Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Loganclub.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Loganclub au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Loganclub nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Loganclub (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Loganclub(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

***REGULAMENT***

Acest regulament a fost modificat la data de 19-11-2006.
Reguli privind utilizarea forumului LoganClub&ClubSandero

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

1. Principii generale

Forumul de fata a luat nastere din munca unor entuziasti, dornici de a crea o noua comunitate în Internet-ul românesc, existând atât asemanari cât si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rânduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de nici un fel.

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în nici un fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii
a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b) Statutul de administrator poate fi acordat doar in situatii speciale si doar la propunerea celorlalti administratori.
c) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii
a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Destituirea se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.
h) Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.

Super moderatorii au aceleasi drepturi ca si moderatorii, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de întreg forumul.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este însemnata.

Nota: În mod implicit, dreptul de postare în cadrul tuturor sectiunilor forumului este restrictionat.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul LoganClub&ClubSandero este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie o ora( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul LoganClub&ClubSandero sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parases,ti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE Logan- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.
23.La sectiunea "My ride" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina
24.A se completa Locatia corecta la profil.
Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Logan.
See more
See less

Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Originally posted by Silviu View Post
  Ce rezolva daca-l flutura? Ce semnal se putea transmite? Astea sunt masuri de contrabalansare?
  BNR trebuia doar sa intre-n piata (intra prin terti insa toti “vad” cand o face) cu pozitii short, asta daca voia sa mentina cursul. Te asigur ca “piata” intelegea mesajul.

  In toamna 2008 s-a incercat un “atac” asupra leului din care guvernatorul, luptandu-se cu speculatorii, a iesit erou. Se afirma atunci ca speculatorii au avut pierderi masive, au plecat rupti in cur, asta la o variatie a cursului de aproximativ 5% (daca nu ma insel). Asa a si fost. La o variatie a pretului/cursului de 5% se poate castiga/pierte 50% din suma plasata. Pentru cine cunoaste regulile/cum functioneaza o bursa de marfuri (leul/valuta e o marfa), ce inseamna efect de levier, marja etc. pe bursele de marfuri, ce rezerva avea bnr (+20 mld. euro) la vremea acea, stie si ca acelasi rezultat l-ar fi avut orcine avea la dispozitie resursele bnr.

  Originally posted by Silviu View Post
  Adica guvernul isi face de cap peste cat il duce buzunarul, se imprumuta "in draci" cu lei din piata si BNR trebuie sa vina sa rezolve problema cursului.
  România (3,0%), Franţa (3,4%) şi Spania (4,5%) au avut un deficit guvernamental egal sau mai mare de 3% din PIB, în 2016.
  Cum crezi ca a reusit ciolos isprava? Exact, s-a imprumutat “in draci”, ca sa te citez.
  Sau poate crezi ca daca ajunge orban premier vom avea excedent.

  Originally posted by Silviu View Post
  Chiar nu putem accepta ca si masurile nesabuite ale Guvernului produc pagube cursului si ROBORului?
  Nu cred ca ar avea nimeni ceva impotriva daca robor s-ar calcula dupa aceiasi formula ca acum dar luandu-se in calcul doar tranzactiile incheiate, insa nu doar in cele 15 min ci toate tranzactiile interbancare pe parcursul intregii zile. Eu cred ca n-ai avea nimic impotriva, corect? Si dispare si robid.
  "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

  Comment


  • Originally posted by gecmc94 View Post
   Nu avea dreptul. Precedentele nu tin loc de lege ci sunt doar abuzuri din trecut.
   Daca sunt abuzuri din trecut atunci sa vedem ce spun judecatorii. Nu vad de ce deranjeaza demersul ei. CSM are o parere, ea alta si astfel vine arbitrul si decide. Asta e motiv de ai da in cap?

   ca aceea care de fapt i-a adus si demiterea, si pierderea pe toate fronturile la CCR.
   CCR .... :-) si am terminat demonstratia.   I have no special talent. I am only passionately curious.

   Comment


   • Originally posted by gecmc94 View Post

    Silviu, inteleg ca este greu sa citim chiar tot. Dar chiar asa? De ce mai replicam? Sa umplem spatiul de non-sensuri? Reiau aici ca sigur nu ai citit opinia ARB.
    Vasilescu spunea ce se intampla tehnic cu ROBOR in situatia in care BNR intervine aiurea in piata. Au mai fost cazuri in care tot el a combatut ideea ca va urca aiurea prin faptul ca BNR acest acest mecanism de suspendare a fixingului.

