Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Gil26 View Post
    Abuzul nu trebuie sa il combati cu un alt abuz. Strict la cazul Ghita, nu era mai corect ca instanta sa decida daca dosarul a fost instrumentat corect sau nu?
    Gil, poate ai impresia ca prima achitare a fost facuta de un tribunal din guana de vest sau poate din Ploiesti. Nu, o instanta de prim rang, un complet de trei judecatori de la ICCJ, a decis achitarea lui Ghita si a altora. Apelul facut de DNA ar fi trebuit, pe langa motivarea pe care nu a dat-o DNA catre SIIJ, sa contina si noi probe ceea ce nu s-a intamplat. Altfel, toti judecatorii de la ICCJ sunt buni, la cel mai inalt tribunal din Romania. Unii sunt in complete de 3, altii sunt in cele de 5. De ce ar mai fi continuat apelul?
    https://www.ziarulincomod.ro/iccj-ac...stantin-ispas/

    Originally posted by Gil26 View Post
    Pe langa asta multiubitul conducator a dorit sa "combata" asa zisul stat paralel cu o serie de legi si OUG care favorizeza marii infractori.
    Nu, nu a fost Dragnea singurul initiator, el fiind interesat doar de prag si de corectarea abuzului in serviciu. Baronii din spate (a se vedea scrisoarea unora langa care s-a lipit si naiva de Firea) s-au folosit si de altii precum Radulescu. Iar aceste intentii nu s-au concretizat, ele au picat la inspectia CCR-ului.

    Apropos de "altii"... ati citit despre averea primarului Chirica, un disident #rezist din PSD care are o avere nesanatoasa si care se lauda in interviuri ca prin manevrele de a pune casele pe numele copiilor cu varste de cativa ani, isi protejeaza averea de sechestrul procurorilor. Altfel, Chirica este un om care sprijina statul de drept, procurorii si semneaza scrisori alaturi de ambasadele europene.
    Last edited by gecmc94; 26 June 2019, 22:53.

    Comment


    • Chirica aplica "schema Orban" .... cine nu sare, ia o condamnare ... asta este schema Orban. Daca pupi poala procurorilor, unul ca Orban scapa de puscarie. Chirica crede la fel. Cine pupa poala popii...

      Comment


      • De ce şi-a pitit averea pe numele copilului?

        Mihai Chirica a susţinut că nu este nimic „de ascuns“ şi a explicat că mama sa a fost tutore pentru că legislaţia românească nu permite părinţilor să poată achiziţiona în numele copiiilor. Totodată, edilul a afirmat că achiziţia pe numele fiului său este şi o măsură de a proteja bunurile familiei. „Sunt bunuri care nu pot fi atacate când ipotetic ar apărea cazuri de corupţie, de asta am şi ţinut ca dobândirea acestui bun să se facă exact din conţinutul declaraţiei de avere, dar pe de altă parte, aşa cum bine spuneţi, este şi o măsură de a-ţi proteja bunurile pentru că eu pe propria piele am asistat la situaţii în care mi-au fost sechestrate bunuri după care au fost scoase de sub sechestru, de ce să punem şi bunurile familiei într-un pericol atunci când ştim că nu este cazul? Ai cu ce să ţi le iei, ţi le cumperi şi ţi le protejezi utilizând legislaţia românească în vigoare“, a mai spus primarul.
        Ultimele noutăţi: primarul recunoaşte că şi-a trecut averea pe numele copilului ca să se protejeze de sechestre şi anchete. Această afirmaţie pune în discuţie întreaga avere de până acum a familiei Chirica. Mai jos, impresionanta bogăţie, punct cu punct. 11 întrebări pentru primarul Iaşului


        Deci, in cazul "ipotetic" in care ar fi acuzat de coruptie (mai sa fie, a naiba ipoteza) si ar vrea procurorii sa puna sechestru, primarul Chirica este acum protejat. Nimeni nu se poate atinge de averea copiilor lui. Acest specimen este in prima linie a apararii statului de drept, a procurorilor, a DNA si asa mai departe.

        Comment


        • Si eu m-am amuzat cand am citit asta. Ce se naste din pisica soarece manca. Pruncul lui Chirica din scutece stie sa faca bani. Dar ce treaba are Orban cu asta nu prea e clar. Si Mazare a pupat poala lui Ilici care il facuse "bai animalule" apoi a fost dragoste mare. Intra cu salupa in sufragerie, masinute, gagici, etc. Mai aveti putin si spuneti ca si Oprisan a facut avere ca a pupat poala lui Iohannis. Astia ca si multi altii au avut o singura lozinca: "PeSeDe bastion al hotiei e"!
          De fapt marele partid si-a patat la inceput mainile cu sange. Asa zisa revolutie, mineriadele. De ceva vreme emanatii emancipati isi pateaza mainile cu bani murdari. Si asta a facut Draknea, i-a aparat si protejat pe imbuibatii care totusi si asigurau ceva votanti. Se merge pe principiul fura cat poti dar adu si voturi, sau partidul are grija de tine dar ai si tu grija de partid.

