Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Gec, ti se pare normal sa fie acceptata minciuna sau tainuirea sub juramant? doar ca un destept a denumit asta "misconduct"? apropo, n-am citi articolul ala, nu-s fan g4media. doar stau stramb si incerc sa judec drept, pe cat pot. pt mine nu conteaza ca ala iti intinde o capcana, atata timp cat esti nevinovat si n-ai ce ascunde, ba mai mult, trebuie sa spui tot ce stii, nu exista scuza. asta e un rahat de-al americanilor, un politically corect care duce la chestii de genul asta, unde un infractor nu poate fi dovedit daca procurorul nu are de dinainte o dovada impotriva respectivului. asta am numit eu fortat viciu de procedura; viciu in sensul de scapare/omitere. faptul ca asa se procedeaza nu inseamna ca e corect, inca o dovada ca justitia trebuia reformata. apropo, nu l-am auzit pe motocicleanu sa atace sentinta data de statul diagonal nici azi si presupun ca n-o s-o faca vreodata. pai mai avem stat perpendicular? sau cand te scapa, e cel mai curat stat? de trei zile incoace, gura tot ii tace. pai sa nu-i zici un hai sictir cu gargara paralela?
    tema2: de ce nu se duce dragnea, ca tot are ceva cu multinationalele, sa ii ajute pe oamenii aia de la electrolux? dar mai bine dai 20000 de lei/cap de locuitor in zonele defavorizate, in special moldova? nu mai bine, pe principiul te invat sa pescuiesti, le face vreo scoala, un drum, facilitati pentru vreo firma sa deschida o afacere acolo? a, ca nu-i rentabil politic sa pui oamenii la lucru, is de acord. dar daca tot esti asa social-democrat, fa dracu' ceva pt oamenii aia, altceva decat pomeni electorale. dar cand ca stat/partid nu te inereseaza de fapt nimic despre populatia tarii, ci doar cum sa ti-i aduci la vot si sa te voteze, asta e reteta perfecta. in cazul asta, tu, stat/partid, taci dracu din gura si nu mai latra despre politici sociale si cinste, verticalitate, etc, ca nu se pupa teoria cu practica.
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

    Comment


    • Daddy e haiducul preacinstit ce ia de la bogati si da la saraci. Mai ales la cei cu duhul.
      Iar mazilirea lui Tudorica cel fioros a trecut neobservata.

      Comment


      • Gil, mazilirea lui Toader pare in continuare lipsita de sens. Dancila s-a opus in CEx la ideea de restructurare pe motiv destul de logic. Iar ulterior, dupa opozitia Presedintiei la numirile remanierii, a spus ca ar fi contestata la CCR si s-ar produce un blocaj constitutional. Ocolirea presedintelui pe motiv de restructurare a fost opusa si de UDMR. Faptul ca si Dragnea a fost de acord cu maniera asta de lucru, precum majoritatea din CEx, imi indica doar un joc politic intern - ipoteza mea care ramane in continuare in picioare. Toader a fost inlaturat iar acum Ministerul Justitiei nu mai poate face nimic decat sa dea avize. Ceea ce facea si pana acum, ca nu Toader dadea avizele ci specialistii din Minister.

        Seba, nu stiu in ce fel a mintit sau nu, Tariceanu. N-am fost martor niciodata in fata unui procuror. Codul penal te poate pedepsi daca nu spui tot ce stii atunci cand esti intrebat. Insa, daca o minciuna este mai usor de demonstrat, a nu spune tot ce stii, este mai greu de demonstrat si de aceea DNA a pierdut procesul. Tariceanu nu a mintit.

        Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului în dosarul Pădurea Snagov și Ferma Băneasa. Potrivit procurorilor anticorupție, Călin Popescu Tăriceanu ar fi mințit într-o...