    Deci lipsa lichiditatii de pe piata nu va duce la nicio explozie de ROBOR. Ci BNR va da bani direct prin creditare Lombard ca doar este o tiparnita electronica.
    daca dai bani fara acoperire nu afectezi cumva un alt indicator?


    Nu uit sa mentionez nimic Silviu. Doar ca nu are nicio relevanta abuzul in serviciu ci doar greseala de tampiti din DNA.

    Greseala materiala probabil. Fondul problemei era altul.

    Btw si deciziile CCR sunt pline de astfel de erori (citari eronate) si totusi merg mai departe....
    I have no special talent. I am only passionately curious.

    Comment


    • Originally posted by gogeala View Post
     BNR trebuia doar sa intre-n piata (intra prin terti insa toti “vad” cand o face) cu pozitii short, asta daca voia sa mentina cursul. Te asigur ca “piata” intelegea mesajul.
     Tot asa ma asigurai ca titluri de stat sunt tot timpul interesante si vor fi "cumparate" oricand si oricum dar realitatea paree un pic diferita.


     România (3,0%), Franţa (3,4%) şi Spania (4,5%) au avut un deficit guvernamental egal sau mai mare de 3% din PIB, în 2016.
     Cum crezi ca a reusit ciolos isprava? Exact, s-a imprumutat “in draci”, ca sa te citez.
     Sau poate crezi ca daca ajunge orban premier vom avea excedent.
     Si ce legatura are deficitul anual cu ce spuneam eu? :-) Eu scriam despre lichidatile atrase de MF din piata, care poate influenteaza si ele costul leului. Si mai spuneam ca poate statul a luat niste masuri nesabuite cum impact imediat. De exemplu cresterile mari de salarii. Poate se puteau face pe o perioada de timp mai rezonabila, habar nu am ca nu eu fac studii si statistici.

     Eu nici nu sunt sigur ca au facut studii de impact. Valcov zicea ca acum fac/evalueaza studiile de impact referitoare la efectele OUG-ului minune ...

     toate tranzactiile interbancare pe parcursul intregii zile. Eu cred ca n-ai avea nimic impotriva, corect? Si dispare si robid.
     Matematic, varianta asta de calcul ar reda cel mai fidel realitatea din piata.
     I have no special talent. I am only passionately curious.

     Comment


     • Originally posted by Silviu View Post
      Tot asa ma asigurai ca titluri de stat sunt tot timpul interesante si vor fi "cumparate" oricand si oricum dar realitatea paree un pic diferita.
      Mai ai putintica rabdare, abia a-nceput.
      Eu cred ca “bancutele” vor avea de furca cu titlurile de stat. Trebuie doar sa te uiti la dobanzi. Multi lei vor pleca din banci spre ele (titluri). In opinia mea.

      Originally posted by Silviu View Post
      Si ce legatura are deficitul anual cu ce spuneam eu? :-) Eu scriam despre lichidatile atrase de MF din piata, care poate influenteaza si ele costul leului.
      Spune-mi te rog si cum, banii trasi de MF se-ntorc imediat in piata.
      Statul nu se-nprumuta sa tina banii-n buzunar, ii “toaca” rapid.

      Originally posted by Silviu View Post
      Si mai spuneam ca poate statul a luat niste masuri nesabuite cum impact imediat. De exemplu cresterile mari de salarii. Poate se puteau face pe o perioada de timp mai rezonabila, habar nu am ca nu eu fac studii si statistici.
      Cresterea veniturilor populatiei genereaza inflatie, orice student in primul an la o fac. economica invata asta. Creste cererea, cresc preturile. Am mai spus, nicio tara nu se poate dezvolta cu salarii ridicole. Plus ca 60% din angajati erau/sunt platiti cu salariu minim.

      Originally posted by Silviu View Post
      Matematic, varianta asta de calcul ar reda cel mai fidel realitatea din piata.
      Corect, asa vor fi luate in calcul si tranzactiile, din afara intervalului de 15 min, la dobanzi de 1.6%.


