Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Loganclub.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Loganclub au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Loganclub nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Loganclub (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Loganclub(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

***REGULAMENT***

Acest regulament a fost modificat la data de 19-11-2006.
Reguli privind utilizarea forumului LoganClub&ClubSandero

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

1. Principii generale

Forumul de fata a luat nastere din munca unor entuziasti, dornici de a crea o noua comunitate în Internet-ul românesc, existând atât asemanari cât si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rânduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de nici un fel.

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în nici un fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii
a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b) Statutul de administrator poate fi acordat doar in situatii speciale si doar la propunerea celorlalti administratori.
c) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii
a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Destituirea se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.
h) Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.

Super moderatorii au aceleasi drepturi ca si moderatorii, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de întreg forumul.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este însemnata.

Nota: În mod implicit, dreptul de postare în cadrul tuturor sectiunilor forumului este restrictionat.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul LoganClub&ClubSandero este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie o ora( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul LoganClub&ClubSandero sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parases,ti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE Logan- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.
23.La sectiunea "My ride" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina
24.A se completa Locatia corecta la profil.
Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Logan.
See more
See less

Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ce spune Fanez este ca aceste nevoi "proprietatea", "apartenenta" la un grup social sunt fundamentale pentru orice fiinta cu creier biologic (si nu AI) de pe planeta. Iar comunismul isi propunea educarea omului nou in spiritul eliminarii chiar acestor fundamente. Mai ales proprietatea privata asupra mijloacelor de productie: pamant, fabrici, etc.

  Unde comunismul a gresit si la fel greseste si neo-marxismul este ca nu aboleste sau controleaza si detinerile proprii. In comunism aveai voie sa ai un TV, o drujba, un blender. Restrictia asupra proprietatii private se punea doar asupra mijloacelor de productie, nu a unor efecte personale. Ori omul este animat de dorinta de agoniseala si posesie materiala. Iar tentatia este mare de a se folosi de mijloacele de productie aflate la comun pentru a-si spori detinerile personale. Tehnologia permite astazi monitorizarea tuturor surselor de venit. Sunt tari occidentale (mai ales nordice) care aproape au eliminat cash-ul. Cum toate veniturile unui om vin prin banca, este pot fi urmarite si validate ca fiind legitime.

  Deci, tehnologia astazi poate urmari pana la ultimul leu, toate efectele personale ale unui om. Noua tehnologie poate acoperi lipsa din cauza careia comunismul a esuat. Numai ca mie calea asta de a evolua in omul nou mi se pare o utopie. In mod benevol, omul nu poate renunta la fundamentele biologice. Vor fi cativa, poate 1%, dar niciodata nu vor fi o majoritate care sa castige alegeri si care sa se legitimeze democratic.

  Comment


  • omul este animat de dorinta de agoniseala si posesie materiala
   Ei, da! Nu e asa! Daca omul este evoluat, nu mai are dorinta de agoniseala....
   comunismul isi propunea educarea omului nou in spiritul eliminarii chiar acestor fundamente.
   Exact ce spunea Silviu (sau doamna Oana Bogdan), recunosc ca nu stiu care e pseudonimul, Silviu sau Oana?
   Respun: Tot inainte spre comunism!

   Comment


   • Originally posted by gecmc94 View Post
    aceste nevoi "proprietatea", "apartenenta" la un grup social sunt fundamentale pentru orice fiinta cu creier biologic (si nu AI) de pe planeta.
    Gresit. Nu sunt fundamentale sunt doar niste tipare tranzitorii pe care le-am adoptat din nevoia de socializare sau impuse fiind de apartenenta la un grup social sau mod de convietuire, cum doresti. Nu a spus nimeni ca renuntam la socializare dar o putem redefini fara limitari precut "tara", "national" sau altele similare.

    Nimic nu este "genetic" ci doar educat/antrenat intr-o anumita directie.

    doamna Oana Bogdan a prezentat niste idei cu care nu sunt 100% de acord dar anumite aspecte i le impartasesc si sunt deja puse in aplicare in societate.