          Am mai spus ca si astia din actuala opozitie cand vor ajunge la putere vor avea si ei uscaturile lor. Deh, drogul puterii. Dar macar nu vor fi atat de multi si nu vor face intentionat rau tarisoarei asteia ca ciumatii asa zis rosii (astia au stricat tot doar pentru interesul lor si au facut-o in mod sfidator). Nu pot sa uit cum Orban si somnorosul Crin Antonescu ii ridicau mainile lui Ponta in semn de victorie al celeilate frumoase aliante. Le dadeau la gioale pedelistilor cu care acum sunt in acelasi partid. Atunci Orban era bunul aliat. Acum el este de vina pentru toate faradelegile ciumatilor. Grea de tot politica asta de Dambovita.

          Intre timp a fost si "ievaluarea" (cuvant drag celor de la putere) nationala. Cum era de asteptat Teleorman si Giurgiu (radacinile pesediste) au fost codasele. Multi dintre votantii pesedeului sunt in drum spre cimitir asa ca partidul trebuie sa reimprospateze numarul cu altii pe care ii pot prosti. Un om needucat si dependent este usor de manipulat.

          Comment


          • Originally posted by Gil26 View Post
            Dar ce treaba are Orban cu asta nu prea e clar.
            Am mai scris aici despre Ludovic Orban. Omul este corupt si inca nu vorbesc de sursele lui de venit actuale din partea unui om de afaceri. Ma refer la dosarul lui penal.
            Deputatul Ludovic Orban a cerut de la un om de afaceri bani pentru campania electorala din vara anului 2016 pe motiv ca are buget de campanie limitat si ca doreste "sa aiba canale deschise" pe televiziuni. El cerea ca banii sa-i fie dati cash, potrivit procurorilor DNA.

            În martie 2016, afaceristul s-a întâlnit cu inc. Orban Ludovic la domiciliul celui dintâi, ocazie cu care inculpatul i-a comunicat că are nevoie de 50.000 de euro în numerar, pentru a-i folosi în vederea promovării imaginii sale de candidat la Primăria Capitalei. Sumele respective erau cerute în numerar tocmai fiindcă erau pentru posturi TV. Orban Ludovic a arătat că are nevoie de suma cerută, eventual în tranşe, începând cu prima săptămână din luna aprilie. El i-a spus omului de afaceri că el pretinde puţin că nu mai e cum era pe vremuri si sa se gândească dacă poate să dea banii : „te gândești dacă poți, sau îmi dai un șut în fund”.

            <<LUDOVIC ORBAN: ……….Am avut surprize şi de la Antena 3 că sar calul… de aia nu ajungi la nici o înţelegere cu ei……….. Păi ţi-am zis, pe sondajul de desemnare eu aveam 28% intenţie de vot, fără să-mi fac o zi de campanie, iar Buşoi, după toată campania lui, avea 18% fără potenţial de creştere. La mine potenţialul de creştere e mare. Eu m-am dus acum cam între 33 şi 35.

            LUDOVIC ORBAN: Mă, ascultă-mă; asta… le discutăm sigur şi mai în detaliu. Adică tu ştii că orice este util pentru Bucureşti, eu sprijin… fără…

            om de afaceri : Atuncea ți-i pregătesc în niște tranșe………..

            LUDOVIC ORBAN: Exact.

            LUDOVIC ORBAN: Mi-ar trebui cam la sfârşitul săptămânii viitoare, începutul săptămânii celelalte…”, sunt stenogramele din rechizitoriul procurorilor.>>
            Pe langa stenograme (din care noi avem doar fragmente prea taiate), a existat si denuntul facut de omul de afaceri. Tiberiu Urdareanu a semnat acest denunt si a povestit ce s-au inteles cei doi sa faca.


            La patru luni de la publicarea sentintei, judecatorii sectiei penale au aratat care sunt motivele pentru care fostul vicepresedinte al Camerei Deputatilor nu poate fi considerat un politician corupt.

            Nici macar aluziv, acesta nu a „uzat” de influenta data de calitatea sa de lider politic. (SURSA: Sentinta ICCJ)

            Judecatorii instantei supreme nu vad cu ochi buni denuntul lui Tiberiu Urdareanu si cred ca omul de afaceri l-a provocat pe Ludovic Orban, pe care l-a invitat la el acasa ca sa il inregistreze pe ascuns in momentul in care discuta despre bani.

            Omul de afaceri Urdareanu a fost si cel care l-a denuntat pe Orban la DNA, iar in timpul procesului a depus marturie.