      "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

      Comment


      • Vasilescu spunea ce se intampla tehnic cu ROBOR in situatia in care BNR intervine aiurea in piata. Au mai fost cazuri in care tot el a combatut ideea ca va urca aiurea prin faptul ca BNR acest acest mecanism de suspendare a fixingului.
       Silviu, urmatoarea pofta a lui Draknea este BNR-ul. Daca subordoneaza Banca Nationala atunci sa vezi cum zboara banii prin piata. Si dispar in buzunarele "pretenarilor". Plus ca va fi un dilalila cu Valcov si Orlando.
       Dar deocamdata trioul asta canta fals. Incearca sa dreaga busuiocul (baronii si gulerele albe) si sa adoarma copii mici (electoratul lor). Cat ii va tine glasuciorul vom vedea. Ca s-ar putea sa urle astia ai lor mai tare de foame.

       Comment


       • Gil, nimeni nu poate subordona BNR pentru ca este deja subordonata ECB. Probabil ca ti-au bagat unii minciuna de mai sus in cap. Dar mai bine iei informatii direct de la sursa: ECB

        BNR este parte integrala dintr-un organism numit ECSB si se spune la 14.3 ca BNR actioneaza in conformitate cu recomandarile si instructiunile venite de la ECB. BNR poate desfasura si functii specific nationale dar numai daca nu se opune Consiliul Guvernant al ECSB si decide ca nu sunt bune cu majoritate de 2/3. Stai linistit, Gil, Dragnea, Basescu, Coldea sau Iohannis nu pot fura BNR.

        Article 14 National central banks
        14.1. In accordance with Article 109 of this Treaty, each Member State shall ensure, at the latest at the date of the establishment of the ESCB, that its national legislation, including the statutes of its national central bank, is compatible with this Treaty and this Statute.
        14.2. The statutes of the national central banks shall, in particular, provide that the term of office of a Governor of a national central bank shall be no less than five years. A Governor may be relieved from office only if he no longer fulfils the conditions required for the performance of his duties or if he has been guilty of serious misconduct. A decision to this effect may be referred to the Court of Justice by the Governor concerned or the Governing Council on grounds of infringement of this Treaty or of any rule of law relating to its application. Such proceedings shall be instituted within two months of the publication of the decision or of its notification to the plaintiff or, in the absence thereof, of the day on which it came to the knowledge of the latter, as the case may be.
        14.3. The national central banks are an integral part of the ESCB and shall act in accordance with the guidelines and instructions of the ECB. The Governing Council shall take the necessary steps to ensure compliance with the guidelines and instructions of the ECB, and shall require that any necessary information be given to it.
        14.4. National central banks may perform functions other than those specified in this Statute unless the Governing Council finds, by a majority of two thirds of the votes cast, that these interfere with the objectives and tasks of the ESCB. Such functions shall be performed on the responsibility and liability of national central banks and shall not be regarded as being part of the functions of the ESCB.

        Comment


        • Ce are ESCB-ul cu prefectura nu stiu. Da , facem parte din asta desi unii nu prea mai doresc. Si trebuie sa respectam recomandarile si instructiunile. Dar:
         Banca Naţională a României este condusă de un Consiliu de administraţie. Acesta este alcătuit din 9 membri numiţi de Parlament, cu nominalizarea conducerii executive, pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului. Membrii Consiliului de administraţie nu pot fi parlamentari şi nu pot face parte, potrivit legii, din justiţie sau din administraţia publică. Structura executivă permanentă a Băncii Naţionale este formată din guvernator şi 3 viceguvernatori, dintre care unul este prim-viceguvernator. Ceilalţi 5 membri nu sunt salariaţi ai BNR. Preşedintele Consiliului de administraţie este guvernatorul Băncii Naţionale a României
         Draknea a subjugat CCR, Avocatul Poporului, etc.
         Maine Isarescu se duce sa dea cu subsemnatul in Parlamentul Romaniei (unde il asteapta haita lui Draknea) si nu la ESCB-ul ala. Iar atacurile din ultima vreme al pesedeilor de frunte s-au intetit. Isarescu a fost acuzat de rea intentie si chiar de tradarea intereselor nationale. Adica: "A Governor may be relieved from office only if he no longer fulfils the conditions required for the performance of his duties or if he has been guilty of serious misconduct."
         Dupa Pilonul2, energie, banci, etc., Draknea trebuie sa mai aibe ceva de muls la nevoie. Ca bugetul asta foarte intarziat prevede cheltuieli mari bazate pe niste bani care vor veni la Sfantul Asteapta. Daca vor mai veni.
         Plus efectele negative ale minunatei OUG 113.
         PreaMaritul conducator duce rapid si sigur tarisoara asta in criza.
         Last edited by Gil26; 11th February 2019, 22:53.