        Toate fabulatiile din acest comunicat al DNA au fost pure speculatii, fara nicio proba. Cand s-a discutat despre dovezi, au aparut doar unele de tipul:
        ”Ioana Valmar: ”soțul meu a cunoscut despre acea retrocedare”
        CP Tăriceanu: ”Fosta soţie nu mi-a adus la cunoştinţă că a discutat cu Tal despre aceste aspecte”
        Asta nu este dovada ci este cuvantul unuia contra altuia.

        Iar despre relatia personala cu Tal, DNA nu a putut demonstra nimic. Doar vizite, iar despre una spune chiar Ponta ca avea legatura cu formarea unui nou partid, probabil ALDE. In articolul G4media indicat anterior sunt vreo 8 cazuri, reprezentand tot dosarul contra lui Tariceanu. Una sta in picioare mai serios, anume relatia apropiata de Dan Andronic cu care mergea in vacante sau a fost invitat la nunta lui. Dar Dan Andronic nu este faptas sau suspect in dosar, prin urmare nu este un aspect esential al anchetei. Codul penal prevede ca minciuna sau omisiunea privind aspecte ESENTIALE ale anchetei sunt pedepsite, nu orice simpla omisiune de a spune ceva procurorului.



        Acest dosar al DNA este tipic pentru cele facute contra tintelor politice. Sunt facaturi fara probe. Sa ne uitam si la statistica DNA.

        Adjuncta șefului DNA Călin Nistor, procuroarea Mădălina Scarlat, a arătat într-un document oficial cauzele care au condus la sutele de achitări din dosarele DNA.

        Precizarile adjunctei DNA Madalina Scarlat au fost facut in proiectul cu care aceasta a candidat si a fost propusa de ministrul Justitiei Tudorel Toader pentru functia de procuror sef al Sectiei judiciar-penala din DNA. Propunerea de numire a procuroarei Madalina Scarlat la sefia Sectiei judiciare a DNA a venit la scurt timp dupa ce aceeasi procuroare fusese delegata de Sectia pentru procurori a CSM in functia de adjuncta a DNA.

        "Prin Ordinul 37/26/03/2018 al inspectorului sef al IJ a fost dispus un control tematic la Sectia Judiciara Penala a DNA privind situatia achitarilor definitive inregistrate in perioada 2016-semestrul 2017.
        In urma analizei achitarilor definitive s-a constatat ca solutiile de achitare definitive au fost cauzate, in principal, de:

        -interpretarea diferita data de instantele de judecata materialului probator;
        -administrarea unui probatoriu insuficient in cursul urmaririi penale;
        -interpretarea gresita a mijloacelor de proba de catre procuror;
        -aprecierea gresita asupra situatiei de fapt;
        -fundamentarea acuzatiilor pe baza unor probe indirecte, rationamente logice si prezumtii inapte a forma convingerea judecatorului;
        -lipsa elementelor de tipicitate in cazul infractiunilor retinute;
        -indreptarea probatiunii in alta directie decat infractiunea care constituia obiectul acuzatiei;
        -alte deficiente ale urmaririi penale."


        In fine, o stire bomba este lansata de Mircea Dinescu, in acelasi ziar in care anunta in 2006 colaborarea Monei Musca cu Securitatea. Acum, in 2019, ne spune ca Mircea Ionescu Quintus, senatorul liberal a fost turnator la Securitate si criminal de razboi in Transnistria. Valeu. Dupa ce veti citi detaliile grozave, ar trebui cu totii sa ne intrebam cum a trecut un astfel de personaj de filtrul CNSAS. Pai asa cum a trecut si Augustin Lazar, si Basescu si alti securisti ajunsi la putere, fie politica, fie economica. Doar Voiculescu a picat de papagal pentru muult mai putin, si doar pentru ca securistii au zis "pe el, jos".