            Judecatorii sectiei penale taxeaza gestul omului de afaceri de a-l turna pe politician, mai ales ca el insusi are probleme judiciare, iar denuntul facut impotriva lui Orban ii poate aduce o eventuala injumatatire a pedepsei.
            Este adevarat ca Urdareanu a initiat vanatoarea lui Orban. Insa Orban a intrat in joc. Fix ca Adrian Severin la Parlamentul European cand niste jurnalisti britanici i-au intins o cursa similara. Ce sa vezi. Severin a facut puscarie cu executare. In cazul Orban, doi judecatori au considerat ca Orban este victima unei capcane... Mai sa fie. Orban spune clar ca "el pretinde putin ca nu mai este ca pe vremuri" si "cash, 50 000 euro". Ce sa vezi, inca din 2015 erau interzise tranzactiile cash peste 10 000 lei. Finantare ilegala este 100%, cu dovezi. Nu sunt dovezi pentru trafic de influenta, insa.

            Ludovic Orban insa a inceput sa joace apoi, in 2017, o campanie foarte agresiva de sprijin al DNA. Si se pare ca a fost achitat.
            Ludovic Orban, președintele PNL, a participat, marți, la dezbaterea GDS, unde a fost prezentă, printre alții, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. 


            Pentru DNA, un Ludovic Orban lider in PNL si cu un discurs puternic pro-DNA era mai de ajutor decat un Ludovic Orban eliminat din politica si condamnat 1 an cu suspendare pentru finantare ilegala. Asa ca l-au iertat cu conditia sa devina fan DNA. Si a devenit. Cine nu sare, ia o condamnare. Asa striga Orban in Piata Victoriei prin 2018.

            Comment


            • "Cazul" Orban pare un cartus orb, Desi nu stiam pana acum de asta, nu pare a fi o infractiune din ce am citit. De data asta cred ca a procedat legal, chiar si judecatorii au decis asta. Finantarea campaniilor electorale este discutata, disputata si reglementata si pe alte meleaguri. Mai interesant ar fi cum procedeaza pesedeii. Fostul trezorier al lor, Mihai Draghici, si-a tras 3 ML-uri pentru familion din pusculita partidului. Iar aia sunt bani publici. Apoi pesedeii de la putere fac mai usor campanie electorala prin pomenile date: pensii, OUG administratie, etc., etc, cu cateva luni inainte de prezidentiale. Plus ca nu trebuie sa lamureasca oameni de afaceri, au proprii baroni care cotizeaza.

              Dupa mica galveava a venit si congresul lor. Umbra lui Draknea era in sala. Au dorit sa scoata si niste "dezidenti" gen Abramburica Andronescu dar pana la urma tot baronii s-au impus. Tantica Viorica Vasilica e si "prezidenta" acum. Iar neuronul ei se intreba retoric: "Unde ne este locul?". Aiurita asta (care oricum nu prea stie pe unde se afla) ar trebui sa spuna ca tot unde este acum Livache. Apoi direct in cosul de gunoi al istoriei.
              Mai vorbea ea si de marile realizari ale guvernarii pesediste. Pe hartie poate, ca in realitate nu au facut nimic in afara de stricaciunile lui Daddy.
              Last edited by Gil26; 29 June 2019, 20:24.

              Comment


              • Originally posted by Gil26 View Post
                De data asta cred ca a procedat legal, chiar si judecatorii au decis asta. Finantarea campaniilor electorale este discutata, disputata si reglementata si pe alte meleaguri. Mai interesant ar fi cum
                Atat este interesant. Afirmatia asta este de natura sa incete practic orice comunicare dintre doi oameni atunci cand unul este atat de incapatanat incat sa nu vada nimic incorect si ilegal in ce face favoritul. Uite ce vrei sa ignori si te faci de ras in fata tuturor.
                - Se spune in interceptari ca Orban folosea banii pentru televiziuni. Numeste una, una singura, care accepta bani cash pentru un contract politic pentru timpi de antena. Nu, Orban nu intentiona sa foloseasca banii pentru asa ceva. https://www.paginademedia.ro/2019/06...roparlamentara In acele finantari se folosesc banii albi, nu cash.

                - Inca din 2015, sunt INTERZISE platile numerar care depasesc 10 000 lei precum si fragmentarea unei tranzactii. Practic cine face tranzactii sau finantari cash cu sume mai mari in numerari, o face pentru a incalca legea. Deja acesti bani sunt bani murdari care trebuie apoi spalati. Sa ne intelegem, aici nu era vorba de doua persoane fizice care tranzactionau o marfa. Aici era vorba de finantarea unei campanii electorale. Ce nevoie avea Orban de bani cash? Sa cumpere acadele? Nu, sa plateasca unora din televiziuni. Cum sa plateasca oare, prin achizitia de spoturi? Nu, acelea se fac legal, prin ordine de plata, nu numerar, fiind mult mai scumpe de 10 000 lei. Atunci ce facea Orban cu banii cash in televiziuni? Exact ca in cazul "valiza" lui Gigi Becali care s-a dus cu numerar sa premieze. Orban dadea SPAGA cu acei bani MURDARI de la Urdareanu.