         Comment


         • Daca vrei sa spui ca Parlamentul are suveranitatea de a numi Consiliul de Administratie, asa si trebuie. Poate ca vrei sa distrugi complet Romania si sa alegi orice, inclusiv marimea chilotilor, prin decizie de la Bruxelles. Parlamentul va decide noul Consiliu de Administratie. Si chiar daca il numesc pe Goe drept guvernator, acest Goe nu va putea face ce vrea el ci doar ce vrea ESCB.
          Ca sa intelegi ce putere are ESCB, afla ca Arenele BNR au fost lasate in paragina de BNR tocmai din cauza ESCB, nu ca nu ar fi avut bani BNR sa le modernizeze. Dar nu avea voie sa faca asta. Cauta pe net povestea din jurul Arenelor, BNRul si Ilie Nastase de acum un an. Nu, nu va mulge nimeni BNR. Sa staruim in nesabuinte de genul acesta, in ciuda regulamentelor si legilor, sfideaza orice ratiune. Nu se poate purta un dialog cand se ignora FAPTELE. Restul este circ si propaganda.

          Comment


          • Si fiindca veni vorba de propaganda, a aparut acum doua zile povestea demiterii sau cenzurii jurnalistului Horatiu Pepine de la Deutsche Welle.

           Romania Libera scrie: "De-a lungul timpului, Pepine a fost singura voce a DW care s-a arătat critică față de Laura Codruța Koveși, DNA, dar și care a susținut Referendumul pentru Căsătorie."

           Horațiu Pepine a făcut următoarele precizări pentru ActiveNews.ro:

           „Ca să nu se creeze neînțelegeri este bine să precizez că DW nu mi-a transmis nicio decizie formală de concediere. Totuși ceea ce a scris Traian Ungureanu este, în spirit, perfect adevărat, căci, după lungi și repetate discuții pe mai multe subiecte, redactorul-șef al secției românești mi-a transmis că textele mele nu vor mai fi publicate dacă, din acel moment nu voi scrie sau relata ”ca orice corespondent DW”. Mă limitez la acest scurt citat, căci nu pot intra acum în detaliile unei corespondențe private. Prin urmare aveam de ales: să retractez tot ce spusesem de vreo doi-trei ani încoace (de fapt mult mai mulți) sau să plec pur și simplu. Cred însă că somația care mi-a fost adresată este echivalentul moral al unei concedieri. Un ziarist nu poate fi un simplu executant sau un copist al unor ”texte” elaborate în altă parte”, a declarat Horațiu Pepine.

           Redactorul-șef al DW este Robert C. Schwartz. Conform unei biografii publicate pe siteul ICR.ro, Schwartz „conduce redacția în limba română a DW din 2002. S-a născut în 1956 la Sibiu. A absolvit Facultatea de Limbi Germanice a Universității București și a lucrat ca profesor la Liceul German din capitală, unde a fost ales director în 1990. În același an a reprezentat minoritatea germană în primul parlament provizoriu după căderea dictaturii comuniste. La Deutsche Welle a început să lucreze în 1992 ca redactor de știri în Redacția Centrală, doi ani mai târziu fiind numit redactor-șef adjunct în Redacția Română”.
           Deci, fapte, realitati indubitabile despre cenzura si propaganda de la DW. Pe 3 iunie 2018, Pepine scria aceste adevaruri despre situatia din momentul demiterii lui Kovesi
           “Este clar că pentru Bruxelles sau pentru Washington, care au acordat o susținere masivă și explicită șefei DNA, situația a devenit penibilă, căci, în ciuda unor ample eforturi mediatice, Laura Codruța Kövesi este un personaj profund compromis care nu mai poate asigura credibilitatea sistemului pe care îl reprezintă”.
           Acum, Kovesi a fost trecuta prin masina de spalat rufe, albita si promovata la nivel european. Iar Pepine, dupa o colaborare veche de peste 15 ani cu DW, isi cauta alte libertati. DW are dreptul sa isi mentina linia editoriala, dar asta nu mai inseamna adevar, ci doar propaganda.
           Last edited by gecmc94; 11th February 2019, 23:20.