            Bomba lui Dinescu: Simbolul PNL – un asasin odios Caz extrem de grav în politică, probabil fără precedent: un personaj-simbol al unui mare partid istoric este denunțat ca fiind un asasin odios, autor al unei crime terifiante, cu mulți ani în urmă. O informație care poate crea deranj mare în pan


        Contactat de Inpolitics, Mircea Dinescu a dezvăluit sursa halucinantelor informații:

        „La doi ani după ce CNSAS dezvăluise că Ionescu-Quintus făcuse poliție politică și avusese și un proces cu el, a venit la sediu un domn, un ofițer în vîrstă, și ne-a spus că fusese coleg cu Quintus în timpul războiului și că acesta avusese o problemă, se pare că de asta a și fost arestat mai apoi de comuniști, între altele. Era sublocotonent pe frontul de est, și într-un sat din Transnistria (în perioada 1941-44 a guvernării românești din Transnistria n.n.) fusese prinsă o fată care ducea de mîncare partizanilor, în pădure, și pe atunci era o lege care spunea că trebuie omorîtă fără judecată. Plutonul de execuție, bieții soldați, au refuzat să tragă, era doar o fătucă blonduță, și atunci s-a oferit Quintus, a împușcat-o cu mînuța lui, a fost înaintat în grad după asta și citat prin ordin de zi ca fiind un erou. Este reală povestea, e foarte tare, e sinistră. Și Iohannis știa asta, cînd l-a decorat cu Steaua României în 2017, de la consilierul lui, Andrei Muraru. Nu degeaba l-au pus băieții pe Quintus ministrul justiției în 1991, pentru că dădea bine în afară și îl aveau la mînă cu chestiile astea. Quintus a fost un turnător absolut odios, și-a turnat pînă și colegii de la cenaclul epigramiștilor, a turnat pînă și o ghicitoare… A fost un tip absolut oribil. O doamnă care s-a întîlnit cu el, o dată, în sediul CNSAS, i-a strigat în față că e un criminal care îi băgase tatăl la închisoare, iar acesta a murit.”

        Dinescu a mai spus că amănunte suplimentare deține Germina Nagîț, încă membră în conducerea CNSAS, cea care a avut discuția cu ofițerul amintit, și spune că e probabil să se găsească informații despre caz, „dacă se scurmă” și în dosarele lui Quintus.

        „Viaţa lui Mircea Ionescu Quintus este un model pentru orice român, pentru orice liberal, o viaţă pusă în slujba naţiunii române, în slujba PNL.”, a afirmat preşedintele PNL Ludovic Orban, la Consiliul Naţional al PNL de la Braşov, în anul în care Quintus a murit. În lumina spuselor lui Mircea Dinescu, s-ar putea ca „modelul” de virtute al liberalilor să le genereze serioase probleme de imagine, însă.

        Comment


        • de quintus stiam c-a fost securist, ca a fost si criminal, asta e o noutate si cred ca trebuie demonstrata, altfel e ca la motocicleanu, unu' contra altuia. tu, daca erai in locul lui, ce-ai fi facut? nu zic ca e corect/decent, dar...era razboi, aia ducea mancare inamicului. legea e lege, ordinul, ordin. riscai tu tribunalul militar ca s-o scapi pe aia? repet, nu zic ca e decent, onorabil, etc, dar in razboi, decat sa planga mama, mai bine plange mama aluilat. ca tantalaul satului l-a decorat, in conditiile date, e de discutat.
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

          Comment


          • Nu este ca in cazul lui Tariceanu in care sotia (divortata, deci aflata in evident conflict cu fostul sot, pentru ca nu divorteaza nimeni pentru ca se place prea mult) spune ceva contra fostului sot. Nu este credibila.
            Mircea Dinescu insa este foarte, foarte credibil. A avut functia care i-a permis accesul confidential la dosare. A mai demascat un politician in persoana Monei Musca. Nu este cunoscut ca avand dispute personale cu Quintus. Deci este 100% ceea ce spune Dinescu.