                Art. 1. – (1) Operaţiunile de încasări şi plăţi efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, liber profesionişti, persoane fizice care desfăşoară activităţi în mod independent, asocieri şi alte entităţi cu sau fără personalitate juridică de la/către oricare dintre aceste categorii de persoane se vor realiza numai prin instrumente de plată fără numerar, definite potrivit legii.

                (2) Prevederile prezentului capitol nu se aplică trezoreriei statului, instituţiilor de credit, instituţiilor emitente de monedă electronică, instituţiilor care prestează servicii de plată, autorizate de Banca Naţională a României sau autorizate în alt stat membru al Uniunii Europene şi notificate către Banca Naţională a României, potrivit legii, instituţiilor financiare nebancare şi entităţilor care efectuează operaţiuni de schimb valutar, definite potrivit legii, pentru operaţiunile specifice activităţii pentru care acestea au fost autorizate, precum şi operatorilor din domeniul jocurilor de noroc.

                Art. 4. – (1) Operaţiunile de încasări în numerar efectuate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), de la persoane fizice, reprezentând cesiuni de creanţe, primiri de împrumuturi sau alte finanţări, precum şi contravaloarea unor livrări de bunuri sau a unor prestări de servicii se efectuează în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoană.

                (2) Sunt interzise încasările fragmentate de la o persoană, pentru operaţiunile de încasări în numerar prevăzute la alin. (1), cu o valoare mai mare de 10.000 lei, precum şi fragmentarea tranzacţiilor reprezentând cesiuni de creanţe, primiri de împrumuturi sau alte finanţări, respectiv fragmentarea unei livrări de bunuri sau a unei prestări de servicii, cu valoare mai mare de 10.000 lei.
                Deci, continua sa delirezi si sa consumi stupefiante pentru a ajunge in acea lume in care ce vroia sa faca Orban este legal. Nu este mare lucru de comentat in plus. Orban a fost achitat pentru a fi in continuare un slujitor al statului paralel creat de incestul dintre serviciile secrete si justitie.

                Comment


                • Povestea arestării lui Ludovic Orban este povestea decăderii televiziunilor din România. Orban a plecat. S-a retras sin cursa electorală pentru București, din PNL și, probabil, din viața politică. Procurorii îl acuză, rămîne să și probeze în instanță, că el a cerut [...]

                  Hmm, se pare ca Tolo a scris deja la acel moment exact despre ce vorbesc eu acum. Si, la naiba, Tolontan nu il crede pe Orban "legal". Ci corupt.

                  Oricum, remarcabil este ca Gil nu cunoaste nimic despre Orban, personaj de prim rang in politica romaneasca. Candidat la primaria capitalei. Ajuns presedinte de partid, acum partidul #1 din Romania. Orban se incalzeste pe banca pentru a fi premier. Iar Gil nu stie nimic despre situatia lui penala.

                  Insa poate Gil stie situatia juridica si penala a lui Iohannis si modul in care a dobandit casele prin frauda si fals in acte. Nu stiu, nu sunt sigur. Dar intr-o tara "ca afara", "sieu" si orice om interesat de politica ar trebui sa stie acest lucru despre Presedintele Tarii.

                  Dar Gil pare mult mai interesat de situatia penala a lui Dragnea. Asa ceva nu poate fi sanatos ci perfect in acord cu mentalitatea daunatoare la romani de a "rade ciob de oala sparta". Sau poate tine de manipularea la care privitorii de anumite canale/haznale de televiziune sunt supusi. Daca tii neaparat sa stii despre penalul Dragnea, este de bun simt sa vrei sa afli si de escrocul Iohannis si de coruptul Orban. Cu mintea deschisa, nu cu atitudine de suporter de peluza care scuipa seminte si crede ca "scarbele alea ne-a batut da noi am jucat mai bine".


                  Saptamana trecuta s-a intamplat ceva cu adevarat notabil. Nu Congresul PSD care nu intereseaza pe nimeni. Iata singura declaratie remarcabila cu adevarat facuta de fostul judecator CCR Zegrean pentru StiriPeSurse pe 27 iunie 2019. Instanța supremă l-a achitat definitiv, joi, pe Toni Greblă, în dosarul în care a fost acuzat de fapte de corupție. Secretarul general al Guvernului fusese achitat și în primă instanță de ÎCCJ după ce a fost acuzat de DNA.
                  La vremea când a început tăvălugul îndreptat împotriva sa, Greblă, fost judecător CCR, a fost reţinut de DNA pentru o perioadă de 24 de ore și s-a spus că apariția dosarului ar fi fost constituit ca urmare a activității lui la Curtea Constituțională.
                  "E normal, pentru că a fost un dosar făcut aiurea. Eu am am văzut la vremea respectivă procesul verbal pe care l-au făcut ei la cercetarea locală, unde nu au găsit nimic. Toate acuzaţiile care i s-au adus erau penibile, nu era nimic acuzator, nu erau fapte penale. Nu putea el să facă nu ştiu ce şi să încalce embargoul impus Rusiei. Era o prostie asta. Povestea lui cu ferma, cu animalele... Ţin minte şi acum cum scria că i-au găsit trei 'gâşti'. Aşa scria: 'trei gâşti', nu ştiu câte capre, un struţ şi un cal parcă. Nimic din ce au găsit acolo nu îl dădea pe el ca fiind un mare bogătan al ţării. I se mai imputa că a folosit o maşină care nu era a lui. Deci dacă a vrut cineva să-i pună la dispoziţie o maşină, asta nu este infracţiune. Nu au găsit infracţiuni prin care să-l poată acuza şi să-l trimită în judecată, de aceea a şi fost achitat şi în prima instanţă, şi în apel", afirmă Augustin Zegrean.

