Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Isărescu: "Cinteză (n.r. Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR) intervine şi dacă dobânda ajunge acum la peste 3,5%".
    Acum ne-am lamurit! Cinteza face si desface. (si eu care credeam ca Dragnea).
    Bine ca intervine.
    Last edited by Fanez; 13 February 2019, 11:18.

    Comment


    • Un politician USR, deputatul Seidler, pe la o TV, aborda pozitia de aparare a pozitiei lui Kovesi cum ca Politia a platit banii pentru transferul lui Popa din Jakarta. Acesta a zis ca daca Politia a comunicat ca a platit 50000 euro, atat a costat deci nu este nicio problema. Ghita l-a trimis sa caute cat costa inchirierea unui jet pentru cele 17 ore dus si inca la fel intors. Si a spus ca oferta platita de Politie a fost atat de mica pentru ca el a platit restul. Si are dreptate. USR greseste.

      Eu ii propun sa caute ceva pe privatefly.com sau sa citeasca investigatia din 2011 facuta de la Realitatea TV.
      Avionul Gulfstream G200 (înmatriculat YR-TII), de la Ţiriac Air, cu Nicolae Popa la bord ar putea zbura cu o singură escală, deşi distanţa dintre Indonezia – ţara de unde a fost extrădat – şi România este una foarte mare.

      Sunt 9774,91 kilometri între Soekarno–Hatta International Airport din Jakarta – Indonezia (WIII -CGK) şi Aeroportul Internaţional Otopeni „Henri Coandă” (LROP-OTP) din Bucureşti – România.

      Conform fişei tehnice a producătorului – Gulfstream Aerospace Corporation (IAI – Israel Aircraft Industries) – avionul Gulfstream G200 poate avea o singură escală pe ruta Jakarta-Bucureşti, având în vedere că raza de acţiune / autonomia de zbor a avionului este 6300 de kilomteri dacă are doar 4 pasageri la bord şi menţine o viteză de croazieră de 796,62 km/h.

      Conform unor informaţii neconfirmate, escala ar putea avea loc pe aeroportul din Dubai (DXB / OMDB).

      În baza informaţiilor obţinute de Realitatea TV de la companiile din domeniu, închirierea unui avion de acest tip şi pe o asemenea distanţă costă în jur de 120.000 de euro.

      Actualizare 4: Conform ghidului pentru închirierea avioanelor pentru curse charter, Gulfstream Aerospace G200 al Ţiriac Air poate fi închiriat pentru 4500 de euro pentru ora de zbor. Este posibil ca la această sumă să fie adăugate, după caz, costuri cu taxele de survol şi cele de aeroport, de mentenanţă.
      Nicolae Popa este adus în România la bordul unui avion de tip mediu curier, un Gulfstream Aerospace G200, al companiei Ţiriac Air (S.C. ION ŢIRIAC AIR S.R.L.) după cum transmite Realitatea TV. Cotidianul.ro a verificat această informaţie la compania de aviaţie a fostului mare sportiv român şi a primit un răspuns interesant. Foarte interesant ! Actualizări, în text, mai jos. [...]

      Comment


      • Ioan Alexandru Tatar, redactor de 25 de ani la Radio Timisoara, a recurs la acte de terorism, lansand o amenintare cu bomba la adresa postului Romania TV. Sunt sigur ca era urmaritor al dementului Rares Bogdan si fan Kovesi. A fost arestat de SRI.
        Last edited by gecmc94; 16 February 2019, 00:15.

        Comment


        • Tot domn' Ghita, condamnatu', spunea mai demult:

          "O firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducererea lui Nicolae Popa, fostul director FNI, din Indonezia. O firmă privată, la cererea statului român şi a doamnei Kovesi, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI şi aş vrea să o întreb pe Kovesi: Ce operaţiune e asta?," declara Ghiţâ într-un interviu mai vechi.
          Presupunand ca s-a incurcat in cifre avem si comunicatul Politiei care spune clar cat a platit pentru transport conform contractului de servicii. Sa inteleg ca restul s-a platit la negru sau cum?

          Si totusi vreau sa vad legatura cu Kovesi. Sper ca nu are dovezi similare cu poza aia trucata, de toata jena, prezentata de A3 aseara :-))))
          I have no special talent. I am only passionately curious.