            Indiferent ce s-a intamplat pe front ca urmare a indeplinirii unui ordin criminal prin care a ucis un copil (pe care plutonul de executie a refuzat sa il execute), Quintus este un ticalos pentru tot ce a urmat dupa aceea in contextul blestemului acelei crime de razboi. Turnator la Securitate iar apoi mare liberal. Daca se limita la o viata privata, nu publica, isi ducea crima in mormant de unul singur. La fel si Augustin Lazar.

            Comment


            • total de acord ca quintus trebuia sa stea in banca lui. a facut un mare deserviciu partidului liberal. n-am inteles de ce fostii securisti nu au ramas in fsn, pdsr, psd, dar s-au bagat si-n alte partide. alta motivatie nu vad decat ca gunoaiele raman gunoaie indiferent de partid si cand prea multe gunoaie n-au loc impreuna, se duc pe unde apuca sa prinda ceva bucati de ciolan.
              sa nu uitam totusi ca-n cazul motociclistului pensionar, faptele s-au petrecut cand erau impreuna si pot presupune ca au participat imreuna la sporirea averii comune. mi-e greu sa cred, spre imposibil, ca aia facea afaceri cu prietenii lui fara ca el sa stie absolut nimic l-as fi crezut 100% nevinovat pe motocicleanu daca nu se faceau prin firma lui imparteli de masini de firma prin anii '90 la diferite firme/directii aflate in proprietatea statului. fix cand el era in pnl si pnl era cu pnt la putere. saracul de el, nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase si nici n-a facut "ghesefturi" dubioase cu "statul". io zic sa-l picteze astia prin biserici, la cat a fost de napastuit si neprihanit.

              offtopic, oarecum: anul trecut, la o nunta, niste babe si niste mosi faceau politica. mosii, ceva afaceri cu oameni apropiati de-ai motociclistului si chiar cu el, il cunosteau destul de bine...la un moment dat cineva intreaba inevitabil de ce il lauda atata, daca stiu clar ca a facut manareli, la care mosii zic: e o curva de om, dar are prestanta. ok, zice respectivul, pot sa inteleg partial, dar ceva nelamuriri tot mai am: oligofrenuta e curva, n-are nici prestanta, pe ea de ce-o laudati? sah mat
              Last edited by Seba; 3 May 2019, 15:54.
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

              Comment


              • Despre capitalism... mai cititi cate una, alta. Nu mai copiati lozincile politicienilor prostanaci.
                Cei mai puternici oameni din businessul american încep să se teamă. Capitalismul a creat inegalităţi atât de mari în SUA, încât riscă să ducă la conflicte sociale de proporţii şi chiar la o revoluţie, după cum spune miliardarul Ray Dalio, cel care a creat fondul de investiţii Bridgewater, unul dintre cele mai influente şi cele mai puternice din lume.

                Comment


                • iara tipul ala cu datoriile statului in numele meu? altu' mai breaz n-ai gasit? ca idee, tipu' are, cel putin de data asta, dreptate. dar capitalismul nu e musai sa fie implementat si tinut in brate ala american, agresiv, fara un control, cu reguli clare, dar care sa permita tuturor s-o duca mai bine. lobby-ul sa fie echivalat cu spaga, pt ca aia e in definitiv, nu sa fie tolerat legal. nu cred ca tipul de capitalism american e cea mai buna varianta, cum nici socialismul dus la extrem, sau comunismul, nu sunt, de asemenea, modele viabile. trebuie incurajata initiativa, individul, dar la fel d ebine trebuie avut in vedere progresul si nivelul de trai al intregii societati. numai ca multi nu pricep ca a fi ponderat e ok, unii vor alba sau neagra. capitalismul cu tenta sociala e, din pct meu de vedere, o optiune mai ok decat capitalismul salbatic sau decat socialismul idiotic, unde toti trebuie sa aiba, de pe spatele unora care mucnesc ca robii. cu un pic de echilibru si decenta, cu legi clare si astpre, cred c-ar putea functiona. corupti sunt in toate sistemele, insa procentual vorbind, pana sa apara bancile si pietele de capital, supra-evaluarile, ipotecile de rang multiplu pe acelasi bun, pt o creditare cu risc, ca sa potolesti setea de imbogatire/trai fara griji/lafaiala, etc (visul american prost interpretat ca sistem de manipulare al maselor), lumea era destul de ok. in germania inca se traieste mai bine decat in romania sau coreea sau rusia. clar, capitalismul are varianta castigatoare, trebuie doar "luat la pila" si finisat. iar politicienii...nu toti sunt prosti. multi manipuleaza fara scrupule intr-o directie sau alta, doar in propriul interes. prosti sunt aia care nu vad decat alb sau negru cand se uita in gura politicienilor.