                  "A existat o teamă foarte mare. Eu eram acolo. Când vezi că îl ia pe un om de lângă tine fără să ştii că e vinovat de ceva... Noi am discutat atunci cu el, l-am întrebat. Era total surprins şi el. Nu ne-am putut explica de ce a fost luat. Sigur că nu ţi-e simplu. Mai ales că a fost luat după un vot. Era un proiect de lege în legătură cu SRI, care voia să devină un fel de coordonator al întregii activităţi informatice din România. El a votat atunci împotriva proiectului, alături de alţii, şi legea a fost respinsă. A doua zi a fost luat. A fost şi interviul domnului Maior, care avea treabă cu toţi judecătorii Curţii. Ţin minte cum ne făcea cu degetul că va şti el pe cine să arate dacă ţara va fi atacată de terorişti. Au fost două decizii care i-au supărat rău pe cei de la SRI - una cu cartelele pre-pay şi alta cu siguranţa cibernetică", relatează Augustin Zegrean.

                  "Ei au vrut să demonstreze că sunt mai tari decât oricine şi fac ce vor. Curtea s-a consolidat între timp pentru că s-a modificat legea de organizare şi judecătorii nu mai pot ajunge în situaţia aceasta, pentru că au o imunitate pe durata mandatului care nu poate fi ridicată de birourile permanente ale camerelor, cum era în vremea în care domnul Greblă a fost cercetat, ci numai plenul Curţii poate să hotărască urmărirea penală a unui judecător. Plenul însemnă minim 6 voturi, deci nu mai e posibil să se întâmple aşa ceva. Dar asta s-a făcut prin lege, nu printr-o hotărâre a CCR, şi este bine că s-a făcut. Şi în alte ţări judecătorii Curţii sunt protejaţi în felul acesta. Domnul Greblă putea să-şi dea demisia sau să aştepte să fie aprobată urmărirea penală sau arestarea de către Biroul Permanent al Senatului. Dânsul a ales să-şi dea demisia. Eu la vremea respectivă l-am sfătuit să nu-şi dea demisia, ci să-şi ia un concediu, să stea o vreme deoparte, să vedem ce se întâmplă. De la început ne-am dat seama că ceva nu este în regulă cu luarea lui de pe stradă şi reţinerea", a declarat Zegrean.

                  Întrebat dacă în acest caz a fost vorba despre o eroare punctuală sau o problemă sistemică, fostul judecător constituţional a răspuns: "Nu a fost o eroare. Nu se poate porni un astfel de demers dintr-o eroare. Clar că Sistemul a vrut să arate că nu face Curtea ce vrea ea."

                  Comment


                  • Gecule, asta cu golani, derbedei, drogati, ignoranti, ce se fac de ras, masina de facut bani,... a fost folosita prin anii 90. Mai schimbati si voi placa mai tovarasi. Cei cu mintea deschisa si de pe la StiriPeSurse ar trebui sa schimbe "repertoriul". Astea cu "ceilalti sunt mai hoti decat hotii nostrii", "ai nostrii sunt cinstiti dar condamnati politic de statul paralel" sau "noi am dat pensii si salarii, ceilalti va belesc" nu prea mai sunt crezute nici macar de indobitocitii partidului.
                    S-a inceput "campania de toamna" si deocamdata voi puneti tunurile pe ceilalti. Dar Draknea ar trebui sa se decida pe cine arunca in lupta: aiurita Viorica, pacaliciul Orlando sau un no-name. Trebuie sa stiti si voi pe cine sa proslaviti ca timpul trece si trebuie sa gasiti si voi ceva argumente in favoarea prezidentiabilului vostru. Ca altfel ramaneti la aruncatul cu pietricele in celalalt si va pregatiti doar pentru parlamentare.
                    Mult spor cu propaganda
                    Last edited by Gil26; 30 June 2019, 07:08.

                    Comment


                    • Clar ca noi ceilalti fara bun simt, cu mentalitate daunatoare, manipulati, cu mintea inchisa, scuipatori de seminte, "privitorii de anumite canale/haznale" ar trebui sa urmam calea celor supusi si privitori de Antena3 sau Realitatea TV si sa bagam la cap adevarul absolut provaduit pe acolo cu impartialiate de cei intelepti. Iar ca lectura ar trebui doar StiriPeSurse.