    Sigur daca vrem sa ducem totul in derizoriu vorbim de comunism si revenirea la ce a fost acesta. Asta denota primitivism sau lipsa unei activitati cognitive suficiente pentru a intelege sau accepta si altceva. Dar cum fiecare are dreptul la opinie (oricum e ea) trebuie macar sa o ascultam...
    I have no special talent. I am only passionately curious.

    Comment


    • Evident ca simtul "proprietatii" este, pentru foarte multi dotati cu capacitati cognitive de talie mondiala (este Ecole Normale Superieure in Paris mult mai buna fata de niste USR-isti care invata de pe National Geografic si din documentarele lui Soros), de natura genetica si explicabil in termeni de evolutionism prin competitie pentru resurse, pentru reproducere sau pentru supravietuire (in acest ultim caz ajuta si "apartenenta" la un grup social compatibil si cu interese convergente, crescand astfel sansele de supravietuire).

     Aggressive behaviors in animals, for example, threat, attack, and defense, are commonly related to competition over resources, competition over mating opportunities, or fights for survival. In this chapter, we focus on aggressive competition over mating opportunities, since this competition explains much of the distribution of weaponry and large body size, but also because this type of competition sheds light on the sex skew in the use of violence in mammals, including humans. Darwin (1871) termed this type of natural selection, where differences in reproductive success are caused by competition over mates, sexual selection. Not all species have a pronounced competition over mates, however. Instead, this aspect of sociality is ultimately determined by ecological factors. In species where competition over mates is rampant, this has evolutionary effects on weaponry and body size such that males commonly bear more vicious weapons and are larger than females. A review of sexual selection in mammals reveals how common aggressive competition over mating opportunities is in this group. Nearly half of all mammal species exhibit male-biased sexual size dimorphism, a pattern that is clearly linked to sexual selection. Sexual selection is also common in primates, where it has left clear historical imprints in body mass differences, in weaponry differences (canines), and also in brain structure differences. However, when comparing humans to our closest living primate relatives, it is clear that the degree of male sexual competition has decreased in the hominid lineage. Nevertheless, our species displays dimorphism, polygyny, and sex-specific use of violence typical of a sexually selected mammal. Understanding the biological background of aggressive behaviors is fundamental to understanding human aggression.

     11 feb 2019, Viktor Orban reduce taxele pentru unguroaicele cu cel putin 4 copii. Ungurul nu vrea "numere" ci copii unguri. Exista suport genetic pentru reactia lui Orban. Este vorba de nevoia reproductiva.
     But we do not need numbers. We need Hungarian children.
     http://newsroom.ucla.edu/releases/wh...-other-species

     The scientists observed and analyzed the behavior of several species of Hetaerina damselflies, also known as rubyspot damselflies. For the study, published this month in the print edition of the journal Proceedings of the Royal Society B, researchers observed more than 100 damselflies a day in their natural habitat along rivers and streams in Texas, Arizona and Mexico.
     Male damselflies always respond aggressively to males of their own species that fly into their territory. Males typically ignore males of another damselfly species when they do not compete for females, but respond aggressively to males of another species that invade their territory and attempt to mate with females.
     Female damselflies almost always refuse to mate with males of a different species, said Gregory Grether, a UCLA professor of ecology and evolutionary biology and senior author of the study. But that doesn’t stop some males from trying, especially in cases where the females of both species have similar coloration.
     “We were surprised to see how well the degree of reproductive interference — the competition for mates between species — predicts the degree of aggression between species,” said Jonathan Drury, who was lead author of the study and is now a postdoctoral researcher at the École Normale Supérieure in Paris.
     Pe langa cercetatorii de mici animalute, mai avem si
     Is fighting in our genes? A biological theory of warfare
     Unthinkable: ‘Humans fight to achieve status and belonging,’ says former soldier Mike Martin

     “I argue that the only evolutionary prizes that offset the high death rate are increased social status, and to maintain their membership of an in-group – that is, not to get ostracised.
     “Increased status, and I talk predominantly about men here because the data show that they do all the fighting, has meant for most of humankind’s polygynous evolutionary history that you get more women, and hence can have more children.
     https://www.irishtimes.com/culture/i...fare-1.3505451


     Diverse surse ne confirma un suport genetic al acestor atitudini de "proprietate" si "nationalism". Si aparent, nevoia de baza se gaseste in reproducere si disputa pentru femele. Deci daca noua tehnologie va permite sex-bots pe post de neveste, chiar mai multe si imbunatatibile doar cu o vizita in service. In acest fel masculii nu vor mai lupta pentru statut social ca sa castige inima unei femele biologice. Vor avea oricate, perfecte, artificiale. Asta rezolva toate probleme nu doar umanitatii dar si a regnului animal, in general. Femele fara numar si reproducere asexuata (prin clonare si inginerie genetica). Lumea perfecta.
     Last edited by gecmc94; 1 week ago.