                  ps: Ia uite ce-am gasit, acelasi individ, acelasi ziar: https://www.zf.ro/eveniment/ne-prega...i-iar-18126539.

                  si aici as zice ca are dreptate, in principiu, pt ca afirmatia cum ca guvernul se chinuie sa rezolve problema e cat se poate de falsa. aia nu stiu ce fac, n-au cum drac sa se chinuie cu ceva, altceva decat sa-l faca scapat pe seful lor si pe acolitii lui. daca se adevereste ce zice smecherasul asta, doi ani de zile psd a fost vita incaltata, ca a sustinut ca asa ceva nu se va intampla, ca bubuie economia. da, bubuie, nu duduie. bubuie de hoti si prosti ajunsi ministri. sper sa se insele, desi are sanse mari s-o nimereasca de data asta, caz in care toti aia care au fost destepti ca oligofrenuta si au respins orice argument de genul " o sa se intample asta" acum pica de fazani. vorba lui einstein, mai bine taceau...valabil si pt aia cu dezanstrul de a doua zi, uite ca au trecut doi ani si nu e inca dezastru. ceva-mi spune ca o sa iasa dragnea si-o sa gaseasca un vinovat, probabil soros, iohanis, inteligenta artificiala (desi la ei in partid e plin de prostie naturala), fazele lunii, ue, nato, onu, politia comunitara, sri, grupa mica de la gradinita, furtunile solare indreptate impotriva romaniei, etc.

                  ps2: si multi veti crede argumentele de pe randul de mai sus, mai ales ultimele doua, daca asa va va cere dragnea sa credeti

                  ps3: si o sa incercati sa va convingeti in primul rand pe voi ca asa e, apoi o sa incercati sa-i convingeti si pe altii.

                  ps4: daca se adeveresc previziunile, "ceilalti" vor vace exact ca psd-istii, or sa se umfle in pene

                  ps5: ps-urile sunt pt impatimiti, nu am vizat o anume persoana
                  Last edited by Seba; 13 May 2019, 15:42.
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                  Comment


                  • A avut dreptate ca azi vom celebra o noua crestere economica de 5.1%.
                    Productia industriala a crescut in trim I cu 1.2% fata de anul trecut, crestere mica afectata de slabiciunea tarilor vestice.

                    Insa omul ar putea fi mai destept nu doar sa puna negrul inainte. Ar putea sa citeasca cum a reusit Polonia sa treaca prin recesiunea europeana din anii trecuti fara sa scada economic.
                    https://www.brookings.edu/blog/futur...oid-recession/
                    De exemplu, aici ni se spune despre importanta cresterii creditarii pentru companiile locale in situatia in care 75% din sistemul bancar polonez era al bancilor straine care nu mai creditau economia, supunandu-se politicilor de "evitare a riscului" impuse de bancile-mama. Iar greul creditarii l-a dus o banca publica din Polonia, PKO BP. Zilele acestea tocmai am citit ca CEC-ul este recapitalizat cu 900 de milioane..... Ce sa zic? Urmam reteta poloneza?
                    Articolul sintetizeaza astfel lectia poloneza:
                    This remarkable performance resulted from a number of factors, including timely fiscal and monetary stimulus, a large depreciation of the currency, and a relatively large domestic economy, which limited the country’s exposure to falling international trade. In addition, growth was supported by growing inflows of funds from the European Union, a diversified export structure, and sustained confidence among Polish consumers and entrepreneurs.