                      Comment


                      • Te faci ca nu pricepi ceea ce spun. Minti cand spui ca eu as fi sugerat ca "lectura ar trebui doar". Eu propun subiecte diverse, inclusiv de la Revista 22, Romania Libera, Digi, Tapalaga, etc. In acest caz, Stiri pe Surse a cerut opinia lui Zegrean despre cazul Grebla. Iar ceea ce spune el, cu citat, reprezinta un soc intr-o tara normala la cap. Ceea ce Romania sistemului nu este.

                        Incearca sa nu mai trollezi. Asta tine de bun simt. Daca vrei sa spui ca Zegrean minte, spune asta. Daca vrei sa spui ca Stiri pe Surse minte si ca a inventat interviul cu Zegrean, spune asta. Voi cei cu propaganda sunteti absolut penibili. Ascundeti toate mizeriile sub pres in tabara liberala si cea userista. Nici nu stiai sau nu te interesa ca Frunza Verde este penal iar campania lui Iohannis a furat la voturi. Cam asa te invata la scoala securistilor sa ignori conflictele de interese din USR Giurgiu. Si sa le bagi sub pres. Asa faceti voi, securistilor.

                        „USR-ul lui «Lasă că merge şi cu mizeria sub preş» sau cum am văzut eu şedinţa de ieri a Biroului Naţional. Nu e o analiză, ci o privire către o luptă pe care puţini au dus-o ieri, pentru adevăr, privire despre care admit că este subiectivă din moment ce am participat cu speranţa că greşelile de la Giurgiu vor fi recunoscute şi reparate. Sau măcar izolate printr-o decizie de autosuspendare până la clarificarea situaţiei contractelor. Ceva s-a stricat ieri în USR. Poate s-a stricat mai demult, dar ieri a fost un moment de claritate. Profesionalizarea despre care se vorbeşte nu înseamnă să ne specializăm în practicile PSD şi PNL. Ele ne pot transforma în ceea ce detestăm mai mult. Dar, aşa cum le-am spus oamnilor în stradă că-şi pot repara ţara, ne putem repara şi noi partidul ţinându-ne cu dinţii de valori, protestând când acesta sunt încălcate, şi prin vot”, potrivit postării făcută de Adrian-Claudiu Prisnel, deputat, pe grupul intern de Facebool al USR, intrată în posesia Mediafax.
                        Adrian Prisnel explică, pe grupul intern al USR - „Poiana lui Iocan", după declanșarea scandalului în partid cu privire la contractele cu firme ale unor membri ai USR Giurgiu și USR Sector 3, că formațiunea merge pe linia „lasă că merge și cu mizeria sub preș", potrivit postării obținute de Mediafax.


                        Comment


                        • Mda, e cam greu sa lauzi marile realizari ale coanei Viorica Vasilica, Olguta, Carmen Dan, Codrin Stefanescu ori Tariceanu sau Vosganian. Sau meritele celor doua frumoase partide (desi ai avut si cateva tentative din astea). Si asa, ca sa justifici "activitatea" trebuie sa te legi de orice altceva.
                          Daca erai asa impartial citai si interviul lui Zegrean despre "legalitatile" lui Dragnea via Tudorel.

                          Asa am fost invatati noi securistii din PNL si USR (daca vrei si PMP, UDMR-carora le-am dat si voturi prin sudul tarii). In PeSeDe si alde ALDE nu suntem bagati, ca astea sunt partidele serioase si dau de pamant cu statul paralel. Propaganda lor e una cu radacini sanatoase. Iar noi securistii dorim din tot sufletul ca ele sa guverneze si dupa 20-20 sa vedem si noi de unde scot cele 130 miliarde de lei pentru pensiile noastre. Dar uite ca am mai imbatranit si noi, am uitat ca ne-am rasfirat si prin ProRomania. Victor Ponta era aparat cu darzenie inainte de "abdicare" de catre meritoasa propoaganda (vezi si posturile de pe aici). Atunci era si el conducator mult iubit (nu securist de-al nostru). Acum el este facut seful nostru, ca deh, da cam prea mult din casa pesedista.

                          Si ca un securist cu bun simt ma opresc aici cu minciuna, si trollingul chiar daca titlul topicului este "Discutii Amicale Despre Politica".
                          Ii las pe altii sa faca toate astea, plus putina manipulare si dezinformare.
                          Last edited by Gil26; 30 June 2019, 16:34.

                          Comment


                          • Care interviu? Ca spunea prin feb 2019 niste chestii.
                            Revin cu intrebarea: De ce nu reactioneaza magistratii? S-au lasat cumparati cu avantaje, materiale sau nu? Le e frica? Sunt indiferenti?

                            Sincer, nu stiu ce sa va raspund. Probabil ca le este si frica, probabil ca le este comod asa.

