Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Loganclub.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Loganclub au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Loganclub nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Loganclub (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Loganclub(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

***REGULAMENT***

Acest regulament a fost modificat la data de 19-11-2006.
Reguli privind utilizarea forumului LoganClub&ClubSandero

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

1. Principii generale

Forumul de fata a luat nastere din munca unor entuziasti, dornici de a crea o noua comunitate în Internet-ul românesc, existând atât asemanari cât si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rânduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de nici un fel.

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în nici un fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii
a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b) Statutul de administrator poate fi acordat doar in situatii speciale si doar la propunerea celorlalti administratori.
c) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii
a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Destituirea se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.
h) Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.

Super moderatorii au aceleasi drepturi ca si moderatorii, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de întreg forumul.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este însemnata.

Nota: În mod implicit, dreptul de postare în cadrul tuturor sectiunilor forumului este restrictionat.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul LoganClub&ClubSandero este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie o ora( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul LoganClub&ClubSandero sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parases,ti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE Logan- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.
23.La sectiunea "My ride" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina
24.A se completa Locatia corecta la profil.
Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Logan.
See more
See less

Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Curioase manevre dejucate de presedinta CSM, dna Savonea. PSNews citeaza Europa Libera:
  Conform unor surse judiciare citate de Europa Libera, la Palatul Cotroceni a ajuns doar cererea Danei Girbovan de demisie din magistratura, nu si hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM care aproba aceasta demisie.
  Astfel, presedintele Klaus Iohannis nu a putut semna decretul de eliberare din functia de magistrat a Danei Girbovan, relateaza sursa citata.

  Pe 26 august, Secţia pentru Judecători a CSM s-a intrunit şi, la ultimul punct de pe ordinea de zi, a aprobat, în unanimitate, „înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj, conform art. 65 alin 1, lit a din legea 303 din 2004”, se arată în ordinea de zi soluţionată a Secţiei.

  Două zile mai târziu, preşedintele Klaus Iohannis a arătat că respinge toate cele trei propuneri de noi miniştri făcute de premierul Viorica Dăncilă, inclusiv pe Dana Gîrbovan, preferata PSD pentru postul de ministru al Justiţiei.
  Unii (EVZ) au interpretat ca CSM-ul a pus piedici candidaturii lui Garbovan, dand motive poate de nelegalitate in dosar. Ar fi fost atasata doar cererea de demisie, nu si "propunerea de eliberare din functie".

  Insa putem face si urmatoarea ipoteza. Naiva Dancila a fost convinsa (ca este usor de convins) de securistii din jurul ei (cu care s-a inconjurat singura) sa o invite pe Garbovan ca ministru. Aceasta ar fi acceptat, isi depunea demisia (conform unei decizii CCR, un judecator nu poate fi in functie). Dupa care Iohannis refuza si saraca Garbovan ramanea cu demisia in afara magistraturii. Securistii nu uita si sunt razbunatori. Prin faptul ca Savonea nu a trimis catre Iohannis propunerea de eliberare din functie, Iohannis nu a putut sa o semneze in acelasi timp in care si ii refuza numirea ca ministru. Tot complotul securist a fost astfel neutralizat.

  De ce o urasc securistii pe Dana Garbovan? Pentru ca ea este un fel de Ion Ratiu al Justitiei. Incoruptibil si intolerant cu securistii si acoperitii din Justitie. Urmariti aici un fragment dintr-un interviu dat de Garbovan catre Capital.

  Apropo de linia roșie de care vorbeați mai devreme. A fost o dezbatere intensă în urmă cu doi ani pe tema arhivei SIPA, dar pare că acum s-a așternut tăcerea. Ce se mai întâmplă?

  D.G.: Exact la asta voiam să mă refer. Prima dată când noi am avut aceste, inițial suspiciuni, pe urmă căutând și cercetând ne-am dat seama că sunt fapte nu sunt numai suspiciuni legate de rolul pe care l-au avut Serviciile în justiție. Am început cu SIPA și cred că în 2008-2009 am și făcut o primă conferință la UNJR pe relația dintre Justiție și Serviciile de Informații. Atunci am pornit de la problema SIPA. Am mers în trecut și am văzut că fosta Securitate s-a dezmembrat și o parte a rămas la Justiție. A fost inițial Serviciul Intern Operativ, apoi a fost transformat în Serviciul Intern de Protecție și Anticorupție (SIPA), că și atunci era pe bază de anticorupție, în care la un moment dat foarte mulți dintre ofițeri proveneau din fosta Securitate. A fost desființat acest serviciu, problema arhivei lui și a ce colectau despre magistrați a rămas în continuare secretă, după care, la scurt timp, au fost date aceste hotărâri ale CSAT-ului începând cu 2005 prin care se pare că a preluat SRI-ul atribuțiile acestea de … în câmpul tactic al justiției, ca să mă exprim așa. Cel puțin din informațiile pe care le-am pus cap la cap, justiția nu a rămas ruptă de Serviciile de Informații din 1989 până în prezent.