          Comment


          • 1. Kovesi va deveni "inculpata fugara" cum il denumea pe ghitza.
            2. Kovesi va disparea fara sa stie nimeni unde sau cum (pe modelul haissam).
            3. Kovesi va fi "extrasa" si va deveni "martor protejat".
            4. Kovesi NU face puscarie!
            5. Eu banuiesc variantele 2,3 si 4 desi, mai de graba 3, desigur 4!
            parerea mea! Cu siguranta 4 e valabila! CIA nu e dna!
            P.S. Astept mascatii sa-mi sparga usa sa ma intrebe de unde stiu....
            P.s.s 3 e varianta castigatoare!
            Last edited by Fanez; 16 February 2019, 16:51.

            Comment


            • Tudor Chirila a filmat un clip scurt pe la ora 20 in Piata Victoriei. Dupa ce a numarat participantii (cam 200) a spun unele lucruri care merita comentate, chiar fara dialog.

              - El/ei nu sunt in piata pentru un om (Kovesi) ci pentru o idee, aceea ca un om (oricare ar fi numele) poate fi impiedicat de un guvern sa ajunga intr-o functie europeana de o asemenea importanta in Europa, pe baza unor acuzatii care deocamdata nu sunt probate.
              - In ziua audierii, ea este chemata si citata pentru a fi audiata in vederea unei plangeri penale. Niciun cetatean roman nu ar trebui impiedicat intr-o maniera asa de evidenta si cusuta cu ata alba, sa acceada intr-o functie europeana.


              Mihaela Iorga, fost procuror DNA, aflata in conflict cu Kovesi, spunea:
              "Trebuia desemnat premierul Romaniei si era vehiculat numele unui fost ministru. Exista in lucru la mine un dosar cu acest ministru. Am fost chemata si intrebata daca am putea sa iesim cat mai repede cu dosarul. Explicatia a fost de genul ca 'daca acest domn va ajunge premier, doamna Dana Girbovan (presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania - n.red.) va fi ministru al Justitiei, ceea ce ar insemna un dezastru pentru noi'"
              Kovesi a negat existenta discutiei. Dana Girbovan a confirmat public doar dupa aceste dezvaluiri (lucru nestiut opiniei publice) ca doar Sorin Grindeanu a abordat-o pentru a-i propune sa devina Ministrul Justitiei. Foarte interesant. O conversatie pe care doar putini oameni o stiau s-a scurs. Eu as crede-o pe dna Iorga, nu pe Kovesi. Si in aceste conditii, Kovesi a facut exact ce nu doreste Tudor Chirila. Kovesi a urgentat o ancheta pentru a elimina din jocul politic, din candidatura la o functie importanta in Romania pe un oponent, pe Dana Girbovan. Nu insinuez ca Kovesi ar fi fortat-o pe Iorga sa inventeze in dosarul lui Grindeanu. Nu spun si nu cred asta. Dar Kovesi a facut presiuni pentru a accelera o ancheta cu scopul de a opri pe cineva din a ocupa o functie publica. Pai, Tudor Chirila, cand aperi aceasta idee in Piata Victoriei, de ce nu ai iesit sa o aperi atunci cand Dana Girbovan a fost sabotata?


              Al doilea aspect pe care Tudor Chirila nu vrea sa il cunoasca. Daca ancheta platii avionului privat de catre Sebastian Ghita nu s-ar fi desfasurat iar Kovesi ajungea procuror european, continuarea anchetei s-ar fi oprit. Spre deosebire de Christine Lagarde care nu avea imunitate totala, Procurorul European o are. Hai sa vedem.

              Directorul FMI si alti angajati au imunitate in fata vreunui proces legal in legatura cu actele pe care le indeplinesc in calitatea lor oficiala de membri ai FMI. Este o imunitate partiala. Christine Lagarde a putut fi investigata pentru neglijenta in serviciu (ceva legat de jumatate de miliard de euro catre Bernard Tapie) pentru care a fost si declarata vinovata de o curte din Franta. Fapta se intamplase cand Lagarde era Ministrul Economiei, nu in timpul functiei de la FMI.
              (i) shall be immune from legal process with respect to acts performed by them in their official capacity except when the Fund waives this immunity;
              Prin contrast, Procurorul European raspunde doar in fata Parlamentului European, Consiliului European si a Comisiei Europene. Poate fi demis/suspendat doar de Curtea Europeana de Justitie, daca acest lucru este solicitat de unul dintre cele trei organisme. Deci pentru a continua ancheta mitei catre Kovesi, dosarul, desi clar, cu facturi, cu plati si efectuate dar si primite de Tiriac, cu martori, cu date despre costul real, etc, etc, ar fi trebuit sustinut in fata acestor institutii. Care ar fi votat da sau nu pentru a face o cerere catre ECJ pentru destituire. Altfel, Kovesi nu putea fi citata si nici chiar urmarita penal in Romania. Kovesi ar fi avut o imunitate mult mai puternica decat Iohannis insusi.