                            Apoi, practic, pe ei nu ii ataca nimeni. Nu vedeti ca s-a abandonat ideea cu raspunderea judecatorilor? Asa ca putin le pasa lor cine e sef la Parchet si cine e sef la Inalta Curte. Reactioneaza doar cei care vor sa le ia locul...

                            Si, apoi, ce sa faca? Sa iasa in strada? Nu rezolvi nimic in strada. Noi spunem ca Romania este stat de drept, asa scrie in Constitutie. Acest partid aflat la putere a fost ales prin vot democratic si nimeni nu a contestat acel vot. Motiunea de cenzura este singura metoda democratica de inlaturare de la putere, nu iesitul in strada.

                            Nu putem justifica inlaturarea lor prin forta de la putere, noi cei care vorbim despre stat de drept.
                            Corect, nu cu lovituri de stat precum 10 aug 2018.

                            Ce vi se pare cel mai grav in legatura cu aceasta noua OUG pe Justitie?

                            Din 2003, de cand s-a modificat Constitutia, tot am sperat cu totii ca se va renunta la ordonantele de urgenta sau macar nu se va mai abuza de ele. Dar asta nu s-a intamplat. S-a ajuns sa se dea chiar si 200, 280 de ordonante intr-un an! Ar insemna ca Romania este mereu intr-un dezastru, un cutremur, o inundatie, pentru ca doar atunci dai ordonanta de urgenta.

                            Ordonanta de urgenta se da in domenii care sunt nereglementate si care necesita o reglementare urgenta. Or, in domeniul organizarii judecatoresti avem recent trei legi modificate si remodificate. Culmea, acum este a treia remodificare!

                            Nimic nu justifica adoptarea acestor modificari prin ordonanta de urgenta. Poate doar spaima ca, daca le pun in dezbatere publica, vor fi cumva oprite.
                            Concluzia fostului președinte al CCR: „Așa vor, să conducă țara prin Ordonanțe de Urgență pentru că ordonanțele sunt mai greu de desființat, produc efecte imediat, nu discută nimeni. Ăsta nu este stat de drept, este altceva ce a ajuns acum.
                            Corecta afirmatia despre guvernarea prin OUG-uri. Si s-a spus ca acest guvern este ciuma OUG-urilor.... Alta dezinformare pentru cei cu creierul cat musca. Sa vedem statistica facuta de APADOR.
                            România e condusă prin ordonanțe de urgență (câte una la 3 zile), cu acordul tacit al Parlamentului și „imparțialitatea” Avocatului Poporului

                            2004 – 142 ordonanțe de urgență
                            2005 – 210
                            2006 – 138
                            2007 – 157
                            2008 – 228
                            2009 – 111
                            2010 – 131
                            2011 – 125
                            2012 – 96
                            2013 – 115
                            2014 – 51 65 până acum (octombrie 2014) 95 până la finele anului
                            2015 – 68 (din care cel puțin două cuprind modificări a zeci de acte normative, de exemplu Ordonanța 41/2015)
                            2016 – 99
                            2017 – 117
                            2018 – 114

                            Ce sa vezi, Zegrene si Gil! Singurele guverne cu 200+ de ordonante sunt guvernul PDL/PNL al lui Basescu, cu Tariceanu premier. Si guvernul minoritar din 2007-2008 format de Tariceanu doar cu PNL si UDMR. Acest ultim guvern are scuza ca era un guvern minoritar iar parlamentul era blocat in conflictul PDL - PSD. Deci, da, anul 2008 este unul care ar trebui ignorat.

                            Deci, cand Zegrean spune de 200 OUG-uri, si apoi spune ca acesta nu este stat de drept cand se conduce tara prin OUG-uri, la ce se refera, fiind preluat de Digi si pus in titlu? La regimul basist? Probabil ca da. Pana la urma, chiar 2010-11, guvernele Boc, sunt mai dictatoriale decat guvernele din ultimii doi ani. Cand propaganda crede ca nu ai memorie si nu poti sa cauti informatia de acum 7 ani, apoi prostia este la ea acasa in tara in care 42% dintre absolventii de liceu sunt analfabeti functional. Prostia este uriasa in Romania si multi musca din propaganda in conditiile in care media este aproape toata corupta.

                            Din pacate pentru propaganda liberala si userista, multe, poate peste 90% din afirmatiile facute sunt prostii, nemernicii, minciuni. Deci credibilitate ZERO.

                            Comment


                            • Originally posted by Gil26 View Post
                              chiar daca titlul topicului este "Discutii Amicale Despre Politica".
                              Ii las pe altii sa faca toate astea, plus putina manipulare si dezinformare.
                              Am vazut destule situatii, emisiuni, discutii sau dezbateri de la oameni cu mai multa cultura politica in viata nord-americana. Am invatat urmatorul lucru, valabil in orice politica, in orice tara, cu si despre orice fel de oameni.

