile europarlamentare in Franta avand aceleasi probleme ca Dragnea, doar de cateva sute de ori mai mici. 8000 euro pentru Dragnea plus puscarie. 300 000 euro pentru le Pen si alegeri castigate, plus un nou fotoliu in Europa. Marine le Pen nu a putut dovedi ca secretara chiar a lucrat pentru ea si a produs ceva. Oare cine are stat de drept, Franta sau Romania? Intreb, nu dau cu parul.

                              Comment


                              • Sa revenim la spitale care cred ca ar trebui sa va intereseze. Stim propaganda opozitiei, "ciuma nu vrea sa foloseasca banii europeni pentru ca nu ii pot fura".

                                https://www.g4media.ro/analiza-roman...constanta.html
                                Pe scurt, lucrurile stau în felul următor. Proiectul celor trei spitale regionale a fost convenit în 2014 de Guvernul Ponta şi Comisia Europeană, cu o finanţare parţială de 150 milioane de euro din fonduri europene. Suma totală a proiectului este estimată la circa 600 milioane de euro pentru toate cele trei spitale regionale. Cu alte cuvinte, România ar trebui să cheltuiască circa 450 milioane de euro din bugetul naţional sau din împrumuturi.În 2016, Guvernul Cioloş a aprobat planul cerut de Comisia Europeană, a alocat terenurile necesare pentru construcţie în cele trei oraşe, iar ministrul Vlad Voiculescu a încheiat în 5 decembrie 2016 un acord cu Banca Europeană de Investiţii (BEI). Acordul, în valoare de 1,5 milioane de euro, presupunea ca BEI să realizeze studiile de fezabilitate, documentaţia şi organizarea licitaţiilor pentru construirea efectivă şi dotarea spitalelor.
                                https://m.facebook.com/story.php?sto...&__tn__=%2As-R
                                Corina Creţu
                                Ca urmare a discuțiilor purtate în cadrul emisiunii “Punctul de întâlnire” de aseară, realizată de Radu Tudor, pe tema celor 3 spitale regionale doresc să fac următoarele precizări:

                                Conform informațiilor primite de la Banca Europeană de Investiții (BEI) care finanțează studiul de fezabilitate pentru cele 3 spitale regionale, valoarea acestui studiu este de 1,8 milioane de Euro.

                                Reamintesc faptul că în timpul procesului de pregătire a perioadei de finanțare 2014-2020, Ministerul Dezvoltării Regionale a propus Comisiei Europene finanțarea construcției a trei spitale regionale în cadrul Programului Operațional Regional. În acest sens, România a propus atunci utilizarea a 300 de milioane de euro : 150 milioane euro finanțare UE, 150 milioane fonduri naționale.
                                Ca de obicei, Corina Cretu minte de ingheata apele, precum Ponta ticalosul. Securisti amandoi.
                                https://adevarul.ro/economie/stiri-e...9dd/index.html
                                Într-un final, Banca Europeana de Investitii (BEI) a semnat un acord de servicii de consiliere cu Ministerul Sănătăţii în valoare de 1,5 milioane de euro, având ca scop facilitarea pregătirii proiectelor în vederea construirii acestor trei spitale regionale, după ce proiectul a fost mutat de la C.N.I. Cele două părţi au prevăzut şi o asistenţă tehnică din partea BEI pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate. Costul acestor servicii a fost în jur de 20 de milioane de euro.
                                Si acum bomba, dupa ce au terminat studiile de fezabilitate, cei de la BEI Banca Europeana pentru Investitii (conditia pusa de UE pentru a face studiile de fezabilitate si consultanta catre autoritati care solicita fondurile) au raportat catre autoritatile romane un cost de peste 1.1 miliarde euro.
                                A treia problemă: există o mare prăpastia financiară. Din studiile de fezabilitate care sunt făcute cu asistenţa BEI-ului, reiese că cele trei spitale vor fi mult mai scumpe decât au prevăzut, iniţial, autorităţile române. În consecinţă, fondurile europene care vin de la Comisie pentru cele trei spitale nu pot acoperi decât o mică parte din investiţie. „Pentru primele faze vorbim de 1,1 miliarde de euro şi, apoi, depinzând de celelalte investiţii care ar mai trebui să se facă şi de reorganizarea sistemului, suma poate ajunge la 1.5 miliarde de euro!“, au spus cei de la DG Regio.
                                Comisia susţine, totuşi, că nu este o surpriză atât de mare această diferenţă de bani, întrucât astfel de proiecte au nevoie de timp pentru a fi închegate şi că de la voinţa politică şi până la calculele tehnice, pentru ca proiectul să ajungă la maturitate şi să fie implementat, e o cale lungă.

                                Ziarul de Iasi despre spitalul al carui studiu de fezabilitate a fost terminat de BEI in feb-apr 2019.
                                Un conflict al partidului de gu*vernământ cu comisarul european Corina Creţu riscă să arunce în aer toate spitalele regionale. În ultimele săptămâni, mai mulţi apropiaţi ai lui Liviu Dragnea, liderul PSD, au contestat costurile unui spital aşa cum au reieşit ele din studiul de fezabilitate. „Ziarul de Iaşi“ a dezvăluit încă din luna iulie costul total al Spitalului Regional de Urgenţă (SRU) de la Iaşi: 470 milioane euro (inclusiv TVA). Acest lucru înseamnă circa 4.000 euro/mp (circa 3.400 euro/mp - fără TVA), în condiţiile în care din studiul de fezabilitate rezultă că SRU va avea o suprafaţă construită de aproape 120.000 mp. În alte ţări europene, costurile ajung la aproape 5.000 euro/mp (Norvegia), dar unele unităţi spitaliceşti au fost ridicate şi cu 2.500 - 3.000 euro/mp. În schimb, investiţia totală la un spital din Texas (SUA, 120.773 mp) cu 532 de paturi a ajuns la 800 milioane de dolari, ceea ce înseamnă peste 6.600 dolari/mp (circa 5.800 euro/mp).
                                Romania a dat 7-8 miliarde de dolari pe armament. De spitale, in deceniul urmator. 1.5 miliarde de dolari. Acum intelegeti ca de fapt cele 150 milioane gratuit de la UE sunt fix praful de pe toba in ecuatia muntelui de bani ce ne trebuie.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google