              Iata de ce este important ca procurorii sa dispuna fie clasarea, fie urmarirea penala in acest caz, pana la momentul selectiei finale a procurorului european. Dovezile sunt destul de clare pentru mine, este un exces de zel, o ocolire a procedurilor de achizitie si apelarea la "pusculita" firmelor SRI-ului. Daca pot accepta ca ce s-a facut, s-a facut in numele statului, cam ca in cazul Lagarde, ea totusi nu era procuror (magistratii au niste limite de conduita profesionala si in amestecul cu serviciile). Lagarde a fost condamnata (declarata vinovata) dar fara nicio pedeapsa. Cu dovezile de pana acum, Kovesi ar trebui declarata vinovata si exclusa din magistratura.

              Comment


              • Originally posted by Silviu View Post
                Presupunand ca s-a incurcat in cifre avem si comunicatul Politiei care spune clar cat a platit pentru transport conform contractului de servicii. Sa inteleg ca restul s-a platit la negru sau cum?
                Este foarte posibil ca Tiriac sa fi emis doua facturi. Avionul s-a dus gol in Indonezia (politistii au venit cu avionul de linie) si s-a intors plin. Cum politia a platit 52 000 de euro iar Ghita 68 000 euro, pare clar ca drumul gol l-a platit politia iar pe cel plin Ghita.

                Comment


                • Originally posted by gecmc94 View Post
                  Ioan Alexandru Tatar, redactor de 25 de ani la Radio Timisoara, a recurs la acte de terorism, lansand o amenintare cu bomba la adresa postului Romania TV. Sunt sigur ca era urmaritor al dementului Rares Bogdan si fan Kovesi. A fost arestat de SRI.
                  asta nu era cumva sustinatorul placutelor de inmatriculare cu "opinie politica"?

                  Comment


                  • gecmc94 , Ghiță nu poate dovedi că a platit. Tot ce are el este o însemnare într-un proces verbal a Gărzii Financiare (parca) despre lipsa unei facturi de la o presupusă firma ce ar fi platit. Factura s-ar fi "pierdut".

                    Telenovela in toată regula. Aștept și poza aia minune sa o vad. Dar tare îmi este că nu o are sau e o făcătură (și oricum ar fi irelevantă).

                    Dar îmi place că îi convinge pe mulți, el că e condamnat prea puțin contează se pare.
                    I have no special talent. I am only passionately curious.

                    Comment


                    • Cum sa nu poata dovedi ca a platit? Ce daca Negulescu ar fi furat factura? Nu mai exista rapoarte bancare? Ca o asemenea suma nu se poate plati cash. Tiriac are ordinul de plata.
                      Faptul ca tu crezi ca este telenovela este tipic pentru ipocrizia USR (desi procurorii au toate aceste lucruri la dosar si sunt atat de siguri incat au inceput urmarirea penala in personam ceea ce este mare lucru).

                      Ghita: Aşadar, cu reduceri cu tot, cursa a costat peste 120.000 de euro. 52.000 de euro plătiţi de Poliţie, iar 68.000 de euro plătiţi la cererea Laurei Kovesi de către mine. Şi eu, şi Poliţia Română spunem adevărul. Doar doamna Kovesi minte, ca de obicei, prin omisiune. Sunt convins că procurorii de la Parchetul General vor face lumină şi vor găsi rapid adevărul. Facturile, ordinele de plată, jurnalele de bord ale avioanelor, toate aceastea sunt probe şi au fost găsite de către procurori. Sunt mulţi martori care cunosc situaţia.
                      Acest dosar are mult mai multa substanta decat cel contra lui Dragnea de la Asistenta Copilului (asta pentru cine l-a urmarit). La fel de mult dispretuiesc abordarea USR-ista... daca este condamnat, sa nu-l mai ascultam - doar daca nu cumva este o femeie din Alexandria care crede ca Dragnea a pus-o sa faca ceva. O tampenie ca asta nu am auzit nicaieri pe planeta. Acolo, pe planeta normalitatii, daca torni pe altii mai grei capeti reducerea pedepsei. Dar USR merita ce li s-a intamplat vineri, doar doua sute de ciudatei (probabil membri USR Bucuresti) s-au dus in piata. Asta este credibilitatea in fata opiniei publice pe care cei de la USR o mai au in acest caz al lui Kovesi.
                      Last edited by gecmc94; 16 February 2019, 22:24.