                              Ca sa existe discutii amicale (si care pot duce chiar la discutii serioase) trebuie sa se renunte la lozinci. Altfel, se pot crea spatii de discutii diferite, unul pentru liberali, altul pentru useristi, altul pentru pesedisti, si toti vor fi liberi sa isi spuna lozincile potrivnice celorlalti dar doar in spatiul alocat lor, unde ceilalti nici nu pot intra sau citi ce se discuta. Camere izolate in care adeptii aud doar ecoul propriilor spuse.

                              Ca sa existe discutii, nu meciuri de lozinci, care sa nu duca la inflamare, fiecare trebuie sa faca minimum de efort de a crede ce spune. Iar daca ceea ce crede si spune este demonstrat a fi incorect, sa aiba taria sa uite acea informatie, nu sa o repete ca un tonomat provocator.

                              In societatea romaneasca de acum nu exista asa ceva. Reprezentantii a 2/3 dintre voturile romanilor refuza sa discute orice despre securitismul care a acaparat statul roman in ultimii ani si care a fost dezvaluit prin mari eforturi si chiar a fost incetinit prin decizii istorice ale CCR. Nu-i vorba, si noul PSD de la Congres pare ca a uitat complet ce l-a adus la guvernare. Foarte bine pentru ei, conform ultimului sondaj CURS, in ultima luna PSD a scazut la 18%, ALDE crescand la 8-9%. Ma repet, am mai scris asta, sa vina liberalii la guvernare, dar cu Rares Bogdan in formatie, nu trimis la cules de dude. Hai cu impozitarea progresiva a pensiilor (deci si cele speciale), hai cu eliminarea scutirilor si gratuitatilor. Asta ati promis, liberalilor. Hai.

                              Comment


                              • PSD la 18%? Dupa scarba pe care mi-a provocat-o Dancila in aceasta seara, cred ca a mai pierdut 5%. Am ajuns acasa si ce imi vad ochii? Dancila la A3. Si ii pune moderatorul o intrebare: "Cum comentati acuzatia facuta de unii, printre care si Plesoianu, ca sunteti prea moale cu serviciile".

                                Dancila face o greseala tactica majora care probabil a ofticat pe multi pesedisti cand trateaza raspunsul in general, amestecandu-l pe Plesoianu printre ceilalti care au acuzat-o de tratare (adica Orban si alti #rezist psihopati). Raspunsul ei este "ah, ei m-au acuzat de atat de multe lucruri si erau lucruri absurde". S-a mai laudat ca ea a solicitat ca Plesoianu sa poata candida desi nu indeplinea criteriile. Apoi a lovit. Dancila spune ca "Plesoianu a avut un discurs antieuropean si antiamerican la Congres, discurs cu care nu sunt de acord si nu mi-l asum".

                                Hopaaaa, zic eu. Valeu... oare ce s-a intamplat la Congres? Oare ce a zis Plesoianu? Fug repede pe net sa citesc discursul.
                                Frumos discurs si sala l-a aplaudat in cateva randuri. Iata la ce pasaj se refera Dancila ca fiind anti-european.
                                Să trec și în revistă câteva elemente ale programului politic despre care toată lumea vorbește.
                                „Să fim #pro europeni!”. Să fim! Dar asta înseamnă oare următoarea scenă: Imaginați-vă pe Mircea cel Bătrân și pe Baiazid călătorind în timp. Iar Baiazid îi adresează celebra întrebare: ”Tu ești Mircea?” Răspunsul, adaptat noilor timpuri:”Cum vrei tu, împărate!”(aplauze).
                                După care, fericit că este #pro european, # progresist, Baiazid se duce la cantina Parlamentului și comandă o „shaorma cu de toate” (aplauze)
                                Cum sa numesti pasajul acesta foarte reusit, o satira a comportamentului slugarnic al romanilor pe care poporul ii voteaza, care se refera nu la europeni ci la romanii care se intalnesc cu europeni... cum sa-l numesti anti-european? Dancila incepe sa fie ticaloasa cu proprii colegi de partid si sa imprumute limbajul securistilor.

                                Hai sa vedem ce este cu anti-americanismul lui Plesoianu acuzat de Dancila.
                                „Să fim #pro americani!”. Să fim! Dar asta înseamnă oare următorul monolog? ”Vă iubim, sunteți partenerii noștri strategici. Sigur, dacă vreți să ne vizitați țara trebuie să stați la coadă imensă să luați, dacă vă ajută bunul Dumnezeu, viză!” (aplauze). ”Sunteți extraordinari, aveți și petrol și gaze la Marea Neagră și Legea offshore trebuie să fie dată în așa fel încât să fie bine ca să nu fie rău”.(aplauze).
                                Gata. Am terminat. Acesta este noul PSD. La fel de bine ar putea aduce-o pe Kovesi sa fie candidat la prezidentiale sau poate sa fie consilierul onorific al premierului. Asta da lovitura electorala.

                                https://www.napocanews.ro/2019/06/li...ate-drept.html
                                Last edited by gecmc94; 30 June 2019, 22:20.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google