     Comment


     • Originally posted by Silviu View Post
      ...Sigur daca vrem sa ducem totul in derizoriu vorbim de comunism si revenirea la ce a fost acesta. Asta denota primitivism sau lipsa unei activitati cognitive suficiente pentru a intelege sau accepta si altceva. Dar cum fiecare are dreptul la opinie (oricum e ea) trebuie macar sa o ascultam...
      Ce mi-a placut asta! Am auzit toti penelistii (cu putine exceptii) si toti tefelistii vorbind despre comunism si intoarcerea la acesta ducand totul in derizoriu. Desigur, alte opinii decat cele personale sau impuse n-aveau cum sa asculte.
      Multumesc Silviu! Mi-ai facut ziua mai frumoasa.

      Comment


      • diferenta intre unii din pnl si usr e ca bat campii despre comunism, pe cand o parte dintre psd-isti nu stiu altceva decat gargara, insa actiunile ii duc mai aproape de fostii comunisti, decat de socialisti, o forma mai usoara de comunism, combinata cu un pic de liberalism. care liberalism, in forma pura, tot o porcarie e. social-democratia, cel putin "pe hartie" e un sistem pe care multi l-ar imratisa, ca sa zic asa. la noi, insa, vechile emtehne nu dispar. in continuare, fie ca vorbim de pnl, psd, etc, tot reterdatii si pilele sunt promovate, ne legam de niste chestii care in mod normal n-ar trebui discutate...gen daca in urma unei interceptari s-a decis o descindere care a dus la niste dovezi in demascarea unei infractiuni, datorita faptului ca interceptarile sunt discutabile, fapta nu exista. ba exista, mai, in mintea oricarui om normal, faptul ca obtinerea dovezii e discutabila, nu inseamna ca ala vizat n-a furat. asta nu vreti unii sa intelegeti. de aici a plecat totul acum doi ani, basca incercarea de a cataloga furturile pana la un nivel anume ca fiind perfect legale. asta nu inseamna ca daca de maine unii zic ca e legal sa furi, e si decent, corect, civilizat, etc. restul sunt vorbe, certuri, chestii care nu ar deranja in principiu. numai ca pe unii o marire de salariu sau un ajutor la pensie ii face sa uite complet de principii si incep sa arate cu degetul spre altii lipsiti de principiii. uitati-va mai, in oglinda, dimineata cand va treziti si apoi comentati de atii. cel putin aveti caracterul ca si ai vostri fura si sunt prosti, nu doar ceilalti. si incercati "la rece" sa vedeti de ce ii sustineti de fapt. pt ca va spun ce va palce sa auziti si pt ca v-au "mituit" oarecum. si pt ca placebo e chiar un lucru care functioneza, nu doar un concept.

       ps: am auzit nu demult pe ctp, un personaj pe care nu il agreez si nu obisnuiesc sa-l iau in seama, dar inclin sa cred ca a avut dreptate cand a povestit despre modul in care psd, ca si posibil urmas al pcr, a facut mereu apel la forta fizica si intimidare, manipulari, ca sa nu plece de la putere sau sa impiedice preluarea puterii de altii care au castigat-o la vot (1996). nu ca aia de-au castigat in '96 ar fi fost vreo valoare inestimabila, tot o adunatura de amatori au fost si tot prin manipulare au ajuns la putere, dar partea cu violenta cred ca poate fi verificata. cred, zic, pt ca n-am verificat. bun, articolul e un pic reclama la #rezist, dar ideea din spate cred ca are ceva sambure de adevar, lasand la o parte ambalajul in care a fost prezentata.
       Last edited by Seba; 1 week ago.
       Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

       Comment


       • Pai a fost PCR (ma rog oligarhia reformista), FSN, PDSR si acum PSD ce au dorit puterea prin reprimarea opozantilor. Uneori si cu varsare de sange. Revolutia, mineriadele,..., mai recent 10 august. Iar actualii lideri pesedisti sunt niste farisei cu o oarecare tenta socialist-nationalista invocata doar in scop electoral. De fapt sunt doar niste profitori ce tin cu dintii de putere, iar uneori sacrifica chiar si slugile lor.