                    Poland’s impressive performance has also been driven by a healthy banking sector. Polish banks remained profitable, liquid, and well-capitalized throughout the crisis.
                    Stimularea economiei ... avem
                    Deprecierea monedei... avem si noi
                    O piata interna mare .... nu stiu daca este suficienta, lipsa fortei de munca, timiditatea guvernului de a aduce imigranti.
                    Absorbtia fondurilor europene ... asa si asa, se poate mult mai bine.
                    Increderea consumatorilor polonezi ... cred ca duduie la cum vad ca se bat romanii pe capsuni la 12.9 lei kilu' sau cartofi noi romanesti la 6 lei (sigur ca daca ii cauti bine, gasesti si la 3 lei - eu am luat din Lidl), nepasarea cu care romanii arunca acum banii fara sa caute un pret mai bun arata incredere.
                    Sistem bancar sanatos ... as zice ca este.
                    Last edited by gecmc94; 16 May 2019, 01:02.

                    Comment


                    • crestera noastra bazate pe consum si pe cresterea costurilor cu serviciile nu inseamna crestere sanatoasa, decat pe hartie. exporturile au scazut, iar cresteri au inregistrat ungaria, polonia, cehia, ungurii chiar mai mult decat noi. unii sustin ca aceste cresteri ale vecinilor sunt tocmai pe seama cresterii importurilor romanesti din aceste tari.
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                      Comment


                      • Ma tem ca nu este adevarat ca exporturile au scazut. INS:
                        În perioada 1.I-31.III 2019, exporturile au crescut cu 3,2%, iar importurile cu 7,4%, comparativ
                        cu perioada 1.I-31.III 2018.

                        Comment


                        • da, corect, au crescut ,dar ponderea industriei e mai mica. am citit eu prea repede si am inteles gresit. oricum, deficitul comercial creste de la luna la luna. inflatia creste, cursul valutar, desi relativ stabil acum, a "sarit"destul de zdravan, numarul firmelor cu probleme e mai mare decat al celor "sanatoase", statul consuma mult mai mult decat produce si colecteaza, imprumutrile au crescut. toate astea, fac acea crestere de 5% sa para o incercare de a creste salinitatea oceanului, facand pipi in mare. explica de ce e nevoie intr-o crestere de 5% (presupusa a fi sanatoasa) sa faci cele mai mari imprumutri pentru palta pensiilor si a salariilor din bugetul de stat, investiti minime...e clar si pentru orbi ca noi consumam mai mult decat producem si discrepanta asta creste. asa ca acea crestere economica a ins a apa de ploaie. gargara electorala cu care s-au laudat toti din '46 incoace. atat am crescut, ca ne imprumutam mai rau decat grecii cand erau la pamant. ceva nu se leaga. sau tie ti se pare ok, ca treaba e condusa de ai tai si e ok?
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                          Comment


                          • ps: tu simti in mod real acea crestere de 20% anuala din ultimii doi ani? teoretic trebuia sa depasim germania de vreo 6 luni. am depasit-o doar la la furturi, violuri, drumuri desfundate, incompetenta si prostie, in rest, cojim baloane la coltul stazii...
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                            Comment


                            • Sa vezi cum explodeaza euro dupa alegeri. E doar o mica perioada in care mai e tinut pe loc...
                              Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                              Comment


                              • Pai Daddy a spus de multa vreme ca daca sare euro atunci e mana lui Soros speculantul. Si evident ca si Iohannis si-a bagat coada.
                                Caci Orlando, la ordinul celor trei muschetari, a dus cresterea economica pe cele mai inalte culmi.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google