  ”Vreau să aflu exact ce se înțelege prin a se supraveghea”

  – Șeful Inspecției Judiciare vorbea la un moment dat de peste 2000 de magistrați supravegheați

  D.G.: Aștept și eu cu nerăbdare publicarea acestui raport. Nu este încă public, este în discuție la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), urmează să fie dezbătut, dar vreau să aflu exact ce se înțelege prin a se supraveghea. Dacă au fost mandate de interceptare asupra judecătorilor, alte măsuri de supraveghere și așa mai departe. Acel raport a fost făcut de Inspecția Judiciară pornind de la informațiile legate de numărul mare de dosare deschise de DNA privind judecătorii și este un capitol din acel raport, care conține foarte multe alte informații importante.

  – SIPA a fost închisă în 2003-2004, dar aceasta supraveghere pare că a continuat, se adună în continuare informații despre magistrați. La SIPA marea teamă este că acele informații au fost folosite pentru șantajarea acelor magistrați.

  D.G.: Aceste lucruri le-au spus persoane care au avut contact cu arhiva SIPA, inclusiv domnul judecător Cristi Danileț, care a făcut parte dintr-o primă echipă de inventariere, a spus că erau adunate și a văzut note informative privind viața personală a magistraților. Adică să ai un Serviciu de Informații care colectează date din viața privată a magistraților, este un lucru foarte grav pentru că poți să prezumi pe urmă ”de ce ai face acest lucru? Ceea ce este îngrijorător pentru mine, din punctul de vedere al unui judecător, este faptul că înțelegem foarte puțin care este importanța vieții private și a respectării dreturilor fundamentale.”

  Comment


  • Gata si cu Diaspora Romana. S-a terminat procesul de inregistrare pentru votul la alegerile prezidentiale.
   https://romania.europalibera.org/a/c.../30166530.html

   Termenul de înscriere pentru a vota la o secție din străinătate sau prin corespondență, la alegerile prezidențiale din noiembrie, a expirat pe 15 septembrie. În total, aproape 80.000 de români din străinătate și-au exprimat dorința de a vota la prezidențiale.

   38.944 de alegători români din străinătate s-au înscris să voteze la secții, iar pentru votul prin corespondenţă s-au înscris 41.003 cetățeni români, potrivit site-ului votstrainatate.ro, deschis de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

   Conform cifrelor oficiale despre numărul românilor care trăiesc în diaspora, înseamnă că puțin peste 2% din ei s-au înscris să voteze, din 3,6 milioane de români.
   Poate cineva comenta aceste rezultate absurde? Sunt absurde daca am crede propaganda mitingului diasporei din 10 aug care era starnit de sute de mii de voci. Cifrele nu mint. Sa zicem ca si interesul electoral in diaspora este la fel ca acasa, adica 50% sunt activi si interesati de politica si de procesul electoral. Deci 1,8 mil de romani din care 0,04 mil s-au inregistrat. Ori diaspora noastra este extrem de mobila, ba chiar nomada si nu stie unde se va afla peste 3 luni. Si atunci prefera sa nu se inregistreze ci sa voteze pe listele suplimentare. Ori lumea chiar crede in povestea cu datele personale si urmarirea ANAF-ului. Pentru cine nu stie, daca ai datorii la Fisc poti incerca sa fugi in strainatate. Daca Fiscul nu poate sa recupereze ceva in 5 ani, atunci datoria se prescrie. Dispare si tu devii curat ca lacrima. Cineva trebuie sa spuna asta.... poate ca avem peste un milion de infractori in Diaspora, de fugari de datoriile fata de ANAF, de tepari, de hoti.

   Comment   • Politico: Cât despre Sylvie Goulard?

    D.C.: ”Am aceeași abordare și față de ea (față de Sylvia Goulard, făcând referire la Plumb), am avut o discuție cu ea și mi-a explicat că a respectat regulile.

    Ea a respectat regulile în această problemă cu asistenții locali și a rambursat banii pentru a se asigura că nu vor fi afectate interesele financiare ale Parlamentului.

    În fața specialiștilor, ea a declarat aceste activități timp de 2 sau 3 ani. Toată lumea știa, dar această problemă nu a fost menționată. Ea a respectat regulile. Cred că Parlamentul are nevoie de reguli mai stricte”.

    Dacian Cioloș, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, spune că a acceptat explicațiile franțuzoaicei Sylvie Goulard despre acuzațiile de corupție și că o va susține pentru postul de comisar european, informează Politico.eu. Cu o zi înainte, Cioloș anunța, pe Facebook, că europarlamentarii Alianței USR PLUS ”îi vor trata în mod egal pe toți candidații. Și pe cel român, și pe cel francez”. Replica lui Cioloș a venit după ce presa a dezvăluit că nu doar Rovana Plumb are probleme de integritate, ci și Sylvie Goulard, candidata Franței, susținută de partidul lui Emmanuel Macron, și el membru al grupului Renew Europe.

    Dacian Cioloș a declarat că a avertizat-o pe Ursula von der Leyen că este împotriva nominalizării Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european și a anunțat că va vota împotriva candidatului român, notează Politico.eu.