        Comment


        • La care reprimare te referi? La cea de pe 11 aug? Au mai existat manifestatii de amploare a doua zi dupa mineriada? 11 aug a fost ultima manifestare la care populatia a participat cu buna credinta, a fost pasnica si fara violenta din partea protestatarilor. Ea a reprezentat inceputul declinului pentru manifestarile de strada pur si simplu pentru ca retorica opozitiei # era falsa si plina bazaconii pe care orice om cu bun simt le putea sesiza. Mai mult, populatia si-a dat seama ca este manipulata intr-un joc mizerabil de rasturnare a puterii printr-o maniera neconstitutionala.

         Nu mai amesteca lucrurile.
         Last edited by gecmc94; 1 week ago.

         Comment


         • Reciteste cronica acestor proteste
          https://stirileprotv.ro/stiri/actual...-jandarmi.html

          Kovesi era Procuror General din oct 2009 in oct 2012. Deci Kovesi era "Lazarul" de astazi care a declansat urmarirea penala a Jandarmeriei.
          De ce nu a procedat la fel Kovesi in 2012? De ce a tolerat ea, Kovesi, abuzuri mai grave ale Jandarmeriei?

          Cine greseste? Lazar acum in dosarul "10 aug"? Sau Kovesi atunci in 2012?

          În 2 octombrie 2009, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de reînvestire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru o perioadă de trei ani, pentru Laura Codruţa Kovesi.
          A doua oară a fost propusă de fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, în 25 septembrie 2009.

          Comment


          • Originally posted by Seba View Post
           faptul ca obtinerea dovezii e discutabila, nu inseamna ca ala vizat n-a furat. asta nu vreti unii sa intelegeti. de aici a plecat totul acum doi ani, basca incercarea de a cataloga furturile pana la un nivel anume ca fiind perfect legale.
           Partea a doua a comentariului este o neintelegere. Nu o mai explic, am facut-o de cel putin 5-6 ori aici pe blog. Nu s-au legalizat furturile cu prag. Furtul nu are, nu a avut si nu va avea niciodata prag. Este neconstitutional si CCR nu va permite. Abuzul in serviciu este altceva decat furt, este o greseala de management in care functionarului nu i se poate demonstra un interes de orice fel in actiune. Daca are interes, atunci se categoriseste in altceva, grup infractional organizat, furt, etc. As putea relua inca o data explicatia dar mi-e teama ca din partea ta, Seba, este doar rea intentie in a nu vrea sa intelegi.

           Prima parte a comentariului tau tine de obtinerea dovezii care este diferenta dintre un stat securistic, autoritar, si o societate pe modelul sud-american, oriental sau asiatic. Sunt sigur ca politia din Arabia Saudita nu da doi bani pe cum au fost obtinute "dovezile" (sau cum au fost manipulate). Faptul ca Dorneanu, presedinte la CCR, se intalneste intr-un mod foarte graitor cu Tarcea, presedinte la ICCJ, fara telefoane, pe semiintuneric, arata ca omul stie ca este vanat, este tinta. Orice "pseudo-proba" poate fi creata azi. S-a facut cu Obama dar in post-procesare, s-a facut in direct, la un post TV regional, cu Trump. Se poate face foarte usor si cu Dorneanu.
           https://gizmodo.com/deepfake-videos-...ood-1826759848

           Noi, ca societate, trebuie neaparat sa punem libertatea si statul de drept pe primul loc la mare distanta de nevoia de razbunare contra celor care au sterpelit niste bani publici sau din nevoia de autostrazi. China are autostrazi si chiar zgarie-nori unul peste altul. Sa mearga adulatorii de # in China sa traiasca acolo.
           https://www.fastcompany.com/90313553...tal-skyscraper
           Attached Files
           Last edited by 77sky; 4 days ago.