                      Comment


                      • Politia minte. In anuntul publicat in SEAP dupa incheierea contractului, au scris ca au primit o singura oferta. Ca au fost trei este o fumigena. Iar justificarea efectuarii negocierii fara anunt prealabil (s-a anuntat doar semnarea contractului) este "urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute". Auzi tu, se negocia cu indonezienii de peste un an si jumatate si lucrurile s-au precipitat. Ori cineva a facut un fals in SEAP, ori Politia minte.

                        seap_107978-26.05.2011.png

                        Comment


                        • Si pana la urma oferta primita de la ION TIRIAC SRL este tur-retur:

                          Servicii
                          3 - Servicii de transport aerian: transporturi de pasageri si de marfa, cu exceptia transportului de corespondenta
                          Locul principal de prestare: Bucuresti-Jakarta si retur
                          Codul NUTS: RO321 - Bucuresti

                          Deci despre care o a doua plata vorbim? :-) Daca ea, cum spui tu, s-a facut legal prin acte si in baza unui contract.
                          I have no special talent. I am only passionately curious.

                          Comment


                          • Am dat linkurile la investigatiile jurnalistice din 2011 pe care iar nu le citesti. Tu nu intelegi ca inca de atunci, fara niciun Ghita in peisaj pentru ca era inca prieten al sistemului, jurnalistii de investigatii au spus ca nu exista un pret atat de mic pe piata libera pentru o asemenea cursa? De ce ar fi cotat Tiriac un pret la jumatate si care il duce in pierdere? Din cateva motive:
                            - spaga, sa castige prin alta parte, la alte contracte (nu avem niciun indiciu)
                            - a fost fortat (nu avem niciun indiciu)
                            - a fost platit suplimentar prin alte surse (iar Ghita are dovezi ca a facut aceasta plata prin banca, in aceeasi perioada)

                            Ha ha ha. Caz mai clar nu a existat in istoria penala recenta.

                            Comment


                            • Articolul din apr 2011 din Cotidianul citat mai sus indica o tacere suspecta a companiei Tiriac. Foarte ciudat pentru un contract public, transparent.


                              Nicolae Popa este adus în România la bordul unui avion de tip mediu curier, un Gulfstream Aerospace G200, al companiei Ţiriac Air (S.C. ION ŢIRIAC AIR S.R.L.), după cum transmite Realitatea TV. Cotidianul.ro a verificat această informaţie la compania de aviaţie a fostului mare sportiv român şi a primit un răspuns interesant. Foarte interesant !

                              „Nu ştiu de unde are Realitatea TV această informaţie, în orice caz nu de la noi. Nu vă putem da mai multe amănunte, vă rog să înţelegeţi”, este poziţia oficială a Ţiriac Air. Când am întrebat cine exprimă aceast punct de vedere, ni s-a răspuns:”Directorul de vânzări”. Am întrebat şi numele directorului de vânzări. Ni s-a răspuns:”Alice”.

                              Comment


                              • Faptele incontestabile:

                                - servicii de aviatie platite de o firma de constructii care nu avea nimic in comun cu asta fix in perioada 11 apr 2011, atunci cand emite factura Tiriac Air

                                Iata raportul ANAF din 2014 (adica de acum 5 ani cand Ghita era chiar prieten cu sistemul, avea partid, era membru in Parlament - reamintesc ca Ghita a fugit din tara in dec 2016)
                                FACTURA nr 25 din 11 apr 2011 emisa de Tiriac pentru "servicii externe de aviatie generala 65 400 euro"
                                In afara de factura si plata, firma de constructii nu avea niciun alt document de calatorie justificativ.

                                04-20181209-230027.jpg

                                - Politia primeste factura de la Tiriac pe 21 apr 2011. Politiei i-au fost necesare cateva zile, pana pe 29 aprilie sa faca plata. 8 zile. Daca adaugam aceste 8 zile la data de 11 aprilie obtinem 19 aprilie. Practic desfasurarea este evidenta: Tiriac trimite o factura catre Ghita, acesta o plateste, Tiriac asteapta pana ii intra banii in cont si emite a doua factura catre Politie pentru restul banilor.

                                De ce a acceptat Tiriac sa faca asa ceva? O evaziune fiscala? Sunt unii din USR care, pentru a devia discutia de la Kovesi, arunca vina doar pe Tiriac care a acceptat o spaga de la Ghita. Nuuu. Sunt cu totii bagati in mizerie.
                                "Dacă însă ar fi adevărat ce spune Ghiță - conform declarației lui banii nu au mers la Kovesi ci la Țiriac care deține avionul. Atunci nu Țiriac a luat mită de la Sebi ??? Eu așa înțeleg. Țiriac are de dat explicații . Kovesi nu are nici o treabă", a scris Andrei Caramitru, consilier USR.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google