    „O cunosc pe Rovana Plumb”, a spus Cioloș, respingând sugestiile că ar trebui să o sprijine dintr-un anumit sentiment de solidaritate națională. „Cum pot fi sigur că va reprezenta valorile europene?”, a mai declarat Cioloș citat de sursa menționată.

    În același timp, Cioloș a spus că a acceptat explicațiile privind acuzațiile de corupție care planează asupra candidatei franceze Sylvie Goulard, care este acuzată de că ar fi angajat fictiv anumite persoane în cabinetul său de europarlamentar. Cioloș a declarat că prin explicațiile sale, Sylvie Goulard l-a convins că respectă regulile UE, așa cum o demonstrează faptul că aceasta a rambursat fondurile cheltuite din fondurile comunității europene, mai notează Politico.eu.
    Pe langa comentariile celor de la Politico, am citit si ceva simplu, direct, si cred eu corect in Ziarul de Iasi.
    https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/ca...d--230494.html

    Emmanuel Macron a numit-o pe Sylvie Goulard ministru al Apărării, poziţie în care a rezistat însă doar două luni pentru că a trebuit să demisioneze din cauza scandalului menţionat anterior. Ea a fost acuzată că ar fi plătit din fonduri ale Parlamentului European angajaţi care de fapt lucrau la Paris pentru partidul de centru MoDem din care făcea parte.
    Numai că atât scandalul Goulard, cât şi cel legat de Didier Reynders nu aveau cum să nu fie exploatate politic. Aşa că au apărut întrebări de genul "de ce acuzaţii care împiedică pe cineva să fie ministru la Paris nu mai contează la Bruxelles". Rămâne de văzut dacă Emmanuel Macron nu va fi totuşi obligat să-i ceară lui Sylvie Goulard să se retragă, dacă scandalul ia amploare. Ar fi un mare noroc şi pentru Dacian Cioloş şi pentru Dan Barna, a căror grupare politică, USRPlus, ar trebui fără îndoială să o voteze, deşi în ţară cei în cauză au militat cu aprindere pentru eliminarea "penalilor" din toate funcţiile publice. S-a văzut asta şi din maniera în care s-au eschivat să dea răspunsuri ferme după ce Daniel Funeriu, fostul ministru al Învăţământului, i-a întrebat într-o postare pe Facebook dacă vor vota pro sau contra Goulard şi, dacă da, "cum se împăca chestia asta cu excelenta iniţiativă «Fără Penali»?". Realitatea este că Dacian Cioloş nu are de ales. El a fost instalat în fruntea grupului Renew Europe de Emmanuel Macron şi practic întreaga sa carieră politică are puternice rădăcini la Paris.
    Ce as vrea eu sa subliniez in plus este idiotenia pozitiei lui Ciolos. Vreau sa vedem doua situatii. In interviul din Politico, Ciolos spune ca a discutat tete-a-tete cu Goulard si a fost convins de sinceritatea ei, a acceptat explicatiile. O singura discutie, o ora, doua, si gata.... Ciolos stie care-i adevarul. Pfoaaa.... iar prostii de procurori francezi tot cauta nod in papura. Ori sunt prosti, ori sunt corupti si sunt pusi de cineva sa o atace. Doar stim ca in Franta nu este stat de drept. Sa citim ceva ce Ciolos nu ar vrea sa stim.

    Politico, 10 sep 2019
    European Commissioner-designate Sylvie Goulard was interviewed Tuesday by French police as part of an ongoing investigation over alleged misuse of EU funds by her former party, Le Point and other French media reported.
    The EU's anti-fraud office OLAF also confirmed to POLITICO that its investigation into the same matter "is still ongoing."
    A longtime ally of President Emmanuel Macron, Goulard resigned as France’s defense minister in 2017 following a legal investigation into her use of assistants during her time as an MEP. She has not yet been cleared of the allegations, and officials say that could complicate her nomination hearings in the European Parliament to be confirmed as a commissioner in October.
    Intr-o traducere rapida, Goulard a fost audiata marti de catre Politia franceza intr-o ancheta in desfasurare privind utilizarea improprie a unor fonduri europene (adica furt). Biroul anti-frauda OLAF a confirmat ca investigatia lor, separata, este inca in derulare. Goulard si-a dat demisia in 2017 din functia de ministru al executivului francez. Acuzatiile asupra ei nu au fost inca demontate.

    De doi ani, tatiiiiicule, se chinuie prostii de francezi si cei de la OLAF sa instrumenteze cazul contra doamnei Goulard. Iar lui Ciolos i-a luat o scurta discutie sa se decida ca sarmana doamna ministru este nevinovata. Despre comparatia cu cazul Dragnea/Protectia Copilului nu prea putem vorbi pentru ca nu stim detalii din dosarul francez. Stim insa foarte sigur ca banii au fost furati, ca de aceea au fost si returnati de politicieni francezi, hoti ordinari.

    Comment

    Working...
    X
    Anulare DPF
    Politica de Securitate Google