           Comment


           • diferenta intre unii din pnl si usr e ca bat campii despre comunism, pe cand o parte dintre psd-isti nu stiu altceva decat gargara
            Si tu ai dreptate!
            Cand s-au taiat salarii si pensii (de basescu, recte pdl, recte actual pnl, exceptand cateva persoane) si s-au inchis spitale n-a guitat nimeni. Cand au marit salariile si pensiile PSD, au fost manifestari in strada contra cu multi guitatori.... Pai ori suntem masochisti? (ori nu mai suntem)!
            Acum se urla ca "nu e spitale!", pai cand erau inchise era bine, acum ca nu sunt , nu e bine ca "nu Este spitale!". (Am auzit ca ala care inchidea spitalele ca "e criza" se plangea ca n-are spital pe teritoriul gestionat...) Cand s-au taiat salariile si pensiile si s-a pus impozit pe pensie (adica sa dai impozit pe niste bani pe care i-ai dat, nu i-ai luat) era bine.... Cand vine unul si zice: "Mai, oameni buni, ati fost pacaliti! Va arat ca nu este cum vi s-a spus, ati fost mintiti!" Apare imediat mincinosul si zice: "bbbbb....lllll..... pai.... sa mai citesc 3 fraze vreo trei saptamani.... pai daca n-am inteles mai aman... mai contest..... n-am avut translator ca am fost in vacanta....."
            Parafrazez: "Hă, hă! Păi unde ne întoarcem?"

            Comment


            • Originally posted by gecmc94 View Post
             Abuzul in serviciu este altceva decat furt, este o greseala de management in care functionarului nu i se poate demonstra un interes de orice fel in actiune. Daca are interes, atunci se categoriseste in altceva, grup infractional organizat, furt, etc. As putea relua inca o data explicatia dar mi-e teama ca din partea ta, Seba, este doar rea intentie in a nu vrea sa intelegi.
             Abuzul in serviciu reprezinta fapta unui functionar neindeplinirea sarcinilor de serviciu (prin care produce un prejudiciu) sau folosirea puterii de care dispune pentru vatamarea unor drepturi legitime. Nu conteaza existenta interesului de orice fel.

             Deci nu e doar o simpla greseala de management.

             Originally posted by Fanez
             Cand s-au taiat salarii si pensii (de basescu, recte pdl, recte actual pnl, exceptand cateva persoane) si s-au inchis spitale n-a guitat nimeni. Cand au marit salariile si pensiile PSD, au fost manifestari in strada contra cu multi guitatori.... Pai ori suntem masochisti? (ori nu mai suntem)!
             Tu ai inteles oare de ce s-au taiat salariile si pensiile in trecut? (desi dupa parerea mea nu trebuiau taiate ci restructurat aparatul de stat prin concedieri) Si oare pricepi de ce maririle de salarii si pensii de acum nu au niciun efect in buzunarul oamenilor? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca maririle fara cap au dus la destabilizari ale sistemului? Tu nu vezi ca astia nu fac studii de impact ci doar iau masuri? Apoi o dau cotita ca ei nu au stiut ca impactul va fi asa mare?
             I have no special talent. I am only passionately curious.