           Comment


           • Bun, Draknea si sleahta il acuza pe Isarescu ca nu "arunca cu banul" in piata. Atunci Draknea prin parlamentul Romaniei unde are (deocamdata) majoritate il pune pe Goe guvernator si niste Gigei in consiliul de administratie. Iar dupa cum spui tu "acest Goe nu va putea face ce vrea el ci doar ce vrea ESCB". Poate Goe sa marce cu banul sau nu? Ca asa nu vad de ce il mai pune Daddy.
            Sau altfel spus: De ce naiba il mai acuza acum pe Isarescu?

            Si ca veni vorba de chiloti. Cred ca vom ramane cu fundul gol.
            Last edited by Gil26; 11th February 2019, 23:21.

            Comment


            • S-a intamplat si in cazul Ungariei.
             https://www.reuters.com/article/ecb-...-idUSL8N1RM3DJ

             Rezultatul este ca ECB s-a autosesizat si ii monitorizeaza cu ochii ca pe butelie. Vom fi primii care vom afla, multumita DW (ja ja alles gut)
             Run by a close ally of Prime Minister Viktor Orban, Hungary’s central bank has been on watch since 2014 over concerns that several of its programmes may be violating EU rules prohibiting central banks to fund government activity.

             “In view of their multitude, scope and size, the ECB will continue to closely monitor compliance of these operations with the prohibition of monetary financing,” the ECB said.

             “Moreover, the ECB will continue monitoring the involvement of the National Bank of Hungary in the Budapest Stock Exchange as the purchase of the majority ownership ... in November 2015 may still be seen as giving rise to monetary financing concerns,” the ECB added.

             Comment


             • Pai Livache incearca sa urmeze exemplele lui Orban si Erdogan. Iar in spatele celor trei se vede umbra lui Putin.

              Cu Kovesi e mai simplu. Infractorii de lux s-au razbunat. Era logic si tinea doar de timp. Protectorul lor a ordonat, Tudorica a "ievaluat", CCR-ul s-a aplecat si treaba s-a rezolvat. Au scapat de un inamic. Pe acelasi drum e si Lazar. Iar ca fundul lor sa nu mai stea pe la mititica au schimbat toate legile. Si deciziile judecatoresti. Au pus si niste paznici (inspectia judiciara). Asa ca acum pot jefui in liniste si chiar cere despagubiri.

              Comment


              • Boc a facut parada politica la meciul de tenis al Romaniei unde jucau jucatoare pentru care statul roman nu a contribuit cu absolut nimic. Si propaganda lui s-a asigurat ca boculetul apare in toate pozele: digi, ziare, hotnews.
               https://sport.hotnews.ro/stiri-tenis...hia-fedcup.htm

               La Ostrava este mai greu sa vina oponentii politici sa te injure. Asa ca Firea trebuie sa mai citeasca ce spunea un propagandist pe siteul Republica:
               Este o imagine greu de tolerat, cea a unor reprezentanți ai statului încercând să guste din succesul unor concetățeni, succes la care statul român nu a contribuit cu absolut nimic.

               Comment


               • Azi a fost consiliul BNR in Parlament, in fata unei comisii parlamentare:

                Ieri, Gil era preocupat de faptul ca va fi jefuita BNR. Azi am putut vedea consiliul si mi-am pus mainile in cap vazand pe cine a trimis acolo PNL.
                Membrii consiliului:

                Florin Georgescu PSD
                Bogdan Olteanu PNL
                Liviu Voinea PSD
                Gheorghe Gherghina PSD
                Virgil Stoenescu PDL
                Daniel Daianu PSD
                Angnes Nagy UDMR
                Dinu Marin PC

                Ei bine, Olteanu are dosar penal pentru coruptie. Iar in locul lui, PNL a propus pe Eugen Nicolaescu, fost ministru al Sanatatii, contabil de meserie.

                Tot in acea sedinta Isarescu a confirmat ca Cinteza sta cu ochii pe ROBOR si il poate manipula.
                Isărescu: "Cinteză (n.r. Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR) intervine şi dacă dobânda ajunge acum la peste 3,5%".

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google