             Comment


             • Abuzul in serviciu presupune neindeplinirea cu stiinta, intr-un mod voit, a atributiilor. Neglijenta in serviciu presupune neindeplinirea atributiilor din necunostiinta de cauza, sau ca sa formulez un pic mai grav, din incompetenta. Si crima e cu premeditare, dar avem si omorul din imprudenta/culpa. La una exista vointa actului, la cealalta nu. Asta e si ar trebui sa fie diferenta esentiala intre cele doua, Fapta cu voie si cea fara de voie, daca e sa fim "mai catolici decat Papa".
              De acord cu Gec la partea cu trebuie sa delimitam razbunarile de statul de drept. Ori tocmai ca exista o granita destul de sensibila, problema trebuie tratata cu grija. Am mai spus-o si cu alte ocazii si cred ca daca o judecam "la rece" e ok ideea. Nu existenta unor protocoale e problema, e normal ca institutiile sa colaboreze, e normal ca interceptarile sa se faca la cererea procurorilor, de catre si cu echipamentul sistemelor de informatii. Ce ar trebui reglementat, sau poate edeja, dar nu am auzit sa se investigheze subiectul, e felul in care datele/dovezile/inregistrarile sunt facute, prelucrate si folosite. Adica procurorii sa nu poata cere o anume dovada, doar o inregistrare, serviciul de informatii doar sa efectueze interceptarra si s-o ofere in forma bruta procurorilor, fara prelucrari, fara sa scoata anumite inregistrari dintr-un set mai amre de interceptari, iar apoi procurorii sa nu poata selecta doar ce le convine, decat daca parti sau inregistrrari compelte din setul furnizat nu au legatura cu cauza. Astfel nu s-ar putea selecta vinovatul sau circumstantele favorabile in a acuza sau achita un presupus infractor. Iar incalcarea respectivelor norme de colaborare, care se incadreaza perfect la abuz in serviciu, sa fie pedepsite. Ori, la noi s-a facut totul rapid, ala trebuie dovedit, am nevoie de dovada aia, daca mi-ai dat alta dovada, n-o folosesc ca mai ingrop si vreun prieten, etc. Dar, pe partea cealalta, nici renuntarea la dovezi pt ca inregistrarile incalca intimitatea, nu e ok, daca in baza lor s-au dovedit fapte, dosarul ramane inchis, ala intra la puscarie pentru ca a fost dovedita vinovatia, nu anulam probe si il facem "imaculat" pe infractor, sau mai rau, il si platim ca am avut indrazneaza sa-l bagam pe hot la puscarie. Pot si de acord cu depturile omului, dar nu pot fi de acord cu incalcarea libertatii, sigurantei si bunastarii unei mase amri de oameni in de dragul unei pseudo-libertati individuale. Treaba e simpla, nu vrei sa intri la parnaie, nu fura! E de bun simt, pana la urma.
              Taierile sau maririle salariale: un subect sensibil, dar care putea fi rezolvat "decent" de fiecare data. In 2010, l-am inurat pe basexu si pe boc pt ca au tait salariiile. Ok, nu erau bani...dar de furat erau? Acu' vin socialistii lu' peste si zic bah hai sa taiem si de la privati si dam vina pe firme, ca pe ai nostri ii protejam, compensam din pix, doar ne permitem, ca folosim banii alora cu minim pe economie sa marim banii alora care oricum sunt prea multi si multi au si salarii prea mari la ce munca fac, dar sunt ai nostri. Nu e normal, oricine orice-ar zice. Toate conducerile, dar absolt toate, s-au folosit de sistemul asta dualist privat-sat. Daca tu c astat nu-ti permiti sa intretii 4 milioane de angajati de pe spatele a 3 milioane de angajati din privat, atunci mai redu dracu' din ei. sau nu le da lege prin care sa-si voteze singuri salariile, le dai prime de concedii, iar la aia cu minim pe economie le muti contributiile si apoi arati cu degetul spre firme. Atata timp cat tu ca stat nu ai firme care sa produca al dracu' de mult la pib, stai in banca ta. Ai grija de toti, fir-ar, ca toti te-au pus acolo sa-i conduci si sa ai grija de ei. Reversul e sa nu dai libertati si drepturi aiurea firmelor, in detrimentul aparatului de stat, ca nici aia nu sunt sclavii prvatiilor, pana la urma. Tre' sa mentii un echilibru, dar e mai comod sa dezbini si sa "mituiesti" legal cumva o parte a populatiei, ca sa-ti asiguri continuitatea la putere. Eu unul m-am saturat de social-democratia romaneasca, care nu e decat pancarta sub care se ascund alti hoti, dar care fac afaceri cu aceeasi hoti de sub pancarta liberala, de exemplu. Erau si-n 2010 si erau si-n 2017 bani sa nu se taie salarii si pensii, ba chiar sa se mareasca pensii, sa se mareasca salarii, mai ales ca era si cazul, in invatamant si-n sanatate, de exemplu. Si marirea salariului minim, am mai zis-o, e o chestie buna. Chestia "ne-buna" e aia cand te ascunzi dupa manipulari odinare si dezbini, pt unii esti "muma", pt altii "ciuma". Ii spui omului ce-i place sa auda, ii arati un "inamic" mai mutl sau mai putin real si gata, pam-pam, ai sustinerea "orbeste" a unei parti a populatiei. Departe de mine gandul ca "#rezist" sunt imaculati, manipuleaza si ei si pe undeva atat psd cat si ceilalti ar putea sa manipuleze, dar sa se opreasca la limita decentei. Nu psd e o problema, nu pnl e o problema, nu servicile, ci caracterul oamenilor e problema, ca au ajuns nulitatile la putere si multi nu-si dau seama. iar o parte din cei care realizeaza, se prind in lupte mute pentru niste rezultate discutabile. si care de cele mai multe ori nu aduc nimic, sau aproape nimic bun intr-o maniera covarsitoare, bun pt toti, nu pt unii.
              Last edited by Seba; 4 days ago.
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

              Comment


              • Originally posted by Silviu View Post
               Tu ai inteles oare de ce s-au taiat salariile si pensiile in trecut?... ... Si oare pricepi de ce maririle de salarii si pensii de acum nu au niciun efect in buzunarul oamenilor? ...
               Da. S-au taiat pentru ca erau nesimtite. Eu am constatat ca au efect si cresterile de pensii si cresterile de salarii. Ca unii si altii au marit nejustificat preturile, asta nu contest.

               Comment


               • tu, ca patron, daca trebuie sa maresti salariile angajatiilor, jura pe rosu ca n-o sa cresti pretul de vanzare al produselor tale, lasi din profitul tau, ca sa fie altii multumiti. dusa la limita, iei din mancare copiilro ca sa platesti taxe la stat...hai las-o ca macane nu zic ca toate majorarile si cota de majorare e 100% doar din noile legi fiscale, dar au o pondere al dracu de mare. si in afara de angajatii "de la stat", si la cei cu minim pe economie, la care s-au mai marit salariile? stii ca fiecare anajator, ca mentina salariul la nivelul de dinainte de marea revolutie fiscala, plateste in plus o caruta de bani? despre pensii, da, am constatat si eu ca se traieste mai bine, mai ales daca ai pensie speciala, nu 1000 de lei si preturile la alimente ti-au crescut cu 20%, ceva mai mutl decat marirea pensiei, energia si combustibilii la fel, iar inflatia reala, nu aia masluita, se apropie de 7%, basca daca ai nevoie d emedicamente, s-au scumpit al dracu si alea. si totul de la niste mariri care trebuiau facute, dar cu cap, progresiv. ai nsotri stiu doua lucruri, sa nu dea nimic, sau sa dea la aia bogati, luand de la saraci si facand garagara ca de fapt nu e asa. cred ca am mai zis-o, n-am intalnit inca sustinator al psd care sa zica altceva decat "astia mi-au dat 50 de lei". asta spune multe despre fanii psd. mai sutn si aia cu statul diagona, "uitand" ca nu e normal ca niste oameni cu 5000 de lei salariu net nu pot in 4 ani sa-si faca vile de milioane de euro. dar e fain sa te uiti in gura "victimei" si sa ii plangi de mila, la un moment dat ai senzatia a si tu esti victima unui complot intergalactic. capul sus, o gura de aer si picioarele pe pamant, ca altfel ne ducem dracului. cand singurul argument intr-o discutie e "si ala e hot" sau "mie mi-a dat", e clar care e nivelul tarii. treceti peste astea, vedeti si altceva decat doar ce vi se da si va place sa vedeti. nu mestecati pe nerasuflate lectii elementare de manipulare a maselor...
                ps: am vazut si cu robor-ul ce destepti au fost, s-au gasit sa se ia "gura-n-plua" cu aia de la care se imprumuta ca sa plateasca pensii si salarii
                ps2:: ghici unde pleaca firmele care acum 10-15 ani veneau in zona de vest? am mai zis-o s pe asta, daca ai fost atent, macedonia si serbia. salarii mici si infrastructura, versus salarii si taxe tot mai mari, coruptie si lipsa infrastructurii. tu, ca firma, ce ai alege? dar sincer, nu da copy-paste la propaganda, te rog.
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google